Eşim sürekli misafir çağırıyor

Tamam işte o yapmazsa sen de yapma da görsün bakalım

Oyleyse esine haftaici degil de haftasonu cagirmasini söyle.
Ikimizde çalışıyoruz bari yemek yapmama yardim et de.

Sizin haberiniz yokken çağırdıysa bozup atacaksınız. Hiçbir ile karışmayın bakalım ne oluyor. Utanırsa da kendi ayıbı. Öğrensin eşe sormadan misafir çağırmamayı.

hafta içi madem yemiyorsunuz adamın yemeğini yapmayın, kendi yapıversin. "beceremez" diye bir şey yok, siz ananızın karnından yemek yapmayı bilerek doğmadınız ki, o da yapa yapa öğrenecek. koskoca adam karnını doyurmayı becersin. siz böyle her ev işine koşarsanız o hiçbir şey yapmaz ki.

doldur birkaç hafta sonunu peşpeşe dinlenemesin.. bir musibet bin nasihattan iyidir hiç dert anlatcam diye çeneni yorma..

anam yoruyorum da noluyor? ben tüm hanımefendiliğimi toplayıp adamı alıyorum karşıma güzel güzel konuşuyorum. ben konuşuyorum o bakıyor ben anlatıyorum o bakıyor.

sonra bakıyorum tepki yok cinler geliyor. başlıyorum bağırmaya. sonuç ben haksız oluyorum bir de üstelik sinirlerimi yıprattığımla kalıyorum

bak o konuda haklısın ama aç gelecek yemek yesin diyorum yemek yapmaz hazır alacak biliyorum ben de kıyamıyorum ama o bana kıyıyor ve üstelik hatasını anlamıyor da

Bence gelen misafire yemek hazırlama. Onlar gelince bi çay ikram et. Bende geç geldim çalışıyorum malum falan de anlar onlar
Sonra da eşin mahcup olup bir daha çağırmaz.

Yemek temizlik yapmayın bi süre.Şunu bunu yap derse de ne var 5 dakikalık iş sen yap deyin de anlasın anyayı konyayı.

Erkeklere bizim çeyreğimiz kadar bile bize merhamet duymadıklarından acımamak lazım.Biraz da siz kıyın ona

Demek ki herseye o kadar yetisiyorsun ki kendini paralayarak bile olsa adam nasil olsa oluyor yapiliyor diyee ohh bi rahat. Birakin ya yemek yapmayin bazende o yapsin. Bazende o senin icin yapsin hatta. Bu kadar pasa pehlivan alistirilirsa olacagi bu. Hayati her sartta musterek yasamak lazim. Sadece kotu gunde degil.
Karakterde meselesi biraz. Esim bana yapsa senin sartlarinda misafir davet ettim dedigin net tavrim yapmıyorum yemek madem danismadan sormadan davet ettin sen yap yemek yapamiyorsan disardan yaptir benden bardak su bekleme olur. Net hemde.

Benşm eşimde aynı sabahtan akşama kadar evde bebekti yemekti koşuşturuyorum. Akşam eve geliyo istekleri bitmiyor. Yoruldum yardım et diyorum. Ben bütün gün çalıştım sen evdesin ben yorgun yorgun sana mı yardım edeyim diyor. Erkekler anlamıyor anlamayacak sanırım kadınların evde daha çok yorulduklarını

Senden izinsiz davet etmişse yemeği kendisi halledecek. Bari bu sefer gözünü karart ve çekil kenara kusura bakma davet etmişsin ama bu misafirler için tek bir kaşık kaldırmam çağırdıgına göre yemeği de ayarlamışsındır de. Bir daha cesaret edip yapamaz. Sen arkasını topladıkça o sana güvenip çağırıyor dedigim gibi yapmazsan önünü kesemezsin. Yapma bu sefer bakalım ne yapacak inat et gelenlere de durumu söyle anlayışla karşılarlar ya da karşılamazlar ama senin tek bi canın var unutma.

Böyle durumlarda hiçbir şey yapmayın isye bırakın kendi toplasın arkasını da anlasın kadın evde napıyor oturuyor mu.Allah yardımcınız olsun içine merhamet sevgi versin eşinizin

Misafirleri arayın. Sizin izin gününüzde işinizin olduğunu onları eşinizin izin gününde misafir edeceğinizi söyleyin. Eşiniz için alışveriş ve iş listesi hazırlayın. Akşama bunları istiyorum deyin. Emrivaki nasıl yapılır görsün.

Erkekler ugrasmadigi icin hizmet etmeyip yardim etmedikleri icin misafir cagirmalari cok normal.onlara gore ne var ki! Benim esimde oyledir bana sormadan cok kabul etti misafir hemde lohusa halimle.

Ben burda bunaldim valla ALLAH yardimcin olsun her dakika hele yorgunken hele bide yemege asla tahamul edemiyorum.

Evin hanımı olarak hem içerde hem dışarda sen daha fazla çalışıyorsun ve eşin tek izin gününde misafir dolduruyor öyle mi :) ben bu kadar ödün vericem benim kocam bunu bana yapacak yürek yemiş sayarım tek bir çöpe ellemem. Misafiri de onayım olmadan çağıramayacağını aksi takdirde tek başına ağırlayacağını bilir. Kocanızı eğitin.

Erkekler kendileri pek ugrasmadigi için misafir ağırlamayı kolay sanıyorlar. Daha iki gün önce eşimle buna benzer bir sorun yaşadık çalışıyorum 5 gibi evde oluyorum adam yaklaşık 40 kişilik bir akraba ordusunu iftara davet edelim diyor o kadar kişiye yemek yapamam dedim beraber yaparız dedi masa sandalye tabak çanak yetmez dedim hallederiz dedi misafir seven bir insanım ama bu kadarı bana bile fazla. İstemiyorum uğraşamam o kadar kişiyle deyip kestirip attım en sonunda.

Siz tavrinizi net koymamışsiniz adam surat yapacak diye alttan alıyorsunuz anladığım kadarıyla. O surat yaparsa sen fazlasını yap alttan aldıkça tepene çıkmış. Yukarıda bir üye yazmış ya misafirleri arayıp o gün başka bir işinizin çıktığını söyleyin eşinizin izin gününde gelsinler esinize de liste yapın hazirlasin emrivaki yapın diye. Aynen katılıyorum en güzeli bu olur bence iyi bir ders alır belki kafasına dank eder.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…