eşim sonunda öğrendi:(((

facebook un çok saçma bir site olduğunu düşünüyorum çok gereksiz bence... insanlar ne kadar meraklıymış özel hayatlarını ve resimlerini paylaşmaya..namahrem olayını yıkan bir toplum haline geldiğimizi değerlerimizin yavaş yavaş kaybolduğunu düşünüyorum...

ayrıca insanımız sosyal hayatta birbirine samimi olmayan,güven duymayan,sevgi ve saygıdan uzak bir şekilde yaşarken facebookta ta ilişkiler ne kadar da vıcık vıcık. herkes birbirine güveniyor resim koymalar nerdeyse 24 saatinin raporunu vermeler çoooooooooooooooookk saçma allahım herkese akıl fikir versin......

İyi de bir sürü opsiyonu var. Herkesle herşeyi paylaşmak zorunda değilsiniz ki. Benim ailem de eşimin ailesi de bizden farklı illerde yaşıyor. Her akşam "resim koyun kızım Facebook"a diye rica ediyorlar mesela. Biz de bebeğimin birçok resmini diğer kişileri engelleyip ailelerimizle paylaşıyoruz. Mesela geçen bir arkadaşım sünnet yaptı; bende normalde telefonu filan yok, beni oradan davet etti, çok mutlu oldum. Bunun dışında bizim meslektaşlaırmızla bir grubumuz var ve pek çok konu oradan çabucak hallediliyor, pratik bir kullanımı var. Bir de çok yakın arkadaş grubumuz var, kızlı erkekli, yaklaşık 17 senelik bir arkadaş grubu. Onlarla dediğiniz gibi "yedim, içtim, yattım" şeklinde paylaşıyoruz herşeyi. Ki normalde de zaten hergün telefonlaşan kişileriz. Onlarla böyle bir geyik sohbeti yapmak beni rahatsız etmiyor. Ama istediğinle isteğini paylaş. İşle ilgili konuları arkadaşlarım görmez, bebeğimin resimlerini işyerindekiler görmez. Öyle ayarlıyorum. Neden özel hayatımı sergilemek olsun ki bu?
Hem özel hayatımı sergilemek istesem Facebook'a neden ihtiyacım olsun? Açarım bir blog. Koyarım her türlü resmi, haberi. Yok mu öyle kadınlar? Yemek tarifi paylaşmak için blog açıyor, haftasonu buradaydık diye başlayan makalelerle herşeyini anlatıveriyor.
Üstelik Facebook'taki gibi sadece kendi seçtiği arkadaşlarına değil; bütün internete döküyor özelini.
Hatta daha ileri örnek vereyim. Sizin mahallede hiç yok mu kapı kapı kahve içmek için dolaşıp akşam evde ne olduysa anlatan, bir de sizdne duyduklarını başkalarına anlatan. Eee onlar da özelini dökmüş olmuyor mu? O kadın Facebook'a girse de aynı sonuç, girmese de.
Neyi kullandığınız değil, nasıl kullandığınız önemli. Dolayısıyla konu sahibi ya da herhangi bir bayan ya da herhangi bir insan cıvımaya müsaitse her durumda cıvır.

Son düzenleme:

Ay aman aman yazdiklarinla göya beni asaglamaya calisiyorsun göya anlamiyorum forum nedir msn nedir facebook nedir hadi gülüm hadi...

Ay aman aman yazdiklarinla göya beni asaglamaya calisiyorsun göya anlamiyorum forum nedir msn nedir facebook nedir hadi gülüm hadi...

Allah aşkına sen kimsin de ben seni aşalıyayım seni tanımıyorum bile..Burda bu konuda fikir ayrıcalıgına düşmüş olabiliriz..Gayette normal..
Benim çıkışım çok bilmiş gibi akıl veriyorsun verdiğini sanıyorsun o zaman buraya girmeyin falan gibilerinden..Biraz düşünsen söylediğimde ki ince detayı anlayabilirdin..

