Eşim ve abileri

Abartmışsınız.
Eşinizde bıraz abartmış acıkcası.
Fakat yetişme tarzıyla alakalı geldi bana.
Bazı insanlar kimseyi umursamaz aile de dahil, bazıları herkesi kafaya takar cevre dahil, bazılarıda olması gerektiği kadar taşır tavrını hem aile hem çevreye göre.
Sıkıntı etmenize gerek yok.
Saglıklı düşünüp bır çözumunu bulacaktır herseyın.

merhabalar herkese.
Benim konum sorundan çok bir soru sormak istiyorum sizlere. Eşim inşaat işi yapıyor aile bireyleri daha doğrusu abileride aynı şekilde ama aile şirketi değil herkes bireysel devam ediyor. Birbirlerine danışırlar konuşurlar sürekli evlerde iş yaptıkları yerde aynı çevrede. Birbirlerini hiç olmazsa iki günde bir görürler.
Eşim geçenlerde bir iş yaptı daha doğrusu ben avukatım arkadaşının bir işini benim yapmamı istedi. Bir alacak dolayısıyla icra takibi yaptım. Borçlu ve asıl alacaklı yani eşimin arkadaşının bir meselesi oldu ve eşim arada hoş olmayacak bir durumda kaldı. Şu an kendi kendini yiyor ben nasıl bir hata yaptım diye. Buraya kadar bir sorun yok. Söylediği bir söz belki de çok gereksiz yere irrite etti. Benimkiler duysa yüzüme tükürürler sen ne aptal adamsın derler dedi. Eşim doğulu 8 kardeşler ve en küçüğü kendisi 43 yaşında. Bizim aile yapımız gibi değil aileleri onun farkındayım ama bana kendi işini yapan bu yaşa gelmiş çocuğu ailesi olan bir adamın yaptığı bir hata karşısında düşüncesinin bu yönde olması ne bileyim bir garip geldi. Rahatsız oldum desem çok değil ama saçma buldum.
Sizce abartıyor muyum?
Oralar öyle canım değiştiremezsin rahatsız olma onlar çok biraradalar ondan öyle demiştir ve bn babam da bn vermedi birine abimler taa x yerden kzıını bilmem nere vermiş dedirtmem demişti

Arkadaşım siz avukat mısınız gerçekten ?
Anlattıklarınız çelişkili ,üstelik derdinizi anlatamamışsınız ?
Bence bu konuda büyük bir sorun var ....
Çelişki nerede söylerseniz gidermeye çalışayım.
Derdi anlatamamak demeyelim bebeğimle ilgilenirken açtığım bir konu.

Çelişki nerede söylerseniz gidermeye çalışayım.
Derdi anlatamamak demeyelim bebeğimle ilgilenirken açtığım bir konu.
Alacaklı borçluyla konuşuyor ,borçlu alacaklıya ,faiz için verdim o senedi o kişiye diyor alacaklının bundan haberi yok bu garip değil mi ?
Gerçek alacaklı eşiniz büyük ihtimal parasını sizden gizliyor ,
Ayrıca alacaklı kimse onun için takip icra takibi yaparsınız ,yoksa borç ilişkisini ispat edemedipiniz için borçlu ödeme yapmaz ,
noterden borç devri yapmanız gerekir o zaman zaten başlı başına bi olay , alacaklının borçlu oldukları öğrenir .
Bu konuda tek normal tepki eşinizin aileye tefeci konumuna düştüm üzülmesi,

merhabalar herkese.
Benim konum sorundan çok bir soru sormak istiyorum sizlere. Eşim inşaat işi yapıyor aile bireyleri daha doğrusu abileride aynı şekilde ama aile şirketi değil herkes bireysel devam ediyor. Birbirlerine danışırlar konuşurlar sürekli evlerde iş yaptıkları yerde aynı çevrede. Birbirlerini hiç olmazsa iki günde bir görürler.
Eşim geçenlerde bir iş yaptı daha doğrusu ben avukatım arkadaşının bir işini benim yapmamı istedi. Bir alacak dolayısıyla icra takibi yaptım. Borçlu ve asıl alacaklı yani eşimin arkadaşının bir meselesi oldu ve eşim arada hoş olmayacak bir durumda kaldı. Şu an kendi kendini yiyor ben nasıl bir hata yaptım diye. Buraya kadar bir sorun yok. Söylediği bir söz belki de çok gereksiz yere irrite etti. Benimkiler duysa yüzüme tükürürler sen ne aptal adamsın derler dedi. Eşim doğulu 8 kardeşler ve en küçüğü kendisi 43 yaşında. Bizim aile yapımız gibi değil aileleri onun farkındayım ama bana kendi işini yapan bu yaşa gelmiş çocuğu ailesi olan bir adamın yaptığı bir hata karşısında düşüncesinin bu yönde olması ne bileyim bir garip geldi. Rahatsız oldum desem çok değil ama saçma buldum.
Sizce abartıyor muyum?
İyi de hata hep içimizde duyduğumuz utançtan kaynaklı olmaz ki bazen seni Bilgi ve tecrübeye rağmen mahçup olmak diye birşey var. O da mahcubiyetini dile getirmiş ve oldukça da üzülmüş.
Babam duysa yüzüme bakmaz annem duysa evlatlıktan reddeder diyorlar yani ne kadar şiddetli hissetmişse eşiniz artık mahçup olmuş.
Eşinize destek olun irite olmayı gerektiren birşey değil bu

Alacaklı borçluyla konuşuyor ,borçlu alacaklıya ,faiz için verdim o senedi o kişiye diyor alacaklının bundan haberi yok bu garip değil mi ?
Gerçek alacaklı eşiniz büyük ihtimal parasını sizden gizliyor ,
Ayrıca alacaklı kimse onun için takip icra takibi yaparsınız ,yoksa borç ilişkisini ispat edemedipiniz için borçlu ödeme yapmaz ,
noterden borç devri yapmanız gerekir o zaman zaten başlı başına bi olay , alacaklının borçlu oldukları öğrenir .
Bu konuda tek normal tepki eşinizin aileye tefeci konumuna düştüm üzülmesi,
Şimdi ben size açıklayayım. Elde bir senet var eşimin arkadaşına cirolanmış. Eşimin arkadaşıda kendisine cirolanan bu senedi eşime cirolayarak son durumda eşimi alacaklı kendisinide senet ciralantalarından (borçlularından) biri yapıyor. Ciro zincirinde alacaklı cirantalardan istediğine takip yapabilir. Eşimde arkadaşına senedi cirolayarak veren kişiye icra takibi başlattırdı. İnanın bir senette kimin alacaklı olduğunu kimin borçlu olduğunu çok rahat anlayabilirim. Sanırım anlatmam yüzünden sizde bu şekilde bir algı oluştu.
Bu arada eşimin arkadaşı ve eşimin takip başlattığı borçlunun konuşmasına gelince; borçlu uzun senelerden beri eşimin arkadaşıyla iş yaptığından ilk etapta kendisine gelen ödeme emri yüzünden eşimin arkadaşını aramış. Olay bu kadar basit aslında

Back
X