eşim sonunda öğrendi:(((

Buradaki kadınların tavırları bazen öyle bir hal alıyor ki bırakın iki kelimeyi yazmayı, okuma işi bittiğinde zihnen yorgun hissediyor insan kendini...Çoğu zaman yazmak isteyip sonra da sırf bu yorgunluktan dolayı yazmaktan caydığım bir düşünceyi harika ifade etmişsiniz kutlarım.

Yahu anlamıyorum nedir bu facebook twitter hevesleri..Çok gereksiz ve zaman öldüren siteler bence..Bakıyorum da genel olarak çiftler arasında problem yaratıyor..

Bence !

sevgili hanımlar
Ne bu face hevesi, twetter hevesi ,face saçmalığına ne gerek var luzumsuz diyen arkadaşlara soruyorum
herkesin fikrine saygı duyuyorum aynı düşünmek zorunda değiliz tabiki ama bakın sizin düşünceleriniz de bir mantık
hatası var şöyle ki:

siz de kadınlar kulübüne girmişşiniz ,özgürce net kullanarak yorum yapıyorsunuz yani İNTERNET KULLANIYORSUNUZ , pekçok şey yapıyorsunuz netten değil mi
yani istediğiniz herşeye ulaşmak mümkün, bunu çok kötü amaçlar için kullanan kadınlar ve erkekler var tabi malumunuz,olacaktır da
ama sizler bu düzeyli forumlara,sayfalara girmeyi tercih etmişsiniz,gayeniz neti iyi amaç için kullanmak olmuş

facebook da net kullanmak zaten bundan bir farkı yok ki
neti düzeyli kullanan insan herşeyi de öyle kullanır
facede gazete okuyabilir,şirketlerin sayfalarına girip kendinize iş bile bulabilirsiniz
,yemek tarifleri alabilir,derneklerin faaliyetlerini takip edebilirsiniz daha binlerce şey....
face sadece bikinili kadınların fotoğraflarını paylaştığı,şarkıların olduğu,
saçma yorumların yapıldığı bir yer olarak görürsek facebooktan ziyade aynı sakıncaların
internet için de olduğu gerçeğini de göz ardı etmiş oluruz ama
bakın sizler net kullanıyorsunuz demek ki bir sakıncasını görmediniz..belki eşlerinizin face hesabı yoktur ama netten başka sitelere girebilir ya da siz..
eşinizin netle alakası yoktur ama dışarsa gerçek hayatta sevgilisi vardır
bir kadının face hesabı yoktur ama eşini yan komşusuyla aldatıyordur velhasıl kelam mesele
bir şeyin hevesi,gerekliliği,mecburiyeti değil neden hala ısrarla bu konuya saplandınız anlamıyorum

face hesabınız yok diye çok mu mutlusunuz evliliğinizde!mantık bu mu olmalı
kişi kendini bilip ve kendine göre prensipler edinip eşine de bunu kabul ettirdikten sonra neden bu yasaklarla uğraşmak..

yasak kelimesi de bir muamma zaten eşimden izin almadan bişey yapmam demiş bazılarınız eşinize saygı duymalısınız tabiki
o da size saygı duymalı ama sizce evlilikte saygı eşinizin koyduğu yasaklara uymak mı yani evlilik bu kadar sığ mı!!
daha gerçekci ve entel şeylerle hayatı sorgulamak varken eşinizin koyduğu yasaklarla iyi bir eş olduğunuzu düşünmek size ne kazandırdı..

Son düzenleme:
eşler arasında var olan sorunu ortaya çıkarır net!!! sorun yokken sorun yaratmaz...ben işim gereği msn kullanıyorum ve malesef mail adresimi ve msnimi çalıştığım firmalar biliyor...eşimde msn kullanıyor aynı durum onun içinde geçerli...facebook olayına gelince eğer ki aranızda bir güven sorunu var ise yada kendinize karşı bir güvensizlik var ise bu sorun olur...biz ikimizde facebook kullanıyoruz ve bu yüzden yıllardır bir tartışma yaşadığımızı hatırlamam...ki onun bu tarz bütün hesaplarını ben açarım ve adresin bu şifren bu derim :)) hatta takıldığı bi şey olduğunda bana bunu nasıl yapıyorsun diye sorar...
ben şunu anlamıyorum böyle bir çağda net kullanılmama gibi bir lüx çok fazla kalmadı...özel sektörde stoklar,extralar,teklifler vs. herşeyden burdan hallediliyor...
ya birde şu var eşim izin vermiyor aaa o zaman yapma !!! sebep bizler burada aferin alacak yaşları geçmiş insanlarız...karşılıklı anlayış istekler olur eşler arasında ama izin vermemek bana tuhaf geliyor...allah kimseye böyle (bay-bayan) düşüncesiz,ne kendine güvenmeyen ne de karşındakine güvenmeyen insan vermesin...
konu sahibine gelince eşinden gizli bir iş yapması hoş değil,bunu yapmak istiyorsa eşi ile konuşup ortak bir karar alarak halledebilirdi....