Tabire bak "hadi gülüm hadi"

Terbiyesiz !

süpersin :) benim görümcemde benim davetimi kabul etmiyor :) canım ya ama görüşünce bir sarılmalar bir sarılmalar...yapmacıklık asıl doğal hayatta bence....gerçek hayattaki diyaloglardan korksun o yasaklayıcı kocalar...

konu başlığı açan arkadaşın avukat eşine de saygılarımı sunarak şunu diyebilirim; mesleki olgunluğunu özel hayatına da taşımalı acilen...

arkadaşlar olay facebook mu iyi msn mi iyi meselesine dönmeye başladı
ikisinin de teknoloji olarak birbirinden farkı yok amaç nasıl kullandığına bağlı netice itibariyle
msnime de bilmediğim kişileri eklemiyordum face hesabıma da
face hesabının güvenlik ayarlarını hiç inceleyen oldu mu istediğiniz her kişiyi engelleyebilir,sınırlı bilgi erişimi verebilirsiniz
ama zaten oraya ekleyeceğiniz insanlara dikkat etmek gene sizin elinizde çoğu insan facedeki fotoğraf meselesine takılmış şahsen facede fotoğraf paylaşmayan biriyim,paylaşanlara da bişey diyemem kendi tercihleri
her fotoğraf paylaşan da yanlış bişeyler için yapmıyor bunu
faceden önce msn çok revaçtaydı hala da iletişim açısından öyle ama
bir ara herkes şikayet ediyordu kameralı sohbetler çıktı, evlilikler zarar gördü diye.
malumunuz çevrenizden duymuşşunuzdur, kamerada başka kadınlarla ya da erkeklerle uygunsuz şeyler yapanları
ben msnimde asla bu seviyesizliğe düşmem inançlarım prensiplerim karakterim var facede de düşmem
yani mesele face,msn,twitter meselesi değil
nette mahremiyet senin elinde neden bunu idrak edemedik hala hayret ediyorum
eşine bunu ifade etmeye çalış demekten önce yuvanı kurtar,kocan izin vermiyorsa yapma,yuva yıkıyor hemen kapat,inat etme demek daha kolay geldi çoğunuza üstelik kendileri özgürce net kullanırken!!
kocamızdan gizli iş yapmayız, yuva saadeti yaşarız diyenler de oldu evliliğiniz bu kadar basit şeylerin iznine kaldıysa Allah kolaylık versin derim bu zihniyetteki hanımlara zira işiniz zor zira bunun için eşinizin gözünde çok kıymetli olacağınızı zannetmiyorum

facebook takıntım yok ya da başka bir sosyal paylaşım sitesi takıntım da
konunun özü irade sahibi insanlar olarak denetimi bile bizde olan şeylerden ötürü mahrum edilme davranışına katılmıyorum
bu mantığı da doğru bulmuyorum
internet kullanmak msn ya da face kullanmak demek değil ama şunu kullanma, bunu kullanma demek
kişisel tercihler noktasında ,eş konumundaki insana büyük haksızlık ve saygısızlık..

Son düzenleme:

yapma ya...bak şimdi kıl kaptım...eyvallah tatlım gözümü açtın...

Lütfen konu içeriğinden sapmadan, sosyal paylaşım araçlarını kıyaslamadan, ikili tartışmalara girmeden, konu dışı veya boş içerikli mesajlar yazmadan saygı çerçevesinde paylaşımda bulununuz...

Son düzenleme:
.Burası forum..Forumda sayısız topicler olur insanlar hangi konular kendilerine hitap ediyorsa onlarla ilgileniyorlar...Konular hazır açık zaten..Yada isteyen açıyor...KK özellikleri sayesinde diğerlerinden farklı kılınır..Ve dikkat ederseniz KK baya sıkı bu konuda.(ysmhmt)

farklı fikirdeki arkadaşlarla tartışmayı gerçekten seviyorum
o yüzden fikir teatisi olsun diye yazıyorum yani size karşı herhangi bir cevap verme zorunluluğundan yazmıyorum
yani amaç farklı düşünmek, kavga etmek demek değil zaten

