- Konu Sahibi kahvecicegi
-
Buradan bakınca anneniz harbi bir tuhaf. Sizin çocuğunuza bakan kadını evden kovun diyor. Evinizi temizlemeyin, ortalığı pislik götürsün istiyor. Genelde bayan anneleri, ben gelip gitmesem de olur, yeterki kızımın huzur olsun diye düşünürler. Sizinki kendi hırsını nefretini ilk plana almış, sizin sonunuz ne olur pek umrunda değil.
Kendi kızınını iyiliğini düşünmeyen, damadının gönlünü hoş tutacağını sanmam. Bu karşılıklı husumetin "haklı" bir sebebi var mı bilemem, ama sanki eşinizin annenden uzak durmak istemek de bir bildiği var gibi
Ne oluyorsa hep bu ailelerin karışmasından oluyor. Evli değilim ama çevremde gördüğüm duyduğum hep bu.. Çiftler arasındaki huzursuzluğun, kavgaların büyük bir kısmı hep ailelerin çocuklarına karışması.. Sanırım artık onlardan kopup ayrı bir aile oluşturduklarını idrak edemiyorlar, hala kendilerinden bir parça olarak görüyorlar. "Banane evleneceğim kişinin ailesinden, ben onunla evleneceğim ailesi ile değil!" dememek lazım işte.. Evet, ailesi ile de evleneceksin. Allah kolaylık versin ne diyeyim.. İki taraf ile de mesafei korumak gerektiğine inanıyorum ben, tabi böyle karşıdan söylemek kolay, inşallah sorunlar çözülür canım en kısa zamanda.. Allah yadımcın olsun çünkü arada yıpranan sen oluyorsun, başka kimse değil.
Off Allahım, aynen benim durumum. Tek fark bende çocuk yok. Çocuk olunca daha kötü olcak galiba. Sizin durumunuzdan anladığım kadarıyla
Napıcaz biz ya. Benim eşim de ailemle görüşmek istemiyor. Babam sevmiyormuş, kardeşlerim saygılı davranmıyormuş. Hep arada kalıyorum.
Eşime diyorum ben de senin ailenle görüşmesem hoşuna gider mi diyorum, benim için farketmez istersen görüşme diyor ama büyüklerimizi nasıl çıkartabiliriz ki hayatımızdan?
Nerdeyse bir aydır eşim gitmiyor aileme. Ben tek gidiyorum. Bakalım ne zaman patlak vericek bu olay
Annenize sorun, sizden istedigi davranisi uygularsaniz sizinde bosanmaniza razimi? Yani yuvanizi kirmaya razimi?
Esinizede söylegin, ailemi sevmege mecbur degilsin, ama senin nasil annen baban varda benimde var.
Annenize sorun, sizden istedigi davranisi uygularsaniz sizinde bosanmaniza razimi? Yani yuvanizi kirmaya razimi?
Esinizede söylegin, ailemi sevmege mecbur degilsin, ama senin nasil annen baban varda benimde var.
Annem boşan diyor zaten boşanınca eşimde çocuğum da ben de mutlu olmayacağım onlarda bu sefer bizim yanımıza gel diyecekler ben gitmek istemeyeceğim burda kalacağım adımı çıkaracaklar.
Bu da ayri bir durummus...
Hangi anne evladinin sorunsuz yuvasinin bozulmasini ister ki?
Bence aileniz ile araniza mesafe koymaniz gerekiyor... Eger kendi evinizde mutlu ve huzurluysaniz, baska problemleriniz yoksa, annenizin bu sekilde davranisi cok sacma...
Durumunuza üzüldüm annenize bir anlam veremedim her eş arasında ufak tefek tartışmalar olabilir kendisi babanızla hiç mi tartışmıyor acaba bilemedim.Siz annenize uzaksınız ve bebeğinize kayınvalideniz bakıyor diye kıskanıyor olmasın sizi.Annenizle bu konuyu konuşun gerekirse davet edin gelsin oda kalsın sizde
Asmin`in dedigine katiliyorum, en dogru yaklasim bu olacaktir...
