• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ve ailesi

novelll

Guru
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2014
2.087
879
358
İyi akşamlar arkadaşlar, eşimin ailesi ile evlendiğimiz günden bugüne kadar sorunlu bi ilişkim oldu, kaynanalık yapmaya çabalayan bir adet k.v., örümcelik yapmaya çabalayan bir adet görümce. Çok olaylarımız oldu şimdi bunları anlatıpta konuyu uzatmak istemem. Eşim bu olayların neresindeydi derseniz benim haklılığım ortada olduğu için sağolsun yanımdaydı, ailesi ile 1 yıldan fazladır görüşmüyoruz. K.v. bana olmadık laflar etti neyse keza annemede. Bende haklı olarak görüşmek istemedim konu annemede gelince. Eşimlede ailesi bu olaylar üzerine görüşmedi 1 tane evladım var( Allahım herkesin evladı ile benimkinide bağışlasın) torunlarını bile bu 1 senelik süre zarfında nasıldır iyi midir falan filan sormadılar, önemli mi benim için önemli değil, her neyse geçenlerde eşim belki benden çekiniodur şudur budur deyip özlemişlerdir onlar utanmıyosa ben utandırayım deyip evladım ile gittiler, bende babane dede görsünler dedim, neyse görmüşler etmişler. Eşime bayramda annenlere bayramlaşmaya giderken tek gidersin, tamam şu bu geçen götürdün ama el kadar yavrunun halini hatrını sormayıpta alışkanlık haline getirip evladım tekrar gidemez dedim. Eşim sanki olan olaylar hiç yaşanmamış gibi benle kavga etti. Siz olsanız nasıl düşünürsünüz. Ben haksız mıyım
Ekleme yapıyım arkadaşlar: kavga sebebimiz geçen sene bu zamanlar bayram öncesi k.p. eşimi arıyor görümceden olan 15 yaşındaki toruna 200 tl bayram harçlığı kıyafet ve yemeğe götürmemizi söyliyor( her bayram harçlığını falanda verirdik) eşimde bu emrivaki üzerine görümceden için; benim evladımın ilk bayramı o yapsın ben zaten yaparım diyor. Her neyse bayramda görümce tarafından bir harçlık falan olmuyor. Biz bunu mesele etmiyoruz. Ama k.v. ve k.p. neden harçlık vermedik diye bizle kavga ediyor. Olay buradan çıkıyor ve bende yine bir bayram günü evladımı göndermek istemiyorum

Son düzenleme:
Peki eşiniz ailesinden koparsa huzurlu olabilecek misiniz? Siz tavrınızda haklısınız evet ama eşiniz tarafından bakınca ailesiyle küs kalmak çok zordur o açıdan düşünün...

Bir koca, annesi babası ne yaparsa yapsın, karısının yanında çok durmaz.

Onların yaptığını çoktan unutup sizde suçu bulmuştur çoktan.

Benim kocama da sorsan annesi melek. Bana göreyse tam bir şeytan.

Ağzımı açıp tek kelime etmedim bile ama suçlu hep ben oldum.

Onu asla affetmedim affetmem de ama herşeyi unutmuş gibi yaşayıp konuşuyorum onunla.

Gidince ozledigini anlamış demek ki esiniz .Belki gelmedin gönlümüzü almadin diye sitem ettilerse o da haliyle bayramda mutlu olsunlar istiyordur .Siz ne yaşamış olursaniz olun anne babasi esinizin ve onlarin da torunu .Bag koparma gibi bir lüksünüz maalesef yok .Haklisiniz veya değilsiniz erkekler buna pek bakmiyor karsi taraf bir laf soyleyince eriyip bitiyorlar hak veriyorlar filan .Siz de yeniden konuyu gündeme getirip huzurunuzu kaçırmayın 1 gunluk bayram ziyareti icin .

Peki eşiniz ailesinden koparsa huzurlu olabilecek misiniz? Siz tavrınızda haklısınız evet ama eşiniz tarafından bakınca ailesiyle küs kalmak çok zordur o açıdan düşünün...
Valla eşim ailesi ile küs kalmasına gerek yok sorun benle olsa dahi onlada küserler. 1 yıldır evladının sesini dahi duymamış insanlar. Kavgaları benle olsa dahi evlatları ile de küs kalmak onlar için çok kolay.

