- 18 Ekim 2015
- 3.436
- 1.866
- 53
Ee yani zaten yemek yok diye sızlanmaya başına kakmaya hakkı var mı sen de çalıştığına göre zaten her şeyi dört dörtlük yapamazsın ki başına kakmayarak lütufta mı bulunmuş oluyor. Ayrıca ev işiyle içki içmenin ne alakası var yani? Ev işini sen yapsan içmeyecek miymiş? Zaten sana yardım etmek zorunda ki.. Ayın 15 inde maaş gelince dört köşe olmayı biliyorlar. Evlenmeden önce de içiyor muydu biliyor muydun? Eğer o zaman da böyle olduğunu biliyorduysan ve evlenince bırakırım filan demediyse üzgünüm ama böyle gider.
Anladım inşallah düzelir azı çoğu olmuyor işteYani arada az içtiğini biliyordum ama uzaktaydık birbirimize, göz görmeyince gönül de katlanırmış misali. Gözümle görünce istemedim. .
ne yapabilirsin bilmiyorum. durumun zor. Rabbim yardımcı olsun
Anladım inşallah düzelir azı çoğu olmuyor işte
Hanımlar günaydın. .
Yaklaşık 2 buçuk aydır çalışıyorum. İlk evlendiğimizde 4 ay falan çalışmadım. 7 aylık da evliyim. Neyse işe başladığımdan beri her şey mükemmeldi. Eşimle yine şu an bile büyük sıkıntılarımız yok bana göre. .
İşe başladığımda acaba iş mi bana iyi geldi de eşimle en ufak bi problem yaşamıyoruz diye düşünürken öyle olmadığını anladım. Çünkü son iki aydır falan dışarıya arkadaşlarının yanına çok fazla gitmiyordu. Eve geliyordu sürekli. Havalar da güzel olunca çok sık (haftada 3 veya 4 gün) arkadaşlarının evine gitmeye veya birlikte dışarıya falan çıkmaya başladı yine. Ben evdeyken de beni rahatsız ediyordu bu konu. Yine başlayınca da yine etmeye başladı. Benden sonra eve gelme gibi bi olayı yok. Onlarla buluştuğunda mutlaka gelip beni işten alır. Birlikte ya eve geçeriz ya da gezeriz vs. .
Bu arkadaşlarıyla buluştuğunda mutlaka bir şeyler içiyorlar. Benim rahatsızlığım bu konudandı. Geçenlerde yine beni almaya geldi. ''Eee sen ne yaptın bugün'' falan dedim. Arkadaşla oturduk dedi. Ağzından da içki kokusu geliyordu. Benim yüzüm düştü. Fark etti tabi bunu. Eve gidince açtı ağzını yumdu gözünü. Ben de ''Beni tanımıyor muydun sanki? Böyle olduğumu biliyordun'' dedim. ''Evet ama bu kadar da kısıtlayıcı olacağını tahmin edemedim'' dedi. Baya tartıştık. Daha doğrusu o konuştu ben sustum sadece. . ''Seni kısıtlamıyorum, ev temiz mi pis mi diye sana tek kelime etmiyorum, sabah sen uğraşma diye akşam ütülerini yapıyorum, çamaşırları yıkıyorum, yemek yapmıyorsun diye sorun etmiyorum. . Çoğu erkeğin yapmayacağı şeyleri yapıyorum ama sen bunları görmüyorsun, kendine sorun arıyorsun resmen '' gibi tonla söz söyledi. . Bunalmış artık. . Sadece dinledim tabi. ''Bundan sonra bana iyilik olarak olabilecek hiçbir şey yapma'' dedim sadece o kadar.
Sorun şu, içki içince konuşması falan kayıyor. Onu öyle görmek beni sinirlendirmeye yetiyor. Bi kere eve biraz sarhoş geldi ve o gün çok kavga ettim onunla. O yüzden istemiyorum. .