Yahu anlamıyorum nedir bu facebook twitter hevesleri..Çok gereksiz ve zaman öldüren siteler bence..Bakıyorum da genel olarak çiftler arasında problem yaratıyor..

Bence !

Buna benzer yorum yapan hanimlara toplu bir cevap vermek istiyorum !

Evlenipte ailesinden cok uzaklara gidenler var.

Evlenipte ailesinden uzaga gidipte her gün telefonda konusamayinlar var.

Evlenip uzaga gidip coluk cocuk sahibi olanlar var.

Ama anneanneler dedeler babanneler torunlari uzakta olduklari icin onlari göremiyorlar.

Facebook'u bu yüzden ailesiyle irtibata gecebilmek icin kullanan gelinler var.

Bu yüzden LÜTFEN facebookunu kapat gitsin sacma sapa seyler onlar diyip durmayin!

Bu insanlar gibi uzaga gelin gitmis olsaydiniz Facebook diye biseyin var olmasina sükür ederdiniz.

Bende sana şöyle bir cevap vereyim, bende ailemden uzağa gelin gideceğim 8 saat uzaklığa !!!
İlla ki irtibata geçmem için facebook kullanmam gerekmiyor değil mi? Zaten facebook ta online sohbet bile kısıtlı...
Madem ki internet var irtibata geçilecek "MSN" hepsinden daha faydalı, ve zararsız..Facebook şurada bi kaç senedir var, ne yani Facebook gibi saçma siteler olmadan görüşmeler gerçekleşmiyor mu ? Ayrıca Facebook görüntülü sohbet imkanı vermiyor lakin msn de bu gerçekleşebilir...

O insanlar gibi uzağa gideceğim, MSN olduguna şükredeceğim !

meselenin facebook twııtter olması önemli değil. burda kişisel hak ve özgürlükler söz konusu. benim aklım almıyor açıkcası. benim için hayatımda izin mantığı yoktur. izin vermek yada vermemek kelime itibariyle bile sinirlerimi bozmaya yeter. aynı şekilde bende eşime şu konuda izinlisin şunu yapamazsın gibi yaptırımlarım olamaz. kimse kimsenin üstünde hak sahibi değil. herkes evliliğin getirdiği sorumluluk bilincinde hareket eder zaten. hoşlanılmayan birşey varsada ben bu durumdan şu şu sebeblerden ötürü hoşlanmıyorum böyle yaparsak ben kendimi daha rahat hissederim tarzında konuşulur bahsi geçen sebebler akla yatkınsa yapılabilir. kaldı ki facebook gibi basit meseleler mevzu bile olmamalı. facebook olunca ne oluyor anlamış değilim. kötü kadınmı oluyoruz yada erkekler potansiyel çapkınmı oluyo? bu tarz kısıtlamalar o adamın benliğinimi değiştiriyor? hayır! zihniyeti çapkın olan bir adam facebook da yapar dışarda yapar heryerde yapar.

Ben avrupadan türkiyeye gelin gidecegim.

Msnde de ayni sekilde her gün görüsme sansim olmayacak babam vardiyali calistigi icin.

Facebookta fotograflar eklenebiliyor.

Gizlilik ayarlarini düzenledin mi bisey olmaz.

Msnde %100 güvenilir diye bir sey yok.

Facebook gibi siteler olmadan da görüsmeler greceklesiyor.

Ama facebook sayesinde kolaylasiyor.

Bu da son yorumum olsun.

Adam gibi kullanmasini bilene hic bir sey olmaz.

O zaman kk ya da girmeyin burasi da sanal ortam hatta burda ailenizle bile irtibata gecmekte degilsiniz..

Son düzenleyen: Moderatör:

kırmızıyla işaretlediğin cümleye aynen katılıyorum.. kişi kendini bildikten sonra hiçbirşey olmaz. zaten bu kısıtlamalara anlam veremiyorum. benim için önemli olan kişinin zihniyetidir. o şekilde sakınmakla olmaz. cam fanuslaramı koyalım adamları? ya şeytana uyarsa imiş. zaten uyma potansiyeli varsa uysun ben dememeliyim yanlış bu doğru bu diye. kaç yaşında insana benmi öğreteceğim doğruyu yanlışı? yanlış yaparsa bedelini öder bu kadar basit.

