- 7 Mayıs 2011
- 715
- 88
- 318
- Konu Sahibi Anotherinlife
-
ben açıkçası şu şekilde anladım; çevreye guvenmemek bahanesı diyince siz sandımkı yanı asıl bana guvenmedıgı ıcın oldugunu dusundum...cunku ben bu hatamın dısında eşimdn hıcbışey gızlemedım zaten çoğunlugu evde gecıren,çıktıgım yeri,zamanı söyleyen rapor veren bı eşimdir...bu bana guvensın dıye yapabıldıgım en ıı davranış...tabıkı erkek kadın başlı basına bı bırey ben eşimden sureklı gıttıgı yerı ızı sölemesını beklemem..ama isterımkı oda bazen bana karşı anlayışlı olsun daha ılımlı baksın bazı knulara...buarada ben sızı kastetmedım kanatsız melek dıye tabıkı hepimizin hataları var ama burda bı arkdş Allah ıslah eylesın falan yazınca ona hıtaben ve onun gıbı yorumlarda bulunanlaraydı...çunku benm ıcım temız gonlum rahat benm yaptıgım face hesabı acmak akrabalarıma oğlumun resımlerını gösterebılmk(uzakta oldukları ıcın),liseden arkdşlarımla görüşmek cunku ne onların nede bnm boş vaktım oluyor...bıde begendıgım dızılerın fragmanına bakmak...ama burda felaket kötü bişey yapmışım gibi konuşulması benı sınır ettı açıkçası :)ii dileklerınız ıcın teşekkür ederım karşılıklı anlaşmazlık oldu ama umarım cozmuşuzdur kendınıze ii bakınaynı pencereden bakamadık sanırım konuya, sizi anlamadığımdan değildi yorumum, ama sanırım yanlış anlattım. sadece bu sözü ben pek sevmiyorum, bana inandırıcı gelmiyor (bu benim düşüncem kusura bakmayın, elbette siz ya da bir başkası buna inanır ve kabullenir ona da saygı duyarım). ben yaşadığınız çifte standartı eleştirdim. onun özgürlükleri var ama neden sizin yok, çıkışım ve gerçekten üzüntüm bu. zaten kadının görevleri zor, devamlı sorumluluk altında kalanlar ve malesef çoğu zaman yaptıkları takdir edilmeyenler yine kadınlar (sizin belki takdir ediliyorsunuzdur bunu bilemem elbette)
bu arada ben de melek değilim elbette eşime karşı hatalarım oluyor ister istemez, eşimin de hataları oluyor. gün geliyor tartışıyoruz da bunlardan ötürü ama hep bir orta yol bulmaya çalışıyoruz. ama herkesin yaşam tarzı bakış açıları farklı bu yüzden her evlilik de farklı oluyor. sizi yargıladığımı düşünüyorsanız kesinlikle böyle bir şey olamaz(buna hakkım yok) ben görüşümü paylaşmak istemiştim sadece, ama sizin hoşunuza gitmedi. dilerim sorununuzu çözersiniz ve bir daha böyle yasaklardan olayı sıkıntı yaşamazsınız.
hem ızın verıo hemde resım koymana kızıo senınkıde bı garıpmış...hepsi aynı erkek mılletı tutarsız....Bu akşam eşim işten geldiğinde ufak çaplı bir krizde bizde yaşanacak, dün gecenin üçünde eşim face e neden fotoğrafını koydun dedi, bende ne olacak sanki çocuklarla benim dedim. onları kaldır seni gebertirim dedi, akıllı kocam oysa o fotoğraf uzun zamandır profil resmim ama kaldırmak zorundayım çünkü eşimde face yok. şimdi gider inadına face hesabı açar.
hem ızın verıo hemde resım koymana kızıo senınkıde bı garıpmış...hepsi aynı erkek mılletı tutarsız....
