- 21 Aralık 2009
- 33.534
- 18.232
- 498
- Konu Sahibi gelinciK8787
-
Bence de sahip çıkamıyosan çocuğuna gitmeyeceksin misafirliğe,kimse senin çocuğunun arkasından dolaşmak zorunda değil.Kadın hem yeni evli,hem çalışıyo olduuuu hem kaç kişiyi ağırlayacak yedirecek içirecek,hizmet edecek,hem çocuğun arkasından dolaşacak,misafir gittikten sonra da halıyı kuru temizlemeye verecek,yatak örtüsünü yıkayacak...
Biz küçükken akraba ya da komşu misafirliğe gittik mi koltuktan kalkamazdık valla annemiz tembihledi diye.Özgürlükse kendi evinde özgür olsun,herkesin kendine ait düzeni,işi gücü,zamanı yada sabrı var..
sinir oluyorum ya bizede geliyolar anca çene çene çene,çocukları evi darmadağın ediyo,girmedikleri oda,açmadıkları dolap kalmıyo sadece uyduruktan oğlum yapma etme,sonra yıne çeneye devam...
sahip çıkacaksın çocuğuna ve alınganlık ta yapmayacaksın bide üstüne..
Biz de misafiri üzmüyoruz, üzmemeliyiz. Kadın şımarık bir cocuk yetiştirdiyse bu onun sorunu. Cocuğu boğacak, annesini azarlayacak değiliz.
Geçenlerde kuzenimin cocuğu cd kalemiyle bembeyaz deri sandalyelerime cin ali resmi yapmış. Ben farketmedim sesi duydum sadece, annesi "yapma eylül" diyo. Salona girdim Allah'ım, benim taksitlerini aylarca ödediğim sandalyeye sırıta sırıta desen ciziyodu eylül annesi de elinde cay sırıtarak bana bakıyordu. Yanlarına gidip, yapma bebeğim, ben sana defter vereyim dedim. Annesi hala gülüyordu. E ben tabi ki sesimi cıkarmadım ama onlar gidince arkasından epey sövdüm. Cocuğunun sandalyeden alsa, benden de defter kağıt bişi istese kötü mü olur?
Siz evinize gelen cocuklara "ciz tatlım ciz" mi diyorsunuz çok merak ediyorum?
benim komşu gelir oğlu benim kadar olacak nerdeyse
ne diyosa yapsında başımızı şişirmesin rahat rahat oturalım der
kendi evinde terlkiler havada uçar ,çocuk odasından çıkınca
neymiş evi yeni silmiş
ee benim ev ahırmı
şey der bide benim evde tabi ''çocuğun isteklerine hayır deyince pısırık olur diye korkuyorum''
yahu oğlan beni susuz getirir ne pısırığı
git kendi evinde terbiyesini ver
Biri gelip bana çocuğun olsunda gördemeden gideyim ben
Biri gelip bana çocuğun olsunda gördemeden gideyim ben
bana da kişisel gelişimini etkilememek için engel olmuyorum demişti gelen misafir
şımarıklık başka bi şey değl..
bana da kişisel gelişimini etkilememek için engel olmuyorum demişti gelen misafir
şımarıklık başka bi şey değl..
normalde bende sevmem rahat anneleri
ama evine ilk kez gelinmiş eşinin ailesine de böyle davranmak ayıp bence
bi kerelik görmezden gelinebilirdi diye düşünüyorum
nasıl bi surat asıldıysa kadın evden gitmiş
çocuğuna sahip çıkamayan misafirliğe gitmesin diyorsunuz da ,orası el değil ki,kardeşinin de evi.ele gitmeyebilir ama kardeşine gider.evet çocuklara dikkat edilmeli ama adı üstünde çocuk,bir anda herşeyi yapabiliyorlar.elbette kırıp döksünler denmiyor ama biraz daha anlayışlı olunabilir.
benim eşimin ailesi evimi gezerken yatak odasına şööyle kafalarını uzatıp
çok güzel sağlıkla kullanın dediler
girmediler bile
orası mahremdir
insanlık hali çamaşır gecelik olabilir
benim yeğenlerim küçükken ablamın çamaşırlarını pijamalarını çıkarıp çekmecede oyun oynarlardı
ablam bazen görmeyebiliyodu..
bunlar bakmayı geç çocuğu almış yatakta zıplatmışlar
ben pek iyi niyet görmedim
''burası oğlumun evi istediğimi yaparım''zihniyetindeki insanlar böyle yaparlar
yoksa surat asmak hoş değil tabi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?