Eşim sonunda isyan etti :(

Lupetta

🍒🍒🍒
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2015
6.186
11.115
248
Hanımlar günaydın. .

Yaklaşık 2 buçuk aydır çalışıyorum. İlk evlendiğimizde 4 ay falan çalışmadım. 7 aylık da evliyim. Neyse işe başladığımdan beri her şey mükemmeldi. Eşimle yine şu an bile büyük sıkıntılarımız yok bana göre. .

İşe başladığımda acaba iş mi bana iyi geldi de eşimle en ufak bi problem yaşamıyoruz diye düşünürken öyle olmadığını anladım. Çünkü son iki aydır falan dışarıya arkadaşlarının yanına çok fazla gitmiyordu. Eve geliyordu sürekli. Havalar da güzel olunca çok sık (haftada 3 veya 4 gün) arkadaşlarının evine gitmeye veya birlikte dışarıya falan çıkmaya başladı yine. Ben evdeyken de beni rahatsız ediyordu bu konu. Yine başlayınca da yine etmeye başladı. Benden sonra eve gelme gibi bi olayı yok. Onlarla buluştuğunda mutlaka gelip beni işten alır. Birlikte ya eve geçeriz ya da gezeriz vs. .

Bu arkadaşlarıyla buluştuğunda mutlaka bir şeyler içiyorlar. Benim rahatsızlığım bu konudandı. Geçenlerde yine beni almaya geldi. ''Eee sen ne yaptın bugün'' falan dedim. Arkadaşla oturduk dedi. Ağzından da içki kokusu geliyordu. Benim yüzüm düştü. Fark etti tabi bunu. Eve gidince açtı ağzını yumdu gözünü. Ben de ''Beni tanımıyor muydun sanki? Böyle olduğumu biliyordun'' dedim. ''Evet ama bu kadar da kısıtlayıcı olacağını tahmin edemedim'' dedi. Baya tartıştık. Daha doğrusu o konuştu ben sustum sadece. . ''Seni kısıtlamıyorum, ev temiz mi pis mi diye sana tek kelime etmiyorum, sabah sen uğraşma diye akşam ütülerini yapıyorum, çamaşırları yıkıyorum, yemek yapmıyorsun diye sorun etmiyorum. . Çoğu erkeğin yapmayacağı şeyleri yapıyorum ama sen bunları görmüyorsun, kendine sorun arıyorsun resmen '' gibi tonla söz söyledi. . Bunalmış artık. . Sadece dinledim tabi. ''Bundan sonra bana iyilik olarak olabilecek hiçbir şey yapma'' dedim sadece o kadar.

Sorun şu, içki içince konuşması falan kayıyor. Onu öyle görmek beni sinirlendirmeye yetiyor. Bi kere eve biraz sarhoş geldi ve o gün çok kavga ettim onunla. O yüzden istemiyorum. .

Agziyla icmeyi bilmiyorsa ugraş dur.
Sarhos oldugunu soylemeseydiniz daha ne istiyosunuz kisitlamayin bu kadar diyecektim.

Bi kere eve öyle geldi. Ben aradım onu, aradığımı bile hatırlamıyordu. . Normalde de gittiği zaman çok fazla takılıp içmiyor. Ama o gün aklıma geliyor ve istemiyorum alışır ve çoğalır diye. Çünkü huzur diye bir şey kalmaz öyle olursa. . Biliyorum.

yani benim eşimde ayda üç dört kere içer arkadaşlarıyla, bazen evde. içtiği de iki üç bira, bazen ben de bi taneyle eşlik ederim. bazen küçük bi rakı açar. masa kurarım meze hazırlarım. ve ben onun o tipi kaymış, şapşal hallerini çok severim. izlerim yani oturup. kişiden kişiye değişiyor demek :)

keşke bunlardan dolayı kavga etmeseniz de güzel güzel çalışıp, gezip tozsanız.
ne bileyim, eğer zil zurna sarhoş olup paraları içkiye saçmıyorsa, arada azcık içip öyle mutlu oluyorsa bence bu kadar tepki vermeyin, bence doğru değil.

"Evlenmeden önce bilmiyor muydun böyle olduğumu" demiş, biliyordum diyorsunuz, böyle bişeyi bildiğiniz halde kabul edip evlendiyseniz , şu an eleştirmeniz tabi ki onu bunaltır. Evlenmeden önce hizaya getirecektin, artık zor düzeltirsin

Hayır, kıskanç ve kısıtlayıcı olduğumu bilmiyor muydun diye eşime soran benim. . O değil.

Yok yok Allah' a şükür öyle durumlar asla yok. Ama bunlar çoğalır da alışır diye korkum sadece. . Çünkü gerçekten normalde onunla huzurum yerinde, çok mutluyum, çok seviyorum onu. . Bozulur diye korkuyorum. .