ben açıkçası şu şekilde anladım; çevreye guvenmemek bahanesı diyince siz sandımkı yanı asıl bana guvenmedıgı ıcın oldugunu dusundum...cunku ben bu hatamın dısında eşimdn hıcbışey gızlemedım zaten çoğunlugu evde gecıren,çıktıgım yeri,zamanı söyleyen rapor veren bı eşimdir...bu bana guvensın dıye yapabıldıgım en ıı davranış...tabıkı erkek kadın başlı basına bı bırey ben eşimden sureklı gıttıgı yerı ızı sölemesını beklemem..ama isterımkı oda bazen bana karşı anlayışlı olsun daha ılımlı baksın bazı knulara...buarada ben sızı kastetmedım kanatsız melek dıye tabıkı hepimizin hataları var ama burda bı arkdş Allah ıslah eylesın falan yazınca ona hıtaben ve onun gıbı yorumlarda bulunanlaraydı...çunku benm ıcım temız gonlum rahat benm yaptıgım face hesabı acmak akrabalarıma oğlumun resımlerını gösterebılmk(uzakta oldukları ıcın),liseden arkdşlarımla görüşmek cunku ne onların nede bnm boş vaktım oluyor...bıde begendıgım dızılerın fragmanına bakmak...ama burda felaket kötü bişey yapmışım gibi konuşulması benı sınır ettı açıkçası :)ii dileklerınız ıcın teşekkür ederım karşılıklı anlaşmazlık oldu ama umarım cozmuşuzdur kendınıze ii bakın
kişisel tercihler zorunluluk ya da gereklilik için yapılmaz arkadaşım,mesele bir inat meselesi de değil
eşleriniz nasıl ki maç izlemeyi, gereklilik olduğu için değil de kendi kişisel tercihi için yapıyor
face hesabı açmak da aynen bu minvalde değerlendirilmesi gereken bir noktadır.
bu kadar basit bir şeyden bile huzursuzluk çıkıyorsa ilerde gerçek sorunlarda neler olur evliliklerde Allah bilir
Allah herkese akıl fikir ihsan eylemiş zaten önemli olan karşıdaki insanın, Allah'ın herkese ihsan eylediği akla fikre saygı duyması.........
evlilikler sürü psikolojisiyle yürümüyor artık..................................
konuyu tam olatak okuyamadıgınız bellı oluyor....
tabıkı face hesabı cok gerek değil ama bnde bireyım
cocugumu görmek ısteyen kışıler dunyanın bı ucunda...3 ayda gelebılen var hıc gelemeyen var bunuda yazmıştım ama sizin en dıkkatınızı çeken kısım başka taraflar olmuş ne yazıkki...
ve ltfn rica edıorum bu tarz yorumlarda (Allah akıl fıkır versın,ıslah eylesin)gibi yorumlarda bulunmayalım ...ben buraya derdımı actım onuda gectım konuda eşimle nasıl konuşabılrıım diye sordum...tutupta neden açtıgımı tartışmak ıcın konu açmadım....burda polemik olaylara da girmek ıstemıorum kişisel tartışmalara cevirmeyelım ...bı bayana yakışmıyor...
Bu akşam eşim işten geldiğinde ufak çaplı bir krizde bizde yaşanacak, dün gecenin üçünde eşim face e neden fotoğrafını koydun dedi, bende ne olacak sanki çocuklarla benim dedim. onları kaldır seni gebertirim dedi, akıllı kocam oysa o fotoğraf uzun zamandır profil resmim ama kaldırmak zorundayım çünkü eşimde face yok. şimdi gider inadına face hesabı açar.
Görmek isteyen akraba evde gelip görsün sizi çocukları.
guzelim konu sahibi arkada$imiz, e$inin istemedigi halde face hesabi açiyor ve e$im ogrenecek endi$esi de ta$iyor, ki neticede ogrenmi$ zaten.. gizli yapilan i$ler elbette gun i$igina çikkacaktir bir gun..
ben face açma olayina kar$i degilim, açmak isteyen açar kime ne, fakat bunu e$ uygun bulmuyor ise bayan açmamalidir. açtigi taktirde, sonunda huzursuzluk çikacagi a$ikardir. ok mi bacim..
bu sandiginiz kadar basit bir olay degildir, kocasi avukat imi$ konu sahibi arkada$imizin.. bu konudaki davalardan haberdardir ki bu yuzden e$inin face hesabina kar$i geliyor, anladigim kadari ile.
$imdi birde guvensizlikten saçmalamayin boyle yaziyorum diye.. ba$tan yazayimda, guven ile hiç bir alakasi yoktur bu olayin !! e$ istemiyor, istemeyebilir efendim, ikna edilemiyor ise koca, o vakit açilmamalidir.
Bu nebicim bir konusma seklidir yahu...:44:
cok garip
benmkıde kendı fotoraflarımı koymamı ıstemıyor sanırım o yuzden ama zaten fotolarım eşimle birlikte tek olanlarda zaten usturuplü:)Benimki hepten garip valla sadece çocukların resmi olacakmış, buraya yazdıktan sonra telefon açtı. O resmi kaldır eğer kaldırmazsan bende face açar, ne kadar kadın, kız tanıdığım var hepsinin resmini koyarım dedi. Birde anlasa içim yanmıycak, sonra da beni çağıracak aşkım gel yapamadım diye.
