- Konu Sahibi gelinciK8787
-
ya bu çok komik.. bir yerde okudum da hatırlamıyorum nerde okudum. yine çocuk gelişimiyle ilgiliydi de... bir öğretmen anlatıyor. sınıfta çocuğun biri arkadaşlarının eşyalarını alıyor izinsiz ve eve götürüyor adı her ne ise artık eylemin. bir iki derken annesini çağırıyor öğretmen durumu anlatıyor..velinin verdiği cevap " hocam bir şey söylemeyin çocuğa eli korkak alışmasın, zarar ne ise ben öderim." yani bunu çocuğun kişisel gelişimi için düşünmüş annesi. ve gerçek yaşanmış bir olay. çok uç noktada ama madem kişisel gelişim o zaman çocuğa sınırsız özgürlük verelim.
bu durumda nasıl öğrenecek o çocuk doğruyu yanlışı?
bana da kişisel gelişimini etkilememek için engel olmuyorum demişti gelen misafir
şımarıklık başka bi şey değl..
geçmiş olsun canım.bence kuzenin senin tepkini nasıl vereceğini bilmediğinden sırıtmıştır.halbuki kalkıp elinden kalemi alabilirdi ama şok olmuşta olabilir,sen en güzelini yapmışsın.konu sahibi gibi surat etsen iyi mi olurdu
ben çocuklarımı akrabalarım dışında sadece bir arkadaşıma götürdüm.kimseye gitmezlerdi.ben evde durmazdım ama 2 kardeş evde dururlardı.bu nedenle kimseye de zararları olmamıştır.gerçi evde de hiç bir zararları olmamıştır.yoksa 2 çocuğu evde yalnız bırakıp gidemezdim
benim çocuğum var ve sana sonuna kadar katılıyorum.kendi abimin evi bile olsa(ki asla öyle bişey yoktur,o ev sadece abi evi değil hanımında evidir.o evin dirlik düzeni herşeyi o hanıma aittir) bile çocuğumun yatağının üstüne çıkarıp zıplatma gibi bir terbiyesizlik yapamam yapmam inş.
ay ben demiştim bunu ama farklı bir anlayışla demiştim. konu çocuk terbisiyesi/eğitimi ve misafirlikteki davranışlar ise..nasıl bağladım önceki sayfalarda hatırlamıyorum da: çocuğum yokken hatta bekarken; tepirek ağlayan, yerlere yatan çocuklar gördüğümde ayıplardım anneleri nasıl terbiye etmiş diye. ama kızım olduktan sonra anladım ki teorik bilgiler pratikte aynen okulda kitaplarda okuduğumuz basma kalıp bilgiler gibi mesleki hayatta kullanmadığımız bilgilermiş. yani çocuk olunca gerçekten ve gerçekten başka yönden ele alıyorsun. ama hiç bir zaman tasvip etmedim burada tabi çocuğu rahat bırakıp çay yudumlamayı.
Yine aynı kuzenin cocuğu (annesi yoktu bu kez babaanne dede vardı) ilk evlendiğimde yatak odama girmiş, çekmeceden benim dantelli sütyenlerden bulmuş kafaya gecirmiş sırıta sırıta salona geldi. Önce kahkaha attık, sonra utandık. Yengem (babaannesi) o kadar üzüldü ki defalarca özür diledi. Bu da ebeveyn diğeri de.
Ama düşünsene kücücük bir cocuk benim bütün mahremimi ulu orta cıkardı :) Herkes benim nasıl fantazi ürünler kullandığımı biliyo artık
işte böyle dediğin gibi olsa amenna yıkarsın ütülersin olur biterde.olmuyor malesef bir kere göz yumdunmu yandınnn.artık her gelişlerinde ne yatak odası kalır ne bişey.bide şu var acaba kendi yatağında da zıplattırıyormu böyle hiiiççç sanmıyorum.
yanlış ona bi lafım yok
ama o kadar kişi içinde yataktan indiren konu sahibi olmamalıydı
şimdi ne oldu yarın öbür gün eşine çocukla ilgili birşey bile dese sen zaten onları sevmiyorsun olacak
ilk zamanlar aile konuları çok hassas oluyor o yüzden
saçmalığa bak.verilen kişisel eğitime bak.çocuk kişiliği resmen hırsızlığın normal olduğu düşüncesiyle oturacak.
Yine aynı kuzenin cocuğu (annesi yoktu bu kez babaanne dede vardı) ilk evlendiğimde yatak odama girmiş, çekmeceden benim dantelli sütyenlerden bulmuş kafaya gecirmiş sırıta sırıta salona geldi. Önce kahkaha attık, sonra utandık. Yengem (babaannesi) o kadar üzüldü ki defalarca özür diledi. Bu da ebeveyn diğeri de.
Ama düşünsene kücücük bir cocuk benim bütün mahremimi ulu orta cıkardı :) Herkes benim nasıl fantazi ürünler kullandığımı biliyo artık
yanlış ona bi lafım yok
şimdi ne oldu yarın öbür gün eşine çocukla ilgili birşey bile dese sen zaten onları sevmiyorsun olacak
Çocuğun olsun da gör!
Egem ablacım, cocuk evde bırakılmaz, cocuğum var diye anne eve de kapanmaz. Cocuğun ilgisi bir şekilde dağıtılmalı. Cocuğun sınırları cizilmeli diye düşünüyorum.
Biz kücükken öyle bişi yapsak annem bizi kulaklarımızdan duvara civilerdi eminim :) Tabi ki cocuktur sımarır ama annenin anında müdahale etmesi gerekiyor.
:) yazdığını görmedim ama biri kesin söyler diye düşündüm
Diyorum ya; cocuk bu alır kalemi duvarları da boyar ama anne de picasso izler gibi izlememeliKalemi alıp cocuğun gözüne sokmalı dermişim ahahahaha
yanlış ona bi lafım yok
Çocuğun olsun da gör!
yorumuna hem güldüm hem eyvahhhhh die tepki verdim yaa bian çocuğun öyle salonun ortasına geldiğini hayal ettim :) bnde utanırdım heralde ama çokta komik :) sıpaya bak sen insan bi çorap patik havlu bişi bulur gtmiş neyi bulmuş:)))
Elmayra senin olay çok fenaymış.ben daha beterini biliyorum ama..çocuk arkadaşın yatak odasına girmiş,kondomları almış eline aa anne bak x ablanın dolabında balon buldum diye milletin yanına getirmiş
bizim çocuğumuz olunca v ye gidelim elmayra
ama o bize gelmesin
bende herkes gibi benim çocuğum öyle yapmaz derim olur biter
kırk yılında başında burda bana iyilik meleği dendi çok mutluyum
konu sahibi arkadaşım tamam anladık el emeği göz nur anneciğin işlemiş biliyorsun ki herkesin çeyizinde var onlardan
herkesin malı kıymetli evine yeni gelmiş birisine de hele ki eş ailesine bir kere görmezden gelebilirdin
belki sen o gün nasıl davrandıysan kimbilir o da sana salonu açmamıştır olabilir mi
aynen öyle evet... ne insanlar var doğruları bu şekilde..
bizim çocuğumuz olunca v ye gidelim elmayra
ama o bize gelmesin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?