Hayır, kıskanç ve kısıtlayıcı olduğumu bilmiyor muydun diye eşime soran benim. . O değil.
Pardon yanlış anlamışım. Ama keşke eşinizin bu durumunun önceden farkında olabilseniz rahat ederdiniz. Ama siz onun sizin için iş yapmasına izin vermeyin, gerekirse kendinizi patalayın yemeği de yapın temizliği de, ona "ben bunu yaptım " deme hakkı vermeyin, sonra kısıtlamalarınız daha etkili olur

Oooow içki konusu. ..
Şimdi içkiyi hiç ağzına surmemis biri evlendiginde içmeye başlasa idi hakliydiniz.
Benim ki de içer hatta dün gece içti arkasını unuttu. .
Kavga kıyamet koptu. Kendime yapıyorum bağır dur işin yoksa
Sen de iciyosun bana niye kiziyosun diyor mesela içiyorum ama arkami da unutmuyorum. .
Üstüne gitme bence yada git ruh halim yerle bir çok yardımcı olamadım k bakma

Doğru. Yaptırmak istemiyorum ki ben zaten ona demiyorum yap diye. Ama o öğretmen, bense özel sektörde çok fazla saatler çalışıyorum. Eve gidince pestilim çıkmış oluyor resmen. Sağ olsun o da halimi görüyor. Ama bunu dile getirmesi hoş olmadı. . Bundan sonra ekstra önem vereceğim ki işlerimi kendim yapayım diye. .

Evet onlemini simdiden al .arkadas ortami demekki ickili, hep boyle icince erkeklere normalmis gibi geliyo ve iyice bunu rutinlestiriyolar.bu arada sanada baya yardim ediyomus ev isi konusunda bu yonunude takdir ettim. Iste kimse dort dortluk degildir. Ama icki konusu ciddi . Icki butun kotuluklerin anasidir diye bosuna dememisler.

Sana da kolay gelsin öyleyse. . Yok önemli değil mesajın için sağol :) Aynen dediğine de katılıyorum. Sen normal içiyorsan bunu karşına çıkarmaması lazım. .

Sana da kolay gelsin öyleyse. . Yok önemli değil mesajın için sağol :) Aynen dediğine de katılıyorum. Sen normal içiyorsan bunu karşına çıkarmaması lazım. .

Beraber de içeriz çoğu zaman. Ama böyle arkadaş ortamına gidip kici başı dagitinca soldan soldan geliyorlar. Bigun bende gidecem arkadaslarimla icicem o arasın beni bakalım nasıl oluyo yapicam bunu.

Bende çok kisitladim ilk aylar ama inan zamanla abartti. . Sen biraz bunaltmadan hallet ben çok yaptım o yüzden hala uğraşıyorum arkadaş çevresiyle

Off seninki de çok zormuş Ben çok fena olurdum. . O kadar olmadı ve umarım da olmaz inşallah ne diyim

Evet eşinize katılıyorum. Anladığım kadarıyla sorumluluklarını bilen, arkadaiları ile bir araya geldipte sizi ihmal etmeyen bir eş. Sosyalleşmek için yaptığı seçimler size, ilişkinize, evliliğinize veya cocugunuza zarar vermediği sürece onun bileceği iştir. Evlilikte karşı tarafı kısıtlamamaktan yanayım. Eşim arkadaşları ile buluşup içebilir. Ben arkadaşlarım ile buluşup kısır yiyebilirim. Bu ikimizin rahatlama şeklimizdeki farklılıktır. Birbirimizi ihmal etmediğimiz, zarar vermediğimiz sürece dilediğimizi yapmakta özgür olduğumuzu düşünüyorum. Bence kimseye birşey yaptıramazsınız. Kişi ne istiyorsa onu yapar o nedenle boş yere eşinizi değiştirmeye çalışmayın onu bu şekilde kabullenin.

Off seninki de çok zormuş Ben çok fena olurdum. . O kadar olmadı ve umarım da olmaz inşallah ne diyim

Sana demem o ki şimdiden önlemini al kaybetme korkutusu mu yasatirsin artık bilmem bir kere eylem yap tam yap.. söyleyip söyleyip affedersen bağışıklık kazaniyolar ne yazikki

Hımmm. . Haklısınız. . Keşke sizin gibi olabilsem.

Olasılıklarla hareket edip eşinize zindan etmeyin evliliği.
Alışkanlık yaparsa diye arada bir içmesini kısıtlamak bana abartı geldi açıkçası.
Evlilikteki sorumluluklarını aksatmayan birisiymiş üstelik.
Hem sadece eşinize özgü bir şey değil yasaklar her zaman çekicidir.

Arkadaşlarıyla her buluştuğunda alkol alması benide rahatsız eder. Yani içicez diye çıkarsa ağzımı açmam, oda çok nadir olmalı bence. Ama öbür türlüsü benide iter. Ben aslında bu durumlara hiç karşı değildim, istediği kadar içsin kendini bildikten sonra diyordum fakat baktım ki iş başka boyutlara kayıyo, her fırsatta alkol her fırsatta alkol, bildiğin tiksindim. Hele o ağız kayma olayı varya tahammülüm yok. O kadar soğutmuş yani, her çıktığında alkol alması sıkıntılı. Bana kalırsa haklısın. Yani bunun ayarını tutturmanız çok önemli. Hiç olmayacak diye bişey de söz konusu olamaz.

Fakat böyle saçma bi alkol konusu için sana dedikleri cidden içi boş şeyler o kısım sinir bozucu..

Of bilmiyorum Bu konuda tartışmak canımı sıkıyor. Bazen gidiyor mesela, ''çay içtim sadece, onlar içti ama'' falan diyor. Nerden çıktı bu iş başıma bilmiyorum. .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…