- 31 Ağustos 2018
- 8.602
- 20.334
- 298
aaa sehid mi bu?Eşim hakkında 3.
Siz adama o kadar sen benim atamsın, ben senin kutsalın deyin, o da sizinle el gibi konuşsun. Olacak iş değil. Ayıp gerçekten.
Tek ben mi şöyle düşünüyorum diycektim ki içimdekileri yazmışsın. Yani ben birinin yanındayken sevgilim olsun aılem olsun niye konuşayım. Ayıp bir kere karşındaki insana saygısızlık zaten akşam vakit geçirceğim insanla bir daha niye konuşayım. Şey gibi oluyor arkadaşlarla bir yere gidersin elinde telefon durmadan mesajlaşan konuşan tipte insanlardan farkı yok aynı şeykonuda bana yazmış hatta göreyim diye çağrı da attı diyorsunuz üstteki yorumda da merak eder diye haber vereyim demeli diyorsunuz
adam yazmış size bilgi vermiş siz neden dönüp aradınız ki
yani belki morali bozuktu sizinle konuşunca sesi düşer vs diye düşündü yanında babası varken konuşmak istemedi vs
ille de ben de her anının içinde olmalıyım isteğinizi yeni evli olmanıza veriyorum
evet insan mutluluğunu hüznünü eşiyle paylaşır bunda hemfikiriz ama her ortamda bunu paylaşmak istemeyebilir
mesela eve geldiğinde belki de sizinle yapacağı konuşma çok farklı olacaktı, belki konuşurken istemsizce ağlayacaktı, belki bu duruma lanet edecekti vs vs
haber vermesi gerekirdi merak ederim demişsiniz, eşiniz zaten haber vermiş
her an telefon ile konuşma zorunluluğu yok ki
Öyle sorunları yokmuş, artık tek sorun buymuş baksana.aaa sehid mi bu?
e ama hani kocasinin ailesiyle sorunlari vardi, simdi de yoo gittigimizde girgir samata falan yazmis.
Yada kilibik denmesinden korkuyorKızlar selam çok buyuk sorun değil ama bu beni rahatsız ediyor . 10 aydır evliyiz yani tamam alışmak için biraz zaman gerekecek ama bazı seyler oturmuştur bu zamanda da ki oturdu genel şeyler yani öyle başlarda ki gibi sorunlarımız yok artık ben umursamayı bırakınca ve kendi halimde takılınca düzeldi gibi.
Tek sorun eşim ailesinin yanına gittiği zaman bana sevgiliymişiz gibi davranıyor. Ailesinin yanında konusmuyor aramıyor sadece yazıyor ben aradığımda açınca sıkıla sıkıla konusuyor . Mesela az önce babasını hastaneye götürdü bende merak ederim babamı aşkım ben aramayayım müsait olmazsın belki doktorun yanında sen bana hbr ver dedim. Baktım yazmış sonra aradı çağrı attı kapattı ben aradım kısık kısık konustu dedim doktorun yanındalar herhlde sonra öğrendim ki arabadalarmış dönüyorlar neden beni aramadın dedim bir şey demedi .. yahu ben senin karınım ananın babanın yanında ara sor ne olacak. Asla annesinin evinde iken aramaz bir şey söyleyecekse çıktığında arar. Neden anlamıyorum ben mi abartıyorum bilmiyorum konuşacağım ama bakalım nasıl bi yol izlesem acaba .
Eşim hakkında 1 ve 2 diye de konular var tesadüfen aşağıda gördümÖyle sorunları yokmuş, artık tek sorun buymuş baksana.Varsa da zaten başka hesaplardan yazar öğreniriz ahsjahsj.
