- 23 Aralık 2014
- 1.104
- 1.908
- 133
- Konu Sahibi jane eyre_
-
İnanır mısın bıktım artık, eşimle bu konu yüzünden şu 9 ayda o kadar çok tartıştık ki, ablama da söyledim kaç aydır ara lütfen diye hep hatırlattım ama aramadı, eniştem aramasını istemiyormuş çünkü,biz bir şey yapmadık deyip çıkıyorlar işin içinden.Bence burda sorunu ablanın çözmesi lazım. Eniştenle konuşması ve eşinin yanlış anlamasını düzeltmeleri lazım. Bunu yapmazlarsa da demekki sizinle görüşmek onlar için önemli değil. Öyle bir durumda sende çabalama. En son magdur olan sen olursun .
Aynen öyle , ben en başında kimseye söylemedim eşim bariz alındı belliydi aslında, sonra söyledim ama değişen bir şey olmadı.Eniştenizin eşinizi arayıp durumu açıklaması gerek bence.
Çünkü eşiniz önemsenmediğini hissetmiş onlar tarafından.
Arada kalacak bir durum yok.Görüşmek zorunda değiller.Sen ablanla ilişkine bak.Diğerleri diğerlerinin sorunu.Merhaba,daha önce bununla ilgili bir konu açmıştım.Kısaca özetlemek gerekirse 9 aylık evliyim.Evlendiğimizden sonraki ilk bayramda ablamlara ilk defa gittiğimizde eniştemin eve sonradan geç gelmesi, eniştemin eşime bir konu hakkında danışacağı bir şey için eşimi aramak yerine beni araması vb sebeplerden dolayı eşim eniştemden hiç haz etmiyor.Bu konuyla ilgili çok sonradan ablamla konuştum, ablam enişteme söylemiş ve eniştem de ben yanlış anlaşılacak bir şey yapmadım demiş ve şimdi hiç bir araya gelmemelerine rağmen konuşmuyorlar.Bu durum beni hep rahatsız etti ablama tek gittim, ya da annemlere geldiğinde görüştüm vs , ama bayram için de eşimin ablanların olmadığı vakit biz annenlere gideriz demesi sinirlerimi çok bozdu.Eşim bak ablan kendi kocasının yanında, benimle konuşmaya bile tenezzül etmediler diyor, ablamla eniştem de biz bir şey yapmadık diyor.O kadar çok arada kaldım ki ne yapacağımı bilmiyorum.Acaba annemle babam mı devreye girse diyorum ama onları da karıştırmak istemiyorum.Gerçekten zor durumdayım, bir yandan eşim diğer yandan ablam ve yeğenlerim var ,bu böyle nereye kadar devam edebilir?
Evet daha şimdiden bayramda görüşmem bile dedi zatenKalınabilecek en zor durum.
Annem ve kız kardeşi arasında çok eskiye dayanan böyle bir durum vardı.
Sonuç: yıllar sonra tamamen ipler koptu.
Büyükleri devreye sokun.
Soğukluk büyüdüğü zaman ipler kopma derecesine geliyor.
Kardeşler görüşüyor, kuzenler görüşüyor ama eşler bir araya ancak özel zamanlarda geliyor.
O da gergin bir ortam yaratıyor.
Bunu çok fazla dile getirdim yumuşak dille konuştum olmadı, kavga ettik olmadı, ben bu aileye yeni girdim ama beni kimse muhattap bile almadı diyip duruyor.Eşimizin ailesinde birinden hazzetmeyince görüşmesek ne güzel olurdu...
Değil mi KK hanımları?
Eşiniz saçmalıyor, kusura bakmayın. Oraya ablanızdan, eniştenizden ilgi görmeye gitmiyor, sizin yanınızda, sizi temsilen, sizin eşiniz olarak gidiyor. Sizi yalnız bırakmamak için gidiyor.
Yumuşak bir dille böyle konuşun bence eşinizle. Beni yalnız bırakmanı istemiyorum deyin.
Eşiniz haset birine benziyor, ablanızı ve eniştenizi çekemediğini düşünüyorum.
Gerçekten ne farkeder beni aramış kocamı aramış?Millet demiş ablan çözsün , enişten arasın açıklasın, büyükleri devreye sokun
Ben mi safım daha olay ne anlamadım
Benimde eniştem var, bişey diyecekse bana da diyebilir en çok beni tanıyo küçüklüğümü bilir
Eşimi sonradan tanıdı
Eşimi de kendi akrabası arayıp bana bi not iletebilir, memnun olurum zart zurt herkes tarafından aranmayı sevmem
Eşin bana elti gibi geldi
Bence eşin gereksiz alınganlık göstermiş. İlk olarak eğer daha önceden randevulu olarak ablanlara gitmediyseniz (ki bayram ziyareti öyle önceden randevu alınarak yapılmaz) ve enişten keyfiyetten geç gelmediyse (gerçekten önemli bir iş olabilir) kocanın alınma gibi bir durumu söz konusu olamaz. İkincisi siz daha yeni evlisiniz ve enişten çekindiği için seni aramış olabilir. Hatta ilk önce seni araması bana daha doğalmış gibi geliyor. Yeni damat olarak kocanın sence de burnu biraz ve dik değil mi? Ha evet enişten büyük olarak biraz daha ılımlı yaklaşabilirdi, sonuç olarak kocan aileye daha yeni giriyor ama o da aileye girer girmez kapris yapmaya başlamış. Şahsen senin kocan gibi ota sapa küsen darılan bir damadım olsa zerre adım atmazdım. Sen eşinle konuş da önce bi damatlığını bilsin. Malum bizim gibi geleneksel ülkelerde ilk adımlar ne olursa olsun küçüklerden beklenir.Merhaba,daha önce bununla ilgili bir konu açmıştım.Kısaca özetlemek gerekirse 9 aylık evliyim.Evlendiğimizden sonraki ilk bayramda ablamlara ilk defa gittiğimizde eniştemin eve sonradan geç gelmesi, eniştemin eşime bir konu hakkında danışacağı bir şey için eşimi aramak yerine beni araması vb sebeplerden dolayı eşim eniştemden hiç haz etmiyor.Bu konuyla ilgili çok sonradan ablamla konuştum, ablam enişteme söylemiş ve eniştem de ben yanlış anlaşılacak bir şey yapmadım demiş ve şimdi hiç bir araya gelmemelerine rağmen konuşmuyorlar.Bu durum beni hep rahatsız etti ablama tek gittim, ya da annemlere geldiğinde görüştüm vs , ama bayram için de eşimin ablanların olmadığı vakit biz annenlere gideriz demesi sinirlerimi çok bozdu.Eşim bak ablan kendi kocasının yanında, benimle konuşmaya bile tenezzül etmediler diyor, ablamla eniştem de biz bir şey yapmadık diyor.O kadar çok arada kaldım ki ne yapacağımı bilmiyorum.Acaba annemle babam mı devreye girse diyorum ama onları da karıştırmak istemiyorum.Gerçekten zor durumdayım, bir yandan eşim diğer yandan ablam ve yeğenlerim var ,bu böyle nereye kadar devam edebilir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?