Esim ve ailem arasinda kalmak

Bizim mesela akraba iliskilerimiz cok sıkı herkes herseye gider. Laf soz olur diye degil , birlikte olmak guzel diye. Esim de bunu basindan beri biliyor.

Esimide herkes sevdigi icin heryerde gormek istiyorlar benimle ama bizde zorlama yok, istedigine katiliyor , istedigine katilmiyor.

Laf soz olacak diye siz zaten gitmek istemiyorsunuz, bosuna esinizle aranizi bozmayin derim. Iki uc gun konusur , bir yerde gorurlerse soylerler biter gider, hic bisicik olmaz

Amcanızın oğlu ve amcanız, sizin düğününüze gelip ; sizi ve ailenizi saydılarsa, 2 eliniz kanda değilse ,sizin de aynı saygıyı göstermeniz ve gitmeniz gerekir.
GELMEDILER ONLAR BENIM DUGUNUMEEEE GELMEDILER. ISIMIZ VAR DEDILER HASTAYIZ DEDILER GELMEDILER ONLAR BENIM UMRUNDA DEGIL BEN ANNEMGILI KÜSTÜRMEK ISTEMIYORUMMMMMMMMMMM

valla annemgil laf edecek diye gitmek istiyorum. Yoksa gitmek istemiyorum zaten gorusmuyorum dugungen dugune ve senede 2 3 saat goruyorum oda bellki

GELMEDILER ONLAR BENIM DUGUNUMEEEE GELMEDILER. ISIMIZ VAR DEDILER HASTAYIZ DEDILER GELMEDILER ONLAR BENIM UMRUNDA DEGIL BEN ANNEMGILI KÜSTÜRMEK ISTEMIYORUMMMMMMMMMMM
Bunda annenizi küstürecek bir şey yok. Gerekirse annenizi ziyarete 1 gün 1 hafta sonra gideceksiniz ama o düğüne gitmeyeceksiniz. SİZ GİTMEK İSTEMEDİĞİNİZ İÇİN GİTMEYECEKSİNİZ. Annenizden ve eşinizden bağımsız olarak.

10 yaşında çocuk gibi annenizi küstürmemek için her istediğini yapmaya çalışıyorsanız eşiniz haklı.

"Anne benim kuzenimle zaten aram yok. Onlar da benim düğünüme gelmediler. Ben o düğüne gitmek istemiyorum kusura bakma. Sizi ziyarete gelirim yakın bir zamanda." diyeceksiniz.

Amcanızın oğlu ve amcanız, sizin düğününüze gelip ; sizi ve ailenizi saydılarsa, 2 eliniz kanda değilse ,sizin de aynı saygıyı göstermeniz ve gitmeniz gerekir.

Bağırmanıza gerek yok , normal yazınca da okuyup anlayabiliyorum(z).

Türkçe de şart kipi nedir diye bakarsanız; mesajım sizin için daha anlaşılabilir olacaktır.

Gerçekten hasta oldukları için gelemedilerse de ancak "Geçmiş olsun , Allah şifa versin" denir.

Bu nedenlerle gitmeyecek olsanız dahi, en azından arayıp tebrik etmeniz gerekir.

Bağırmanıza gerek yok , normal yazınca da okuyup anlayabiliyorum(z).

Türkçede şart kipi nedir diye bakarsanız , mesajım sizin için daha anlaşılabilir olacaktır.

Gerçekten hasta oldukları için gelemedilerse de ancak "Geçmiş olsun , Allah şifa versin" denir.

Bu nedenlerle gitmeyecek olsanız dahi, en azından arayıp tebrik etmeniz gerekir.
bagirmadim anlasilsin diye buyuk yazdim. Benim umrumda olan annem babam baska kimse degil. Ben gitsemde o dugun olur gitmesemde sorun biktim laftan sözden. Herseye herkese dikkat etmekten biktim. Esimde dahil buna ondanda biktim inadindan salak salak dusuncelerinden biktim.