Olsun ne kadar geç görürseniz o kadar iyi.Eşim hakkında 1 ve 2 diye de konular var tesadüfen aşağıda gördüm
Benimde söylemek istediğim bu ben sizin yukarı da söylediğiniz tek cümleye takıldığım için söyledim hastalığını duyurmak söylemek istemeyebilir dediniz onun için dedim bende ailedenim diye. İşte sizin bu söylediklerinizi benim eşim yapmıyor yani hı hı konusma kısmı da yok anladınız mı hani benm babam yok bu konuda hassasım merak ediyorum biliyor hatta aile olarak bilinen bir şey normalde ailelerimizin yanında birbirimizi aramayız bile o konuda sıkıntı yok basta saygıdan sandım ama bu durum sevgiliyken bile bu kdr değildi bile ki benm kp kulakları sıkıntı yani arabayı o kullanmıyor eğer aradığımda müsait değilim yada hı hı diye konuşsa bende anlarım zaten yani sıkıla sıkıla eeee konuşmaları çok sıkıcıanlatmaya çalıştığım telefonda sizinle neden konuşması gerektiğini anlayamadığım
yani akşam gelecek değil mi
mesajlaşmışsınız da
bir de üstüne telefonda neden konuşsun ayrıntılı
ya da annesi babasının yanına gitmiş herhangi bir sebeple o esnada sizinle neden uzun uzadıya konuşsun
yani siz de orada olsanız değişik bir tavrı yokmuş demek ki ailesinin yanında olmaktan vs değil bu tavrı
ben biraz yaşlandım galiba
biz küçükken evimizde telefon yoktu
ev telefonumuz ben ortaokula başladığımda oldu
cep telefonum üniversiteyi bitirdiğimde
belki bu nedenle telefonu bir uzvum gibi hissedemiyorum
haberleşme aracı o
yani eşim annesine gittiğinde onunla haberleşme ihtiyacım varsa bir bilgi alışverişi gerekli ise konuşurum ama muhabbet etmelik ayy aşkımmm canım demelik bir ortam olmaz ki
ya da hastaneden çıkmışız arabadayım trafik zaten dikkat istiyor
kafamda bir sürü ileriye ilişkin endişe, zaten virüslü ortam, umarım babama bir şey olmaz diye düşünürken arayan eşime sevgi pıtırcığı olmalıyım diye düşünmem
muhtemelen "hı hı tamam sonra konuşuruz" der kapatırım
sizin bundan rahatsızlık duymanız da gayet olağan ama anlatmak istediğim eşinizin size karşı ailesinin yanında diye özel bir tepkisi yok ki yüz yüze zaten yokmuş, yani sizi ailesinden sakınmıyor, ergen kız gibi babasının yanında konuşma ile sıkıntısı yok
yanındakinin kim olduğundan bağımsız o anda neye odaklı ise, ne yapması gerekirse sadece onu yapıyor
hayattaki zaman dilimleri uyku saatinde telefon ile konuşmadığı gibi iş saatinde konuşmadığı gibi hele de trafikte giderken muhabbet etmemesi olağan
siz ben de ailedenim vs diyorsunuz ama ben kendimi bir kuru soyadı ile kimsenin ailesinden hissetmem
yani kp im hasta kendi çağımda üzülürüm, yardıma ihtiyaç varsa ve bir fikrim varsa sorarlarsa söylerim sormazlarsa eşimle iletirim ama kp in hastalığının ne durumda olduğunu hem de onun kulağı duyulacak şekilde öğrenmek için çaba harcamam
(kp im alzheimer ve 15 yıllık evliyim belki de bu nedenle özellikle babanın yanında baba hakkında konuşması için ısrarcı olmayın diyebiliyorum)
Yoo sever konusur kendi kardeşi ile annesi ile arkadaşı ile konusur uzun uzunEşiniz başkaları ile rahat birşekilde telefonda konuşabiliyor mu? Yoksa telefonda konuşmayı sevmediğini söyleyen ..iki dk içinde telefon görüşmesi ile çözebilecek bir durum/sorun için kalkıp gidip yüz yüze görüşemyi tercih eden kişilerden midir? Şunun için soruyorum bazı sosyal kaygılı kişiler telefon aracılığıyla konuşmayı cidden sevmez ..hatta telefon görüşmesinden kaçınırlar
Yoo sever konusur kendi kardeşi ile annesi ile arkadaşı ile konus6rEşiniz başkaları ile rahat birşekilde telefonda konuşabiliyor mu? Yoksa telefonda konuşmayı sevmediğini söyleyen ..iki dk içinde telefon görüşmesi ile çözebilecek bir durum/sorun için kalkıp gidip yüz yüze görüşemyi tercih eden kişilerden midir? Şunun için soruyorum bazı sosyal kaygılı kişiler telefon aracılığıyla konuşmayı cidden sevmez ..hatta telefon görüşmesinden kaçınırlar
Öyle çunku gırgır şamata neyse oaaa sehid mi bu?
e ama hani kocasinin ailesiyle sorunlari vardi, simdi de yoo gittigimizde girgir samata falan yazmis.
bu erkeklerin anne hayranlığı biliyorsunuz psikoloji bilimine mal olmuş baya kökten bir durum. anne hayatlarında çok önemli bir figür belki onun yanında sizle konuşunca annesini aldatıyormuş gibi falan hissedip suçluluk duyuyordur. alışır zamanla ya. daha 10 ay olmuş.Kızlar selam çok buyuk sorun değil ama bu beni rahatsız ediyor . 10 aydır evliyiz yani tamam alışmak için biraz zaman gerekecek ama bazı seyler oturmuştur bu zamanda da ki oturdu genel şeyler yani öyle başlarda ki gibi sorunlarımız yok artık ben umursamayı bırakınca ve kendi halimde takılınca düzeldi gibi.
