• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim sürekli hakaret ediyor,bir akıl verin, deliricem.

Düşün ki çorba orta tuzlu olmuş bir sonraki sefere kafandan aşağı dökerim dedi. O kadar yoruyor ki beni. Konu kapansın diye özür diliyorum, fayda etmiyor. Ben ona hep iyi niyetli davrandım, alttan aldım, ve yanlış yaptım galiba. O bana vurdu ben çekip gidemedim kızımı düşündüm. Çok zor. Siz olsanız ne yapardınız?

Ben olsam darp raporu alırdım. Kızınız bu adamla mı büyüsün? Bu adamı mı erkek modeli olarak kabul etsin? İleride kendi de böyle biriyle evlenip mutsuz mu olsun?

Bir daha olursa karakola gidip darp raporu almak ve şikayetçi olmak istediğinizi söyleyin. İyi bir avukat tutup, uzaklaştırma kararı çıkartıp boşanma davası açın. Maddi, manevi tazminatınızı ve hem kızınız hem kendiniz için nafaka alın. Bu arada kendinizi geliştirip çalışmaya da başlarsınız. Yine de siz bilirsiniz tabii.

O çocuga bunu yapmayın hayatını mahfetmeyin. Derinde çok şey yaşadığına eminim. Sende kendine yazık etme. Bir sen daha yok bu hayatta. Ailen ne güzel arkamda diyosun. Bu senin için bi şans bence. O adamın kendiyle çatışmaları var ne yap ne et kurtul bu adamdan.

O kadar iyi geldiki konuşmak, sanki 1 saat önceki çaresiz kadın gitti, başka bir kadın geldi. İlk mesajımı yazarken ağlıyordum, şimdi mütebessimim. Yapabileceğim hissi uyandı içimde. O kadar özgüvenimi kırdıki bu süreçte. Bu hissi hissetmeyi bile unutturmuş meğersem. Artık o düşünsün. Bu sefer beni yıkamayacak,

Hanımefendi siz eşinizin psikologu ya da sabır taşı değilsiniz, eşsiniz.

Onun hangi gerekçeleri olursa olsun size vuran, hakaret eden, tehditler savuran bir insanla aynı evde bir saniye dahi durmamanız gerek.

Çocugum için kalıyorum demeyin.
Çocukların saglıgı ve güvenligini saglayacak koşulları oluşturmak yetişkinlerin sorumlulugundadır.
Şu an sundugunuz ortam da belki hijyen anlamında temiz olabilir ama geriye kalan hicbir şey sağlıklı değil.
O tek başına çıkıp gidemeyecegi için siz çocugunuz varsa iki kat hızla kaçmalıydınız oradan.

Diyelim ki eşinizin psikolojik olarak bir rahatsızlıgı var ve bu yüzden öyle davranıyormuş,
Bir kere eşine hakaret edip vurduktan sonra vicdanı olan insan o kadar derin bir pişmanlık duyardı ki... O durumda kendisi iyileşene kadar evden ayrılması ve derhal bir psikologa gitmesi beklenir.
Eşiniz ne yapıyor peki? Dünkü davranışlarının tekrarı. Demek ki sorun sadece psikolojik değil düşünce yapısında.

Eşiniz size saygı duymuyor. Psikolojik ve fiziksel siddetten de geri kalmıyor.
Öyleyse neden hala evlisiniz?
Seviyorum diyorsanız mazoşist olmalısınız. Evet, o zaman bir psikiyatra gidin. Fakat çocugu derhal aklı başında alan bir aile bireyine bırakın onlar baksın.

Hanımefendi siz eşinizin psikologu ya da sabır taşı değilsiniz, eşsiniz.

Onun hangi gerekçeleri olursa olsun size vuran, hakaret eden, tehditler savuran bir insanla aynı evde bir saniye dahi durmamanız gerek.

Çocugum için kalıyorum demeyin.
Çocukların saglıgı ve güvenligini saglayacak koşulları oluşturmak yetişkinlerin sorumlulugundadır.
Şu an sundugunuz ortam da belki hijyen anlamında temiz olabilir ama geriye kalan hicbir şey sağlıklı değil.
O tek başına çıkıp gidemeyecegi için siz çocugunuz varsa iki kat hızla kaçmalıydınız oradan.