başka arkadaşlara da sürekli yorumlarınızda burası forum, burası forum diye yazmışsınız evet burası forum
ve konu forum ya da topik nedir,tanımlayınız cümle içinde kullanınız, değil zaten
sözlünüzle face kullanmanın gereksizliğine inanmışsınız kişisel tercihtir saygı duyarım ama ya sözlünüz deseydi ki ya ben o tür forumlara güvenmiyorum
erkeklerde üye oluyor, kadınmış gibi iletişimde bulunmaya,kadınların eklediği fotoğraflara falan bakıyor,kadınmış gibi msn istiyor arkadaş oluyorlar ayrıca herkese açık bir forum ,üye olmayan insanlar da girip okuyabiliyor,belki kendini anlattıkları yüzünden deşifre eden bile vardır girme dese girmeyecek misin
o zamanda erkek arkadaşımla ben forumu gereksiz mi bulduk diyecektiniz
nasıl kullandığınızdan emin olsanız bile karşıdaki insana bunu izah etme gereği duyacak mıydınız
bence hayır erkek arkadaşınız face açsa ve facebooku gerekli güzel bir iletişim alanı olarak görse siz de öyle düşünecektiniz ve kendinize hesab açacaktınız

nete karşısınız demedim hiçbir hanıma sadece sizler özgürce net kullanırken başka bir alanda özgürlüğü kıstlanmış bir bayana fırça atıp hööött kapat çabuk diyip ahkam kesenlere mantık hatalarının olduğunu yazdım
facebook,msn,twitter hepsi internet kullanımı demek zaten sen net kullanma özgürlüğünü bu forumda kullanmışsın başkası da facebook da kullanmak istemiş fakat eşi izin vermemiş .bu izne tabii midir,başkaları kötü kullanıyor diye yasak mı olmalı bunu tartıştık konuyu anlayan arkadaşlarla
bir kez daha anladım ki Türkiye'deki evlilik algısında bişeyler yanlış gidiyor erkeklerin yasak koymalarına gerek koy
kocam bana yasak koysa diye kocasının gözünün içine bakan ne kadar çok bayan varmış hayret ettim...

Son düzenleme:
başka arkadaslara da burası forum forum derken kendimi ifade etmeye calısıyorum, o baska arkadaslarda benim görüşlerime uymayanlar haliyle hepsine farklı sey yazamam herhalde..düşüncelerimi söylüyorum.ben bu siteye üyeyim mesela ne fotom var ne de baska birsey...böyle gayet acık ve rahat olsaydım sevgilim elbette ki söylerdi böyle böyle hoşlanmıyorum diye..hoş bende bunu anlayabilecek kapasitedeyim..yalnız şöyle de birsey var ben onun piyonu değilim hoş face ac derse acıcam acma derse acmıcam gibi..
o face kaka dedi de ben ondan dolayı sevmiyorum değil yani ne güzeldir ki biz zaten bu konuda hemfikiriz...ben buraya albümler yapsam fotografları koysam sevgilim hoşlanmaz,istemez..zaten ben bunu yapmıyorum..buraya üye olmadan girebilen oluyor evet okuyor okusun bi kaygım yok hiçbir konuda..söylediğiniz laf yani , onun düşüncelerine göre şekil almam ben onun facesinin olmaması benim istemediğim için değil, kendi de zaten hoslanmıyor !

neyse konu biz değiliz...öyle bir oldu ki ben sanki aman faceye girmeyin burada esler birbirini aldatıyor ilişkilerin tadı kacıyor gibi şeyler söyledim..sütü leş kokan insan dolu var...niyeti bozuk olana heryer helal gelir malesef..bunun msn facebook twitter gibi sitelerle alakası yok heryerden yapar...
benim hitabım konu sahibine eger aralarında kavgaya gidecek kadar sorun yaratıyorsa açmasın gizli gizli ne var yani..bunlara hevese ne gerek var dedim ben..
yoksa banane isteyen istedigini acsın istediği yere girsin, istediğini yapsın..kimsenin benim gibi düşünmesini saglayamam herhalde...evet malesef kocasına köle olan , onun her dediğine evet diyen izinlerin kocasında geçmesine izin veren, kendinde bazı seylerin kısıtlanmasını saglayan yıgınla kadın var...vur basına al ekmeğini misali..inan bunlara bende hayret ediyorum..

