Eşim ve ailem arasında kaldım

Serar

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2013
121
78
23
İstanbul
Merhaba,

Buraya yeni üye oldum ve üstesinden gelemediğim bir problemim var. Objektif davranacağınızı düşündüğüm için size yazıyorum.

3 yıldır evliyim. Eşimin ailesi ile aynı şehirde yaşadık bu süre zarfında. Şu an iş sebebi ile benim ailemin yaşadığı şehire yerleşeceğiz ve 3 aydır benim ailemde kalıyoruz ve ev arıyoruz hala bulamadık.

Eşim kişilk olarak çabuk sinirlenen, haksızda olsa haksız olduğunu kabullenmeyen biri. İyi taraflarıda var ama eşim sert mizaçlı olduğu için iyi yönlerini resmen kamufle ediyor. ''Gözünün üstünde niye kaşın var'' tarzı sebeplerden dolayı devamlı sorun çıkarır, ve bu hergün mutlaka en az 2 kere olur. 3 yıldır yaşadıklarımı anlatsam roman olur. Herşeyede sorun çıkarıyor ve çok kaprisli. En basiti neden alışveriş yaptım diye ailesinin yanında beni çocuk gibi azarlayıp damacanayı yere fırlatmıştı. Neymiş daha uygun bir yerden alışveriş yapacakmışız. Yaptığım alışverişte 40 milyonluktu, ailesinin yanında azarlanıp beni ağlatmasına değmezdi. Ama kendine gelince marka ayakkabılar giysiler alır ses çıkarmam. Üstelik bende çalışan bir bayanım.Aileside bilir huysuz olduğunu o yüzden hep beni tutarlar. Iyı taraflarıda var takibide yoksa sabredemezdim. Dışarda gezip tozmak isteyen bir adam değil, evi sever, bir yere gitse ben evde yalnız kalsam 2 saatten fazla kalmaz dışarıda, ailesini her hafta ziyaret etmek ister ben gelmek istemediğimde beni zorlamaz asla, annesine veya ablasına temizlik konusunda yardım ettiğimde bu kızı çalıştırmayacaksınız diye kızar onlara vs vs. Yani beni tutar ve arkamda olduğunu çevresine hissettirir.

Gel gelelim soruna.
Kardeşim eşimi başından beri hiç sevmedi. Bu adam seni çok üzer diye defalarca uyardı beni. Neyse evlendik. Birgün eşimle şiddetli bir tartışma yaşarken o sıra kardeşim aradı bende telefonu açtım. Ağladığımı duyunca dayanamadı tabi. Keşke yansıtmasaymışım kardeşime ama oldu bir kere. O günden sonra eşime iyice gıcık oldu. Tembelliğine, sert mizacına, beni azarlar gibi konuşmasına, bana evde yardımcı olmayıp aksine sürekli yapılan yemeklere söylenmesine gıcık oluyor. Bu sebebten dolayıda eşim ne yapsa gözüne batıyor. Eşimde kardeşimin onu sevmediğinin farkındaydı ilk evlendiğimizden beri. Ama Allah var hiç terslemedi onu, hep yaklaştı ona güzel güzel. Hediye aldı kardeşime, iyi davrandı. Ama benimle ailemin yanında sudan sebeplerle tartışmaya devam ettiği için kardeşim kendisine yapılan iyilikleri görmek istemedi, bana değil sana iyi davransın dedi.
Kardeşim bazen eşime muhabbet arası laf çakar, eşim çoğu zaman alttan alır. Daha önce kardeşimi uyardım, seni seviyor dedim, senle bir sorunu yok dedim. Tamam diyor, sonra bir hareketine gıcık olup tekrar laf çakıyor. Normalde herşeyi herkesin yüzüne direkt söyler ama senin eşin olduğu için direkt söyleyemiyorum sinirimi yanlışta olsa bu yönden çıkarıyorum diyor. Ne yapsam sevemiyor eşimi.

