Eşim tarafından kandırılarak evlendim..

mesleğini çok seviyor. iş değiştiremez1 gün değil 5 gün değil aylarca evli ama bekar hayatı sürmek gerçekten dayanılmaz bişeymiş.

söylememesi yanlış bunu tartışmıyoruz zaten ama söylese sevdiğin insandan okadar kolay vazgecermıydın???

hastalığı kimse kendisi seçmiyoki olan olmuş artık bunlara takılıp kendinide eşinide üzme derim allah büyüktür ne malum çocuk olmayacağı bunları düşünüp kinle doldurma kendini en çok sen yıpranırsın mutlu olmaya bak

benim hatam bu, karşımdakini hep kendi seviyemde zannediyorum, ondan sonra tutup böyle garip cevap yazıyor.

siz insanlara "mal" gözüyle bakmaya devam edin, kusur var/yok şeklinde, ben de insan gözüyle bakmaya devam edeyim. tartışmayalım, herkes kendi dünyasında yaşasın

Ama subaylarin zaten sik sik yurtdisina gittikleri farkli yerlerde gorevlendirildikleri bilinir, normalde de 2 senede bir ikamet degistirir onlar. Zor bir meslek

canım biz tayinci değiliz ev ve eş götürelemiyor sadece kendisi gidiyor en az 6 ay yok o şekilde nişanlıyken biraz daha toz pembeymiş.ozamanlar beklerim ne olcakki diyordum şimdi günlerim zehir oluyor. herkes eşinin yanında ben yanlızım

Aslında evlenmek için evlenmedim. çok defa ayrılmaya çalıştım ama eşimin çabalarıyla tekrar bir araya geldik. bi güzel söze kanabilcek kadar bilinçsizmişim demekki.olgunlaşmadan evlenmeyin sakın

Neden işini değiştirsin ki?

Konu sahibi de hatalı. Nişanlılık evresi tanıma evresi değil midir? Neden sormamış, neden sorgulamamış? Hadi diyelim o dönem nişanlısı (şimdiki şartlarda eşi) anlatmadı, neden kendisi bu mesleği araştırmadı, eşine işinin şartlarını sormadı? Sırf eşin üzerine yüklenmek ne kadar mantıklı?

Son düzenleme:
eşin hakkında hiçbir bilgin olmadan nasıl evlenmeyi göze aldın?
veya sen sormadın mı, sorduğun zaman cevap gelmedi mi, gelmediği zaman şüphelenmedin mi?

gerçek sevgiyi yaşamamış olabilirsiniz. benim sevdiğim adam bir hafta değil 3 günlük ömre sahip olsa hiç düşünmeden evlenirdim. bir de arkadaşın bahsettiği hastalık umutsuz bir vaka değil. ameliyatla düzeliyor. hatta bazen mucizevi bir şekilde ameliyata bile gerek kalmayanlar olabiliyor.

insanların evlilikten beklentileri de kendilerini gerçekleştirme seviyelerine göre değişir. kimisi başımı sokacak yuva olsun herkes evleniyor diye evlenir. kimi çocuk sahibi olmak için adamı damızlık gibi kullanır. kimi gerçekten sever, kimisi de sevgisini, saygısını, bilgisini, düşüncelerini, hayata olan bakışını paylaşabilecek bir dost bir sevgili ile hayatını birleştirmek için evlenir.

evliyken ayrı yaşamak çok zor olduğu için olabilir mi acaba? ben atandığım halde öğretmenliğe gitmedim çok da severek yaptığım halde. çünkü ayrı yaşamak istemiyorduk. o yüzden yaşadığım şehirde bakanlıkta başka bir kadroya geçtim. evlilikler bazen fedakarlık ister. hele ki işin ucunda yalnız yaşamak varsa. bunu ancak evli olup yalnız yaşayan anlar. tabi kocasına bağlıysa...

Aslında evlenmek için evlenmedim. çok defa ayrılmaya çalıştım ama eşimin çabalarıyla tekrar bir araya geldik. bi güzel söze kanabilcek kadar bilinçsizmişim demekki.olgunlaşmadan evlenmeyin sakın

kaç yaşındasın ki?

