- 28 Mart 2017
- 16.596
- 68.050
- 598
- Konu Sahibi greengirll
-
Annenin doldurusuna gelio kocani kirmissin bence. Tabi kisisine gorede degisir ailemle ilgili bir sikintiyi esime anlatsam yardimci olabilecekse olur olamayacaksa teselli eder ama asla kafama kakmak gibi bir duruma girmez.annem hep bana kızım özelini kocana anlatma sonra en ufak kavgada başına kakar derdi çünkü babam böyle yapardı. aileni eşine karşı hep yücelt derdi. bu yüzden çok özel sırları eşimle paylaşmadım paylaşmak da istemiyorum açıkçası.
Onlar seni küçük diye elimizde istediğimiz gibi yönetiriz sanmışlar, sen normal olarak itiraz edince de evdeki hesap çarşıya uymamış muhtemelen. Bir arkadaşımda evlenecekken , kayınvalidesi mesleği var evi arabası var vs, muhtemelen yönetemem , bize karşı diklenir diye istemedi. Çok saçma bir kafa yapısı var bazı annelerin, çevremde de 1-2 örnek gördüm böyle.evet doğru hatırlıyorsunuz 13 yaş fark var, eşim aslan burcu yönetici zaten yönetmeyi seven bir insan ama başta böyle değildik ben de öyle biraz aksiyimdir atıyorum bir yere gidilecek canım istemezse gitmezdim. eşim benim hatrıma gelirdi gibi.
Annenin doldurusuna gelio kocani kirmissin bence. Tabi kisisine gorede degisir ailemle ilgili bir sikintiyi esime anlatsam yardimci olabilecekse olur olamayacaksa teselli eder ama asla kafama kakmak gibi bir duruma girmez.
Çok samimiyet kurmaya çalışıyorsa en iyisi tayin isteyip uzak durmak, bazıları ile mesafe kurulamıyor aynı şehirde oluncaevet ben ağzımdan kaçırıyorum sonra da daha beter oluyorhata yaptım dediğim gibi rol yapabilen biri değilim
kv nin beklentisi aşırı olması dolayısı ile habire benimle küsmesi vs. eşim daha önce nişanlısından ayrılmış ve herkes kv yi suçlamış beni de sevdiğini bildiği için ayrılmamazı eşimin üzülmesini istemiyormuş. kv her şeyi unutmaya hazırmış...
beni biraz mesafe biraz samimiyet yani denge istiyorum. kv de ortası yoktu...umarım bundan sonra başarırız.tabi önce eşimle başarmamız lazım bir şeyleri...
eşim önce kendi sorunumuzu halledelim sonra aileme geçelim diyor.
Demek ki adam haklıymış.benimki biraz yem atmaydı aslında:) çünkü beni sevmediğini düşünüyordum artık istemediğini....bundan emin olmak istedim. baktım ki boşanmak falan istemiyor ben de daha istekli oldum.
sevilmediğim evlilikte durmak istemem önümde hep annem babam örnek var çünkü. annem sevilmeyen bir kadındı.
Evliliğin özü bu aslında, bazı yerlerde sen bazı yerlerde eşin alttan alacak , normal hayatta da ilişkilerimizde böyle değilmi, hep benim dediğim olsun baskın olalım dersek kim bizi çekerbu arada terapiste gittik bize söyledikleri; ikiniz de baskın karaktersiniz. birbirinizi kabul edip herkesten uzaklaşıp(mesela tayin) birbirinize bakın bakalım mutlu olabiliyorsanız devam yoksa bitirin dediği bu kısaca...
Onlar seni küçük diye elimizde istediğimiz gibi yönetiriz sanmışlar, sen normal olarak itiraz edince de evdeki hesap çarşıya uymamış muhtemelen. Bir arkadaşımda evlenecekken , kayınvalidesi mesleği var evi arabası var vs, muhtemelen yönetemem , bize karşı diklenir diye istemedi. Çok saçma bir kafa yapısı var bazı annelerin, çevremde de 1-2 örnek gördüm böyle.
Aranızda ister istemez yaş farkına bağlı çatışma da oluyordur. Kendi kendine bunları aşman zor, keşke iyi bir aile terapistine gidebilseniz, gitmiyorsa da evlilik üzerine bu tarz kitaplar var, nasıl davranman yönünde kendini geliştirmen için faydalı olur sanırım.
Evliliğin özü bu aslında, bazı yerlerde sen bazı yerlerde eşin alttan alacak , normal hayatta da ilişkilerimizde böyle değilmi, hep benim dediğim olsun baskın olalım dersek kim bizi çeker
Konuyu anlamak için iki kere okudum, biraz karışık mı sanki?
Anladığım, haklı-haksız kısmının ötesinde bir uyum, paylaşım, olaylara bakış farkının getirdiği bir sorun var aranızda sanırım.
Uyum sağlamak adına ufak fedakarlıklar yapılır illa karşılıklı, ancak "Her istediğimi yapacaksın" filan, ne iş, olur mu öyle şey?