ama hiç gereği yok yani bu tür saçsapan facebook macebook gibi siteler yüzünden ilişkilerde kavgalara yer verilmesin bile..hersey saygı sevgi cercevesinde çözülmeli...ben bu site olmadan da yasayabilirim..bu tür yerlere takılmak kimilerine göre sosyallik özgürlük gibi gelior..saçmalık özgürlüğü buralarda ayıranlar bana ayrı bi komik geliyor zaten..

Kim ne derse desin, kullanabilene hersey güzel..ama kullanamayan hersey zarar baslarına bela acan cok insan var oralardan..Faceden baslayıp msn ye kadar uzanan rezillikler...ve daha bir sürü sey..kullanan kullansın banane yahu ben sevmiyorum ve sevmemem sadece benim kararım Ünlem !

Burası K K diye aman hep kadınlar giriyor, iyice yayayım fotograflarımı koyayım bütün bilgilerimi aktarım gibi düşüncelerim yok...Buraya erkeklerin girdiğinide biliyorum...Ama bazen anlamıyoruz dimi erkek oldugunu...Ama diğer sitelerde dikkat edilmesi gereken daha çok detay var..
Hiçbir şekilde hangi sitede olunursa olunsun detaylara gerek yok...O siteleri sevmiyorum diye burada olmam kabahat olmuş kimilerine göre...Tekrar söylüyorum burası bir Forum diye burada takılıyorum...İlgimi burası çekiyor..Facebook sadece iletişim amaçlı kullanılıyorsa eger ben ona gereksiz diyorum...Başka bir boyuta ulasıyor o sitelerde hersey...İradesi zayıf olanlarla farklı alanlara çekiliyor zaten...

Konusup görüşeceğim insanlar msnm bulunuyor zaten..Gayette saglıklı iletişim kuruyorum..
Fotoğraflarımıda görebiliyor..Burada her alanda konular oldugundan dolasıp gezmek yorum almak fikir beyan etmek almak hosuma gidiyor...Facebook kullanılmasa eksikliği hissedilecek birşey değil, öyle özelliklerede sahip değil bana göre..Bana Göre ! Kimilerine ne kadar lüks geliyor..Sosyallikten söz ediliyor, bence insanları asosyale çeviriyor..Kimi zaman insanların olmadığı biri gibi görünmeye çalıştığı sosyal olma sitesine kendini aşırı kaptıranları da hayretle izliyorum. Hoş çok var klavye efeliği yapan arkadaslar aramızda, birde onu fotograflarla süsleyip allayıp pullayıp olmayan bilgileri sallayarak daha kıymetli hale geldiğini sanan g.rzek çok ...
İsteyen istediği yeri kullanmakta özgür arkadaş ! Biz fikirlerimizi söyleriz.

ne hatasi canim...
esinden sanki annen-babanmis gibi korkuyorsun resmen nasil korkutmus sindirmis seni bu adam anlamadim...
istedim actim, kimse profilime bakamiyor bir zarari yok, sadece akrabalarimi yakinlarimi ekliyorum o kadar buyutme dersin biter gider...

aynen katiliyorum...
kadinlar kendilerini tokatlasinlar ben ne yapiyorum niye bi adamin boyundurugu altinda yasiyorum diye durup dusunup kendilerine gelsinler...
biz de evliyiz ama asla boyle kole gibi yasamiyoruz...ya da daha dogrusu ''eslerimizin bize boyle davranmalarina izin vermiyoruz''...