Fakat sizin bahsetmediginiz farkli bir durum var mi? Neden bu kadar ailen esine tepkili?
Sen nasil ailenin sayilmasini istersen, esinde ailesinin sayilmasini ister.
Bunu en iyi anneler anlar, fakat annenin davranisi hic dogru degil...
Genelde kiz tarafi yapici olan taraf olur ama sizin ailede bir terslik var.
Eger esine cok ters davraniyorlarsa, esin de tabii ki ailene ters davranir.
Bu noktada arada kalmak yerine, sizin ciddi bir tepki koymaniz lazim.
Kaldi ki kayinvalideniz size cocugunuz konusunda yardimci davraniyor.
Annenizin bu durumda size kolaylik sagladigi icin memnun olmasi bile gerekirken, onlari kov demesi tuhaf...
Bende mesafe koymam gerektiğinin farkındayım mesafe koymaya çalışınca da kabak yine eşimin başına patlıyor o seni bize karşı kışkırtıyor diyiyorlar halbuki olanlardan eşimim haberi yok böyle dediklerini duysa kıyametleri koparır asıl o zaman evde sorunlar başlar ama gelde anlat sözde benim iyiliğim isteniyor bir tek insana katlanmak bu kadar zor mu bilmiyorum böyle arada aklınca kendimi çok değersiz hissediyorum kimse benim için eşime aileme katlanamıyor iki tarafta geri adım atmıyor olan bana oluyor
canım ben eşimle tanışana kadar aileme hiç karşı gelmedim eşimle evlenmek istediğimi söyledim önce tamam dediler ondan sonra tüm akrabalar işin içine karışıp bnirşeyler deyince ortalık karıştı istemiyoruz gelmesinler dendi aradan bi zaman geçti eşimi çağırdılar sadece geldi konuştu anlaştılar 15-20 gün geçti gene vazgeçtiler beni böyle çıldırttılar 2,5 sene uğraştım böyle kaprisleriyle baba evinden gelinlikle çıkayım diye çıktım ama hala verem ediyorlar beni sürekli başkalarıyla kıyaslıyorlar onun kocası evi viledalıyor senin ki neden yapmıyor? millet evime temizlikçi tutuyor sen neden tutmuyorsun? çocuğu neden bakıcıya vermiyorsun? ben evlenmeden önce sözde arabalarını satıp bana geri verecekleri 20.000 tl kredi çektim faiziyle 26.000 tl ödedim daha bu ay bitti borcum ve eşim hiç ses çıkarmadı biz 2,5 yıldır evliyiz ve ben 2,5 yıldır kredi ödüyorum kimseye de yaranamıyorum
Burada soylenecek fazla birsey yok zaten.
Hepimiz kendi ailelerimize bekar zamanlarimizda maddi + manevi yardimlarda bulunmusuzdur.
Ben de annemin emekliligini odedim zamaninda. 32 bin TL. Hic bir geri donus beklentim yok bu paraya dair.
Bekarken olan, o zamanda kaldi benim icin...
Fakat tavsiyem bunlari ne kendine ne de esine yasatma!
Resti cekmenin vakti gelmiste gecmis bana gore, bu kadar fazla karisilmasi dogru degil.
Evlilik (huzurlu bir evlilik) kurulmasi zor, neler okuyoruz burada...
Senin evliliginde esinle bir SIKINTIN yoksa, yapman gereken belli zaten, cok fazla soze de gerek yok.
Ailen resmen seni tercihe zorluyor, ama boyle bir durum soz konusu bile olamaz.
Seni onlar dogurdu buyuttu, simdi de esin ile bir omur tamamlayacaksin.
Kimse annesini + babasini silip atmak istemez, ben sana bunu yap demiyorum tabii ki.
Ama yuvani dagitmana sebebiyet verecekse, uzaklasmak en dogrusu, mesafe koymak.
Esin ile aileni bir araya getirmemeye calis... Esin de sabirli bir insanmis bana sorarsan...
Benim esim ayni seyleri yasayacak olsa, ailem ile gorusmez, beni de gorusturmez...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?