Geçen gün çok kötü tartıştılar. Meselede ben bir iş buldum, eşim işi beğenmedi. Kardeşimde eşime yanlış anlamada sen hep iş beğenmemezlik yapıyorsun, şu an mecbur çalışmaya ne iş olursa yapmak zorunda dedi. Eşimde bu kez alttan almadı. Eşim bir kaç kez iş değiştirdi, uzun zaman işsiz kaldı. Zor işlerde çalıştı ama sabretseydi iyi bir yere gelmilşti şimdi.Etmedi. Kardeşime bir zamanlar demişki ilahi adalet mi üniv mezunu olarak bu isi yapıyorum. Kardeşimde o gün tartışma esnasında ''ilahi adalet mi sen çalışmadın ablam çalıştı sabrettı'' gibi birşey söyleyince ipler iyice koptu. Annem kardeşimi tutuyor. Babam ise her iki tarafında hatalı olduğunu söylüyor ama eşimin kendisine emanet olduğunu düşündüğü için ondan yana gözüküyor. Şu an kardeşim ile eşim konuşmuyorlar. Annemle eşimin arasıda soğuk çünkü annemde kardeşimi tuttuğunu belli ediyor. Ve şu an herkes en ufak şeyden kıl kapıyor. Yok içeri girdim selam vermedi, yok yemekte afiyet olsun denmedi, eline sağlık denmedi vs vs. Eşim ile kardeşim dışarıda da tek başına konuşmuşlar ve eşim demişki ben burda sadece babana saygı duyuyorum onun hatrı icin sesimi çıkarmıyorum sana. Kardeşimde bunu anneme anlatmış, annem bana neden saygı duymuyor ben naptım diyor şimdi. Bunu eşime sorduğumda annene saygı duymuyorum demedimki, babana daha çok saygı duyuyorum diyor. Git anneme yaklaş gönlünü almaya çalış dedim, annenden o sıcaklığı göremiyorum artık diyor.
Ortada kaldım.Ev arıyoruz ev yok çıkamıyoruz bir türlü. Bir an önce ev bulmam lazım. Çok korkuyorum sorunlar büyüyecek diye.
Annemi ve kardeşimi uyardım eşimle aramızdaki soruna karışmamalarını, çok büyük bir sorun olursa zaten benim onlara bunu söyleyeceğimi yumuşak bir dille ifade ettim. Babamda aynı şekilde uyardı onları. Ama dedimya bir kere huzursuzluk çıktı şimdi en ufak şeyler göze batıyor.

Arkadaşlar kim haklı kim haksız? Ben babam gibi düşünüyorum iki tarafında hataları var. Ama kardeşim ve annemin benim hatrım için biraz daha uysal davranmaları gerektiğini düşünüyorum. Kardeşim senin eşin teşekkürü bilen bir insan değil diyor. Eşimide uyardığım konular var, ama iki tarafta adım atmak istemiyor.

Ben ne yapmalıyım? Benim hatalarım ne? Kime nasıl davranmalıyım?

Son düzenleme:
merhaba canım
k.bakma ama ben kardeşini haksız gördüm biraz
karı koca ilişkisi bu kavga da olur sürtüşme de olabilir
iyi günde kötü günde olur
kardeşin fazla karışmış.. üzülmüş olabilir ne olursa olsun sana ve eniştesine yansıtmaması gerekiyordu
zaten dediğin gibi çok gerekli olsa sen onlara sölerdin üstesinden gelemeyecek olsaydın..

Vallah her iki tarafinda hakli oldugu taraflar var ama siz suanda mecburiyetten ailenizin yaninda kaldiginiz icin ailenin evdeki misafire biraz daha hosgörülü olmasi gerekir diye düsünüyorum...yani zaten esinizde bu durumdan rahatsizdir ic güveyi gibi hissediyordur ve anlattiginiza göre cok sinirli olmasina rahmen kardesinizin tabirlarini cocunlukla alttan almis en azindan babaniza saygisi var bu demek degilki annenizi saymiyor saymasa babanizida takmaz dediginiz sinirli adam ayni onlar gibi tavir yapar...siz esinizin huyunu biliyosunuz bunu ailenizede söylemissiniz ve iyi kötü idare etmeyi ögrenmisiniz ailenizde sizin hattiniza en azindan biraz alttan almalari lazim bu sekilde esinize degil daha cok size iskence yapiyorlar...esinizle tatli dilli konusup biran önce is ve ev bulun derim...sonrada üstesinden gelemiyceniz sorunlariniz olmadikca anneniz ve kardesinize yansitmayinki daha cok cephe almasinlar esinize... Ailenizin arkanizda olmalari cok güzel böylece sizde kendinizi ezdirmezsiniz zaten ama her evlilikte sorunlar kavgalar olur eger esiniz bunlara rahmen sizi sevip sayiyorsa bunlar beraberce asilir...her iki tatafin ailesinide fazla karistirmayin evliliginize,isin icinde siddet aldatma yoksa birbirinizi seviyorsaniz zamanla herseyi asarsiniz...