Diyelim ki eşinizin psikolojik olarak bir rahatsızlıgı var ve bu yüzden öyle davranıyormuş,
Bir kere eşine hakaret edip vurduktan sonra vicdanı olan insan o kadar derin bir pişmanlık duyardı ki... O durumda kendisi iyileşene kadar evden ayrılması ve derhal bir psikologa gitmesi beklenir.
Eşiniz ne yapıyor peki? Dünkü davranışlarının tekrarı. Demek ki sorun sadece psikolojik değil düşünce yapısında.

Eşiniz size saygı duymuyor. Psikolojik ve fiziksel siddetten de geri kalmıyor.
Öyleyse neden hala evlisiniz?
Seviyorum diyorsanız mazoşist olmalısınız. Evet, o zaman bir psikiyatra gidin. Fakat çocugu derhal aklı başında alan bir aile bireyine bırakın onlar baksın.

Çocuğun yanında tartışma olmasa bile benim suratımdan anlıyor. Bir kere tokat attı, o gün o evi terk etmeliydim. Yapmadım, alışık olmadığım bir davranış olduğundan kala kaldım tabiri caizse. Psikolojik şiddet aktif devam. Ama bu son nokta. Ben artık içimden gitmek geliyor, sevmek değil..

Kesinlikle, kabullenmem gerek bu kadar onursuza davranmamalıyım. Ben çok Mutlu bir ailede yetiştim. Babamdan bir fıske yemedim. Nasıl göz yumabildim bu kadar fiziksel ve psikolojik şiddete.. Öğrenilmiş çaresizlik benimkisi galiba,silkelenmem gerek.

Çocuğun yanında tartışma olmasa bile benim suratımdan anlıyor. Bir kere tokat attı, o gün o evi terk etmeliydim. Yapmadım, alışık olmadığım bir davranış olduğundan kala kaldım tabiri caizse. Psikolojik şiddet aktif devam. Ama bu son nokta. Ben artık içimden gitmek geliyor, sevmek değil..

Şok etkisiyle birşey yapamamayı anlarım ama toparlanmanız bu kadar uzun sürmemeliydi. Yine de hiçbir şey için geç değil...
Neler yapmanız gerektigini zaten yukarıda kendiniz yazmışsınız. Silkelenin ve onurunuza sahip çıkın.

Çocugunuz görmese de aynen dediginiz gibi sizin mutsuzlugunuzun ona yansıması bile yeterli.
Yarın bir gün "senin için kaldım" dediginizde emin olun daha değerli olmayacaksınız. Hatta belki hesap soracak size, suçlayacak. Yapmayın...
Radikal kararlar diyordunuz, tam zamanı bence.
Hem kendiniz hem de cocugunuz için huzurlu ve mutlu bir ev ortamı sağlamak şu an sizin elinizde.

O kadar iyi geldiki konuşmak, sanki 1 saat önceki çaresiz kadın gitti, başka bir kadın geldi. İlk mesajımı yazarken ağlıyordum, şimdi mütebessimim. Yapabileceğim hissi uyandı içimde. O kadar özgüvenimi kırdıki bu süreçte. Bu hissi hissetmeyi bile unutturmuş meğersem. Artık o düşünsün. Bu sefer beni yıkamayacak,

Evliliğimin ilk zamanları geldi aklıma. Sürekli eşim küçük bişeyi büyütürdü ve ben ondan özür dilerdim hep suçluymuş gibi. Beni çok ama çok sindirdi. Şimdi öyle değilim ama psikolojik olarak çok yıprandım. Bide ben şiddette görüyordum. İlk zamanlar beni dövünce ağlardı ben de yanına giderdim ağlama diye :) Ne salağım.. Ben böyle yaptım göz yumdum ve artık beni dövünce ağlamayan, üzülmeyen bi adam yarattım. Hatta sinirlendir yine döverim derdi.
Sen göz yumma çünkü devamı daha sert bi şekilde geliyor. Ailenin yanına git kafa dinlemeye. Seni kaybetme korkusu yaşasın. Yoksa düzelmiyor arkadaşım. Biz boşanıyoruz şimdi 4,5 yıl olucak..

