Eşim sinirlerimi bozuyor

Cirius

I'm Unstoppable Today
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2020
1.288
2.487
63
Merhaba. 1 senelik evliyim. Esimle aramız genel olarak çok iyidir her anlamda. Ama uyuşamadığımız da çok konu var. Mutluyum diye göz ardı ettigim seyler artık boyunu aşmaya başladı diyebilirim. Birkaç örnek vereyim.
1- düğün günü yağmur bastırdığından dış cekimim iptal oldu. Bende düğünden sonra yapalım dedim yapmadı kavga ettik yeni evliyken. Bende bunun üzerine hamile kalırsam bari o zaman cekim yaparız dedim. Ona da olumlu bakmadı hic sevmiyor böyle şeyleri. Icimde kalmış birseyi telafi etme çabası hiç yok. Bu beni cidden çok üzüyor.
2-Cimri değildir eli çok açık kıyafet veya ihtiyacım olan seyleri alayım diye ihtiyacımın fazlasi para verir.
Ama bazi konularda da bunun tam tersi davranıyor. Örneğin ev alacağız elimizdeki para manzaralı, içi sıfır yapılmış güzel ferah bir eve yetiyor. Ama esim binalarla iç içe, içi tadilat gereken evleri tercih ediyor para artsın diye. Ev bir kere alınıyor ya.
Sizce neden eşim bir kere yapılacak olan seylere deger vermiyor. Paramız onada yetiyor diyorum ben o evde ömür boyu yaşayacaksam istediğim gibi olsun diyorum.
Artık bana mı yoksa kendisine mi deger vermiyor anlayamıyorum.
Ben ona kıyafet almazsam kendisine 1 çorap almıyor. Yaşam kalitesi 0 sanki çalışmak için gelmis dünyaya. Insan çalıştığının karşılığını almak istemez mi ???
Yanlış mı düşünüyorum? Bu sorunlarımı nasıl halledebilirim fikirlerinizi bekliyorum?
Sinek küçüktür ama mide bulandırır diyorlar. Bu sorun benden veya ondan mı kaynaklanıyor çözmem lazım bu durumu. Hamilelik düşünüyorum birde çocuk yaparsam dönülmez yola girmek istemiyorum....
Her yoruma açığım

Pozitif düşünmeye çalış. Evliliğin ilk yılları olur öyle anlaşmazlıklar sorunlar. Ben de yaşadım ama şükür şuan iyiyiz. Bir kızımız var diğeri yolda. Ama her şey zamanla oturuyor o seni sen onu zamanla tanıyor anlıyorsun. 4yıllık evliyim ve ilk iki yıl berbattı. Öyle söyleyim.

Pandemiden dolayı iş durumlari, geçim şartları zorlaştı.Bu yüzden düşük bütçeli evi almak istemesini yadirgamadim.Orayi kiraya verip istediğiniz evde oturmaya ikna ederseniz düşük bütçeli ev mantıklı.

Dış çekim konusunda bişey diyemiyorum.Su an sizin için önemli ukde olmuş.

Ama şunu söyleyeyim bir dünya düğün fotosu vs aldık hiç bakıyor musun desen ayda yılda bir derim fırsat olmuyor .Başka telaşlar oluyor sıra gelmiyor yani.

K
Merhaba. 1 senelik evliyim. Esimle aramız genel olarak çok iyidir her anlamda. Ama uyuşamadığımız da çok konu var. Mutluyum diye göz ardı ettigim seyler artık boyunu aşmaya başladı diyebilirim. Birkaç örnek vereyim.
1- düğün günü yağmur bastırdığından dış cekimim iptal oldu. Bende düğünden sonra yapalım dedim yapmadı kavga ettik yeni evliyken. Bende bunun üzerine hamile kalırsam bari o zaman cekim yaparız dedim. Ona da olumlu bakmadı hic sevmiyor böyle şeyleri. Icimde kalmış birseyi telafi etme çabası hiç yok. Bu beni cidden çok üzüyor.
2-Cimri değildir eli çok açık kıyafet veya ihtiyacım olan seyleri alayım diye ihtiyacımın fazlasi para verir.
Ama bazi konularda da bunun tam tersi davranıyor. Örneğin ev alacağız elimizdeki para manzaralı, içi sıfır yapılmış güzel ferah bir eve yetiyor. Ama esim binalarla iç içe, içi tadilat gereken evleri tercih ediyor para artsın diye. Ev bir kere alınıyor ya.
Sizce neden eşim bir kere yapılacak olan seylere deger vermiyor. Paramız onada yetiyor diyorum ben o evde ömür boyu yaşayacaksam istediğim gibi olsun diyorum.
Artık bana mı yoksa kendisine mi deger vermiyor anlayamıyorum.
Ben ona kıyafet almazsam kendisine 1 çorap almıyor. Yaşam kalitesi 0 sanki çalışmak için gelmis dünyaya. Insan çalıştığının karşılığını almak istemez mi ???
Yanlış mı düşünüyorum? Bu sorunlarımı nasıl halledebilirim fikirlerinizi bekliyorum?
Sinek küçüktür ama mide bulandırır diyorlar. Bu sorun benden veya ondan mı kaynaklanıyor çözmem lazım bu durumu. Hamilelik düşünüyorum birde çocuk yaparsam dönülmez yola girmek istemiyorum....
Her yoruma açığım
Kaç yaşındasınız canım