Ahhh şu aileler olmasa her şey çok daha kolay olurdu.

Eşini benim kp e çok benzettim o da kv mi kimseye ezdirmez ama kendisi nasıl ezer,
yok yere ağlatır kadını canından bezdirmiş. Başkasına ezdirse kendi ezmese daha iyiydi yani..:ssz:

Bu süreci çok uzatmamanı tavsiye ediyorum. Ev beğenmemezlik yapmayın.
Mümkün olduğunca çabuk ayırın evinizi. Çünkü kimseyi değiştiremezsiniz.

Kardeşinin senin uğradığın haksızlığa sessiz kalamamasını anlıyorum ama
karı koca arasına da girmenin yanlış olduğunu düşünüyorum.

Bu eşler için rahatsız edicidir kardeşinin yerine görümceni koyunca ne demek istediğimi anlarsın.

Neticede herkes kendince haklı en güzeli bir an evvel uzaklaşmak..

Kardeşiniz sizin görmediklerinizi ve görmek istemediklerinizi görüyor.Sizi çok seviyor ki,haksızlığa karşı gelemiyor.Dürüst davranıyor.Sizin şu an farketmediğiniz,gelecekte hortlayacak sıkıntılarınızın kardeşiniz farkında.Eşinizin her kusuruna kendiniz bir yama bulup örtüyorsunuz.Adamın öfkesine,sizi küçük düşürmesine,yaptığınız alışverişin hesabını sormasına mizacı sert diyebiliyorsunuz.Kardeşinizin mizacı da haksızlığa susmamak.Eşinizin iyi yanlarını da!!!!! sıralamışsınız.Eve erken geliyor,kayınvalidenize temizlikte yardım ettiğinzde çalıştırmayın bunu diyor.Aiesine gitmek istediğinde seni zorlamaz.Sen bunları iyilik olarak mı görüyorsun arkadaşım.Temizlik yapıp yapmayacağına,gidip gitmeyeceğine sen karar verirsin zaten.Seni başka konularda savunsun.Senin arkanda durması demek,herşeyden önce herkesin yanında sana saygı duyulmasını değer verilmesini göstermesi demektir.

Kardeşine hediyeler alacak tabii.O büyük yeri gelecek alttan alacak.3 aydır insanların evlerinde kalıyorsunuz.Sen neyse de,sonuçta damat var evde.Herkesin düzeni bozulmuş.3 ay az zaman mı?Bir ev bulunamaz mı sence.Senin eşin dediğin gibi tembel olmasa,sinirli olmasa,sana iyi bir eş,saygılı bir damat,çalışkan bir insan olsa,bak o güzel yürekli kardeşin başının üstünde taşımıyor mu onu.Sen bugün arkalığını alıyorsun kardeşini haksız görüyorsun ama inşallah,yarın birgün o kardeşin seni savunmasına ihtiyacın olmaz.

sen bu çalışmayan ve sinirli adama nasıl katlanıyorsun?

seviyorum diye bir cevap verme. sevgiye gelene kadar başka sebepler olması lazım katlanman için.