işte benm eşimde böyle şeylerle çok karşılaşıyor...sizin söyledıgnız şeylerın hepsi olabılıyor onuda anlıorum ama guvenmedıgım tanımadıgım kımseyı eklemem zaten:)gizlilik ayarlarımda kapalı....:)))uyarılar ıcın teşekkürler uygulayacgımfacebook hesaplarını eşler ya kıskançlıktan ya da önlem amaçlı açılmamasını isteyebiliyor.Bazı dengesiz insanlar başka bir kullanıcı adına acılan sayfalardaki resimleri ve bilgileri kullanarak başka kiişilerle iletişime geçebiliyor.Ben çevremde ve işim dolayısıyle çok rastlıyorum.Dolandırıcılıktan tutun da iftiraya kadar işlenebilecek suçlar olabiliyor.Bu yabancı biri tarafından yapılabilir ya da çok samimi veya akraba tanıdıklar tarafından da yapılabiliyor.Tanımadığınız, güvenmediğiniz kimseleri arkadaş olarak eklemeyin ve profilinizi herkesin görebileceği şekilde özellikle resimlerinizi göstermeyin.Gizlilik ayarınızı düzenleyerek bunu sağlayabilirsiniz.Sadece uyarı amaçlı yazdıkların tabi ki kendi bileceğiniz iş.
keşke nerde o gunler:)))evet bazen burda yüz yüze olmayınca yanlış anlaşılmalar oluyor. sizin eşinize karşı ne kadar iyi niyetli olduğunuz ve ilişkinize yeterince dikkat ettiğiniz çok belli. ah şu erkekler ellerindekilerin kıymetini anlasalar keşke.
katılmıorum oda benm istemedıgım şeylerı yapmasın o zaman ...4 4 luk olsun bnde yapmıyım:)guzelim konu sahibi arkada$imiz, e$inin istemedigi halde face hesabi açiyor ve e$im ogrenecek endi$esi de ta$iyor, ki neticede ogrenmi$ zaten.. gizli yapilan i$ler elbette gun i$igina çikkacaktir bir gun..
ben face açma olayina kar$i degilim, açmak isteyen açar kime ne, fakat bunu e$ uygun bulmuyor ise bayan açmamalidir. açtigi taktirde, sonunda huzursuzluk çikacagi a$ikardir. ok mi bacim..
bu sandiginiz kadar basit bir olay degildir, kocasi avukat imi$ konu sahibi arkada$imizin.. bu konudaki davalardan haberdardir ki bu yuzden e$inin face hesabina kar$i geliyor, anladigim kadari ile.
$imdi birde guvensizlikten saçmalamayin boyle yaziyorum diye.. ba$tan yazayimda, guven ile hiç bir alakasi yoktur bu olayin !! e$ istemiyor, istemeyebilir efendim, ikna edilemiyor ise koca, o vakit açilmamalidir.
sonunda aynı durumu en şekilde anlatan bırı cıkmış sevındımk
Oldu canim.
Ben evlendikten sonra türkiyeye tasinacagim.
Annem babam ayvrupadan cocuklarimi beni görmek icin her gün 'evime' türkiyeye gelsinler.
Teknoloji bu yüzden ilerliyor evet.
haklısınız tabıkı öyle fotolar kouysam karışsın haklıdır...ya bu erkekler kendilerinde hangi hakkı görüyorda internette açacağın bir hesaba bile karışıyorlar.. hadi sen oraya bikinili pozlarını koysan ona karışmaya hakkı var derim..ama bukadarmı özel kararlarımıza müdahale;
erkek izin vermez kadın face açamaz
erkek izin vermez kadın istediği bi yere gidemez,
kocadan izin almak niye tamam bi karar alınacaksa oturulur fikir birliğine varılır..
ama bu kadar da kişilik haklarına saldırı olmaz..
ama kadınlarda bunu kabullenmiş durumda her konuda eşinden izin istemek zorunda kalıyor ve bunu yadsımıyor..
neyse ben öyle bir adama katlanamazdım ve eşimide öyle seçtim çok şükür....
SAYGI duyduğun sürece sevginde yıpranmaz , sorunlarda oluşmaz..