Günaydin hanimlar bana pek gün aymadi ama olsun. Konuya geceyim benim amcaoglumun dugunu var bugun. Bize 1bucuk saat uzaklikta ama esim gitmek istemiyor. 3gundur diller döküyorum ama yok istemiyorum diyor mecbur degilim diyor. Bi taraftan annem mesajlar atiyor ariyor gelin beni mutlu edin gelin gelin gelin yoksa millet bize laf ediyor diyor. Ben ne yapacagimi inanin bilmiyorum kafam Karmakarisik. Esim birazda inada bindirdi isi onlar israr ettikce oda inatlasti. Gitsem bir dert gitmezsem ayri dert. Annem babam küserim gelmezseniz diyor. Kimi dinlemeliyim ne yapmaliyim ay arada kaldim.
Gunaydın oncelıkle, esın mebcur degıl evet ama sen tek gidebılırsın esın ıcınde ışı vardı dersın bu bnm basıma cok gelıo esım gelmez dugunlere bnde boyle ıdare ediyorum

Ben biktim burda biraz rahatlamak fikir almak istiyorum surekli bir lincleme yargi dagitma.. bende goruyorum herseyin farkindayim salakta dglim. O arar beni telefonda SIKISTIRIR kizim gel yoksa bize laf sokuyorlar diye kocam olacak yanimda SIKISTIRIR senin aklin yokmu neden ailen yonetiyor seni diye. Bende o küsmesin o iyi olsun diye ugrasiyorum yiprandim. Cok yiprandim artik biktim.

Ben simdi ne yapayim bellki 3senedir gormedigim amcaoglum icin evimi terkediyim dugune gideyim. Yoksa bosanayimmi bu yuzden. Yada annemgilimi küstüreyim
Mesele üç senedir görmediğiniz amca oğlu değil, anlamıyor musunuz? Kim bunun için evini terk eder ki? Burada problem eşinizin tavrı. Sizi zor durumda bırakan, saygısız, geri kafalı bir adamdan bahsediyorsunuz. Kuzeninizle samimi olmayabilirsiniz, gitmek istemeyebilirsiniz ama buna karar verecek olan sizsiniz, eşiniz değil. Annenizle olan ilişkinizi de gözden geçirin aynı şekilde. Bir küser, iki küser, sonra illa ki kabullenir.

evet var ailem surekli boyle yapiyor cünki. Benim tarafimda bir olay olur olmaz annrm beni arar su amcani ara amcan geldi gel dugun var gel gelmezsen laf yeriz gibi. Esimde diyorki sen evlendin yeter diyor surekli boyle bide gitmeyelim bakalim ne olacak diyor iyce cikmaza girdi
Esını dınle senın aılen o artık aranız acılmasın baskaları ıcın

Günaydin hanimlar bana pek gün aymadi ama olsun. Konuya geceyim benim amcaoglumun dugunu var bugun. Bize 1bucuk saat uzaklikta ama esim gitmek istemiyor. 3gundur diller döküyorum ama yok istemiyorum diyor mecbur degilim diyor. Bi taraftan annem mesajlar atiyor ariyor gelin beni mutlu edin gelin gelin gelin yoksa millet bize laf ediyor diyor. Ben ne yapacagimi inanin bilmiyorum kafam Karmakarisik. Esim birazda inada bindirdi isi onlar israr ettikce oda inatlasti. Gitsem bir dert gitmezsem ayri dert. Annem babam küserim gelmezseniz diyor. Kimi dinlemeliyim ne yapmaliyim ay arada kaldim.
Önce kendi ailenizle konuşup iç işlerinize müdahale etmelerini önleyin. Sonra eşinize kendinizin de bir birey olduğunuzu hissettirin. Kuzen düğününe gidemezsin de ne demek. Nasil kayinvalide gelin sorunlarında erkeğin dengeyi tutturamamasi önemliyse burda da sizin. Kendinizi dinlemelisiniz. Artık kendi aklınızla hareket etmeyi ogrenip bunu kabul ettirmelisiniz.

Mesele üç senedir görmediğiniz amca oğlu değil, anlamıyor musunuz? Kim bunun için evini terk eder ki? Burada problem eşinizin tavrı. Sizi zor durumda bırakan, saygısız, geri kafalı bir adamdan bahsediyorsunuz. Kuzeninizle samimi olmayabilirsiniz, gitmek istemeyebilirsiniz ama buna karar verecek olan sizsiniz, eşiniz değil. Annenizle olan ilişkinizi de gözden geçirin aynı şekilde. Bir küser, iki küser, sonra illa ki kabullenir.
ya esimde biliyor benim sadece annemgil icin gittigimi gercekten istemiyorum sirf onlar küsecek diye gidiyorum heryere laf gelmesin onlara diye bak bizim kizlarimiz geldi seninkide surdan suraya gelmez dicekler

Eğer sonunda gitmeyecekseniz eşinize bunun onun değil sizin kararınız olduğunuz siz gitmek istemediğiniz için o düğüne gitmediğinizi kafasına vura vura söyleyin lütfen.

Kendisi size senin aklın yok mu ailen yönetiyor demeyi biliyor da kendisi izin vermiyorum derken sizin aklınızı yok saymış olmuyor mu acaba?