Bu arada eşim benim de sinirlerimi bozuyordu. Genel olarak erkekler öyle. Kadın gibi ince düşünemiyorlar maalesef. Ondan olumlu düşün.
Ya etraftakilere özenme durumum hiç yoktur. Özentilik yapıp sacma sapan kutlamalar isteyen biri degilim. Evlilik teklifi dahi yapmadi yani . Ama yapma yapma biryere kadar istedigim seyleri dahi yapmamaya başladı ağız bükmeye başladı öyüzden rahatsız oldum düzelir mi bilmiyorum
Sanki taviz verdikce fazlasini istiyor

İşte 23 çok genç :) Böyle küçük şeyleri dert etme, tamam anlıyorum içinde uhde kalmış ama bu saatten sonra dış çekim yapılmadı diye canını sıkma o kadar önemli bir durum değil. Ev konusunda sen çalışıyor musun bilmiyorum ama pandemi herkesin önceliklerini değiştirdi, çekinceler arttı. Bütçenizden bir tık daha düşük bir ev almak bence de mantıklı ayrıca neden ev bir kez alınsın? Maddiyatınız yettikçe yenilersiniz? Asıl bütçenizin tamamını kullanıp sonra öngörülmeyen bir sıkıntıya düşerseniz bir daha ev alamazsınız hatta elinizde ki gidebilir...

Bazı insanlar çalışarak mutlu olur.
Ayrıca harcamanıza karşı değil.
İhtiyacınız olduğunda veriyor.İstediginizi almanız konusunda problem yaratmıyor.
Taşınmaz gibi yüklü bir meblağ ödenecek durumlarda ise paranın bütününü bağlamak istemiyor.Genelde böyle insanlar her daim b planı için para tutma egiliminde olur.
Dış çekim,insan için karışmak vs vs.. bunlarıda sevmiyor olabilir.
Bazıları otobüs durağında otururken bile şakır şakır fotoğraf cekinip sosyal medya da paylaşabiliyor.Bazilarina ise bu hareket hic cazip gelmiyor.Yani sizinkisi sevmiyor böyle şeyleri hatta sorsanız kendisine boş geldiğini bile söyleyebilir size.
Ben burada bir problem göremedim.
Eşiniz biraz kontrollü,çok fazla göz önünde bulunmayı da sevmiyor.
Ben anlayışla karşılardim.

Bazı insanlar çalışarak mutlu olur.
Ayrıca harcamanıza karşı değil.
İhtiyacınız olduğunda veriyor.İstediginizi almanız konusunda problem yaratmıyor.
Taşınmaz gibi yüklü bir meblağ ödenecek durumlarda ise paranın bütününü bağlamak istemiyor.Genelde böyle insanlar her daim b planı için para tutma egiliminde olur.
Dış çekim,insan için karışmak vs vs.. bunlarıda sevmiyor olabilir.
Bazıları otobüs durağında otururken bile şakır şakır fotoğraf cekinip sosyal medya da paylaşabiliyor.Bazilarina ise bu hareket hic cazip gelmiyor.Yani sizinkisi sevmiyor böyle şeylere hatta sorsanız kendisine boş geldiğini bile söyleyebilir.
Ben burada bir problem göremedim.
Eşiniz biraz kontrollü,çok fazla göz önünde bulunmayı da sevmiyor.
Ben anlayışla karşılardim.
Bu düşünce tarzınız evet çok güzel bende böyle düşünmek içim kendimi çok zorluyorum. Evlilik teklifi vs bunlar bizde hiç olmadı. En azindan cok istedigim dış cekimi yapar dedim ama nafile kavga bile ettik yani. Taviz verdikce sanki hepten hicbisey yapmayalım para cepte kalsin diye düşünüyor. Kendisinede hiç deger vermiyor. Pantolonu yırtılsa bile afedersiniz gidip yenisini almak aklına gelmiyor

Para kazanmak ev geçindirmek o kadar çok zor ki..
Eşinde haklı tek taraflı bakmamalısın.

