Haklısınız bi de böyle deneyeyim o zaman hemen frkeder değişikliği niye böyle yapıyosun der o zaman desem mi senin gibi diye bilemedim yoksa çaktırmadan mı yapsam
Aynı sen gibiyim..eşimin ailesine karşı oldukça güler yüzlüyüm ve bayramlarda veya gerektiginde ailesinde kalırım. ama eşim ailemin davet ettiği bir yere (memleketimizde tarihi turistik bir yerdi) sırf ailemle kalmamak için reddetti...Ailem bunu yanlış anladı her ne kadar durumu toparlamaya çalışsam da...ben aynı şeyi sana yapsam olur mu dedim? Yine de değişmedi..hatta bir keresinde ben üstüne gidince, "sen de istemezsen ailemde kalmayabilirsin" dedi.Güleryüzlüyüm ben hadlerini aştıklarında bile bir şey demem
Yeni konu aç istersen buraya daha çok yardımcı olunurHayır yanı ben hep yuwamı kurtarmaya çalışan bırıyım eşimin ilgisizlğnden oyle daraldımki kendımı buralara yazarken buldum.
Mesela annemler bize geldi bayramda eşim sadece hosgeldiniz diyip bi işi vardı oraya gitti erken de dönmedi. Bu fazla beklenti mi oluyo bilmiyorum. Bundan sonra ben de içimden nasıl geliyosa öyle davranmaya çalışcam keyfime göre.Anliyorum ama bu bir arti degil ki. Yani siz boylesiniz diye esiniz de karsiliginda ailenizle hos vakit gecirmeye kendisini zorlamaz yani. Acaba fazla beklenti icinde olabilir misiniz? Aklima o geldi de. Ne kadar az beklenti o derece mutluluk cunku. Siz esinizle kendi iliskinize bakin derim. Evlilikte benim ailem senin ailen olayina girildigi vakit isin tadi kaciyor bana gore. Herkes icinden geldigi gibi davranmali,zoraki yapilinca bir seyler hos olmuyor nacizane fikrim
Kendinizi eşinizin yerine koyup cevap verin bence tuzunuz kuru oldugu için sallamazsınız tabiBendede durum tam tersi eşim benim aileme çok düşkün kendi ailesinden yakın nerdeyse ama ben nedensiz bir şekilde sogugum altli ustluyuz birde öyle zart zurt gelmezler kendilerine ne alsalar bizede alırlar zararları yok faydaları var yukarı çıkayım diye sevdiğim yemekleri filan yapıyo kayinvalidem hep olumlu şeyler yani ama ben nedensiz sebebsiz bibturlu sıcaklık gosteremiyorum samimi olmak istiyorum olamiyorum senin esindede bole bişey olabilir nedensiz kanı isinmamisdir bi şekilde eslerde ten uyusmasi diye birşey varya bence es ailelerinde de kan ısınması diye bişey var sanırım takma kafana yapicak bişey yok
Çok güzel bi açıklama olmuş teşekkür ediyorumBen olsam soğuk davranmaz, ama o ne kadar vakit geçiriyorsa o kadar vakit geçirirdim. O benim arkadaşlarımla ne kadar ilgileniyorsa ben de onunkilere o kadar ilgilendirdim. Güleryüzümü eksik etmeden.
Açıklana olarak da "sen benim ailemle 15 dk bile oturmazken içimden gelmiyor. Adil gelmiyor. Kendi aileme karşı haksızlık yapıldığını hissediyorum, kendimi suçlu hissediyorum. Sana inat yapmıyorum. Elimde değil, içimden gelmiyor. İçimden senin yaptığın kadarını yapmak geliyor. Seni zorlamayacağım. Sen içinden nasıl geliyorsa öyle yap, ben de içimden geldiği gibi yapıyorum" derdim.
eşim de öyle der tamam istemiyosan yapma diye. Desin en azından eşit oluruz ama bi müddet sonra noldu utopike demeye baslarlar o zaman değişmek zorunda kalırAynı sen gibiyim..eşimin ailesine karşı oldukça güler yüzlüyüm ve bayramlarda veya gerektiginde ailesinde kalırım. ama eşim ailemin davet ettiği bir yere (memleketimizde tarihi turistik bir yerdi) sırf ailemle kalmamak için reddetti...Ailem bunu yanlış anladı her ne kadar durumu toparlamaya çalışsam da...ben aynı şeyi sana yapsam olur mu dedim? Yine de değişmedi..hatta bir keresinde ben üstüne gidince, "sen de istemezsen ailemde kalmayabilirsin" dedi.