Sorunlar böyle halledilmez, çocuk gibi ceza mı veriyor aklınca; "Bana böyle böyle yaptın, şimdi sıra bende" kafası mıdır nedir?
Çok samimiyet kurmaya çalışıyorsa en iyisi tayin isteyip uzak durmak, bazıları ile mesafe kurulamıyor aynı şehirde olunca
evet haklı olduğu taraflar var...Demek ki adam haklıymış.
İnşallah toparlanırsınız.
Hakkınızda hayırlı olsun inşallah.
sanırım sorun senin ailenle ilişkilerin. fazla müdahiller herşeye. artık eşin ve sen yeni bir ailesiniz ve önceliğiniz sizin aileniz olmalı. eşinin sana sunduğu şartlarda çok ağır. orta yolu bulmanız lazım. otur konuş eşinle. artık aranızda sır olmayacağını ama kölesi gibide davranamayacağını açıkla.önümde hep yanlış evlilikler var. annem babam en büyük örnek. onlar gibi olmak istemiyorum derken aynı hataları yapıyorum sanırımevet kırmışım eşimi farkında olmadan.
annem mesela eşimle konuşurken de doğru kelimeleri seçebilen biri değil. yangına körükle gider babamla da öyle.
ben katılıyorum size.annem hep bana kızım özelini kocana anlatma sonra en ufak kavgada başına kakar derdi çünkü babam böyle yapardı. aileni eşine karşı hep yücelt derdi. bu yüzden çok özel sırları eşimle paylaşmadım paylaşmak da istemiyorum açıkçası.
evet olabilir benim kafam da çok karışık çünkü :) kusura bakmayın olur mu...
aynen başta benim inatlaşmam şimdi eşim al sana inatlaşma diyor:)
umarım çözebiliriz...
sanırım sorun senin ailenle ilişkilerin. fazla müdahiller herşeye. artık eşin ve sen yeni bir ailesiniz ve önceliğiniz sizin aileniz olmalı. eşinin sana sunduğu şartlarda çok ağır. orta yolu bulmanız lazım. otur konuş eşinle. artık aranızda sır olmayacağını ama kölesi gibide davranamayacağını açıkla.
ben katılıyorum size.
çok özel sırlar mıdır gerçekten orasını bilemem tabi..
yalnız ailenizle ve akrabalarınızla ilgili durum her neyse, siz de hoşnut değilsiniz, normal bulmuyor ve rahatsızlık duyuyor olmalısınız ki söylemek istemiyorsunuz.
çekirdek aileyi bazen korumak gerekir bence de.
her ailenin bir hafızası var. o hafızayı çöplük gibi kullanmamak lazım.
insan, iyilikle donatılmış bir varlık değil
nefis, hırs insana her türlü kötülüğü yaptırır ve bu kötülüğün hangi şartlarda ortaya çıkacağını bazen bilemeyiz.
haklısınız...Est.
Bu şekilde çözemezsiniz işte, eşinizle ciddi ciddi bi konuşun. "Ben bazı şeyleri yeniden yorumluyor, açıklıyor ve hatalarımı fark ederek adımlarımı düzenlemeye çalışıyorum. Çalışıyorum ki aynı şeyleri tekrar yaşatarak ilişkimizi yıpratmayayım. Peki senin yaptığın nedir? Maksadın ikimizi de mutlu ve huzurlu edecek şekilde evliliğimizi kurtarmak olsaydı, çocuk gibi beni cezalandırmak için, benden sıra kapmış gibi davranmaz, aksine biraz daha olgun davranırdın. Ben de ne kadar haklı olduğunu bir kez daha görür, utanır, sen talep etmeden beklentilerine maksimum uyum sağlamaya çabalardım. Bunu bana vicdanım yaptırır, senin zorbalığın değil. Senden bunu beklemezdim, seni çok daha olgun ve mantıklı biri sanırdım, uzattığım eli neden kırıyorsun?" deyin de dönsün bi kendine baksın, haklıyken haksız olmuş yeterince.
Salt barışmak için her şeyine "He" derseniz, sadece kavgayı ertelersiniz o kadar. Bu gerçek bir barışma olmaz.
zaten sorun burada sizinde onun sorunlarıyla ilgilenmeniz gerekir. neticede ailesiniz dert ortağı olmanız lazım. siz sanırım evlilik olayını henüz özümseyememişsiniz karı koca olarak.ailem hakkında olumsuz düşünmesini, her hareketimi hmm bak ailesinde de böyle zaten diye yorumlamasını istemiyorum. kimse kusursuz değil. onun da ailesinde bir çok sorun var ben ben sormuyorum bile çünkü ilgilenmiyorum beni eşim ilgilendiriyor bir tek. ama eşim illa her şeyi öğrenmek peşinde. evet benimle mezara kadar gidecek sırlar var maalesef ve ruh halim o aralar hiç iyi olmadığı için bunu yansıttım sebebini de anlatamayınca farklı düşünceler ortaya çıkmış oldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?