Esim ve ailem arasinda kalmak

iyide bu o geldi kalk gel bu geldi kalk gel şunu ara vs birşeyi değil ki. kuzeninizin düğünü.
kendisi gitmek istemiyorsa gitmesin kuzeninizin düğününe gitmek için kocayı ikna etmek zorunda değilsiniz çıkın gidin.

beni arayanı ararım ama hem benim hem kocamın aramasına gerek yok kocamı arayanı kocam arar bunu annemin söylemesine gerek yok biri hatırlatacaksa bunu bende yapabilirim annemin ajanda görevi görmesine gerek yok...
konu sahibinin annesi hem kızına hem damadına aynı şekilde ara ara diye sürekli baskı yapıyor
mesela bu düğün sahipleri konu sahibinin düğününe gelmemiş
annesi gitmezseniz küserim konuşmam diyor
benim düğünüme gelmeyene ben gitmem
kimsede kocama illa geleceksin arayacaksın diye baskı yapamaz :) konu bu aslında

Konu örnek olay tadında ilerlediği için , her aşamada genel durumu öğrenip ilerlemek gerekiyor.

Adam , annenin hatırlatma ihtiyacı duyacağı kadar , eşini akrabalarıyla iletişim kurmaktan uzak tutuyor da olabilir.

Konu sahibi tatilini yapmış , Bursa da göreceği arkadaşlarını da görmüş. Bu aşama da dönüş tarihine kadar Bursa'da kalmak yerine; 1,5 saat mesafedeki memlekete düğüne gidip, herkesi topluca görmek kendisine zarar vermez diye düşünüyorum.

konu düğüne gidip zarar fayda görüp görme meselesi değil ki adam kayınvalidesinin ısrarıyla onun talimatlarıyla karısının akrabalarıyla görüşmek zorunda değil üstelik kadın bile kendi akrabasına gitmek görüşmek istemiyorken ... buna saygı duyulması lazım. anne hatırlatma yapmak zorunda hissediyordur belki söyler geçer hem kızını hem damadını taciz edemez illa geleceksiniz küserim diye bakınız tavrı karı koca arasını açıyor kimse bu kadar ısrarı bunaltılmayı istemez

Bence kadının kendisine tek gitmek istemiyor ailesi söz söyleyecek diye. Onun için bu kadar darliyor kocayı. Yoksa hayır gidecegim der giderdi dugune. O ailesi kızar diye adamida zorla götürmeye calisiyor
Kendisi de gitmek istemiyorsa “Gelmeyeceğiz” diyecek. Eşle aileyi bu kadar yüz göz etmeyecek.

Kendisi de gitmek istemiyorsa “Gelmeyeceğiz” diyecek. Eşle aileyi bu kadar yüz göz etmeyecek.
hah işte aynen bu olmalı
annesinden bu kadar korkmamalı anneme asla hayır diyemem denmez diyor asıl hayır demekten çekindiklerimize hayır demeliyiz...

Kendisi de gitmek istemiyormuş , aralarda yazmıştı. Kendisi net olacak .

Ben “Ben gitmiyorsam sen de gidemezsin” diyen bir eşi anlayamam.

hah işte aynen bu olmalı
annesinden bu kadar korkmamalı anneme asla hayır diyemem denmez diyor asıl hayır demekten çekindiklerimize hayır demeliyiz...
Aynen öyle konu sahibi ıkkkk mıkkk yaptığı için annesi de sürekli üsteliyor . Halbuki net olsa annesi de kendinde bu hakkı kendinde bulamaz.

Kendisi de gitmek istemiyormuş , aralarda yazmıştı. Kendisi net olacak .

Ben “Ben gitmiyorsam sen de gidemezsin” diyen bir eşi anlayamam.
konu sahibinin annesi annemle çok benzediği için ben anlıyorum
aslında benim gitmediğim yerde ne işin var anlamında değil o ... öyle olsa bu zamana kadar böyle olurdu daha önce hiç böyle yaklaşımı olmamış , bu olayda adam bunu diyor çünkü sırf annesinin dırdırından çekindiği için kendi düğününe bile gelmeyen gitmek istemediği akrabasına gidip gitmesi için kocasına baskı yapıyor adamda son noktayı koymuş beni kötü bilsinler konuyu kapat diyor

Adam gitmek istemiyorsa gitmesin zaten; benim en büyük itirazım karısına da "gidemezsin" demesine.

Düğün, bayram ve cenazeler insanların birbirini toplu olarak bir arada görebileceği, en büyük toplantılar aynı zamanda.

İyi günde , sağlıklı iken ve imkan da varken bir düğüne katılmaktan kaçınmak mantıklı gelmiyor bana.

Eğer öyleyse anlayabilirim.
Diğer türlüyse cıkkkk

kaynana kayınbaba eşini arasa illaki düğüne geleceksiniz gelmezsen küserim konuşmam birdaha diye hergün arasa ... bunuda sık yapsa ne düşünürsün
Ben konu sahibinin manipülasyona çok açık olduğunu, kendi fikrinin bile eşinin hoşuna gidecek hale geldiğini düşünüyorum. "Kayınvalidemle Türkiyeye gelip bir ay aynı evde kalmak beni rahatsız ediyor " desin eşine de görelim.O zaman eşinin aile konusunu nasıl ele aldığını görürüz.

konu sahibi kendisi de gitmek istemiyor ki ? yukarıda o konu hakkında istişare yaptık adam bunu ilk kez bu konu için söylüyor dolmuş taşmış patlamış 1 lafıyla bunca yıllık sabrını hiç etmemek lazım adamın, bu kadar ısrarcı baskıcı kaynanayı kimse çekemezdi sonuçta ...

Benim kv de böyledir. Hiç tanımadığım insanları zorla aratır. Kendimi tanitana kadar akla karayı seçerim, aynı sehirde bile değiliz.
Ben de çok sinir oluyorum, o nedenle eşinizi anlıyorum. Ne var ki yalnız gitmenize eşinizin karışması çok saçma.
Eşinizle de bunu konuşun. Tamam o gelmesin de sizi niye kısıtlıyor, çocuk mu var karşısında.

aynen de böyle yapması gerekiyor bunca zaman yapmamış olması hata ...evet konu sahibini yönlendirmek çok kolay bunun sıkıntılarını ileride daha çok yaşayacak hiç geç değil bir an önce çaresini bulması gerek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…