eşim sevgilisiyle imam nikahlıymış

sordum kızlar ama böyle bişey varmı demedim neden imam nikahı kıydığını bana söylemedin dedim ooda kim söyledi sana bunu dedi baya bi yine inkar edecekti en sonunda kabul etti imam nikahını beraber olduktan sonra kız istemiş kız bunu aldatmış buda boş ol demiş ama ben bunada inanmıyoruum ben bunu 1 yıl önce sormuştum imam nikahı falan varmıydı diye bu saçmalama demişti bana imam nikahlı olduklarını kimse bilmiyomuş bitek annesi biliyomuş ama ben bunu yeni elti adayımdan duydum yani 2 aydır ailenin içindeki kız söyledi 2 yıl bana yalanı yaşattılar imam nikahlı olduğu kisi amcasının kızı düğünde cenazede heryerde karsıma çıkan birisi ben sevgili olduklarını zor hazmederken bide imam nikahlı karısı olduğu çıktı ne yapacam ben şimdi

Bence senin tepkinden korktuğu için söylememiş eşin. Bazen aileler de gençler birbirini tanıma sürecindeyken illa imam nikahı olsun diye tutturabiliyor. İmam nikahıyla evlenenin boşanması 2 saniyelik iş, üstelik geçmişte kalmış bir şey. İkisi de başkalarıyla evli şimdi, neden bu kadar takılıyorsun ki?

ardladaşların tahmin ettiği gibi ilişkilerine kılıf uydurmak için kıymışlar. sen de güzel soru sormuşsun. inkar bile edememiş.
senden önce olmuş bitmiş birşey için huzurunu bozma. unut gitsin

sormuşsun ve de hayır demiş, neden yalan söylemiş bunun açıklamasını da yapsaymış keşke eşiniz.kötü oldu yani sonradan yalan söylediğinin ortaya çıkması.ki eltiniz bile değil elti adayınızın da duyduğuna göre iş baya yayılmış olucak arkadaşım zor bir durum ya
:26:

arkadadaşın takıldığı nokta daha önce sormuş olduğu halde yalan söylenmiş olması..

Eskiden resmi nikah yokmuş imam nikahı varmış.Eskiden nüfus cüzdanı,tapu şu bu da yoktu şimdi var.Yani zamanında öylesine kıyılmış imam nikahı senin resmi nikahının önğüne mi geçti.Ya da şöyle sorayım,sevişmek için kıyılan imam nikahı,resmi nikahtan daha mı kabul görüyor Allah katında.
İmam nikahı kıymasını bilen,boşamasını da bilir.Olmuş bitmiş.Benim anlayamadığım,sen bu konuyu neden başkalarıyla konuşuyor,hatta neden konu ediyor,bu olayı milletin sana anlatmasına müsade ediyorsun.Ya nalatanın terbiyesizliğine çanak tutuyor,bunu kocana soruyor,sorguluyor huzurunu kaçırıyorsun.

bu işin mantalitesi nedir ki? resmi nikah kıymadan imam nikahı kıymak.???? kız dahil ailesinin razı olması. yani bunun dost hayatından farkı dinin içine girmesi mi? cinsellikten başka ne amacı olabilir. düzgün bir niyet içerseydi bekarmış zaten resmi nikah yaparmış neden yapmamış ki?
şu an görüşüyorlar mı önemli olan bu kısım.

arkadadaşın takıldığı nokta daha önce sormuş olduğu halde yalan söylenmiş olması..