Ya bu tavır erkeklerin genelinde var galiba. Çok enteresan bizdede ben bir sorunu dile getirdiğimde aynı cümlelerle açıyor ağzını yumuyor gözünü. Ne ev düzenimiz mi vardan giriyor bıktım akıllı olacaksın gibi saçma sapan laflarla çıkıyor.
Her seferinde bir derdin varsa normal Zaman'da anlat diyorum ama yok. İkimizde gergin ve sinirlerimiz yüksekken açma diyorum. Bu seferde ben sinirliyken sen susucaksın kadınlığını bileceksin falan diyo iyice moka sarıyo ben susuyorum
Ay derdimimi döktüm sana mı yorum yaptım bekli değil.
Boşver takma değişmezler diyeceğim 3,5 yıllık evli biri olarak.
Evlenmeden once esinizin alkol kullandigini biliyormuydunuz?
Eh işte çok az içiyordu, şimdi de öyle. Artacak diye korkuyorum.
Yaşı kaç olursa olsun birine neyi yapma deseniz, kisitlasaniz o kişi ona daha çok yöneliyor. Ve siz biliyormussunuz zaten.
Evlendikten sonra taraflarin birinin diğerini degistirmeye calismasini dogru bulmuyorum. Yaptigi sey size göre doğru olmayabilir ama bunu bilerek evlendiniz. Demek istedigim bu yanlis anlasilmasin.
Evli birinin disari cikmasi vs bunlarda normal degil mi? Bir kadin ya da erkek evlenince herseyi birlikte yapmak zorunda degiller.
Emin olun siz kizdikca o sizden uzaklaşıp daha cok yonelir. Bunu yapmayın. Ev işleri konusunda da birakin yapsin. Evlilikte kadin erkek işi yoktur. Size karsi bunu kullandığı için yapmasini istemiyorsunuz artik anliyorum. Ama esinize bir lutufta bulunmadığını bunlarin onunda sorumlulugu oldugunu soyleyin.
Puffff. . Peki
Tek sorununuz bu mu? Bir de şu var alkolik olsaydi yorumum farkli olurdu.
Icki ictigini az cok biliyordunuz evlenmeden once degil mi?
Peki bu adam her gun icki kullaniyor mu, kendisine alkolik diyebilirmisin?
Bu ikisi cok onemli. Evlenmeden once bilipte bisey demediysen bu konu hakkinda adam hakli. Sizede ev isleri konusunda cok yardimci adam utu filan yapiyormus takdir ettim. Sahsi fikrim bende ickiye karsiyim ve evime dahi sokmuyorum fakat sen bunu bilipte oyle evlendiysen ve icki sizin aranizdaki saygi sevgi duvarini yikmaya baslamadiysa o zaman konusarak halledebilirsiniz. Bence bu konuda hakli haksiz yok. Herkes kendince hakli.
yani benim eşimde ayda üç dört kere içer arkadaşlarıyla, bazen evde. içtiği de iki üç bira, bazen ben de bi taneyle eşlik ederim. bazen küçük bi rakı açar. masa kurarım meze hazırlarım. ve ben onun o tipi kaymış, şapşal hallerini çok severim. izlerim yani oturup. kişiden kişiye değişiyor demek :)
keşke bunlardan dolayı kavga etmeseniz de güzel güzel çalışıp, gezip tozsanız.
ne bileyim, eğer zil zurna sarhoş olup paraları içkiye saçmıyorsa, arada azcık içip öyle mutlu oluyorsa bence bu kadar tepki vermeyin, bence doğru değil.
Bak arkadaşım başlarda benim eşim de öyleydi gerçi hiç tartışma yaşamadık biz çünkü içince yatar uyur. Neyse yine arkadaşları davet etti bizi hepimiz evli çiftleriz ben hamileyim kaldıramadım o ortamı eve geldik dedim artık istemiyorum böyle ortam da bulunmak. Ben sana ne zaman istersen evde sofra kurcam masa arkadaşın olacağım dedim hem daha rahat ederiz ( maksat sogutcam onu ortamdan) bir oldu iki oldu vs bi gün oldu istemiyorum artık dedi içmek bak oğlum olacak tabi hep konuştum sofrada şimdi bebege şunu alsak bunu alsak allaha şükür bıraktı ve şimdi namazını kılan kuranını okuyan bir insan. Demem o ki tatlı dille bu şekilde yaklaş ve sabırlı ol birgün elbet o da bıkarHanımlar günaydın. .