değmez aglamaya. Çözüm çok basit de biz çok vicdanlı oldugumuz için yapamıyoruzSonuna kadar haklisiniz.. ulan biz fedakarlik ederken iyi ama. Yan yatanda bir k.cini yirtanda bu hayatta :/ ben de öyleyim sene de kac defa ordayız. Ama benim aileme gidince esim boguluyir. Yok burda arkadas yok yok burda tanidik yok yok sıkıldım vs çocuk gibi. O kadar uzuluyorum agliyorum ki anlatamam.. ama ben aynisini yapsam AYIP OLUYO ANNEMLERE OLUR.!
ailesi hayatta şükür. Ama o kadar acıttı ki benim canımı senin babana bir şey olunca da ben gitmiycem dedim. Çok ciddi kırıldım zaten günlerce konusmadım da. Baktım değişiklik yok ben de ailenle görüşmüyorum dedim de gitti. Gitmek istemiyorum demedi de işi maddiyatı bahane etti.Tüm konularda haklisiniz bana kalirsa, mezarlık mevzusu olmasa takmayin ağzınızın tadini bozmaya değmez diyecektim. Ama mezarlik konusu cok baska.
Esiniz hic sevdiği birini kaybetmemiş heralde. Gelmek istemedigini söylemiş siz ona ragmen olgunluk gosterip goturmek icin ikna etmissiniz bir de.Ben olsam ne kizardim ne israr ederdim cok ciddi kirilirdim.Bir insanin utanmadan esine babanin mezarına gitmek istemiyorum diyebilmesi cok garip. Esinizin yaptigi cok cahilce geldi bana kusura bakmayin.
Ben de katılmıyorum. Ben huzursuzsam vardır yanlış giden bir şeyler. Ben de öyle düşünüyorum biliyo musun? Sadece bu konuda değil her konuda. Babam olsa herkes farklı davranırdı diye. Annem de der ara ara..utopikuye benim de babam vefat etti...hatta eşimle tanışmadan önce.. Bazen acaba diyorum babam hayatta olsaydı durum daha farklı mi olurdu? kayınbaba baskısı hissederdi belki eşim..Ben hem erkek hem de kadın icin diyorum bunu. içimizden gelse de gelmese de biraz gönül almayi bilmek, anne- baba yerine koyduğumuz yaşlı insanlara saygı duymak zorundayiz. içinden geldiği gibi davransin düşüncesine ben katılmıyorum.
Ben de katılmıyorum. Ben huzursuzsam vardır yanlış giden bir şeyler. Ben de öyle düşünüyorum biliyo musun? Sadece bu konuda değil her konuda. Babam olsa herkes farklı davranırdı diye. Annem de der ara ara..
Sanırım öyle ama eşime içimi açasım bile yok. Babamın mezarına gitmemek için bahaneler üretti. Gitmem demedi de hep sonra dedi aylarca erteledi. Unutmuyorum ara ara geliyo aklıma. Sanırım orda zaten kaybettim ben bu evliliğe olan güvenimi..Sizi çok iyi anlıyorum. Benim de babam yok, bir de annem tek basına ve 1 saatlik mesafe var aramızda.
Gözlerim doldu okurken, sanirim babasını kaybetmiş kızların genel düşüncesi. Babam olsaydi böyle olmazdı. Bıkmadan anlat bu durumun seni ne kadar üzdüğünü. Senin değer verdiğine değer vermemesi yada göstermemesinin ne kadar incittiğini. Çok şükür ki ben yaşamıyorum ama sürekli hatırlatırım durumu. Ben annemi uyumadan önce kesinlikle ararım. Her konuşmadan sonra eşime, dua edelim Allah annemi korusun derim çünkü tek basına. Sonra da kp icin çok şükür ki babam annemin (kv) yanında, Allah uzun omur versin derim. Sen de buna benzer şeyler yapabilirsin.
Sanırım öyle ama eşime içimi açasım bile yok. Babamın mezarına gitmemek için bahaneler üretti. Gitmem demedi de hep sonra dedi aylarca erteledi. Unutmuyorum ara ara geliyo aklıma. Sanırım orda zaten kaybettim ben bu evliliğe olan güvenimi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?