Gidince ozledigini anlamış demek ki esiniz .Belki gelmedin gönlümüzü almadin diye sitem ettilerse o da haliyle bayramda mutlu olsunlar istiyordur .Siz ne yaşamış olursaniz olun anne babasi esinizin ve onlarin da torunu .Bag koparma gibi bir lüksünüz maalesef yok .Haklisiniz veya değilsiniz erkekler buna pek bakmiyor karsi taraf bir laf soyleyince eriyip bitiyorlar hak veriyorlar filan .Siz de yeniden konuyu gündeme getirip huzurunuzu kaçırmayın 1 gunluk bayram ziyareti icin .
Bağı ben koparmadım ki kendileri torunlarını 1 gün dahi arayıp sormadılar bu 1 yıl içinde. Kendi oğullarınıda öyle. Benle ne yaşarsa yaşasın kanı canıdır evlat soraydı ben mani olmadım ki. Bizde evlat ile anne baba arasında küslük olmaz. Ama benim evladımıda saymayan torun yerine koymayanlara hadi bayramlaşmayada gitsin diyemiyorum.

Valla eşim ailesi ile küs kalmasına gerek yok sorun benle olsa dahi onlada küserler. 1 yıldır evladının sesini dahi duymamış insanlar. Kavgaları benle olsa dahi evlatları ile de küs kalmak onlar için çok kolay.
Ne berbat bir aile gerçekten Allah yardımcınız olsun. Görümcenizin oğlu demiş zaten annesi hakkında bu sözleri daha konuşmanın hiç anlamı yok içinizde dert olmasın eşinize de bir daha görüşmeyeceğim böyle insanlarla deyin net tavrınızı koyun diyalog kurmayın asla..

Bir koca, annesi babası ne yaparsa yapsın, karısının yanında çok durmaz.

Onların yaptığını çoktan unutup sizde suçu bulmuştur çoktan.

Benim kocama da sorsan annesi melek. Bana göreyse tam bir şeytan.

Ağzımı açıp tek kelime etmedim bile ama suçlu hep ben oldum.

Onu asla affetmedim affetmem de ama herşeyi unutmuş gibi yaşayıp konuşuyorum onunla.
bizdede aynı. Annem ben doğruyu söyler en kötü biziz ailesi fesatlik eder ona ama melek onlar.

Bağı ben koparmadım ki kendileri torunlarını 1 gün dahi arayıp sormadılar bu 1 yıl içinde. Kendi oğullarınıda öyle. Benle ne yaşarsa yaşasın kanı canıdır evlat soraydı ben mani olmadım ki. Bizde evlat ile anne baba arasında küslük olmaz. Ama benim evladımıda saymayan torun yerine koymayanlara hadi bayramlaşmayada gitsin diyemiyorum.
Iste çocuğunuzun gitmesine engel olursanız sizden kötüsü olmaz .Erkekler gecmisi unutmus gibi davranıyor islerine gelmeyince ama soz konusu boyle bir durumsa size hak vermeyi birakip karsi tarafa geciyor .Bu yuzden huzurunuzu kaçırmayın boyle seylere takilmayin. Gun gelir yeniden size hak verir.

bizdede aynı. Annem ben doğruyu söyler en kötü biziz ailesi fesatlik eder ona ama melek onlar.
Çocuğum daha olmadan evlendiğimin ertesi torun torun deyip bebeğim olunca1 gün arayıp sormadılar. Benim 70 yaşındaki annem (baköak zorunda da değil) kreşe bakıyıcıya güvenemyip evladıma bakıyo. Ve böyle bi anne k.v. bozuntusundan laf işitiyo. Sebepte k.v. nin bana sarfettiği söz üzerine bu sözde oğlum senle evlendiğinden beri ağlıyorum. Okadar çok şey barındırır ki bu laf annemde hayırdır kızımın bi yanlışı mı oldu evlendiğinden beri ağlıyomuşsun bunun üzerinr k.v. çemkirdi. Ama onun ailesi melek yapılanlar unutuluyo

Cocuklar bir tek senin olmadigindan esine goturemezsin diyemezsin. Belki pisman oldu kayinailen ve artik yeni bir sayfa acmak istiyordur. Sen gitme gorusme ama cocuklarinada engel olma. Gorup gelsinler kalma isine falan girmeden.