Son düzenleme:
kızlar çok teşekkür ederim yorumlarınıza. Aralarnın düzelmesini çok istiyorum. Bir kaç gündür hiç iyi değilim hep ağlıyorum. Bayram geliyor belki araları düzelir diyorum.
Eşim kardeşimle artık görüşmek istemiyor, kardeşimde ayrı eviniz olduğunda o yokken gelirim evine diyor. Bütün bu sorunlar zamanla aşılır elbette ama keşke hiç yaşanmamış olsaydı. Annemede çok kızıyorum. Hiç karışmaması lazımdı. Büyüklük yapamadı. Büyükler büyüklük yapamadığı zaman işler dahada zorlaşıyor sanki. Kardeşimi tutsa dahi eşimden yana gibi gözükseydi inanın bu kadar üzülmeyecektim. Annem ''oğlumun veya senin hatan olsa size kızarım, ben ona hatalı olduğu için kızgınım diyor'' ama o sonuçta el oğlu. Kendimi eşimin yerine koyuyorum ve haklı buluyorum kardeşim karışmamalıydı. Ama eşimde bana karşı yumuşak değil diye bizimkiler dayanamıyor. Benim için çok zor tam bir kabus.

Kardeşiniz sizin görmediklerinizi ve görmek istemediklerinizi görüyor.Sizi çok seviyor ki,haksızlığa karşı gelemiyor.Dürüst davranıyor.Sizin şu an farketmediğiniz,gelecekte hortlayacak sıkıntılarınızın kardeşiniz farkında.Eşinizin her kusuruna kendiniz bir yama bulup örtüyorsunuz.Adamın öfkesine,sizi küçük düşürmesine,yaptığınız alışverişin hesabını sormasına mizacı sert diyebiliyorsunuz.Kardeşinizin mizacı da haksızlığa susmamak.Eşinizin iyi yanlarını da!!!!! sıralamışsınız.Eve erken geliyor,kayınvalidenize temizlikte yardım ettiğinzde çalıştırmayın bunu diyor.Aiesine gitmek istediğinde seni zorlamaz.Sen bunları iyilik olarak mı görüyorsun arkadaşım.Temizlik yapıp yapmayacağına,gidip gitmeyeceğine sen karar verirsin zaten.Seni başka konularda savunsun.Senin arkanda durması demek,herşeyden önce herkesin yanında sana saygı duyulmasını değer verilmesini göstermesi demektir.

Kardeşine hediyeler alacak tabii.O büyük yeri gelecek alttan alacak.3 aydır insanların evlerinde kalıyorsunuz.Sen neyse de,sonuçta damat var evde.Herkesin düzeni bozulmuş.3 ay az zaman mı?Bir ev bulunamaz mı sence.Senin eşin dediğin gibi tembel olmasa,sinirli olmasa,sana iyi bir eş,saygılı bir damat,çalışkan bir insan olsa,bak o güzel yürekli kardeşin başının üstünde taşımıyor mu onu.Sen bugün arkalığını alıyorsun kardeşini haksız görüyorsun ama inşallah,yarın birgün o kardeşin seni savunmasına ihtiyacın olmaz.

Aslına bakarsan kardeşimi haksız görmüyorum. Haklı tarafları var. Yanlış birşey söylemiyor. Sadece söyleme tarzı yanlış. Böyle olmaz. Ben eşimin huyunu bilmiyor muyum. Biliyorum tabiki. Ama onu törpülemek bana düşer kardeşime değil. Eşim bana haksızlık yaptığında susup oturmuyorum savunuyorum kendimi, yeri geliyor ondan fazla bağırıyorum. İş konusuna değilde keşke bana ters davrandığında abi ablama neden böyle davranıyorsun diye çıkışsaydı ozaman farklı olurdu durum. Çok tersliyor, laf sokuyor. Bu şekilde olmaz.
Ev konusuna gelince, üç ay uzun zaman ama ben başka bir ülkede yaşıyorum burda gidip kafana göre bir yer kiralayamıyorsun prosedür çok farklı, bu sebeple zor. Ben bir tarafı daha haklı görmüyorum. İki tarafında hataları var.

siz o evde durdukça daha çok sorun çıkar.. kardeşinin karı koca arasına bu kadar girmesini doğru bulmadım.. keşke en başından yansıtmasaymışsınız...evin içerisinde resmen iki cephe oluşmuş.. bi an önce taşınmanız gerek..

sen bu çalışmayan ve sinirli adama nasıl katlanıyorsun?

seviyorum diye bir cevap verme. sevgiye gelene kadar başka sebepler olması lazım katlanman için.

