Eşim ve ailesi ?

Aslinda alttan almadigim icin tartisiyormusuz. Yani ona kalsa hatamı kabul edip susmuyorum. Guya bu ara pek inmedik hata belki ona gore bu. Ben esimin ailesini yaninda gorseniz asla mic mic falan degilim aslinda gayet mesafeliyim hatta esim cok soguksun onlara karsi diyor sanki ben neyin sıcaklığını görüyorsam? Siz de dikkat etmissiniz eski konulara evet bebek haberine sevinmediler bile ben de hep bunları gundeme getireyim o zaman. Yok onu desem onlari savunur hemen.

Yok yok daha sizi tam sindirememiş bu aile bu yüzden kocanız vasitasıyla haksız eleştirilerine devam ediyorlar.

Bakın bizim erkekler çok fenadır , zamanında ninelerimizin dedelerimize yaptığı dırdırı şimdiki zamane kocaları karılarına yapıyor ve onları susturup istediklerini elde ediyorlar . Bu oyuna gelmeyin , o size yapacağına siz ona dırdır yapın ki , aman karımın bayramlık ağzını açtıracağıma en güzeli onun suyuna gideyim de ağzımızın tadı bozulmasın desin.

Allah aşkına şu aileyle oturma , altlı üstlü falan filan bunları evlenmeden önce de bilmiyormuydunuz yoksa imzayla beraber mi size söylediler. İnanın anlamıyorum.
Şuan öyle bir durumum yok büyük konuşmakta istemem ama asla yapmayacağım durumdur yani ayrıca sırf eşimin ailesiyle aynı şehirde olmamak için farklı yerde eğitimime devam ediyorum . Tabii öyle aynı evde olma yada altlı üstlü durum olmayacağını bildiğim halde düşünün. Ve eşimde asla, sizin eşinizin dediği şeyleri bana demez dahi. O derece. Evlendiğimden beri topu topu en fazla 5 kete gittim sanırsam evlerine. Telefonda da kv ile hiç, kp ile toplasan 10 defa konuşmamışımdır.

Eşin çok istiyorsa kendisi yapsın bunları, yahu bizim toplum çok acayip, evlatlık görevini bile evlendiği kadın üzerinden yapıp tatmin olma peşindeler hepsi , daha dün tanıdığım insanlara neden kul köle olacakmışım, eğer köle olmak isteseydim kendi aileme köle olurdum size gerek yoktu deyiverin eşinize bıktım bu toplumumuzdan , kendinizi ezdirmeyin lütfen..

Beni istemiyorlar mi orasini bilmiyorum oyleyse de yapacaklari bir sey yok zaten dee ama onlardan yana ne tavir ne bir sey duydum. Bana bunlari yasatan eşim. Bilmiyorum hamilelikten mi artik cok duygusallastim artik dir dir falan edecek gücüm de yokki ne bileyim yoruldum bu sessiz savaş gibi şeyden

Yok ezdirmiyorum ama baski yoruyor mucadele etmek

bende gaza getirildiğine inanaıyorum , özellikle iş konusunu erkeke akıl edemez.kayınvalideniz hizmetçi arıyor kendine. eşinizde sizi hizmet etsin istiyor. hamileymişinz onu bahane edin , bebek oluncada mesafeli olun . yoksa baş edemezsiniz. yatmadan yatmaya çıkarsınız.

Size yapilan baskiyi sizde ona yapin belki anlar. 3 gun bizimkilere 3 gun sizinkilere gidicez ozaman de her gun benim ailemi arayacaksin de bakalim
Ne diyor. Ayrica ailene hizmet etmek icinmi evlendim seninle diyede sor bakalim. İsrarlarina devam ederse daha fazla mesafe koyacaginida soyleyebilirsin

Ne kadar pasifsiniz yaaa, her insanın bir dik duruşu kararlılığı olmalı bu hayatta. Birşeyi istemediğinizi söyleyip yinede yaptığınız sürece kimsenin gözünde sınırları net olan bir insan olamazsınız ve değer verilmez isteklerinize. Dik durucan, "Ben bütün vaktimi seni ailen ile geçirmek için evlenmedim, kendi ailemi kurabilmek için evlendim, ben bir bireyim üstelik hamileyim ve evimde vakit geçirmekten gayet memnunum. Elbette büyüklerimizi de yok saymam ancak beni kimsenin darlmasına hakkı yok. Sen böyle yaptıkça beni o evden iyice soguttugunun farkında bile değilsin. Yok illa annemlere hergun gideceksin diyorsan kusura bakma sen git otur ananın dizlerinin dibinde, eğer bir ana dizine bağımlı yaşamak isteseydim kendi ailemden kopmaz evlenmez ömrümü onlara adardım. " İşte bu kadar yaa korkmadan çekinmeden söyleyin, bu evlilik pamuk ipliğine bağlıysa zaten beklemeyin kendiniz koparıp atın zaman geçmeden. Ne kadar taviz o kadar köle hayatı, bu her ortam için geçerli. Bu arada bütün bunlari yaptıktan sonra kurduğu üç beş cümleden korkarak veya duygusallasarak konu uzamasin diye eski düzene dönerseniz dediğim gibi hiçbir kıymeti kalmaz geçmiş olsun o zaman.

