Eşim ve Aile

iyice yüzsüzlüğü ele aldı.

haddini aşıyor bazen öyle laflar ediyor ki.. hakkımı nasıl ödeyecek bilemiyorum

ailesiyle konuştum olmadı beni suçladılar hep. daha ne yapayım bunlara bilmiyorum
İnsan evladının evinde böyle huzursuz olmasına nasıl sebebiyet verir anlamıyorum.
Kaynanan da kocan da beş para etmez cinsten.
Ne diyim bilemiyorum.
Tek tavsiyem ezdirme kendini,haklarından gel.

ah
Merhabalar ,

eşimin ailesiyle başından beri çok sorunlar tartışmalar yaşadım. ailelerin birbirleriyle tartışmaları olmadı ama kaynanam olayları bu noktaya getirdiği için bana kötülükler yapıp benim aileme laf ettiği için gerçek yüzünü ortaya çıkardı

suçlu oldukları halde kaynanam kayınpederim bir kez olsun ne annemi ne de babamı sormaz onlarla ilgili konu geçse bilerek konuyu değiştirirler. kaynanam ailemin benim evime gelmesinden de rahatsız olup eşimi dolduruyor.

ben eşimin ailesine eskisi gibi olmasa da yine de gidiyorum. fakat gel gelelim eşim türlü bahanelerle benim aileme gitmiyor (9 aylık evliyim neredeyse 2-3 aydır hiç gitmedi)

bir düğün davet kandil vs gibi bir şeyler olduğunda da beni yalnız bırakıyor gelmiyor. hem aileme hem çevreme mahcup ediyor. yakın zamanda ailem umreye gitti eşim aramadı bile onları yolcu etmeye de karşılamaya da gelmedi.

fakat o gelmediği için bende onun ailesine gitmeyince eşim kavga çıkarıyor kıyametler koparıyor sen gelinsin mecbursun gitmeye ben istersem gitmem diyor. bir iki hafta gitmesem kaynanam kapıya dayanıyor neden gelmiyorsun diye kavga çıkarıyor

bu haksızlığa tahammül edemiyorum artık kaynanamın bana onca kötülüğüne rağmen ben arada gidiyorum fakat eşim annesi onu doldurduğu için benim aileme tavır alıyor gitmiyor. üstelik kendi gitmeyince kimsenin çıtı çıkmıyor ben gitmeyince kavga gürültü :KK43:

bu durum ailemi çok üzdüğü gibi beni de üzüyor. bu şekilde hayal etmemiştim ailem evime bile rahatça gelemiyor . ne yapmalıyım ?
ah yarabbim ya ne büyük haksızlık daha 9 aylık evlisin bence bidaha düşün derim..çocuğun oldumu annene ihtiyacın olucak ozaman dahada üzülür kahrolursun...bende dön bu yoldan...aile çok önemli çook...hiç bilmezdim evlenmeden önce aman aile önemli değil derdim ama en az kendi evliliğin kadar önemli aileler...

Merhabalar ,

eşimin ailesiyle başından beri çok sorunlar tartışmalar yaşadım. ailelerin birbirleriyle tartışmaları olmadı ama kaynanam olayları bu noktaya getirdiği için bana kötülükler yapıp benim aileme laf ettiği için gerçek yüzünü ortaya çıkardı

suçlu oldukları halde kaynanam kayınpederim bir kez olsun ne annemi ne de babamı sormaz onlarla ilgili konu geçse bilerek konuyu değiştirirler. kaynanam ailemin benim evime gelmesinden de rahatsız olup eşimi dolduruyor.

ben eşimin ailesine eskisi gibi olmasa da yine de gidiyorum. fakat gel gelelim eşim türlü bahanelerle benim aileme gitmiyor (9 aylık evliyim neredeyse 2-3 aydır hiç gitmedi)

bir düğün davet kandil vs gibi bir şeyler olduğunda da beni yalnız bırakıyor gelmiyor. hem aileme hem çevreme mahcup ediyor. yakın zamanda ailem umreye gitti eşim aramadı bile onları yolcu etmeye de karşılamaya da gelmedi.

fakat o gelmediği için bende onun ailesine gitmeyince eşim kavga çıkarıyor kıyametler koparıyor sen gelinsin mecbursun gitmeye ben istersem gitmem diyor. bir iki hafta gitmesem kaynanam kapıya dayanıyor neden gelmiyorsun diye kavga çıkarıyor

bu haksızlığa tahammül edemiyorum artık kaynanamın bana onca kötülüğüne rağmen ben arada gidiyorum fakat eşim annesi onu doldurduğu için benim aileme tavır alıyor gitmiyor. üstelik kendi gitmeyince kimsenin çıtı çıkmıyor ben gitmeyince kavga gürültü :KK43:

bu durum ailemi çok üzdüğü gibi beni de üzüyor. bu şekilde hayal etmemiştim ailem evime bile rahatça gelemiyor . ne yapmalıyım ?