Evli misiniz bilmiyorum ama evlilikte bazen katlanıyorsunuz bazı şeylere. Evliyseniz sizde bilirsiniz. Seviyorum katlanıyorum asla demedim, elbetteki seviyorum ama çooook kötü birşey, aşılmayacak bir durum olsa sevgimin bu kadar ön planda olacağını zannetmiyorum.
Sizin ters bir huyunuza eşiniz katlanıyordur size onun ters bir huyuna.
Ömür boyu işsiz kalmayacağını biliyorum, buna müsade etmem zaten.
Sinirli bir yapısı var evet. Bizim aramızdaki tek sorunda bu zaten. Çabuk sinirleniyor, olur olmaz yerde çıkaşabiliyor. Tek sorun bu aramızda gerçekten bunu aşmaya çalışıyorum. Kendide bu huyundan memnun değil. Düzeltmeye çalışıyor, eskisine göre dahada iyi.
Hemen ayrılık düşünülmemeli, ben eşimde zaten düzelme hissetmesem çeker miyim onun huylarını?

Bu arada kimseyi savunmuyorum ben.
Eşiminde kardeşiminde hataları var.
Yorumlarınız için teşekkür ederim.
Sadece objektif olarak bakış açınızı merak ediyorum acaba ben bir yerlerden yanlış yapıyormuyum diye merak içindeyim.
Bazen aileme bazen eşime kızıyorum, çok sinirleniyorum dışına yansıtmasamda içimden öyleyim.

Dua edin bir ev bulalım artık çok bunaldım.

Aslına bakarsan kardeşimi haksız görmüyorum. Haklı tarafları var. Yanlış birşey söylemiyor. Sadece söyleme tarzı yanlış. Böyle olmaz. Ben eşimin huyunu bilmiyor muyum. Biliyorum tabiki. Ama onu törpülemek bana düşer kardeşime değil. Eşim bana haksızlık yaptığında susup oturmuyorum savunuyorum kendimi, yeri geliyor ondan fazla bağırıyorum. İş konusuna değilde keşke bana ters davrandığında abi ablama neden böyle davranıyorsun diye çıkışsaydı ozaman farklı olurdu durum. Çok tersliyor, laf sokuyor. Bu şekilde olmaz.
Ev konusuna gelince, üç ay uzun zaman ama ben başka bir ülkede yaşıyorum burda gidip kafana göre bir yer kiralayamıyorsun prosedür çok farklı, bu sebeple zor. Ben bir tarafı daha haklı görmüyorum. İki tarafında hataları var.

Kardeşten daha büyük sorunlar var.Kimseyi törpülemek zorunda değilsin.Kardeşinin de mizacı ters diyelim o zaman.Eşin düzelmediği sürece kardeşin düzelmez.Bazı insanlar o dilden anlarlar.Birinin eşine biraz tavır alması gerekiyor zaten.

Allah yardımcın olsun arkadaşım
Umarım araları iyice bozulmadan bir eve çıkarsınız
Yoksa daha kötü olur herşey emin ol
Kardeşin alttan almalı sonuçta eşinle dört duvar arasında yalnız kalan sensin
Ailene tavır yapıp sinirini senden çıkarmasın
Eşler arasına 3.kişi karışınca herşey alt üst oluyor toparlanamıyor
Eşinle de konuşup kardeşinin tavırlarının mantıklı açıklamasını yaparsın
Sana dayanamadığı için o şekilde davrandığını vs vs...
Olan sana oluyor canım

Kardeşten daha büyük sorunlar var.Kimseyi törpülemek zorunda değilsin.Kardeşinin de mizacı ters diyelim o zaman.Eşin düzelmediği sürece kardeşin düzelmez.Bazı insanlar o dilden anlarlar.Birinin eşine biraz tavır alması gerekiyor zaten.