Yaklaşık 2 buçuk aydır çalışıyorum. İlk evlendiğimizde 4 ay falan çalışmadım. 7 aylık da evliyim. Neyse işe başladığımdan beri her şey mükemmeldi. Eşimle yine şu an bile büyük sıkıntılarımız yok bana göre. .
İşe başladığımda acaba iş mi bana iyi geldi de eşimle en ufak bi problem yaşamıyoruz diye düşünürken öyle olmadığını anladım. Çünkü son iki aydır falan dışarıya arkadaşlarının yanına çok fazla gitmiyordu. Eve geliyordu sürekli. Havalar da güzel olunca çok sık (haftada 3 veya 4 gün) arkadaşlarının evine gitmeye veya birlikte dışarıya falan çıkmaya başladı yine. Ben evdeyken de beni rahatsız ediyordu bu konu. Yine başlayınca da yine etmeye başladı. Benden sonra eve gelme gibi bi olayı yok. Onlarla buluştuğunda mutlaka gelip beni işten alır. Birlikte ya eve geçeriz ya da gezeriz vs. .
Bu arkadaşlarıyla buluştuğunda mutlaka bir şeyler içiyorlar. Benim rahatsızlığım bu konudandı. Geçenlerde yine beni almaya geldi. ''Eee sen ne yaptın bugün'' falan dedim. Arkadaşla oturduk dedi. Ağzından da içki kokusu geliyordu. Benim yüzüm düştü. Fark etti tabi bunu. Eve gidince açtı ağzını yumdu gözünü. Ben de ''Beni tanımıyor muydun sanki? Böyle olduğumu biliyordun'' dedim. ''Evet ama bu kadar da kısıtlayıcı olacağını tahmin edemedim'' dedi. Baya tartıştık. Daha doğrusu o konuştu ben sustum sadece. . ''Seni kısıtlamıyorum, ev temiz mi pis mi diye sana tek kelime etmiyorum, sabah sen uğraşma diye akşam ütülerini yapıyorum, çamaşırları yıkıyorum, yemek yapmıyorsun diye sorun etmiyorum. . Çoğu erkeğin yapmayacağı şeyleri yapıyorum ama sen bunları görmüyorsun, kendine sorun arıyorsun resmen '' gibi tonla söz söyledi. . Bunalmış artık. . Sadece dinledim tabi. ''Bundan sonra bana iyilik olarak olabilecek hiçbir şey yapma'' dedim sadece o kadar.
Sorun şu, içki içince konuşması falan kayıyor. Onu öyle görmek beni sinirlendirmeye yetiyor. Bi kere eve biraz sarhoş geldi ve o gün çok kavga ettim onunla. O yüzden istemiyorum. .
+1
Haftada 1,2 eğlenmeye takılmaya bu kadar tepki verilmemeli bence. Adam evlendi diye gezmekten eğlenmekten neden vazgeçsin ki. Ev rızkını saçmıyorsa kendini rezil etmiyorsa , ölçülüyse yani hayatı adama zindan etmenin bir anlamı yok .
Öte yandan herif haklıyken haksız durumuna düştü gözümde. ne demek çamaşır yıkadım hiçbir erkek yıkamaz bibibibiibib??? Herifin kendi evi, kendi çamaşırı bir zahmet yıkasın. Ehhhh paşa hazretleri kirli donunu kadının başın yıkıp gitmeye alışık tabi, şimdi üzüldüm kendi yıkamak zorunda kalınca. Giyeceği gömleği yıkayıversin bir zahmet bunun neresi iyilik??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?