Pantolonu yırtılsa bile afedersiniz gidip yenisini almak aklına gelmiyor
Yani anlatmak istediğim de bu aslında..
Giyinmek,göze batmak,birilerine bir şeyler kanıtlamak gibi bir meraki yok eşinizin.
Onun için yırtık veya yeni olması fark etmiyor,umrunda da değil açıkçası.
İyi görünmesini isteyen sizsiniz.
Yanımda,fotoğraflarda iyi görünsün şeklinde dusunmek yerine,evine ve size bağlılığını düşünün bence.
Sizi seviyor mu ?
Sizi beğeniyor mu ?
Sizi istiyor mu ?
Sizi umursuyor mu ?
Cevabınız evet ise Cekilmis bir fotograf karesi içersinde yanınızda duran bir aksesuarmiscasina görmekten vazgeçin eşinizi.

Ben sizi haklı buldum varken en iyisini ben de isterim. Bence siz aman huzurum bozulmasın diye isteklerinizi hep ertelemissiniz ve bu esinizde ne de olsa ses çıkarmıyor diyor ve taviz tacizi doğuruyor. Diretin ben bunu istiyorum diyin.

Bu düşünce tarzınız evet çok güzel bende böyle düşünmek içim kendimi çok zorluyorum. Evlilik teklifi vs bunlar bizde hiç olmadı. En azindan cok istedigim dış cekimi yapar dedim ama nafile kavga bile ettik yani. Taviz verdikce sanki hepten hicbisey yapmayalım para cepte kalsin diye düşünüyor. Kendisinede hiç deger vermiyor. Pantolonu yırtılsa bile afedersiniz gidip yenisini almak aklına gelmiyor
Dış çekim iki kişilik birsey demek ki O istemiyor.

Ben sizi haklı buldum varken en iyisini ben de isterim. Bence siz aman huzurum bozulmasın diye isteklerinizi hep ertelemissiniz ve bu esinizde ne de olsa ses çıkarmıyor diyor ve taviz tacizi doğuruyor. Diretin ben bunu istiyorum diyin.
Yahu bu adamla evlenmek zorunda mıydı ? Yani madem kafası hayat görüşü uymuyor , insanları zorla silahla mı veya kura ile mi evlendiriyorlar. Eşiniz bugün size gelse artık saçını sarı yap, git bronzlaş sonra estetik yaptır ben öyle kadın istiyorum dese ne dersiniz ? bunun ondan bi farkı yok ki, adam bana uymuyor diyor zihniyet olarak ama evlendikten sonra diyor 🤭

Sadece 1.madde için yorum yapacağım
Bir insana sevmediği şeyi yapmak zulümdür
Bunun "Beni seviyorsa katlansın" seviyesine indirgenmesini doğru bulmuyorum.

Evliliğimin ilk yılı ben de aynı hataya düştüm. Benim için yapsan nolur, gönlümü hoş etsen nolurz seven katlanır diye diye eşimi hiç hoşlanmadığı bir ortama soktum defalarca

Sonra çok üzüldüm ve haksızlık ettiğimi anladım.

Siz heves etmişsiniz. Ama o demek ki istemiyor. Hamileyken tek başına anne bebek çekimi yaptırabilirsiniz. Eşiniz yanınızda olur ama çekime girmez.

Siz çalışmıyorsanız kazandığını ona harcamak istemiyor da olabilir

Hamileyken dış çekim olayını bende hiç sevmiyorum :olamaz: eşime teklif etsem benimle dalga geçerdi muhtemelen ve mümkün değil kabul etmezdi.

Diğer konularda bir yönden haklısınız ama eşiniz sevgiliyken de aynı değil miydi? Hayattan zevk alan biri değil demek çalışmanın dışında. Siz müdahale etmeseniz yırtık pantolon giyecek olan adam deniz manzaralı evi gereksiz bulur haliyle. Manzaradan vazgeçip içinin istediğiniz gibi olmasını önemseyebilirsiniz sizde.

Eşinizi biraz olduğu gibi kabullenmeniz gerekir, size karşı tavrı, sevgisi, saygısında sorun yoksa benim için şunu yapsın bunu yapsın diye istemediği şeylere zorlamayın.

Back
X