- 17 Ekim 2019
- 949
- 486
- 103
- 30
- Konu Sahibi Zorlumacera
-
Aslinda alttan almadigim icin tartisiyormusuz. Yani ona kalsa hatamı kabul edip susmuyorum. Guya bu ara pek inmedik hata belki ona gore bu. Ben esimin ailesini yaninda gorseniz asla mic mic falan degilim aslinda gayet mesafeliyim hatta esim cok soguksun onlara karsi diyor sanki ben neyin sıcaklığını görüyorsam? Siz de dikkat etmissiniz eski konulara evet bebek haberine sevinmediler bile ben de hep bunları gundeme getireyim o zaman. Yok onu desem onlari savunur hemen.Eski konularınıza baktım. Sanırım biraz naif bir insansınız, kayınvalidem soğuk biri bana karşı demişsiniz, şurda hamilelik haberine sevinmediler demişsiniz .
Eşiniz zaten aynı apartmanda oturduğunuz yetmiyor gibi bir de babasıyla ortak çalışıyormuş, kendine ait maaşı bile yokmuş. Eşinizin hiçbir konuda göbek bağı kesilmemiş ki ailesinden , bence eşinizi dolduruyorlar size karşı ve çok üzülerek söylüyorum ama istenen bir gelin de değilsiniz onlar için.
O yüZden alttan almayın artık, sizin dişli olduğunuzu anlarlarsa kocanız da dahil sizi rahat bırakır ve saygı duyarlar. Kendi değerinizi bilin ve insanların da bilmesini sağlayın.
Yok yok daha sizi tam sindirememiş bu aile bu yüzden kocanız vasitasıyla haksız eleştirilerine devam ediyorlar.Aslinda alttan almadigim icin tartisiyormusuz. Yani ona kalsa hatamı kabul edip susmuyorum. Guya bu ara pek inmedik hata belki ona gore bu. Ben esimin ailesini yaninda gorseniz asla mic mic falan degilim aslinda gayet mesafeliyim hatta esim cok soguksun onlara karsi diyor sanki ben neyin sıcaklığını görüyorsam? Siz de dikkat etmissiniz eski konulara evet bebek haberine sevinmediler bile ben de hep bunları gundeme getireyim o zaman. Yok onu desem onlari savunur hemen.
Eşin çok istiyorsa kendisi yapsın bunları, yahu bizim toplum çok acayip, evlatlık görevini bile evlendiği kadın üzerinden yapıp tatmin olma peşindeler hepsi , daha dün tanıdığım insanlara neden kul köle olacakmışım, eğer köle olmak isteseydim kendi aileme köle olurdum size gerek yoktu deyiverin eşinizeAynen ben o kafadayim zaten. Ben onun ailesi icin degil herkes icin bir tik mesafenin iyi oldugunu düşünürüm hep. Ailesine de koymak istiyorum koymaya çalışıyorum yoksa biliyorum ki isler cigrindan cıkar. Ama boyle olunca da eşim iste sen soguksun yardim etmiyorsun gitmek istemiyorsun diyo.
Beni istemiyorlar mi orasini bilmiyorum oyleyse de yapacaklari bir sey yok zaten dee ama onlardan yana ne tavir ne bir sey duydum. Bana bunlari yasatan eşim. Bilmiyorum hamilelikten mi artik cok duygusallastim artik dir dir falan edecek gücüm de yokki ne bileyim yoruldum bu sessiz savaş gibi şeydenYok yok daha sizi tam sindirememiş bu aile bu yüzden kocanız vasitasıyla haksız eleştirilerine devam ediyorlar.
Bakın bizim erkekler çok fenadır , zamanında ninelerimizin dedelerimize yaptığı dırdırı şimdiki zamane kocaları karılarına yapıyor ve onları susturup istediklerini elde ediyorlar . Bu oyuna gelmeyin , o size yapacağına siz ona dırdır yapın ki , aman karımın bayramlık ağzını açtıracağıma en güzeli onun suyuna gideyim de ağzımızın tadı bozulmasın desin.
Yok ezdirmiyorum ama baski yoruyor mucadele etmekEşin çok istiyorsa kendisi yapsın bunları, yahu bizim toplum çok acayip, evlatlık görevini bile evlendiği kadın üzerinden yapıp tatmin olma peşindeler hepsi , daha dün tanıdığım insanlara neden kul köle olacakmışım, eğer köle olmak isteseydim kendi aileme köle olurdum size gerek yoktu deyiverin eşinizebıktım bu toplumumuzdan , kendinizi ezdirmeyin lütfen..