ınsanlık kımseyı anlayamıck kadar değişmiş...bi açık buldularmı sonuna kadr kullanınır olmuşlar...o yuzden sadece susuorum allah asıl onları eğlesin....siz olaya hala kocaya biat et huzurlu yuvan olsun mantığıyla bakıyorsunuz
meseleyi kişisel hak ve tercihler konusunda neden değerlendiremiyorsunuz
yani olaya bir de neden o yönden bakmayı denemiyorsunuz
bakın siz de net kullanıyorsunuz evinizde eşinizden bunun için de izin aldınız mı bilemiyorum ama ya eşiniz
size bunu yasaklasaydı asla net yok deseydi tepkiniz eşinizin bu kararının doğruluğunu sorgulamamak mı olurdu
yoksa teknoloji bana oturduğum yerden bir şeyleri takip edip ,zamanımı geçirmemi sağlıyor bunu neden yasaklıyosun ,doğru bulmuyorum gibi medeni bir tepki göstermek ki olurdu
konunun başındaki uslubunuzda'' ne gerek vardı sana face neden bu inat Allah akıl fikir versin'' diye yazdığınız cümleleri o zaman da kendiniz için mi diyecektiniz
otur sana net çok mu gerekli miydi diyecektiniz kendinize
insanların fikirlerine katılmayabilirsiniz ama başkalarının yorumları için saçmalamak ifadesinizi de çok yanlış buluyorum
hiç katılmadığınız bir fikre bile yaklaşım tarzınızdaki uslübunuz ve kullandığınız cümleler sizin düşüncelerinizin kalitesini ortaya koyar
kocanızın karısı rolünden önce siz bu toplumun bir ferdisiniz, bu yüzden yuvanın huzuru bozulmaz zaten.
kocam izin vermiyor diye doğruluğuna inanmadığınız herşeyi susarak karşılamak, kendinizi eşinize adabıyla ifade etmeyi denememek,onun fikrini
değiştirmeyi bile denememek işte tam da anlattığım sürü psikolojisi evlilikleri ve bu forumda eşinden o kadar şikayet eden kadın varken
bütün topiklerde bunlardan bahsedilirken kadınların bu tezatlıklarına hayret ediyorum.Onların kararlarını sorgulamayı, yuvayı yıkmak olarak algılıyorsanız neden onlardan şikayet ediyorsunuz ki.
kocanın karısı üzerinde hakları olduğu gibi kadının da kocası üzerinde hakları vardır
kişilik haklarına saygı bunların başında gelir....
bnm eşimde sanırım hep öyle şeler göruyor okuyor dıye ıstemıyor....bnde kendı tek fotoları kaldırıcm ...fotoları kullanıolarmış ve bı tanıdıgımızın basınada geldi...ama onun tamamen kendı salaklıgı...umarım başımıza öle bişey gelmez yanarız valla:)Yok canım ya onu eşim şakasına söyledi, zaten dediğim gibi gecenin 3 ünde uyur halde söylenen bir sözü ciddiye almadım ben zaten neden fotoğrafımı kaldırmamı istediğinide öğrendim. Face ile ilgili bir haber okumuşta ondan tepki göstermiş, bende kaldırdım. Aslında çocuklarımızın bile resmini koymamak lazım.
arkdşlar biliorum hatalıyım ama aslında haksızda sayılmam((ben eşimin haberı olmadan facebook actım...önceden söleyerek
açmıştım kızmıştı istememişti...ama ben zaman gecsın dıye yıne actım sadece bayan arkdşlarımı babamı,dayımı falan ekledim...
hatta içlerinden bazıları eşimin akrabaları ama onlar bıldıklerınden bşey demıolar...onlarda uzakta oğlumun resımlerine bakıyolar yorum yapıyolar....bugun yabancı misafırımız bize geldı çat pat turkçe bilio ıngılızce anlaşıoruz bızım evde net gorunce girmiş oda bılıo eşimin bılmedıgını ama salak faceye girmiş ekleme talebımı kabul ederken eşim görmüş....biraz kızdı ...benm eşim avukat...bıkaç facebookla ilgili dava gelınce böyle şelere ızın vermez oldu...şahsen benı kımse göremıo ısım farklı ben eklıorum bayagı saklıyım ama eşim
kesın bana kızıcak korkuorummmm(((ne yapmam gerek ne olur nasıl konuşacagımı söleyın bana (([/QUOTE
baska amaclar dahılınde kullanmıyosan ne diye izin vermıyo anlamadım bu erkekler acayıp benım kıde evlendıkten sonra ıstemedı dedım kı karısma ben kendımı bılıyorum ne yaptıgımı bılıyorum yasaklarsan kacak girerim ama yıne girerim bunuda hoş karşılayacagını dusunmuyorum dedım zaten yaptıgım ettıgım bellı dedım daha ustume gelmez ama sıfremı falan bilir arada bakar
gızlılık yaptıktan sora sorun olmaz kı herkese açık yapmak doru değil tabıkı...dediğiniz gibi bi suru ınsan var öle sapık...kapat gitsin boşver facebook ne menem ne saçma bir sitedir yahu,benim önerim facebookta orda burda çocuklarınızın resimlerini yüklemeyin bazı sapık pislik insanların önüne yem olarak atmayın,haberlerde syretmiştim pedofili olan bir sürü piskopat araştırıyormuş bakıyormuş çocuklara
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?