- 13 Ekim 2008
- 2.707
- 264
- 698
umarım bu dedikleriniz başınıza gelmez bir gün. çok sevdiğiniz bir adam karşınıza çıkıp "hayvanlar bile sağlıklı partner arıyor, kusura bakma, senin gibi çürük biriyle ömrümü geçiremem." derse ne hissedersiniz acaba? bir hayvan kadar bile olamadım diye üzülür müsünüz ki? hitleri hatırlattı söylemleriniz bana. büyük konuşmamak lazım. hayat ne gösterir bilinmez.
konu sahibi arkadaşım rabbim gönlüne ferahlık versin. inşallah kısa zamanda iyi hissedersin kendini.
iyi geceler herkese.hemen hikayemi anlatmak istiyorum.eşimle evlenirken ilk günden nikah masasına kadar bir türlü emin olmadan evlendim. öncelikle mesleğinin genel sartlarını anlatmadı ve nişandan sonra öğrendim uzun süreli görevlerinin olduğunu ve bu süreçte yanlız kalacağımı ve öylede oldu. şuan yapayanlızımkendisi yurtdışında görevli
ikinci bir şokta düğünden 5 gün önce öğrendim oda eşimin varikosel diye bir hastalık olduğunu. internetten araştırdım ve bunun kısır riski taşıdığını şoklar içinde öğrendim. ama kabul ettim. çoğu erkekte oluyormuş zaten.suan bebek düşünmüyoruz daha doğrusu hiç denemedik. ama olmassa die çok korkuyorum.bu sebeplerden dolayı eşime karşı bir aşk hisstmiyorum ve çok kızgınım. zamanla geçer diye düşündüm ne yazıkkı geçmedi. şimdi öyle i çıkmazdayım ki napcamı bilmiyorum(
neden evlendim herseyden alınmıs ev esya gelinlik düğün salonu herşey hazırdı. bende onun esyalarını yerleştiriken çalışma odasında raporu buldum.ama su an ondan ziyade yanlızlık çok koyuyor.
Arkadasim bahsettigim hastaliklarin hepsi cok ciddi. Aids ten herpes ten bahsediyorum. Soyle bir silkelen kendine gel istersen. Aids herpes bu hastaliklarin tedavisi yok! DOGACAK cocugunda bu hastaliklarda dogacak. Dogmamis cocugun sucu ne sirf biz sevdik evlendik diye kendim neden gecmeyecek veya olumcul hastalikla cebelleseyim. Cocugum sucu ne ? Daha ufacikken boyle dermansiz hastaligi olsun!
Iktirdarsiz ise benim sucum ne ? Evlilik cinsellik olmadan yurur mu saniyorsunuz! Hayatimin sonuna kadar ne yapacagim ben.Hepatit desen bazi turleri olumcul ? Neden kendim bu haksizligi yapayim.Sevebilirsin asik olabilirsin ama surda kac kisi AIDS li insanla evlenirim der yapmayin Allahaskina. Ask dedigin inan gun gelip soluyor veya geciyor biraz gercekci olmak lazm. Seker hastaligindan, kisirliktan veya kolunun bacaginin olmamasindan bahsetmedim! Bahsettigim hastaliklar cok ciddi!
Elmayla armutu ayni keseye koyamazsiniz! Bazi hastaliklar kabul edilemez, Eklemeyi unutmusum sizofreni de bu saydigim hastalik gruplari icerisine girer. Hadi bakalim evlenin kolaysa sizofreni gibi agir hastaligi olan insanla... Bakalim omrunuz nasil gececek? Cocuklariniz nasil etkilenecek?
Ben agir bipolar hastasiyim ve gercekten bu hayatima yansiyor.Bunu ben saklamadan insanlara soyluyorum kabul edip umursamayanda oldu belli bir sure sonra artik basa cikamayip istemeyende oldu. Kimseyi bu yuzden suclayamam. Kabul etmek istemeyen istemez! En azindan saklamadim ve insanlara secim sansi verdim.