Ayrılamamış ki aynı binada , nasıl beraber yaşamayı kabul ettiniz Allah aşkına..Kesinlikle. Bazen düşünüyorum nasil ailesinden ayrilip benimle evlenilbilmiş
Eşinizin ailesine de çok güvenmeyin, erkekler kıt akıllıdır, birileri onların kafasına girmeden akıl edemezler, eşinizin ailesi ima yolu ile bile bunu yapıyor olabilirler, masum değiller asla..Yok ezdirmiyorum ama baski yoruyor mucadele etmek
Ay çok kötü ya sen alt üst oturmayı dahi kabul etmişsin kaç gelin kabul eder bu devirde . Çok muhabbet tez ayrılık getirir acaba eşin sürekli senin ailenle görüşüyor mu . Ne kadar bencillik ya . Ailesinin dolduruşuna da geliyor olabilir . Kendini üzme bebeğin de hisseder hem bebek olunca zaten daha sık görüşmek zorunda kalacaksınız . Hamileyim yoruluyorum uykum oluyor ben durmadan oraya gidemem de bari .Merhaba biz eşimin ailesiyle alt -üst oturuyoruz. Allah var kötü insanlar değiller. Büyük bir sıkıntı yaşamadım onlardan . Ama eşim sürekli baskı kuruyor bana . Işte annemleri benimsemiyorsun soguksun istemeyerek gidiyosun onlara( her gün 5 dk da olsa görüyorum onun dışında haftada en az 3 kez onlardayız) ben daha ne yapabilirim ki daha ne kadar görüşeyim istiyor ki heralde tüm güb orada olayim hatta orda yatayım. Dün yine bu yüzden tartistik . Benimsemiyorsun yardim etmiyorsun falan. Bir de bir elestri yorum yapayim ailesine hemen savunmada. Beni böyle kötü gormesinden de bu psikolojik baskidan da yoruldum sıkıldım. Bu arada 4 aylık hamileyim ve bebeğimi etkilemek uzmek istemiyorum sürekli. Ben ne yapacağımi nasıl bir tavır nasıl bir yol izleyeceğimi bilmiyorum artık.
Eşiniz mücadeleden vazgeçmiyor ama. Siz niye kendi ailenizi böyle yok saydırıyorsunuz? Haftada 3 akşam kayınvalideye mi gidiliyor, 3 günde kendi ailenize gidin, iş çıkışı eşiniz de gelsin madem? Adama bak, gitmiyorsun benimsemiyorsun yazıyor bir de. Senin ailen aileyse benimki de aile desenize. Sizin anne babanız yok mu, onlara niye hürmet yok?Yok ezdirmiyorum ama baski yoruyor mucadele etmek
Zaten o çocuk doğunca konu sahibi evinde oturmayı unutsun. Yatmadan yatmaya görür evini.Eşiniz mücadeleden vazgeçmiyor ama. Siz niye kendi ailenizi böyle yok saydırıyorsunuz? Haftada 3 akşam kayınvalideye mi gidiliyor, 3 günde kendi ailenize gidin, iş çıkışı eşiniz de gelsin madem? Adama bak, gitmiyorsun benimsemiyorsun yazıyor bir de. Senin ailen aileyse benimki de aile desenize. Sizin anne babanız yok mu, onlara niye hürmet yok?
Siz böyle, kulağımı kapıyorum, mücadeleden yoruluyorum, zaten kendiliğimden inip oturuyorum demeye devam edin. Evlendiğiniz kişi de sizi ezmeye devam eder. 5 ay sonra da şunu duyacaksınız; bebek çok küçük inin annemlerde oturun o bilir ne yapacağını. Siz de kuzu kuzu inersiniz.
Ya sinir oluyorum böyle adamların şımartılmasına. Aşk sevgi tamam da saygı olmayınca hava cıva. Sen kimsin anan kim, madem annenden kopamıyorsun niye evlendin?
Eşinizde değil kendinizde arayın hatayı. Tabirimi mazur görün, koyun güder gibi davranıyor. Ne münasebet niye her gün senin ailene gidiyormuşum ibadethane mi orası diye sormakla başlayabilirisiniz.