"Ben sevgili olduklarını bile hazmedemezken imam nikahı çıktı" gibi bir cümle vardı, aslında ona yönelik sormuştum. Yoksa söylenen yalana takılması normal. Yani geçmişi gereksiz yere kurcalıyor gibi geldi bana.

her söylenilene inanmayın... akraba bayan gibi dedikodu yapmak için durup durup eskiyi hortlatan,laf almaya çalışan,yalan yanlış mevzulada konuşmaya çalışan, belki isteyerek belki istemeden ara bozan,huzur kaçıran insanlardan hoşlanmıyorum .Allah ıslah etsin..
bir zamanlar imam nikahı kıymışsa bile bu sizin yaşantınızda bir değişiklik yaratmayacaksa boşuna evliliğinizde huzursuzluk olmasın,sormayın.. bir kere sormuşsunuz eşiniz hayır demiş..eşinizin söylediğimi daha kıymetli yoksa doğruluğunu bilmeden konuşan akraba bayanın mı..

sormuşsun,doğruluğunu öğrenmişsin Allah yardımcın olsun..

geçmiş bir mevzu...

kızı
arkadaşlar aşşağıda konum vardı fakat konu değiştiği için yeni fikirlerinizi öğrenmek için bir konu daha açıyorum bilmeyenler için anlatayım dün evime gelen misafirden eşimin eski sevgilisi olan amcasının kızıyla sevgililik döneminde imam nikahı kıydığını duydum ve akşam eşime sevgililik döneminde amcana kızına imam nikahı kıydığını neden bana söylemedin diye sordum bunu sana kim söyledi bilmem ne diye baya sordu fırsatını bulsa yine inkar edecekti boş ol dedin mi dedim dedim dedi ama 2 yıl yalanı yaşattığı için ben bunada inanmıyorum. düşünün ya amca kızı sevgililiklerini bile hazmedemiyordum çünkü düğünde bayramda cenazede hep karşılaştığım biri bu. bi ara amcalarıyla bi tartışmamız oldu ama eşim ve ailesi onlar büyüktür saygılı olmalı deyip yine beni onların evine götürdüler ve bu kızla yine karsılaştım yani annesi bunların önceden imam nikahı kıydığını bilmesine ragmen beni onların içine sokmayım demedi saf salak gibi hissediyorum kendim. sevgililermiş diye duyduğumda küçüklermiş "19 yaşında olan bişy diye düşünüyodum ama bunlar beraber olmuşlar sonra kız imam nikahı istemiş buda kıydırmış kimseye söylememişler sadece eşimin annesi biliyomuş oda ayrıldıktan sonra söylemiş kız eşimi aldatmış çünkü kız evli şuan bende 2 yıldır evliyim fakat 2 yılda bir sürü yalanını yakaladığım için ne ona güvenim kaldı nede sabrım bu olayıda hazmedemiyorum dün anneme gitmek istedim bırakmadı ağladı bensiz yaşayamazmış huzursuz edecek kimseyle görüşmeyiz dedi kavganın siddetiyle çık hayatımdan dedim ancak ölürsem çıkarım dedi öl o zaman dedim gitmiş eline ilaç almış istiysan içerim dedi naparsan yap umrumda değilsin dedim 2 tane ağrı kesici yuttu aldım elinden ilacı tabi bu numaraydı biraz duygu sömürüsü. nnapacam ben şimdi kimseye anlatamıyorumm hiç bişeye inancım sevgim kalmadı evlenip boşanmış olsa daha iyiydi en azından yüzünü görmezdim karsısındakinin ama imam nikahlı olduklarını kimse bilmedii için herkez ne kini güdüyosunuz gelin ata binmiş ya nasip demiş istemişler olmamış kine gerek yok düğünde bayramda görsenizde sorun olmaz diye düşünüyolar bilmiyolarki imam nikahlı karısıymış ben bunu kaldıramıyorum bitirmeyi düşünüyorum ..

evlenmeyi kabul etmeyeceğinizi düşündükleri için söylememişlerdir ama çok büyük hata. eşinizin baştan söylemesi lazimdi.sizde başkasının ağzın değil eşinizin ağzından duymuş olurdunuz.size saygısızlık yapmışlar yalan üzerine evliğinizi kurmuşlar üstü üstünelik sizi enayi yerine koyup o ortama sokmuşlar.yerden göğe haklsınız.