Eğer sonunda gitmeyecekseniz eşinize bunun onun değil sizin kararınız olduğunuz siz gitmek istemediğiniz için o düğüne gitmediğinizi kafasına vura vura söyleyin lütfen.

Kendisi size senin aklın yok mu ailen yönetiyor demeyi biliyor da kendisi izin vermiyorum derken sizin aklınızı yok saymış olmuyor mu acaba?
cok bunaldim asiri anlatamam

bagirmadim anlasilsin diye buyuk yazdim. Benim umrumda olan annem babam baska kimse degil. Ben gitsemde o dugun olur gitmesemde sorun biktim laftan sözden. Herseye herkese dikkat etmekten biktim. Esimde dahil buna ondanda biktim inadindan salak salak dusuncelerinden biktim.

Umarım çalışıyorsunuzdur ve eşiniz üzerinizde maddi manevi hakimiyet kurmuyordur.

Birlikte yaşayan , aldıkları kararlar birbirini etkileyen insanlar ; diğer tarafın aldığı karara dair fikir beyan edebilir , alınan karar kendisini olumsuz etkiliyorsa itiraz da edebilir.

Ancak sizin konunuzdaki durum bunlardan daha farklı. "Bensiz gidemezsin , ben de gitmiyorum , seni de göndermiyorum vb" cümlelerinin sonu , sonunda ailenizi yılda bir veya bir kaç senede bir bayramda görmeye dönmesin.

Bugün eşinize "ağzımızın tadı kaçmasın" diyerek ;verdiğiniz tavizler ,mecburiyete dönüşmesin.

Tüm bunları göz önünde bulundurarak kararınızı verin.

Kuzeninizin düğünü size bir şey ifade etmese dahi ; düğün vesilesiyle anne babanızın yanı sıra akrabalarınızın ve tanıdıklarınızın büyük bir kısmını da görebilme imkanınız olacağını da göz önünde bulundurun.

Seytan diyor al cocuklari git kocadanda kurtul ailedende. Bana küsüyorlar babam ozellikle konusmuyo aramiyor sormiyor gitmedigim zaman ama gidincede sanki orda yokmusum gibi davraniyor benim aklim almiyor neden

ya esimde biliyor benim sadece annemgil icin gittigimi gercekten istemiyorum sirf onlar küsecek diye gidiyorum heryere laf gelmesin onlara diye bak bizim kizlarimiz geldi seninkide surdan suraya gelmez dicekler
Bir de elaleme gıcık atmak için "bizimkiler geldi sizinkiler gelmedi" kıyası yapmak için mi darlıyor?
Yerinizde olsam hayatta gitmem. Evde de adama bir ayar verin artık anladığı dil neyse.

Umarım çalışıyorsunuzdur ve eşiniz üzerinizde maddi manevi hakimiyet kurmuyordur.

Birlikte yaşayan , aldıkları kararlar birbirini etkileyen insanlar ; diğer tarafın aldığı karara dair fikir beyan edebilir , alınan karar kendisini olumsuz etkiliyorsa itiraz da edebilir.

Ancak sizin konunuzdaki durum bunlardan daha farklı. "Bensiz gidemezsin , ben de gitmiyorum , seni de göndermiyorum vb" cümlelerinin sonu , sonunda, ailenizi yılda bir veya bir kaç senede bir bayramda görmeye dönmesin.

Bugün eşinize "ağzımızın tadı kaçmasın" diyerek ;verdiğiniz tavizler ,mecburiyete dönüşmesin.

Tüm bunları göz önünde bulundurarak kararınızı verin.

Kuzeninizin düğünü size bir şey ifade etmese dahi ; düğün vesilesiyle anne babanızın yanı sıra akrabalarınızın ve tanıdıklarınızın büyük bir kısmını da görebilme imkanınız olacağını da göz önünde bulundurun.
cok sukur calisiyorum kendi parami kazaniyorum Allaha sukur. Istedigimi alirim giyerim zaten biz gayet iyiz boyle akraba problemleri cikmasa o onu der bu bunu der diyen olmasa iyiz ya bi salin ya bizi diyesim geliyor

Ya bu bazı aileler için çok önemli. Benim annemin umrunda olmaz ama babam önemser. Halanı arayıp bayramlaştın mı diye hatırlatır mesela. Böyle şeylere zaman zaman çoğumuz maruz kalıyoruz. Abartılacak şeyler değil. Klasik, geleneksel Türk ailesi tripleri. Anneniz bunu ne sıklıkta yapıyor bilmiyorum ama amcanı ara ayıp olur, düğüne gel ayıp olur vs. demeleri çok garip gelmedi bana. Eşiniz pislik yapmaya bahane arıyor gibi geldi.

Back
X