Benim icin en büyük hata alt üst oturmak. Ne gerek var nekadar uzak okadar iyi olursun oh kafanda agrimaz bende baslrda senin gibiydim ay gidim esim sussun falan filan ama yoook olacak gibi degil bunlar 1se 2 istiyor 2yse 3 istiyor dedim böyle olmaz simdi hic gitmiyorum gayet rahatim.

Ay çok kötü ya sen alt üst oturmayı dahi kabul etmişsin kaç gelin kabul eder bu devirde . Çok muhabbet tez ayrılık getirir acaba eşin sürekli senin ailenle görüşüyor mu . Ne kadar bencillik ya . Ailesinin dolduruşuna da geliyor olabilir . Kendini üzme bebeğin de hisseder hem bebek olunca zaten daha sık görüşmek zorunda kalacaksınız . Hamileyim yoruluyorum uykum oluyor ben durmadan oraya gidemem de bari .

Yok ezdirmiyorum ama baski yoruyor mucadele etmek
Eşiniz mücadeleden vazgeçmiyor ama. Siz niye kendi ailenizi böyle yok saydırıyorsunuz? Haftada 3 akşam kayınvalideye mi gidiliyor, 3 günde kendi ailenize gidin, iş çıkışı eşiniz de gelsin madem? Adama bak, gitmiyorsun benimsemiyorsun yazıyor bir de. Senin ailen aileyse benimki de aile desenize. Sizin anne babanız yok mu, onlara niye hürmet yok?

Siz böyle, kulağımı kapıyorum, mücadeleden yoruluyorum, zaten kendiliğimden inip oturuyorum demeye devam edin. Evlendiğiniz kişi de sizi ezmeye devam eder. 5 ay sonra da şunu duyacaksınız; bebek çok küçük inin annemlerde oturun o bilir ne yapacağını. Siz de kuzu kuzu inersiniz.

Ya sinir oluyorum böyle adamların şımartılmasına. Aşk sevgi tamam da saygı olmayınca hava cıva. Sen kimsin anan kim, madem annenden kopamıyorsun niye evlendin?

Eşinizde değil kendinizde arayın hatayı. Tabirimi mazur görün, koyun güder gibi davranıyor. Ne münasebet niye her gün senin ailene gidiyormuşum ibadethane mi orası diye sormakla başlayabilirisiniz.

Eşiniz neye yardım ediyor, yemek mi yapıyor temizlik mi?
Yardım edilecekse evin eski bireyi olarak eşiniz yardım etsin, siz ne alaka.

Huzursuz olmayın bu konularda ya, kendi çalsın kendi oynasın.

Zaten o çocuk doğunca konu sahibi evinde oturmayı unutsun. Yatmadan yatmaya görür evini.

Helal olsun size aşagı yukarı aynı şeyleri yazmak için girdim yorumunuzu gördüm. Çok ama çok güzel anlatmışsınız, bizim kadınlar hep sus hep sus bu durumları anlamıyorum anlamakta istemiyorum , bir konu seni rahatsız ediyorsa ne düşünüyorsan, ne hissediyorsan çatır çatır söyler, kimse içinde ne hareketlerimi, ne davranışlarımı değiştirmem, herşey karşılıklı der geçersin.

Altlı üstlü oturmayı kabul ederek mi evlendiniz yoksa evlilikten sonra ki süreçte mi oldu

Yani bunları düşünmek için geç kalmışsınız
Alt-üstlü oturunca bu sorunları yaşayacak olmanız çok belliyken bile bile lades demişsiniz
Baştan tabii hayatım ne demek senin ailen benim ailem seve seve alt-üst otururum diyip sonrada banane ya ben görmek uğramak zorundamıyım diyince böyle tartışmalar olması normal
Baştan kabul etmicektiniz
Ha yanlış anlaşılmasın tabiki görmek, uğramak zorunda değilsiniz
Ama bunu bizimle değil eşinizle halledeceksiniz

Eşiniz neye yardım ediyor, yemek mi yapıyor temizlik mi?
Yardım edilecekse evin eski bireyi olarak eşiniz yardım etsin, siz ne alaka.

Huzursuz olmayın bu konularda ya, kendi çalsın kendi oynasın.
Ki soyle de bisey var hani madem konu yardim ben hamileyim ve bence en cok benim yardima ihtiyacim var o zaman. Tamam soylesem yardim etmeyecek kisiler degil ama her sey soylemekle dusunulmez yapilmaz. Benim ilk aylar midem bulana bulana halsizlikle yemek yaptim. Temizliğimi her seyimi kendim yapiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…