Helal olsun size aşagı yukarı aynı şeyleri yazmak için girdim yorumunuzu gördüm. Çok ama çok güzel anlatmışsınız, bizim kadınlar hep sus hep sus bu durumları anlamıyorum anlamakta istemiyorum , bir konu seni rahatsız ediyorsa ne düşünüyorsan, ne hissediyorsan çatır çatır söyler, kimse içinde ne hareketlerimi, ne davranışlarımı değiştirmem, herşey karşılıklı der geçersin.Ne kadar pasifsiniz yaaa, her insanın bir dik duruşu kararlılığı olmalı bu hayatta. Birşeyi istemediğinizi söyleyip yinede yaptığınız sürece kimsenin gözünde sınırları net olan bir insan olamazsınız ve değer verilmez isteklerinize. Dik durucan, "Ben bütün vaktimi seni ailen ile geçirmek için evlenmedim, kendi ailemi kurabilmek için evlendim, ben bir bireyim üstelik hamileyim ve evimde vakit geçirmekten gayet memnunum. Elbette büyüklerimizi de yok saymam ancak beni kimsenin darlmasına hakkı yok. Sen böyle yaptıkça beni o evden iyice soguttugunun farkında bile değilsin. Yok illa annemlere hergun gideceksin diyorsan kusura bakma sen git otur ananın dizlerinin dibinde, eğer bir ana dizine bağımlı yaşamak isteseydim kendi ailemden kopmaz evlenmez ömrümü onlara adardım. " İşte bu kadar yaa korkmadan çekinmeden söyleyin, bu evlilik pamuk ipliğine bağlıysa zaten beklemeyin kendiniz koparıp atın zaman geçmeden. Ne kadar taviz o kadar köle hayatı, bu her ortam için geçerli. Bu arada bütün bunlari yaptıktan sonra kurduğu üç beş cümleden korkarak veya duygusallasarak konu uzamasin diye eski düzene dönerseniz dediğim gibi hiçbir kıymeti kalmaz geçmiş olsun o zaman.
Altlı üstlü oturmayı kabul ederek mi evlendiniz yoksa evlilikten sonra ki süreçte mi olduMerhaba biz eşimin ailesiyle alt -üst oturuyoruz. Allah var kötü insanlar değiller. Büyük bir sıkıntı yaşamadım onlardan . Ama eşim sürekli baskı kuruyor bana . Işte annemleri benimsemiyorsun soguksun istemeyerek gidiyosun onlara( her gün 5 dk da olsa görüyorum onun dışında haftada en az 3 kez onlardayız) ben daha ne yapabilirim ki daha ne kadar görüşeyim istiyor ki heralde tüm güb orada olayim hatta orda yatayım. Dün yine bu yüzden tartistik . Benimsemiyorsun yardim etmiyorsun falan. Bir de bir elestri yorum yapayim ailesine hemen savunmada. Beni böyle kötü gormesinden de bu psikolojik baskidan da yoruldum sıkıldım. Bu arada 4 aylık hamileyim ve bebeğimi etkilemek uzmek istemiyorum sürekli. Ben ne yapacağımi nasıl bir tavır nasıl bir yol izleyeceğimi bilmiyorum artık.
Yani bunları düşünmek için geç kalmışsınızKesinlikle haklısınız. Aynisini sordum ben de sen benim ailemi kaç kez arıyorsun diye? Ben en azindan her gün görüyorum onun ailesini ki her gün görmek zorunda mıyım? Beklentisini de anlayamiyorum oraya gidince misafir gibi oturmam falan da daha napayim?
Ki soyle de bisey var hani madem konu yardim ben hamileyim ve bence en cok benim yardima ihtiyacim var o zaman. Tamam soylesem yardim etmeyecek kisiler degil ama her sey soylemekle dusunulmez yapilmaz. Benim ilk aylar midem bulana bulana halsizlikle yemek yaptim. Temizliğimi her seyimi kendim yapiyorum.Eşiniz neye yardım ediyor, yemek mi yapıyor temizlik mi?
Yardım edilecekse evin eski bireyi olarak eşiniz yardım etsin, siz ne alaka.
Huzursuz olmayın bu konularda ya, kendi çalsın kendi oynasın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?