2 sene önceki mevzuyu uzatmak ve eşini huzursuz etmek ne diye?
O akraba seni huzursuz etmek için mi söyledi bu durumu?
Bence bazı şeyleri unutup ana odaklanmalısın.

2 sene önceki mevzuyu uzatmak ve eşini huzursuz etmek ne diye?
O akraba seni huzursuz etmek için mi söyledi bu durumu?
Bence bazı şeyleri unutup ana odaklanmalısın.

yeni aileye giren biri bunu söyleyen daha doğrusu ağzından kaçıran huzursuz olan daha çok benim unutmama izin vermeyecek kadar yakın akraba olusu zaten sorun

Kararlı ol...Bu AMCA AİLESİYLE NE BEN NE SEN GÖRÜŞMEYECEGİZ .EVİMİZE DE GİRİP ÇIKAMAZLAR ŞARTIM BUDUR de...

İstiyorsa ölüp dirildiği evliliğinizi BU GAYET OLMASI GEREKEN-YAKIŞAN ŞARTLARDA sürdürsün.

Ne yazsan HAKLISIN.Önce geçmişteki konuyu hortlatıyorsun aşırı merak diye düşündüm ama sonra

O EVE GİRİP ÇIKTIGINIZI- AMCA KIZININ HALA GÖRÜŞÜLDÜĞÜ BİR ORTAMDA HAZIR bulundugunu okuyunca içim kalktı.

Ne biçim aile?Nasıl izan? Dini nikah kıyınca ZİNA yasal mı oluyor yani?

Kıyılan NİKAH ALEME EŞKERE OLMADIKÇA GEÇERLİ DEĞİL...Kimse kendini kandırmasın !!!

Valla konuyu neresinden tutsan elinde kalır ama bir de gerçek hayat var,
Geçmişle yaşamak hem sana hem evliliğine zarar verir.
Bir şekilde sindirip önüne bakman lazım. Ya da maalesef ayrılman.

Sana hak veriyorum. Neticede her insan hata yapabilir. Herkes kalkip gecmiste yaptigi seyleri anlatsa emin ol bircok kisi simdi evlendigiyle evlenmezdi. Ama pisman olmussa, evlilikte de boyle seyleri tekrarlamayacaksa bu mevzunun kapanmasi gerekiyordu. Bu mevzuyu, nikahi 3 kisi biliyormus demek ki bu soylentiler bu kisilerden birinden cikti. 2si bu ahlaksizligi yapanlar, digeri de birinin annesi. Kendi ayiplarinin ustunu orteceklerine yayiyorlar mi bir de?

Belki bunu anlatsa sen evlenmeyecektin ama bunu hic duymayabilirdin. Kaldi ki 2 aydir aileye karismis biri bile bunu biliyorsa sen haric herkes biliyordur. Herkes senin hakkinda gurursuz, yuzsuz diye dusunuyor olabilir.

Gecmisteki konulari karistirmak filan degil bu. Dupeduz hakkina girmisler. Eski konularina baktim, esin kabahatliyim deyip oturdugu yerde oturacagina kral kesilmis (tokat vs.) Bosanmayacaksan bile ben senin yerinde olsam onu iyice bir surundururdum. Su an calisiyor musun? Ailen cok mu uzakta? Ailene hic bahsettin mi olanlardan? Onlarin yanina gidebilirsin bir sure, ciddi oldugunu anlar, oyle hap yutmak gibi teyatral seylere de son verir.

Fikir sahibisinizde bilgi sahibi değilsiniz galiba konuyu açan arkadaşım

bayan evlenmiş
eşinizde sizinle evlenmiş
e nikah düşmüş

zaten zina hükmündende düşüyor....

ama siz genede iyi bir hocaya yada müftüye sorun bunu :44:

Resmi nikaha neden gerek duymamışlar madem :97:

Kadın başkasıyla evliyse
Eşinle boşanmış olmalılar
Ya da yeni eşiyle sadece resmi nikahı var, imam nikahı geçerli olmaz ( başkası ile yani eşinle hala imam nikahı sürüyor ise )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…