Ne mecburmusun dengesiz adamı çekmeye yazık değilmi sana kızına ? başka yol bırakmamış boşan düzelmeyeceğine kanaat getirmişsen .

Böyle gönlünü kırıp kırıp utanmadan koynuna girebiliyor mu?

Ben olsam bu herifi tam da yatağa gelip bana sokulduğunda rencide ederim.
Öyle olmaz böyle olur diye.

Diline, kendine ayar vermeden sana dokunmasına izin verme.

Ve yemeği az yap ona kalmasın ye bitir.

Beğenmiyorsun diye sana yapmamaya karar verdim.
Git dışarda ye yavrumla ben de yokluğunda biraz daha huzur buluruz demelisin bence..

4 4'lük mükemmel bir bayanda olsan bu ona yetmeyecek!Aynı psikopata 6 sene zor dayandım şimdi 6 günümü heba etmem böyle bir manyakla...Bana tek getirisi her işte uzman bir bayan olmuştum,sırf açık aramasın bir hata bulmasın,huzursuzluk çıkmasın diye!Ne yaparsan yap ASLAAAAAA memnun edemezsin,ha ben memnun etmek için hayatımı hiçe sayacağım,çocuğumda bu şekilde, bir dengesizle birlikte sırf babası olsun diyorsan hayat senin!İnan bana elinde benimkinden çok daha güzel bir fırsatın var!

O kadar kötü bir durum içerisinde sıkıştım kaldım ki, eşim hem obsesif hem hakaretimiz üslup sahibi hemde şiddet eğilimi var. En ufak yaptığım bir hatada en ağır sözlere ve davranışlara maruz kalıyorum. Ona karşı olan duygularımı öldürüyor. Ailemle görüşmemi ve torunlarını görmelerini kısıtlamaya çalışıyor. Çorbanın tuzu bile çok büyük bir günah haline geliyor. İnsanların içerisinde hakaret ediyor. Kalbim kırıla kırıla perişan oldu. O kadar dengesiz ki; dakka içerisinde ruh hali değişiyor. Ne yapmam gerek? Ben konuşuyordum bugüne kadar. Küssem konuşmasam, ilgilenmesem mi daha iyi!? Ne yapmam gerek benim? Resmen kapana kısılmış gibi hissediyorum kendimi gücüm kalmadı..

Öncelikle Allah yardımcın olsun canım
Bu tip bir insanla uğraşmak zordur ,ne yapsan gözüne batar. Bana kalırsa sessiz kalmayı tercih et kimileri ne kadar uğrassanda değişmiyor malesef. Kendine yeni uğraşlar bul cnm yoksa böyle hayat geçmez. İnsanlar ne umutlarla evlenip hayallerını yasamak istıyor ama sen yınede umudunu kaybetme cnm

Çok zor bir durum, senin açından..
Eşinin tedavi olması gerekiyor.. Ama kabul edeceğini sanmıyorum. O kendini, dünyanın en mükemmel insanı olarak görüyordur..
Boşanmaktan başka çare yok gibi.. Boşansan da , bu adam sana rahat vermez.

mrb..eşiniz size hakaret ederken tepkisiz mi kalıyosunuz?! sadece dinliyo musunuz?!

O kadar kötü bir durum içerisinde sıkıştım kaldım ki, eşim hem obsesif hem hakaretimiz üslup sahibi hemde şiddet eğilimi var. En ufak yaptığım bir hatada en ağır sözlere ve davranışlara maruz kalıyorum. Ona karşı olan duygularımı öldürüyor. Ailemle görüşmemi ve torunlarını görmelerini kısıtlamaya çalışıyor. Çorbanın tuzu bile çok büyük bir günah haline geliyor. İnsanların içerisinde hakaret ediyor. Kalbim kırıla kırıla perişan oldu. O kadar dengesiz ki; dakka içerisinde ruh hali değişiyor. Ne yapmam gerek? Ben konuşuyordum bugüne kadar. Küssem konuşmasam, ilgilenmesem mi daha iyi!? Ne yapmam gerek benim? Resmen kapana kısılmış gibi hissediyorum kendimi gücüm kalmadı..
evlilik terapistinine gitseniz iyi olabilir

Back
X