Son düzenleme:

Biz burada iletişim kanalllarından söz ediyoruz hangisi daha güvenilir daha rahat vs gibi...Yoksa tabiki de adam gibi kullanana birşey olmaz..Bunu bende çok şükür idrak edebiliyorum.Yeter ki insanın içinde manyaklıklar olmasın...

Senin durumun istisnai olabilir..Babandan falan söz ediyorsun..İnsanlar kullanacaksa keşke güzel şeyler için kullansa dediğin gibi ailelerle irtibata geçmek gibi...Ne olursa olsun bence Facebook Msn ye yetersiz kalıyor her bağlamda...Bu arada Msn de %100 güvenlik yok diyorsun, Msn de yokta facedemi var O işe kalırsa hiçbiri için %100 oranını veremeyiz..Bunlar derecelendirilir..Facede ne kadar güvenlik önlemi alırsan al, bi yerden sorun çıkıyor patlak verebiliyor..Kimi iradesi düşük insaları başka alemlere bile atıyor...

Güvensizliğine dair örneklerle birçok kez karşılaştırm..Çevremde olan örneklerle defalarca diyebilirim hatta...O kadar gizlilik ayarları olmasına rağmen..

Ayrıca BURASI FORUM!!!
..Buradan ailesiyle irtibata geçecek birini düşünemiyorum...Buranın özellikleri sayesinde diğerlerinden farklı kılıyor..Forumda her alanda topicler olur gördüğüüzre insanlar sohbet eder vs vs..Diğerleri böyle değil..Forum farklı birşey bilmen gerek !

Tabiki orası öyle..İnsanın sütü bozuk olmasın yeter ! ! !
Benim anlatmak istediğim çok farklı birşey...Anlayan anlar zaten

niçin kadınlarımız evlendikten sonra eşlerine kendilerini köle olarak gösteriyorlar ki anlamadım gitti,neden face kötü birşey olsunki doğru dürüst kullandıktan sonra hiç bir şey olmaz,yani bizlerinde facesi var akrabalarımında var hepsi evli fakat kimse kocasında izin felan da almadı...yani biz kadınlar safız erkek mi arıyoruz.... hayır....keni akrabalarımızla mesajlaşıyoruz resimler paylaşıyoruz...canım sıkıldıkca kadınlar kulübüne giriyorum sıkıntılarımı paylaşıyorum ne var bunda...genellikle türk kadınlarında görüyorum bu tür olayları ozama affedersiniz ama eşiniz işdeyken tuvalete gitmek içinde izin alın..yok yuvam bozulmasın korkusu var hep bu tür kadınlarda...komşumuz 25 yaşına yeni evli balkona çıkmak yasak bakkala gitmek yasak..o yasak bu yasak sonundada kötü şeyler oluyor hep...yapmayın kadınlarımıza hep baskı hep baskı yakında bende çıldıracağım.....

Ne bu face hevesi, twetter hevesi ,face saçmalığına ne gerek var luzumsuz diyen arkadaşlara soruyorum

demişsiniz, bu benim yorumumdu cvp vermek istiyorummm

Allah aşkınıza, internete karsı oldugumuzu kim söyledi..Tabiki de sağlıklı kullanıldıgı takdirde birşey olmayacaktır..Bunu bende biliyorum..Facebook bazı sağladıgı olanaklarla iradesi düşük olan insanları başka yerlere bile sapıtabiliyor..Aklına gelmeyen şey karşına bile çıkabiliyor orada...

Nasıl ayırt edemiyorsunuz aradaki farklı anlayamıyorum, BURASI FORUM...Forumda sayısız topicler olur insanlar hangi konular kendilerine hitap ediyorsa onlarla ilgileniyorlar...Konular hazır açık zaten..Yada isteyen açıyor...KK özellikleri sayesinde diğerlerinden farklı kılınır..Ve dikkat ederseniz KK baya sıkı bu konuda.

""""face sadece bikinili kadınların fotoğraflarını paylaştığı,şarkıların olduğu,
saçma yorumların yapıldığı bir yer olarak görürsek """ vs vs vs bunlar oralarda insanın karşısına cıkıp daha baska yollara da atabiliyor..He zaten niyeti bozukolan insan face haricindede başka sitelerden görmek istediklerini görür...Face twit kullanan gider sapıklık yapar başkalarına bakar karısını aldatır yada kocasını her neyse böyle birşey söyleyemeyiz tabiki de..Saçmalık olur..Benim demek istediğim konu baslıgına bakarmısınız "Eşim sonunda öğrendi " Madem eşi rahatsızlık duyuyor ve daha öncede uyarmıs, hala neden bu heves...Ben bunu anlayamıyorum inatla açıyorlar, karsılastım daha öncede...

