- Konu Sahibi Anotherinlife
-
facebook un çok saçma bir site olduğunu düşünüyorum çok gereksiz bence... insanlar ne kadar meraklıymış özel hayatlarını ve resimlerini paylaşmaya..namahrem olayını yıkan bir toplum haline geldiğimizi değerlerimizin yavaş yavaş kaybolduğunu düşünüyorum...
Biz burada iletişim kanalllarından söz ediyoruz hangisi daha güvenilir daha rahat vs gibi...Yoksa tabiki de adam gibi kullanana birşey olmaz..Bunu bende çok şükür idrak edebiliyorum.Yeter ki insanın içinde manyaklıklar olmasın...
Senin durumun istisnai olabilir..Babandan falan söz ediyorsun..İnsanlar kullanacaksa keşke güzel şeyler için kullansa dediğin gibi ailelerle irtibata geçmek gibi...Ne olursa olsun bence Facebook Msn ye yetersiz kalıyor her bağlamda...Bu arada Msn de %100 güvenlik yok diyorsun, Msn de yokta facedemi varO işe kalırsa hiçbiri için %100 oranını veremeyiz..Bunlar derecelendirilir..Facede ne kadar güvenlik önlemi alırsan al, bi yerden sorun çıkıyor patlak verebiliyor..Kimi iradesi düşük insaları başka alemlere bile atıyor...
Güvensizliğine dair örneklerle birçok kez karşılaştırm..Çevremde olan örneklerle defalarca diyebilirim hatta...O kadar gizlilik ayarları olmasına rağmen..
Ayrıca BURASI FORUM!!!
..Buradan ailesiyle irtibata geçecek birini düşünemiyorum...Buranın özellikleri sayesinde diğerlerinden farklı kılıyor..Forumda her alanda topicler olur gördüğüüzre insanlar sohbet eder vs vs..Diğerleri böyle değil..Forum farklı birşey bilmen gerek !
Neyi kullandığınız değil, nasıl kullandığınız önemli. Dolayısıyla konu sahibi ya da herhangi bir bayan ya da herhangi bir insan cıvımaya müsaitse her durumda cıvır.
Ay aman aman yazdiklarinla göya beni asaglamaya calisiyorsun göya anlamiyorum forum nedir msn nedir facebook nedir hadi gülüm hadi...
Niye bu kadar sorun yaratıyorlar ki anlamadım...
Ben ilk face kullanıcılarındanım, eşim başta ne gerek var falan derken bi baktım benim hesabımdan kız kardeşini eklemiş, onu takip ediyor nerde napıyor falan diye, bide ona msjlar yazınca salak kız ben yazıyorum sanıyordu...Dedim hiç işim olmaz senle abin giriyor diye, derken eşimde açtı en sonunda kendi hesabını, ordan arkadaşlarıyla falan görüşüyor fakat benim kadar aktif değil, sevgili kardeşi bir türlü abisini listesine eklemediği için de eşim yine benim hesabımdan onu kontrol ediyormuş ki bu aşamada benim işle ilgili tanıştığım kişilerinde beni eklediklerini ve benim onları kabul etmediğimi görünce güven sorunu kalmadı...Şimdide ailesi beni listeden sildi, bende eşim onlarla ne yapmış etmiş herşeyi eşimin hesabından görüyorum ve yalanları yüzüne vuruyorum, bakalım ne zaman uyanacaklar....
kapat gitsin boşver facebook ne menem ne saçma bir sitedir yahu,benim önerim facebookta orda burda çocuklarınızın resimlerini yüklemeyin bazı sapık pislik insanların önüne yem olarak atmayın,haberlerde syretmiştim pedofili olan bir sürü piskopat araştırıyormuş bakıyormuş çocuklara
arkdşlar biliorum hatalıyım ama aslında haksızda sayılmam((ben eşimin haberı olmadan facebook actım...önceden söleyerek
açmıştım kızmıştı istememişti...ama ben zaman gecsın dıye yıne actım sadece bayan arkdşlarımı babamı,dayımı falan ekledim...