İlk görüşmelerini siz istediniz sonrasında ikinci görüşmeye mi bozuluyorsunuz,gitsin mümkünse kötü muamele görsün ve kıymetimi bi kez daha anlasın istediniz sanırım ama ters tepti heralde.

Iste çocuğunuzun gitmesine engel olursanız sizden kötüsü olmaz .Erkekler gecmisi unutmus gibi davranıyor islerine gelmeyince ama soz konusu boyle bir durumsa size hak vermeyi birakip karsi tarafa geciyor .Bu yuzden huzurunuzu kaçırmayın boyle seylere takilmayin. Gun gelir yeniden size hak verir.
Ben torununun gitmesine neden izin vermiyorum çünkü diğer torunlarını düşünüp benim evladımı ötelemeleri. Şöyle ki geçen sene bu zamanlar bayramın önceki günü k.p eşimi arayıp görümceden olan torununa 200 tl bayram harçlığı vermemizi kıyafet almamızı ve yemeğe götürmemizi söylüyor bu torun 15 yaşında. Benim evladımın ilk bayramı ayrıca her bayramda eşimin yeğeni deyip harçlıktır falan hoş etmişizdir. Neyse eşimde benim evladımın ilk bayramı kızkardeşim benim oğluma hele bi yapsın ben yapıyorum zaten demiş babasının emrivakisi üzerine. Neyse bayram geldi çattı görğmce tarafından bişey olmayınca hoş beklentide yok ama k.p. dedi ya, bizde bişey yapmadık. Bunun üzerine diğer toruna bayram harçlığı yapılmadı diye bizle kavga etti. Olaylar buradan geldi. Bende yine bir bayram günü evladımı göndermek istemiyorum

Cocuklar bir tek senin olmadigindan esine goturemezsin diyemezsin. Belki pisman oldu kayinailen ve artik yeni bir sayfa acmak istiyordur. Sen gitme gorusme ama cocuklarinada engel olma. Gorup gelsinler kalma isine falan girmeden.
Diğer torunlarına bayram harçlığı vermedik diye bir bayram günü bizle kavga ettikleri için yine bir bayram göndermek istemiyorum çocuğumu.

Ben torununun gitmesine neden izin vermiyorum çünkü diğer torunlarını düşünüp benim evladımı ötelemeleri. Şöyle ki geçen sene bu zamanlar bayramın önceki günü k.p eşimi arayıp görümceden olan torununa 200 tl bayram harçlığı vermemizi kıyafet almamızı ve yemeğe götürmemizi söylüyor bu torun 15 yaşında. Benim evladımın ilk bayramı ayrıca her bayramda eşimin yeğeni deyip harçlıktır falan hoş etmişizdir. Neyse eşimde benim evladımın ilk bayramı kızkardeşim benim oğluma hele bi yapsın ben yapıyorum zaten demiş babasının emrivakisi üzerine. Neyse bayram geldi çattı görğmce tarafından bişey olmayınca hoş beklentide yok ama k.p. dedi ya, bizde bişey yapmadık. Bunun üzerine diğer toruna bayram harçlığı yapılmadı diye bizle kavga etti. Olaylar buradan geldi. Bende yine bir bayram günü evladımı göndermek istemiyorum
Bu kriz bayramda çıktığı icin tepkiniz daha büyük simdi anlaşıldı. Allah yardımcınız olsun.Cok sert ve fevri davranmayin yine de .

Başta görmedikleri için alışmak kolay olmuştur. Ama şimdi torunlarıyla vakit geçirince tekrar görmek isteyecekler. İstesinler de. Babaanne, anneanne, dede sevgisi çok güzel. Çocuk neden anne babanın karmaşık ilişkisi yüzünden bu sevgiden mahrum kalsın ki? Kaldı ki görüşmeme kararını hayati bir durum olmadıkça anne/baba veremez.

Back
X