Dogadan verdigim ornek ise bunun icgudusel birsey olduguyla ilgiliydi.Fakat herkesin bakis acisi farkli. Baskasi bunu bilimsel gercek olarak algilar siz gidersiniz hayvan kadar olamadiniz dersiniz. Demek ki sizinde algilayisiniz boyle!
bunu hayatta kabul etmez nikahdan önce (düğünden önce nikah yapmıştık) erteleyelim nikahı biraz daha zamanım var dedim buna bile tepki gösterdi.hem boşansam napcam yine ayrı bir ev tutup yine yanlız yasamaya devam etcem. ailemi depremde kaybettim bu arada kimsem yok..yanlızlık bazen insanın kaderi olurmuş.
bence size kalp lazımneyse konu sahibi eşini sevmiyor galiba yoksa bu düşüncelere düşmezdi
-Kandırıldığınızı SİZ düşünüyorsunuz,eşiniz değil.hatta şu an saf hayakler kuruyor sizin buraya dert yandığınızdan habersiz gariban
-varikosel tedavisi olan bir hastalık,söylememesi normal.belki de aklına bile gelmedi.lüzum görmedi belki.peki siz dürüst müydünüz onunla evliliği kabul ederken.hastalıkta ve sağlıkta....???
-eşinizle sırf eşyalarınız olsun ve güzel bir gelinlik giyeyim diye mi evlendiniz?? anlayamadım orasını ama size söylemek istediğim tek cümle var.
Eşinizle mutlu olmaya bakın;daha içten konuşun.burda sorduğunuz soruyu gelince gözlerinin içine bakarak kendisine sorun.eğer cevap sizi tatmin ederse ve duygularınız eşinizden yanaysa onunla gidin.sizi de yanında götürmesini söyleyin. benim içimden şöyle geçiyor.bu adamla mutlu olma şansınız yüksek.
ameliyat gerektirir ya da gerektirmez demedim ki, tedavisi olan bir hastalık dedim.düzgün okursanız daha düzgün yorum yapabilirsiniz.varikoselden sonra hamile kalanlar konusund adı üstünde zaten...demek ki hamile kalınabiliyormuş.Sanki bu gariban adam arada bir nezle oluyormus da onu soylememis.
http://www.kadinlarkulubu.com/erkek...osel-ameliyatindan-sonra-hamile-kalanlar.html
Varikosel gayet ameliyat gerektiren bir hastaliktir. Ameliyattan sonra da hamile kalmaya calisan bayanlarin dertlesme kosesi. Oyle hemen hamile kalinmadigi da ortada.
Durun yahu daha. Konu sahibinin eşine kısır tanısı konmamış, hastalığının derecesini bile bilmiyoruz. Yangına körükle gitmeyin şimdi.
Bunun kadın tarafı da var. Düşünün polikistik over sendromu hastalığınız var. Bu hastalığın getirdikleri de kısırlık (ileri safhalarda - tedavi edilmezse), şeker hastalığı, çocuk sahibi olamama veya çok zor gebe kalma, çok yüksek düşük riski, obezite vs. vs. Ki ileri vakalarda da tek çözüm ameliyat.
Eşiniz veya nişanlınız ben öğrendim, sende polikistik over varmış, sen kısırsın, ben seni istemem dese ne düşünürsünüz?
bu arkadaşımız da haklı, ne diyeyimBurada ask herseyi affeder diye konusan arkadaslarimizin cocuklari ileride anne ben birine cok asik oldum ama cocugumuz olmayacak dediginde ah ne guzel cocugum aski buldu diye sevinecekler mi yoksa cocugum asla cocuk sahibi olamayacak diye uzulecekler mi goruruz.
Millete akil vermek kolay.
Mrb canım bende asker eşiyim askerlerin genel hastalığı gibi birşeydir bu ayrıca askerlik çok kutsal bir meslektir günümüzde artık pek bir değer bırakılmasada benim eşimdede varikosel vardı bizim şu anda çocuğumuz var çok şükür, şu da bir gerçekki siz henuz sevginizden emin değilsiniz birşeyleri bahane eder gibisiniz zaten mümkünse bu psikolojiyle bir çocuk dünyaya getirmeyi sakın düşünmeyin çünkü ikinizin enkazında çocuk kalacaktır.
Önce gerçekten duygularınızdan emin olun. Herşeyden önce ne kadar zor ve stresli şartlar altında görev yaptığını ve en az sizin kadar desteğe ve şefkate ihtiyacı olduğunu unutmayın tayini çıkıp geri geldiğinde birlikte yaşamaya başladığınızda sevgi ve aşk var ise herşey
yoluna girecektir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?