hatta içlerinden bazıları eşimin akrabaları ama onlar bıldıklerınden bşey demıolar...onlarda uzakta oğlumun resımlerine bakıyolar yorum yapıyolar....bugun yabancı misafırımız bize geldı çat pat turkçe bilio ıngılızce anlaşıoruz bızım evde net gorunce girmiş oda bılıo eşimin bılmedıgını ama salak faceye girmiş ekleme talebımı kabul ederken eşim görmüş....biraz kızdı ...benm eşim avukat...bıkaç facebookla ilgili dava gelınce böyle şelere ızın vermez oldu...şahsen benı kımse göremıo ısım farklı ben eklıorum bayagı saklıyım ama eşim
kesın bana kızıcak korkuorummmm(((ne yapmam gerek ne olur nasıl konuşacagımı söleyın bana ((
niçin kadınlarımız evlendikten sonra eşlerine kendilerini köle olarak gösteriyorlar ki anlamadım gitti,neden face kötü birşey olsunki doğru dürüst kullandıktan sonra hiç bir şey olmaz,yani bizlerinde facesi var akrabalarımında var hepsi evli fakat kimse kocasında izin felan da almadı...yani biz kadınlar safız erkek mi arıyoruz.... hayır....keni akrabalarımızla mesajlaşıyoruz resimler paylaşıyoruz...canım sıkıldıkca kadınlar kulübüne giriyorum sıkıntılarımı paylaşıyorum ne var bunda...genellikle türk kadınlarında görüyorum bu tür olayları ozama affedersiniz ama eşiniz işdeyken tuvalete gitmek içinde izin alın..yok yuvam bozulmasın korkusu var hep bu tür kadınlarda...komşumuz 25 yaşına yeni evli balkona çıkmak yasak bakkala gitmek yasak..o yasak bu yasak sonundada kötü şeyler oluyor hep...yapmayın kadınlarımıza hep baskı hep baskı yakında bende çıldıracağım.....
arkdşlar biliorum hatalıyım ama aslında haksızda sayılmam((ben eşimin haberı olmadan facebook actım...önceden söleyerek
açmıştım kızmıştı istememişti...ama ben zaman gecsın dıye yıne actım sadece bayan arkdşlarımı babamı,dayımı falan ekledim...
hatta içlerinden bazıları eşimin akrabaları ama onlar bıldıklerınden bşey demıolar...onlarda uzakta oğlumun resımlerine bakıyolar yorum yapıyolar....bugun yabancı misafırımız bize geldı çat pat turkçe bilio ıngılızce anlaşıoruz bızım evde net gorunce girmiş oda bılıo eşimin bılmedıgını ama salak faceye girmiş ekleme talebımı kabul ederken eşim görmüş....biraz kızdı ...benm eşim avukat...bıkaç facebookla ilgili dava gelınce böyle şelere ızın vermez oldu...şahsen benı kımse göremıo ısım farklı ben eklıorum bayagı saklıyım ama eşim
kesın bana kızıcak korkuorummmm(((ne yapmam gerek ne olur nasıl konuşacagımı söleyın bana ((
sanırım böle bı soruyu kaldıramaz ...zaten erkekte yok listemde....:)ama sanırım buna yakın bı soru olarak yanı senın muvekkıllerın dogru durust kullanamıyorsa ona buna şifresını verıosa bu benm kabahatım değil derım:)Ben artık bazı şeyleri anlayamıyorum. Facebook, zart zurt neden yasak olsun? Evlilikte herhangi birşey neden yasak olsun. Kim otorite de birine birşeyi nasıl yasaklıyor. İki insan evlenmiş, evlenmeyi bırakın diyelim ki birlikteler. Birbirlerine söz vermişler ve güvenmişler. Eee biri bu güveni sarsarsa o iş biter gider. Sarsmayacak insan da bir siteye üye oldu diye karşısındakine saygısızlık sayılacak birşey yapmaz herhalde.
Yani şunu demek istiyorum, bir insan eşini eve kapatır ama o eş pencereden bakarken gizli gizli komşunun eşini ayartır (eğer o kişinin de kişiliği müsaitse).. Eee ama Facebook yasaklıydı hani, bak karın/kocan kaçtı?
Şimdi siz eşinize şunu sorun: "Sen eğer benim Facbook'ta o boşanan müvekkillerinin yaşadığı sorunları sana yaşatacağımı düşünüyorsan uygun ortam bulduğumda başka adamlara göz kırpacağımı da mı düşünüyorsun?"