Arkdaşlar bence hepsi bir bütün birbirini tamamlar. bişeyin eksikliğini okadar yasar ve sorun hala getirirsiniz.mesleğini neden araştırmadın diyenler var araştırdım. ve nişandan sonra öğrendim. ama en azından ev esya taşımıcaz oda gider gider gelir birbirimizden sıkılmayız hiç die düşündüm. ama suan sartlar değişti yanlız evli bir kadın olmak çok kötü ve çok zormuş. haftasonu gelsin istemiyorum. hastalğa bende çok takılmıyorum verende Allah alanda Allah. ama bu caresizlik beni deirttecek

Cwvap sorunun içinde gizli zaten. Eşinin mesleki şartlarını öğrenecek, anlatmıyorsa kendi araştıracak,ihtimalleri değerlendirecek, evlenecek veya evlenmeyecekti. O yüzden hatalı olduğunu düşünüyorum. Nişanlılık evresi de bunlar için var zaten, evliliğe geçiş dönemi olduğu kadar çoğunlukla da bu özellikte.

Benim ailemde de askerler var, dolayısıyla durumu az çok biliyorum. Asker veya polis eşi olmak zordur.Aman eşim subay ne güzel lay lay mantığında evlenilmemeli. Çok saygın ve çok değerli bir meslek. Ama zorlukları da bunlar işte. (Eşin yalnız kalması-maalesef- sürekli tayinler, çocukların sık okul değiştirmeleri vs. vs.)

Subayların sınıflarına göre tayinleri de az veya çok olur bu arada.

Son düzenleme:
ben 25 eşim 30 yasında.ama bahsettiğim olgunluk yaşla alakalı değil bence. ben geç olgunlastım ve düşünemden uçurumdan aladım hep iyi bakmaya çalıstım. adam seni seviyor değer veriyor. o olmazda başkası olur farklı bir derdi olur die düşündüm. ama yanılmışım keşke emin olmadan o imzayı atmasaymışım

ciddi anlamda mutsuzsan, yol yakınken neden dönmeyi düşünmüyorsun?

insan olmanın en zor tarafı kendi hatanı farkına varmak kabullenmek ve eyvah demekmiş. bunu anladım geçde olsa

yalnız kalmanın ne demek olduğunu çok iyi biliyorum ve kimse seni şu an benim kadar iyi anlayamaz herhalde. herkes eşiyle bir yerlere gidiyor, paylaşımlarda bulunuyor, hayatı beraber göğüslüyor ama sen yalnızsın evli olduğun halde. allah yardımcın olsun diyorum başka da bir şey diyemiyorum.

benim eşim evlendikten sonra daha rahat yaşamamız için deliler gibi çalıştı uzmanlık kadrosunu aldı. şimdi askerden dönüşte tekrar iş değişikliği yapacak ama hepsi ikimiz için. yoksa adamın keyfi yerinde. evlilik başka bir şey işte. bazen tüm sevdiğin şeylerden vazgeçebiliyorsun.

neden işini değiştirsin dedim, belki o da bu kadar zor olacağını düşünmemiştir. evlendikten sonra zorlanmıştır ve değiştirmek ister. yoksa tabi ki adam kendi iş şartlarını bilerek evlendi. askerler ve polisler kolay kolay iş değiştirmez o da ayrı konu.

arkadaşım burada çelişki var.hem sakladı kandırdı diyorsun hem*beklerim nolcakki diyordum şimdi günlerim zehir oluyor* diyosun

ciddi anlamda mutsuzsan, yol yakınken neden dönmeyi düşünmüyorsun?

bunu hayatta kabul etmez nikahdan önce (düğünden önce nikah yapmıştık) erteleyelim nikahı biraz daha zamanım var dedim buna bile tepki gösterdi.hem boşansam napcam yine ayrı bir ev tutup yine yanlız yasamaya devam etcem. ailemi depremde kaybettim bu arada kimsem yok..yanlızlık bazen insanın kaderi olurmuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…