Yorumun için teşekkür ederim. Doğru buluyorum söylediklerini haklısın. Dedim ya eşimde az değil. Kardeşimde susan biri değil.
Hal böyle olunca yaşanıyor bu sorunlar.
Birde kültür farkı var. Eşim mesela kendi ablası ve eşinin arasındaki sorunlarakarışmaz. Onun enişteside sinirli bir adamdır. Aldatma, siddet vs vs olmadıkça karışmam, onlar diğer sorınları kendi aralarında aşar der. Kardeşimde tamamen farklı düşünüyor, eşe iyi davranmak, evde yardımcı olmakta ona göre çok önemli konular. Haklı.Ben kardeşimin düşünce yapısına daha yakınım. Eşimle zaten bu yüzden evlenmeden önce defalarca kavga ettik. Evlendikten sonra dahada çoğaldı kötü huyları ama geçen seneye göre dahada az. Düzeleceğine inandığım için sabredip bekliyorum. Yoksa kapıya koymak çok kolay, iki dakikaya bakar.

Allah yardımcın olsun arkadaşım
Umarım araları iyice bozulmadan bir eve çıkarsınız
Yoksa daha kötü olur herşey emin ol
Kardeşin alttan almalı sonuçta eşinle dört duvar arasında yalnız kalan sensin
Ailene tavır yapıp sinirini senden çıkarmasın
Eşler arasına 3.kişi karışınca herşey alt üst oluyor toparlanamıyor
Eşinle de konuşup kardeşinin tavırlarının mantıklı açıklamasını yaparsın
Sana dayanamadığı için o şekilde davrandığını vs vs...
Olan sana oluyor canım

Evet olan bana oluyor gerçekten.

Ben sana kapıya koy demiyorum.O senin bileceğin iş.En iyi sen bilrsin evliliğini.Ama eşinin problemi senin baside indirgediğin kadar basit değil.Sadece öfkeli diyorsun.Herşeyin başı öfkedir unutma.Adamın kafası atar gider içkide bulur sakinliği,kafası atar gider karısını çocuğunu döver.Sen onun öfke nöbetlerinin limanı değilsin.Sen burda kardeşini dert etme.Yine diyorum eşin düzgün biri olsa kardeşin zaten problemi ortadan kaldırır.Eşin önce kendisini düzeltsin,sonra kardeşinde kusur arasın.Sana yaptığı davranışlar,vrerdiğin örnekler az buz şeyler değil.Bilsin arkanda kardeşin var.Bilsin sana yaptıklarının kardeşin farkında.Bilsin yarın öbür gün daha büyük bir öfke travması yaşarsa,kardeşinin sana nasıl sahip çıkacağını.

Birde sanırım eşim hata yaptığında uzatmıyorum birşeyi çok fazla.
Kızıyorum bağırıyorum ama hemende affediyorum. Bazende hatayı görmezden geliyorum. Sonra başka bir zaman patlıyor.
Kardeşimde tam tersi. Hataları asla görmezden gelmez. Direkt anında söyler herşeyi yüzüne. Sonrasına bırakmaz.
Banada ''sen kendini savunamıyorsun doğru düzgün ben buna sinir oluyorum ondan karışmak istiyorum'' diyor.
O biraz pat küt bırakır, ben daha ''yumuşak'' heyheylenirim.
Eşime göre benim çok yumuşak olduğumu düsünüyor. Kardeşim zaten beni çok sevdiği için karışıyor biliyorum. Bana kıyamıyor. Ama karışıncada sorun oluyor iste. Tatsızlık oluyor. Hoş olmuyor bu durum.

Ben sana kapıya koy demiyorum.O senin bileceğin iş.En iyi sen bilrsin evliliğini.Ama eşinin problemi senin baside indirgediğin kadar basit değil.Sadece öfkeli diyorsun.Herşeyin başı öfkedir unutma.Adamın kafası atar gider içkide bulur sakinliği,kafası atar gider karısını çocuğunu döver.Sen onun öfke nöbetlerinin limanı değilsin.Sen burda kardeşini dert etme.Yine diyorum eşin düzgün biri olsa kardeşin zaten problemi ortadan kaldırır.Eşin önce kendisini düzeltsin,sonra kardeşinde kusur arasın.Sana yaptığı davranışlar,vrerdiğin örnekler az buz şeyler değil.Bilsin arkanda kardeşin var.Bilsin sana yaptıklarının kardeşin farkında.Bilsin yarın öbür gün daha büyük bir öfke travması yaşarsa,kardeşinin sana nasıl sahip çıkacağını.