Tek sorun eşim ailesinin yanına gittiği zaman bana sevgiliymişiz gibi davranıyor. Ailesinin yanında konusmuyor aramıyor sadece yazıyor ben aradığımda açınca sıkıla sıkıla konusuyor . Mesela az önce babasını hastaneye götürdü bende merak ederim babamı aşkım ben aramayayım müsait olmazsın belki doktorun yanında sen bana hbr ver dedim. Baktım yazmış sonra aradı çağrı attı kapattı ben aradım kısık kısık konustu dedim doktorun yanındalar herhlde sonra öğrendim ki arabadalarmış dönüyorlar neden beni aramadın dedim bir şey demedi .. yahu ben senin karınım ananın babanın yanında ara sor ne olacak. Asla annesinin evinde iken aramaz bir şey söyleyecekse çıktığında arar. Neden anlamıyorum ben mi abartıyorum bilmiyorum konuşacağım ama bakalım nasıl bi yol izlesem acaba .
eğer aradığımda müsait değilim yada hı hı diye konuşsa bende anlarım zaten yani sıkıla sıkıla eeee konuşmaları çok sıkıcı
Bakın anladınız yada ben anlatamadım . Arabayı eniştesi kullanıyor beraber gittiler hastaneye eniştesinin her şeyi konuşurlar a dan zye her şeylerini bilirler hani diyorsunuz ya niye içerde olma çabasındasınız diye enişte den biliyorum onlar öyle . Kp durumu bilindik bir şey yani sen hastanede kardeşine annene arkadaşına durumu uzun uzun tlfnda anlatabiliyorsan karının da merak ettiğini biliyorsun hafi müsait değildim ben aradığımda akşam konusurz de müsait değilm de hı hı de kapat adam ses vermiyor hadi onu da geçtim meşgule at bari böyle yapacağına. Durum farklı siz başka konulardan bahsetmişsiniz ama ben yukarı da da yazdım zaten ailelerimizin yanında birbirimizi çok önemli bir şey olmadığı sürece aramayızeee diye konuşması bu olayda "ne kadarını söylesem" diye tartmaktır
arabayı eşiniz kullanmıyorsa kim kullanıyordu
yani takside vs iseler konuşmak istememiş olabilir, yine bir tanıdık ise arabadaki o zaman da istememiş olabilir
kısaca ben diyorum ki adam size telefonda uzun uzun malumat vermek zorunda değil
hele de mesaj atıp bilgi verdiyse (bence onun da acelesi yok zira ambulansla hastaneye kaldırılan acil durumda bir hasta değil) bana da hemen anlatsın hissinizin temelini bulun
belki yanlış hissettim ama bende oluşan his babasının durumunu eve gidip annesine anlatmadan bana anlatmalı yani her şeyi önce benimle paylaşmalı
eğer gerçekten sehid iseniz zaten bu konuyu defalarca yazdık
Bakın anladınız yada ben anlatamadım . Arabayı eniştesi kullanıyor beraber gittiler hastaneye eniştesinin her şeyi konuşurlar a dan zye her şeylerini bilirler hani diyorsunuz ya niye içerde olma çabasındasınız diye enişte den biliyorum onlar öyle . Kp durumu bilindik bir şey yani sen hastanede kardeşine annene arkadaşına durumu uzun uzun tlfnda anlatabiliyorsan karının da merak ettiğini biliyorsun hafi müsait değildim ben aradığımda akşam konusurz de müsait değilm de hı hı de kapat adam ses vermiyor hadi onu da geçtim meşgule at bari böyle yapacağına. Durum farklı siz başka konulardan bahsetmişsiniz ama ben yukarı da da yazdım zaten ailelerimizin yanında birbirimizi çok önemli bir şey olmadığı sürece aramayız
tamam bunları şimdi anladım zira ben yolda deyince arabayı kullananın eşin olduğunu düşünmüştüm ilk mesajda ikincisinde de yabancı bir kişi olduğunu
peki neden aradınız
yani adam mesaj atıp haber vermiş
neden aradınız
hastalık biliniyorsa neyini bu kadar merak ettiniz
ben anlamaya çalışıyorum ama cidden anlayamıyorum
ben kendi babamın hastalığını dahi bu kadar merak etmiyorum
kp in hastalığını daha yolda iken ille de bana anlat diye neden eşini darladığını ve buna neden bozulduğunu anlayamıyorum
yani yanında konuşurken sen gelince o konuyu değiştirse bozulsan anlarım, sen varsın diye birilerine sonra konuşuruz derse dışlanmış hissedersin belki bunu da anlarım
ama hastaneden çıkmış yolda olan adam sence neden hemen sana ayrıntılı haber vermeli, ne anlatmalı telefonda
ya da şunu sorayım o konuşmanın içeriği nasıl olmalı
ayy orkideciğim işte gittik hastaneye bekledik bekledik
bir ara ben bir ara X abi dışarı çıktı ama babamı yalnız bırakamadık
sonra sıra geldi doktor aldı
babamı şöyle muayene etti böyle muayene etti
sonra da şunu şunu dedi reçete yazdı bir dahaki muayeneye 3 ay sonrasına gün alın dedi
ay aşkım sen de olsaydın bir görseydin hastanelerin halini, babam canım benim içim sıkıldı
sen de kendine iyi bak, şimdi gideceğim babamı bırakıp anneme hastanede olanları anlatıp sonra da yanına geleceğim
seni çok seviyorum aşkım iyi ki seninle evlenmişim
bu şekilde bir diyalog mu bekliyorsunuz
ben size göre büyüğüm vs ama evlilik o filmlerdeki toz pembe modda değil her gün aşk böcüğü olunmaz hele de böyle sağlık vs konularında hastadan yahut o hasta ile birlikte eşe yakın olan diğer kişilerden rol çalmaya uğraşılmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?