Çok üzgünüm ama eşin şu zihniyeti değiştirmediği sürece birşey yapamazsın.
Ancak yeni evlisin biraz zamana yayın derim.

ah

ah yarabbim ya ne büyük haksızlık daha 9 aylık evlisin bence bidaha düşün derim..çocuğun oldumu annene ihtiyacın olucak ozaman dahada üzülür kahrolursun...bende dön bu yoldan...aile çok önemli çook...hiç bilmezdim evlenmeden önce aman aile önemli değil derdim ama en az kendi evliliğin kadar önemli aileler...
Çok üzgünüm ama eşin şu zihniyeti değiştirmediği sürece birşey yapamazsın.
Ancak yeni evlisin biraz zamana yayın derim.
evet aile çok önemli gerçekten de kaç kez şans verdim eşime ama hiç kıymetimi bilmedi

çok yazık ediyor herşeyee:eek:

Merhabalar ,

Onunki aile seninkiler at kestanesi mi ? Her gittiğinde sen kavga çıkar? Özellikle kaynamaya cemkir. Senin yetiştirdigin evlat bu kadar olur diye.

evet aile çok önemli gerçekten de kaç kez şans verdim eşime ama hiç kıymetimi bilmedi

çok yazık ediyor herşeyee:eek:
Siz gene 9 ayın hatrına zamana bırakıp zaman gösterin.
Kesinlikle didiklemeyin,mümkünse bahsini bile açmayın.
Muhakkak açacaktır size bir şekilde.
Ailenize de sabır göstermesini bunun için üzülmemelerini söyleyin.

Benim ailem umreye giderken eşim aramayacak,gelmeyecek uğurlamaya.. bunun üstüne zaten o eş artık benim eşim olamaz üstüne bir de ben onun ailesine gitmedim diye kavga çıkaracak ha.. :kızgın:

Onunki aile seninkiler at kestanesi mi ? Her gittiğinde sen kavga çıkar? Özellikle kaynamaya cemkir. Senin yetiştirdigin evlat bu kadar olur diye.
aynen öyle hatta benim ailem hayatta değilmiş gibi davranıyor hepsi eş kişisi de dahil

Benim ailem umreye giderken eşim aramayacak,gelmeyecek uğurlamaya.. bunun üstüne zaten o eş artık benim eşim olamaz üstüne bir de ben onun ailesine gitmedim diye kavga çıkaracak ha.. :kızgın:
evet ailem çok üzüldü kırıldı. annem yine de umreden ona hediye almış fakat gelmeyince vermedi tabi :olamaz:

Ya ben de eşimden yana baskı yaşıyorum , rahat bırakın herkes kendi ailesi ile görüşsün ya yeter şu baskılar

Ben olsam eşimin ailesine de gitmezdim. O kaynanaya da haddini bildirirdim. Gelin olunca ne oluyormuş yani. Eşinizede iyi i ayar çekin.
Ben anlamıyorum ki eşinize hiç mi nazınız geçmiyor hiç mi sözünüz geçmiyor.
Bunlar neden oluyor biliyormusunuz sürekli lafımızı yediğimiz için. Aman idare edelim sıkıntı çıkmasın sorun olmasın diye alttan aldığımız için oluyor. Hayır diyorsam hayırdır gitmiyorum o zaman diye böyle dik dursak bu kadar olmaz. İnsanlar diyor ki flower nasıl olsa yapar alttan alır.
İşin püf noktası net olmak, sınırları net çizmek, dik durmak

Siz gene 9 ayın hatrına zamana bırakıp zaman gösterin.
Kesinlikle didiklemeyin,mümkünse bahsini bile açmayın.
Muhakkak açacaktır size bir şekilde.
Ailenize de sabır göstermesini bunun için üzülmemelerini söyleyin.
kimileri zamana bırak der ama bunlar zamanla tamamen düzelecek şeyler değil bence
belki yanılıyorumdur
8 yıldır evliyim, "benim ailem" diyen erkek düzelmiyor
hatta çocuktan sonra zıvanadan çıkıyor
belki biraz aklını başına alır ama ne zaman

benim tavsiyem çocuk yapma sakın!!!
yoksa çocuk için her şeye katlanmak zorunda hissedersin kendini ve psikoloji falan kalmıyor bir süreden sonra

kimseyle bir kere kavga ettiğimi hatırlamıyorum ben
bekarken de evliyken de öyleydim
eşimin ailesiyle bile kavga etmedim
ama eşime ve ailesine o kadar dolmuşum ki sürekli öfkeyle dolaşıyorum
bu da yanlış bir şey

en doğrusu rahatsız olduğun şeyi açıkça dile getirmek
kavga da etmeyeceksin, ima da etmeyeceksin
savaşmadan söyleyeceksin
savaşırsan karşı taraf da savaşır
güzelce söylemekten anlamayanla da kavgaya gerek yok

Son düzenleme:
2. üyelikten banlanmış. aynı şeyleri yazan başka biri vardı sen o musun 2. üyelikmi aldın dicektim, çemkirir diye vazgeçtim :oha:

Senin eşin sana en ufak şeyde hakaret ve küfür eden hanzo değil mi?
Bence adam baştan ayağa ofsayt. Bu olmamış ailesine iade et bence..

Çocuk yokken kurtul bu öküzden.
Ne demek "sen gelinsin" Ağaç kavuğundan mı çıktın sen? Saçmalığa bak..

öyle yazmadan direk 2. üyelik diye kib ledim ben:KK66:
belki yanılıyorumdur diye yapmadım ben, iyi yapmışsın. ilk üyeliğiyle açsa yine tepki alırım diye korktuysa demek aynı şeyleri 2. üyelikle yapıyo.sanki yapılan yorumlar farklı olcak :deli::işsiz: belki kendisi tamamen fakedir bi insanın ailesi destekçiyken kendini ezdirmesi, bütün saygısızlıkları yutması çok saçma çünkü

Back
X