Teşekkür ederim yorumların çok güzel.
Peki eşime karşı nasıl davranmalıyım? Eskisine göre daha iyi ama yine hergün bir dırdır eder. Ailemin yanındada rencide olmasın diye sesimi çıkarmıyorum. Yalnızken söylüyorum söyleyeceklerimi. Bazende diyorum ki acaba insanların içinde mi desem, belki birdaha yapmaz?

Merhaba,

Buraya yeni üye oldum ve üstesinden gelemediğim bir problemim var. Objektif davranacağınızı düşündüğüm için size yazıyorum.

3 yıldır evliyim. Eşimin ailesi ile aynı şehirde yaşadık bu süre zarfında. Şu an iş sebebi ile benim ailemin yaşadığı şehire yerleşeceğiz ve 3 aydır benim ailemde kalıyoruz ve ev arıyoruz hala bulamadık.

Eşim kişilk olarak çabuk sinirlenen, haksızda olsa haksız olduğunu kabullenmeyen biri. İyi taraflarıda var ama eşim sert mizaçlı olduğu için iyi yönlerini resmen kamufle ediyor. ''Gözünün üstünde niye kaşın var'' tarzı sebeplerden dolayı devamlı sorun çıkarır, ve bu hergün mutlaka en az 2 kere olur. 3 yıldır yaşadıklarımı anlatsam roman olur. Herşeyede sorun çıkarıyor ve çok kaprisli. En basiti neden alışveriş yaptım diye ailesinin yanında beni çocuk gibi azarlayıp damacanayı yere fırlatmıştı. Neymiş daha uygun bir yerden alışveriş yapacakmışız. Yaptığım alışverişte 40 milyonluktu, ailesinin yanında azarlanıp beni ağlatmasına değmezdi. Ama kendine gelince marka ayakkabılar giysiler alır ses çıkarmam. Üstelik bende çalışan bir bayanım.Aileside bilir huysuz olduğunu o yüzden hep beni tutarlar. Iyı taraflarıda var takibide yoksa sabredemezdim. Dışarda gezip tozmak isteyen bir adam değil, evi sever, bir yere gitse ben evde yalnız kalsam 2 saatten fazla kalmaz dışarıda, ailesini her hafta ziyaret etmek ister ben gelmek istemediğimde beni zorlamaz asla, annesine veya ablasına temizlik konusunda yardım ettiğimde bu kızı çalıştırmayacaksınız diye kızar onlara vs vs. Yani beni tutar ve arkamda olduğunu çevresine hissettirir.

Gel gelelim soruna.
Kardeşim eşimi başından beri hiç sevmedi. Bu adam seni çok üzer diye defalarca uyardı beni. Neyse evlendik. Birgün eşimle şiddetli bir tartışma yaşarken o sıra kardeşim aradı bende telefonu açtım. Ağladığımı duyunca dayanamadı tabi. Keşke yansıtmasaymışım kardeşime ama oldu bir kere. O günden sonra eşime iyice gıcık oldu. Tembelliğine, sert mizacına, beni azarlar gibi konuşmasına, bana evde yardımcı olmayıp aksine sürekli yapılan yemeklere söylenmesine gıcık oluyor. Bu sebebten dolayıda eşim ne yapsa gözüne batıyor. Eşimde kardeşimin onu sevmediğinin farkındaydı ilk evlendiğimizden beri. Ama Allah var hiç terslemedi onu, hep yaklaştı ona güzel güzel. Hediye aldı kardeşime, iyi davrandı. Ama benimle ailemin yanında sudan sebeplerle tartışmaya devam ettiği için kardeşim kendisine yapılan iyilikleri görmek istemedi, bana değil sana iyi davransın dedi.
Kardeşim bazen eşime muhabbet arası laf çakar, eşim çoğu zaman alttan alır. Daha önce kardeşimi uyardım, seni seviyor dedim, senle bir sorunu yok dedim. Tamam diyor, sonra bir hareketine gıcık olup tekrar laf çakıyor. Normalde herşeyi herkesin yüzüne direkt söyler ama senin eşin olduğu için direkt söyleyemiyorum sinirimi yanlışta olsa bu yönden çıkarıyorum diyor. Ne yapsam sevemiyor eşimi.