Ben hoşlanmıyorum, sözlüm ve bende kullanmıyoruz ve gayet gereksiz oldugunu düşünüyoruz..
Görüşmemizi de pekala msn den gerçekleştirebiliyoruz..Daha sakin, güvenilr...

Son düzenleme:

...Eşler hoşlanmadıkları seyleri birbirleriyle paylasır, olmasını istemediği seyleri söyler rica eder..Bunun neresi kölelik anlayamadım..Aman kocam kullanıyor bana yasaklıyor falan gibi bi durumsa o daha da farklı bir durum(köleliğe girebilir)..Saygı çerçevesinde çözülebilir...Ben kullanmıyorum mesela, bi yerim mi eksiliyor..Msn işimi karşlıyor, oradan ekli olan arkadas akrabalarımla rahatca iletişim kurabiliyorum...

Tabiki de kadınlarımızın hakları yenmesin ezilmesinler kocalarına kölelik yapmasınlar bunu kimse onaylamaz tahminimce..Benim arkadasım ve sevgilisi kullanmıyorlar dı kız gitmiş açmış gizlice foto falan eklemiş yorumlar falan filan, benim demek istediğim gizli gizli bu heveslere ne hacet yani...Hoşlanmıyor olabilir sevgilisi çokta normal...

Hersey gerektiği yerde ve gerektiği miktarda ...Demek istediklerimi anlayan olur elbette ki..Biraz yanlıs anlasıldım ben...

kızlar faceyi her zaman kullanmam mailime bir bildirim falan gelirse bakıyorum oda çevrimdışı olarak kullanıyorum bi ara oyun oynuyordum bıraktım.
anladığım kadarıyla bazı kişilerde bağımlılık yapıyor sürekli kullanıyor.
faydası eskiden okul arkadaşlarını bulabilmek bi meraba demek onun haricinde zararı da bana göre çok zaman geçirmek tamamen boş yani.
eşimin facesini ben açmıştım öyle aman amanda girmez hatta aklıma gelirse ben girip söylerim onu eklemek isteyenleri o isterse kabul ederim.eşim serbest çalışıyor home officede diyebiliriz haftada bir gün hariç hep evde olur.facede birisiyle yazışıyorsamda onun beni kontrol etmediğini bilsemde bay bayan kiminle yazıştığımı söylerim hatta fotosu falan varsa bazen ben gösteririm bunda bir sakınca görmem.eşim çok bilgisayar kullanmayı sevmiyor ben daha fazla kullanırım bu konuda bir sorun yaşamadım.diyelimki eşim istemedi face umrumda mı kapatırım.eşim benim güvenimi sarsacak böyle şeyler yapmaz hatta aklımdayken söyliyeyim kadınlar kulubüne üye olduğumuda biliyor.
kadın yada erkek için hiç farketmiyo karşılıklı güven istemiyorsa yapmayacaksın bence hepsi bu.

birde belli bir yaşın üstündeki insanların internet ve face kullanmalarını saçma olarak görenler var.ben bunuda anlamıyorum.insanlar kaynana kayınbaba oldu diye internetle ilgilenmemesi mi gerekiyor.kendileri o yaşlara hiç gelmeyecek galiba

Bizde eşimle yaklaşık 2 hafta önce facebook yüzünden tartıştık,hatta dönüşü olmayan yollara bile gidebilirdi tartışmanın sonu..
Karşılıklı faceleri dondurduk.

Bence böyle şeyleri gizlememek lazım ve evet eşinize katılıyorum facebook yuva bile yıkar...

Ben artık bazı şeyleri anlayamıyorum. Facebook, zart zurt neden yasak olsun? Evlilikte herhangi birşey neden yasak olsun. Kim otorite de birine birşeyi nasıl yasaklıyor. İki insan evlenmiş, evlenmeyi bırakın diyelim ki birlikteler. Birbirlerine söz vermişler ve güvenmişler. Eee biri bu güveni sarsarsa o iş biter gider. Sarsmayacak insan da bir siteye üye oldu diye karşısındakine saygısızlık sayılacak birşey yapmaz herhalde.
Yani şunu demek istiyorum, bir insan eşini eve kapatır ama o eş pencereden bakarken gizli gizli komşunun eşini ayartır (eğer o kişinin de kişiliği müsaitse).. Eee ama Facebook yasaklıydı hani, bak karın/kocan kaçtı?
Şimdi siz eşinize şunu sorun: "Sen eğer benim Facbook'ta o boşanan müvekkillerinin yaşadığı sorunları sana yaşatacağımı düşünüyorsan uygun ortam bulduğumda başka adamlara göz kırpacağımı da mı düşünüyorsun?"
Bana eşim böyle bir konu ile gelse hakaret olarka algılarım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…