Bana eşim böyle bir konu ile gelse hakaret olarka algılarım.
kımsenın ozel hayatını paylaştıgı yok guzelım....namahrem olarak peki neyı kastedıosunuz çok merak ettım?????çocugum namahrem mı yada ben????ben o sıteye açık saçık poz verırım söleyın,kendı ozel hayatımı yazarsam söleyınde bunu yazarken bıraz dusunseymışsınız keşke....facebook un çok saçma bir site olduğunu düşünüyorum çok gereksiz bence... insanlar ne kadar meraklıymış özel hayatlarını ve resimlerini paylaşmaya..namahrem olayını yıkan bir toplum haline geldiğimizi değerlerimizin yavaş yavaş kaybolduğunu düşünüyorum...
yok jnm ne cıvıması:)İyi de bir sürü opsiyonu var. Herkesle herşeyi paylaşmak zorunda değilsiniz ki. Benim ailem de eşimin ailesi de bizden farklı illerde yaşıyor. Her akşam "resim koyun kızım Facebook"a diye rica ediyorlar mesela. Biz de bebeğimin birçok resmini diğer kişileri engelleyip ailelerimizle paylaşıyoruz. Mesela geçen bir arkadaşım sünnet yaptı; bende normalde telefonu filan yok, beni oradan davet etti, çok mutlu oldum. Bunun dışında bizim meslektaşlaırmızla bir grubumuz var ve pek çok konu oradan çabucak hallediliyor, pratik bir kullanımı var. Bir de çok yakın arkadaş grubumuz var, kızlı erkekli, yaklaşık 17 senelik bir arkadaş grubu. Onlarla dediğiniz gibi "yedim, içtim, yattım" şeklinde paylaşıyoruz herşeyi. Ki normalde de zaten hergün telefonlaşan kişileriz. Onlarla böyle bir geyik sohbeti yapmak beni rahatsız etmiyor. Ama istediğinle isteğini paylaş. İşle ilgili konuları arkadaşlarım görmez, bebeğimin resimlerini işyerindekiler görmez. Öyle ayarlıyorum. Neden özel hayatımı sergilemek olsun ki bu?
Hem özel hayatımı sergilemek istesem Facebook'a neden ihtiyacım olsun? Açarım bir blog. Koyarım her türlü resmi, haberi. Yok mu öyle kadınlar? Yemek tarifi paylaşmak için blog açıyor, haftasonu buradaydık diye başlayan makalelerle herşeyini anlatıveriyor.
Üstelik Facebook'taki gibi sadece kendi seçtiği arkadaşlarına değil; bütün internete döküyor özelini.
Hatta daha ileri örnek vereyim. Sizin mahallede hiç yok mu kapı kapı kahve içmek için dolaşıp akşam evde ne olduysa anlatan, bir de sizdne duyduklarını başkalarına anlatan. Eee onlar da özelini dökmüş olmuyor mu? O kadın Facebook'a girse de aynı sonuç, girmese de.
Neyi kullandığınız değil, nasıl kullandığınız önemli. Dolayısıyla konu sahibi ya da herhangi bir bayan ya da herhangi bir insan cıvımaya müsaitse her durumda cıvır.
keşke cnm keşke.....süpersin :) benim görümcemde benim davetimi kabul etmiyor :) canım yaama görüşünce bir sarılmalar bir sarılmalar...yapmacıklık asıl doğal hayatta bence....gerçek hayattaki diyaloglardan korksun o yasaklayıcı kocalar...
konu başlığı açan arkadaşın avukat eşine de saygılarımı sunarak şunu diyebilirim; mesleki olgunluğunu özel hayatına da taşımalı acilen...
aynen öle korkarak gırıodum...bide yaptıgım bışey olsa sadece ağbim uzakta ve gelemıyor sık sık dıe oğlumun benm ailecek resımlerımı koyuyorum,sevdıgım dızıyı takıp edıorum eski lise arkdşlarımı buluorum sadece bu yanı...gereksız de değil yazan arkdşlara söluorum...ne hatasi canim...
esinden sanki annen-babanmis gibi korkuyorsun resmen nasil korkutmus sindirmis seni bu adam anlamadim...
istedim actim, kimse profilime bakamiyor bir zarari yok, sadece akrabalarimi yakinlarimi ekliyorum o kadar buyutme dersin biter gider...
kendı kullanmıor ama mail şifrelerinı bnden saklıo sölemıor bnde doğal olarak ona sölemıorum....Eşiniz kendiniz kullanmıyorsa sorun değil ama size yasaksa sadece bu çok kötü birşey..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?