Esim ve ailem arasinda kalmak

cocuklarim var annemden tek örnek aldigim sey cocuklarimi hicbiseye zorlamiyorum zorlamicamda cünki o beni tükettu
çocuklarınızın gördüğü bizi zorlamayan anne olmayacak kendisini tüketen birilerinin lafıyla yaşayan anne modeli olacak hatta bu süreçte yaşadığınız gerginliklerle ev stres doluyor sizi suçlayacaklar

Kusura bakmayin ancak agir konusacagim.

Sizin bir kisiliginiz, durusunuz yok mu ? Aileniz hala size ne yapmaniz gerektigini kalem kalem dikte ettiriyor, kocaniz bensiz gidemezsin diyor.

Iki tarafa da yeter deyin bir , restinizi verin. Bu sekilde ne esiniz, ne aileniz ne de cocuklariniz size saygi duymaz.

olsun konusabilirsiniz tesekkur ederim haklisiniz zaten. Ben bisey demiyorum tükendim

Siz böyle devam ederseniz sizi istediği yere çekiştiren cok olur.

Size nacizane tavsiyem bir duruşunuz olsun.
şimdi aklıma geldi
hani konu sahibi tr ye geldiğinde kayınvalide evinde 1 ay kalma meselesi olmuşya ...
konu sahibi annemi kıramam üzemem o önceliğim diyorsa adamıda anne kız darlıyorlar ya
adamda bu yüzden annemde kalacaz o temizlik şirketi pahalı diye karışma hakkı buluyor demek ki kendinde yani etkiye tepki meselesi olmuş olabilir. annem önceliğim diyen adam nasıl bizi çıldırtıyorsa bunu yapan kadında aynı şekilde bir farkı yok, böyle evliliklerde buna maruz kalan eşinde hiç sabrı kalmıyor

Gerçekten aşırı anne düşkünü kadın da çekilmez erkek de ..
Böyle insanlar evlenmesin , hiç sağlıklı bir evlilik değil.

Merhaba, ben başka bir ülkede yaşamıyorum ama oldukça uzakta yaşıyorum ailemden. Yılda bir kez bir ay kadar memlekete ailelerimizin yanına geliyoruz. Annem yaz boyu birikmiş düğünleri söyler gidin muhakkak der. Hiç tanımadığım komşu düğününe gidecektir beni götürürsünüz siz de gelirsiniz der. Taaa bilmem kimi görür yolda durur bizi de durdurur eğer durup konuşmazsak söylenir. Ancak böyle durumlarda ben tanımadığım kişinin düğününe gitmem, aman kaç yıl olmuş yediğim içtiğim biri değil diyip geçiştiririm. Eşime paslamam durumu. Siz gitmek istemeyeceksiniz.
Ancak amcaoğlu düğününe de gidilir. Annenize bırakmadan sizin gitmeniz lazımdı. Ha yazmışsınız onlar benim düğünüme gelmedi diye. Gelmeme nedenlerine inanıyorsanız ve ilişkiniz düzgünse yine gidin. Ama bir bağınız kalmadıysa sırf anneniz istiyor diye zorlamayın suçu da eşinize atmayın.
Eşinizin ailesinin peşinden sağa sola gidip duruyor musunuz? Eşiniz sürekli sizin ailenizin peşinden gezmeye yorulmuştur. Siz çözeceksiniz.

Bakın bu konuda herkesin ortak yorumu kendi kararlarinizi kimseye özel almamaniz gerektiği hakkında. Bırakın anneniz babanoz sizle kpnusmasin bırakın eşiniz size emir verip dursun onların bu hareketlerine ayak uydurmaya çalıştıkça siz onların bunlari yapmaya hakkı varmıs ve doğruyu yapıyorlarmış gibi kabul ettiriyosunuz. Beni de anam babam herseyime karışarak yetiştirdi. Sonra paramı kazandım evime geçtim. Kizsalar da kusseler de yalnızca kendi aileme değil eşimin ailesine de "bu benim kararım" diyerek durması gereken yerleri öğrettim. Birileri size kusecek diye dert sahibi olmayin tam tersine size karışacak olan insanların belası olun. Evlada eşe küsmek ya da sorun yaratmak bu kadar kolaysa birakin yapsınlar dünyaya bı kere geliyorsunuz ertesi gün sıkılır kusmeyi birakirlar

Annem benim zayif noktam önce cocuklarim sonra annem malesef
Anneniz sizin zayıf noktanız değil. Siz zaten zayıfsınız. Annenizi üzmemek için gitmiyorsunuz. Sırf sussun size laf söylemesin diye istemediğiniz halde gittiğinizi kendiniz kabul edin bence.