Eşiniz kendiniz kullanmıyorsa sorun değil ama size yasaksa sadece bu çok kötü birşey..

sanırım böle bı soruyu kaldıramaz ...zaten erkekte yok listemde....:)ama sanırım buna yakın bı soru olarak yanı senın muvekkıllerın dogru durust kullanamıyorsa ona buna şifresını verıosa bu benm kabahatım değil derım:)

kımsenın ozel hayatını paylaştıgı yok guzelım....namahrem olarak peki neyı kastedıosunuz çok merak ettım?????çocugum namahrem mı yada ben????ben o sıteye açık saçık poz verırım söleyın,kendı ozel hayatımı yazarsam söleyınde bunu yazarken bıraz dusunseymışsınız keşke....

yok jnm ne cıvıması:)

keşke cnm keşke.....

aynen öle korkarak gırıodum...bide yaptıgım bışey olsa sadece ağbim uzakta ve gelemıyor sık sık dıe oğlumun benm ailecek resımlerımı koyuyorum,sevdıgım dızıyı takıp edıorum eski lise arkdşlarımı buluorum sadece bu yanı...gereksız de değil yazan arkdşlara söluorum...

Eşiniz kendiniz kullanmıyorsa sorun değil ama size yasaksa sadece bu çok kötü birşey..
kendı kullanmıor ama mail şifrelerinı bnden saklıo sölemıor bnde doğal olarak ona sölemıorum....

buarada sevgili arkdşlar ben yokken bayagı şeyler olmuş gibi:)konu facebookun gereksızlıgı yada yuvan yıkılıck kapat denecek kadr kötü bi site oldugunu dusunmuorum...tamam doğru söluosunuz değermı????tabıkı değmez..ama bnde bı ınsanım ben ınsan olmaktan ötede bı bıreyın...kendı isteklerım var kişiliğim özgurluklerım var (yada olmalı)....ben özgürlüğüme çok düşkün bi ınsanımdır hatta evlenmeye karar verdıgımdede özgürlüğümden ödün vermedım 18 yaşında nıkah masasına oturdum....çunku ben kendı kararlarımı vereblirim...kötüde olsa sonuçları bildiğimi okurum...ben evliliğimın ilk başları net bıle kullanmadım eşim sölemedı belkı ama zamanla anladım onun benm msn ,facebook gibi sitelere uye olmamamı ıstedıgını....açmadım...ama zamanla özgürlüğüme yenık dustum...ilk söledım kızdı kapadım....ama benım dusuncelerıme onem vermemesi sınır ettı benı hayır dedım açıcam ailemle görüşücem resimleri ağbim daha rahat görür uzakta olan yakın arkdşımla görüşrüz resimlerimi rahat görür yerı gelır yorum yaparz bırbırımıze yerı gelir begenırız dedım açtım...zaten gun boyu eve kapanıp dışarı çıkmayı sevmeyen bırıyım(bunun faceyle alakası yok sakın net yuzunden cıkmıo demeyin)ev iş guc derken arada açıorum bundada bı sakınca görmüorum eşimde zamanla anlıcak hala konuşmadık arada lafı gecıo çifliğimizde çalışan z. nın bıle var dedım gecen gun otururken onunda artık olsun yanı dedı....sanırım oda artık anladı bişeylerı...ama suana kadr aç bakım kım var kım yok demedı buda bana olan guvenınden sanırım...(guvemıyor dıyen arkdşlar için söluorum)....işin açıkcası şu ınsan kendını gerce3kten bılıcek evlı bı ınsan nasıl davranır ,nasıl yazılar paylaşır,nasıl fotolar koyar,kimleri eklerse evliliğinde sorun olmz,neleri herkes görebılır bunları kontrol edebılırse sorun olmaz ???

eşini kızdırmaya değiyormu face eşinde haklı bi yönden kimbilir ne davalar görüyor aynı şeylerin başınıza gelmesinden korkuyordur sinek pis değil ama mide bulandırır üye olmasaydın keşke

bu kadar korkuyomusun kocandan?
inanılır gibi değil, demekki adam sana güvenmiyo, hesabı açarsın herkese açık aramayı kapatırsın özel bilgilerini kapatırsın sadece sen eklersin bunun gibi bi dolu özellik var çocukmusun sen yahu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…