Geçen gün çok kötü tartıştılar. Meselede ben bir iş buldum, eşim işi beğenmedi. Kardeşimde eşime yanlış anlamada sen hep iş beğenmemezlik yapıyorsun, şu an mecbur çalışmaya ne iş olursa yapmak zorunda dedi. Eşimde bu kez alttan almadı. Eşim bir kaç kez iş değiştirdi, uzun zaman işsiz kaldı. Zor işlerde çalıştı ama sabretseydi iyi bir yere gelmilşti şimdi.Etmedi. Kardeşime bir zamanlar demişki ilahi adalet mi üniv mezunu olarak bu isi yapıyorum. Kardeşimde o gün tartışma esnasında ''ilahi adalet mi sen çalışmadın ablam çalıştı sabrettı'' gibi birşey söyleyince ipler iyice koptu. Annem kardeşimi tutuyor. Babam ise her iki tarafında hatalı olduğunu söylüyor ama eşimin kendisine emanet olduğunu düşündüğü için ondan yana gözüküyor. Şu an kardeşim ile eşim konuşmuyorlar. Annemle eşimin arasıda soğuk çünkü annemde kardeşimi tuttuğunu belli ediyor. Ve şu an herkes en ufak şeyden kıl kapıyor. Yok içeri girdim selam vermedi, yok yemekte afiyet olsun denmedi, eline sağlık denmedi vs vs. Eşim ile kardeşim dışarıda da tek başına konuşmuşlar ve eşim demişki ben burda sadece babana saygı duyuyorum onun hatrı icin sesimi çıkarmıyorum sana. Kardeşimde bunu anneme anlatmış, annem bana neden saygı duymuyor ben naptım diyor şimdi. Bunu eşime sorduğumda annene saygı duymuyorum demedimki, babana daha çok saygı duyuyorum diyor. Git anneme yaklaş gönlünü almaya çalış dedim, annenden o sıcaklığı göremiyorum artık diyor.
Ortada kaldım.Ev arıyoruz ev yok çıkamıyoruz bir türlü. Bir an önce ev bulmam lazım. Çok korkuyorum sorunlar büyüyecek diye.
Annemi ve kardeşimi uyardım eşimle aramızdaki soruna karışmamalarını, çok büyük bir sorun olursa zaten benim onlara bunu söyleyeceğimi yumuşak bir dille ifade ettim. Babamda aynı şekilde uyardı onları. Ama dedimya bir kere huzursuzluk çıktı şimdi en ufak şeyler göze batıyor.

Arkadaşlar kim haklı kim haksız? Ben babam gibi düşünüyorum iki tarafında hataları var. Ama kardeşim ve annemin benim hatrım için biraz daha uysal davranmaları gerektiğini düşünüyorum. Kardeşim senin eşin teşekkürü bilen bir insan değil diyor. Eşimide uyardığım konular var, ama iki tarafta adım atmak istemiyor.

Ben ne yapmalıyım? Benim hatalarım ne? Kime nasıl davranmalıyım?

kardeşin haklı taş olsa taş çatlar bee.kocanız çok şımarık Allah yardımcınız olsun.kardeşiniz ise çok hassas ve böyle birini sevmek zorunda değil.kimse değildir.sizin kocanız olması ona katlanması anlamına gelmez.burasını evlenirken bizlerin düşünmesi lazım.

eski eşimi anlattın bana. bu tipler aynı evde çekilmiyor. 2.5 yıl evli kaldım. bende psikolojimi bozmadan boşandım kurtuldum çok şükür . seni de Allah kurtarsın..

şu yorum işte herşeyi özetliyor. yazan arkadaşın eline sağlık. benim de naçizane tavsiyem, elin adamı için sakın aileni karşına alma, onlar hakkında eşine karşı ileri geri konuşma. ne kadar şanslısın ki ailen ve dağ gibi kardeşin yanında. kocanın haddini bilmesi , kendini aşmaması için kardeşinin gölgesi bile yeter.

Back
X