Önceki konularınızı eşinizin genel tavrını bilmiyorum ama bu konu özelinde şu tavrınızla evliliğinizin dibine dinamit koyduğunuzu da söyleyeyim.

Annem benim zayif noktam önce cocuklarim sonra annem malesef
Lütfen çocuklarınıza da annenizin size yaptığı gibi annelik yapmayın o çocuklari doğurmak sizin seciminizdi hayatlarına kendi anneniz gibi müdahale ederek ölene dek hapisaneye çevirmeyin. Vebali boynunuza. Sağlıksız bir ebeveynlik ilişkisi bu

Ama eşiniz sizin etkinliklere yalnız katılmanızı engelliyorsa bunalır tabi ki.

Bazı etkinliklere birlikte gidersiniz ( ki düğün, cenaze böyledir) bazılarına tek gidersiniz (örneğin uzak akraba etkinliği, şehir dışından gelen misafir), bazılarını da ailenizi kırmadan geri çevirirsiniz, sınırlarınızı çizersiniz olur biter. İlişkiler böyle yürür. Erkek için de böyledir. Eşinden katılmasını rica edeceği etkinlikler vardır, yalnız dahil olabilecekleri vardır, hiç katılmayacakları vardır. Ailesi fazlasını istiyorsa gerekli sınırı çizebilmelidir.

Ben hala eşinizi haksız görüyorum.

Istemiyorum zaten ama annem icin gidiycem
Ama ailen bu tutuma devam edicek. Elelam ne der dusuncesi var annenizde ama kizımın esiyle arasi bozulurmu düşüncesi yok. Ben esinizin yerinde olsam annesini sevdigi kadar beni sevip deger vermiyor diye düsünürdüm.
.

Burda ben sizi hatalı görüyorum eşinize yansıtmayn annenizin dediklerini madem huyunu biliyorsunuz aynısını kayınvalideniz yapsa eşinize suç bulurdum çocuk değilsiniz artık sizi yonetmesine izin vermeyin onu bunu ara saçma bir durum

Siz aradaki dengeyi kuramadığınız için şuan bu sıkıntıyı yasıyosunuz.anneniz kızacak diye gitmek eşiniz istemediği için gitmemek istiyosunuz.kendi adınıza bı karar verme yetkiniz neden yok.bunu neden kendine çok görüyosun.her iki tarafla da ciddi bı konuşma yapman lazım.

Birincisi; Kendinizi eşinizin yerine koyun.
Bence o da sizin yaşadığınız ikilemleri artık bitirmek istiyor. Haklı.

İkincisi; Sizin düğününüze zaten gelmemişler, siz de gitmek zorunda değilsiniz.

Üçüncüsü; Anne ve babanıza karşı sorumluluklarınız; onların size ihtiyacı varken ilgilenmektir.. Yoksa olur olmaz isteklerini, nazlarını, niyazlarını yapmaya çalışmak değildir. Bu şekilde zaten hiç kıymetiniz de olmaz gözlerinde.

Çocukluktan çıkın artık, 1-2 kez zorlanırsınız ama sonra herşey rayına girer. Unutmayın başarmak zaman alır ve cesaret ister. Cesur olun.

Çok haklı bir yorum

Kendisi de gitmek istemiyormuş , aralarda yazmıştı. Kendisi net olacak .

Ben “Ben gitmiyorsam sen de gidemezsin” diyen bir eşi anlayamam.
Eşi bu konuda çok pasif biriyse, kendi tek başına bu işi cozemeyecek durumdaysa adam sorunu tamamen çözmek adına yapmış olabilir. Ben gitmiyorsam senin ne işin var gibi bir anlayışla dese ben de anlamam ama ilk dediğim şekilde olduğunu dusunerek anlayabiliyorum.

Maalesef cocuklugumdan itibaren , dis memlekette yasiyorum. Hic bir akrabam yok, kardeslerimden ve cocuklarimdan ayri. Keske bütün akrabalarim burda olsaydi veya ben onlarin yakinlarinda, vallahi her dügünde, her nisanda, kina gecesinde göbek atardim. Cok seviyorum akrabalarla ve ilkokuldan beri arkadaslik yaptigim insanlarla zaman gecirmesini. Cagirmasalar bile giderim.
Yakindaysa git biraz eglen, uzaktaysa o zaman zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…