Eşim ve ailesi

bence herkes herkesi anladı ama sapma yaşanıyor.. uslup konusunda bir kaç mesaj ile uslup tayini yapamayız..bir kaç konuda karşılaşsaydınız anca "hipotez" diyebilirsiniz.

çocuğuna sahip çıkamayan misafirliğe gitmesin diyorsunuz da ,orası el değil ki,kardeşinin de evi.ele gitmeyebilir ama kardeşine gider.evet çocuklara dikkat edilmeli ama adı üstünde çocuk,bir anda herşeyi yapabiliyorlar.elbette kırıp döksünler denmiyor ama biraz daha anlayışlı olunabilir.

konu sahibi arkadaşım seni öyle iyi anlıyorumki hafta sonu bana yatıya gelen misafirlerden sonra.iki anne geldi ve üç çocuk allahtan benim oğlum yoktu.evet misafirlerim sevdiğim insanlardı.arkadaşım ve ablası.lakin arkadaşımın ablası inanılmaz vurdum duymaz.kızı kızkardeşinin oğluna kafa atıyor kafasını vestiyere çarpıyor o yine kendi kızını sahipleniyor.öyle sinir oldumki anlatamam.neyse burası beni ilgilendirmezde.fakat gel gelelim evime yaptıkları dolabı açıp ordan meyveli yoğurt alıp eline yüzüne sürüp sonra koltuk örtülerine sürmesi.balkona çıkıp mandalları teker teker yere atması.elektrik süpürgesinin filtresini balkondan aşağı atması ve bunları bile bile annesinin hiç müdahale etmemesi.7 aylık hamile halimle kızın peşinden ben koşturmak zorunda kaldım.kızını çıplak ayak tuvalete götürdüğünü görünce artık gittikten sonra bütün evi kaldırıp temizlik yaptım.ha yine gelecez deseler başım üstüne gelsinler asla bahane üretmem gelmesinler diye ama çocuk çocuktur anlamaz yapar da anneler lütfen biz odun sap anne olmayalım.

Biri gelip bana çocuğun olsunda gör demeden gideyim ben

geçmiş olsun canım.bence kuzenin senin tepkini nasıl vereceğini bilmediğinden sırıtmıştır.halbuki kalkıp elinden kalemi alabilirdi ama şok olmuşta olabilir,sen en güzelini yapmışsın.konu sahibi gibi surat etsen iyi mi olurdu

ben çocuklarımı akrabalarım dışında sadece bir arkadaşıma götürdüm.kimseye gitmezlerdi.ben evde durmazdım ama 2 kardeş evde dururlardı.bu nedenle kimseye de zararları olmamıştır.gerçi evde de hiç bir zararları olmamıştır.yoksa 2 çocuğu evde yalnız bırakıp gidemezdim

Son düzenleme:

bana da kişisel gelişimini etkilememek için engel olmuyorum demişti gelen misafir

şımarıklık başka bi şey değl..

Son düzenleme:
bence haklı bir tepki olmuş. sonuçta hatırası olan bir şeyin üstünde zıplanılması hoş değil. ayrıca yatak odasına izinsiz girilmesi de hoş değil. kendini bilen insan bunları yapmaz zaten. çocuğa da bir şey dememişsiniz sonuçta. biraz alınmalarında sakınca yok bence. aksi halde her geldiklerinde bu tarz hareketleri hatta yüz bulduklarından daha da fazlasını yapabilirler o zaman da huzurunuz kaçar. yani bazı yorumlara şaşırıyorum. sen alttan al, sesini çıkarma mantığında yaklaşılıyor olaylara. bu mantıkta düşünen kişilerin kendini ezdirdiğini düşünüyorum. mantıklı sebebiniz varsa tepki göstermek için alttan alta tepkinizi gösterin. politik olmak her şeye izin vermek sesini çıkarmamak değildir. yeri geldiğinde güzel bir dille uyarılması gerekir ilgili insanların. orası sizin eviniz, sizin yaşam alanınız fazla müdahale ettirmek yanlış olur.

dün çocuklu misafrilerim vardı bu konular üzerine konuştuk hoş misafr denmez ablam sayılır 4 yaşında oğlu var yeğenlermden ayırmam yaramaz falan değil bişi kırıp dökmez hatta bütün gün birlikte oyun hamurlarıyla oynadık :)) ama ben konu sahibibe çok hak verdm üstelik kalp kırcak bişi de yapmamış ... herkes çocuğuna sahip çıkmalı!!!

geçen aylarda iftara gtmiştik istanbulda çok bilinen şık bi restauranta bahçeli byer ortada havuz var (süs havuzu)
2 çocuk ellerini sokup oturan insanların üstüne su sçratıyo üstleri sırılsklam tabi bütün kollar havuzun içinde neyse garson ailesinin yanına gdip '' efendim havuz elektrikli,çocukları elektrik çarpabilir dedi gayet kibar bi şekilde ve adam aynen şöyle dedi çok kaba bi ses tonuyla -napabilirm!! oynayacak tabi biz burda yemek yiyoruz!!!!!! deli oldum eğer sıçrattıkları sudan 1 damla üstüme gelseydi vercektim ağzının payını ama gelmedi allahtan ve kadının umrunda değil yayılmış sigara içiyo çocuğun yaramazlığını geçtim havuz gerçekten elektrikliydi bu kadarda rahat olunmaz yani!!

benim çocuğum var ve sana sonuna kadar katılıyorum.kendi abimin evi bile olsa(ki asla öyle bişey yoktur,o ev sadece abi evi değil hanımında evidir.o evin dirlik düzeni herşeyi o hanıma aittir) bile çocuğumun yatağının üstüne çıkarıp zıplatma gibi bir terbiyesizlik yapamam yapmam inş.

ay ben demiştim bunu ama farklı bir anlayışla demiştim. konu çocuk terbisiyesi/eğitimi ve misafirlikteki davranışlar ise..nasıl bağladım önceki sayfalarda hatırlamıyorum da: çocuğum yokken hatta bekarken; tepirek ağlayan, yerlere yatan çocuklar gördüğümde ayıplardım anneleri nasıl terbiye etmiş diye. ama kızım olduktan sonra anladım ki teorik bilgiler pratikte aynen okulda kitaplarda okuduğumuz basma kalıp bilgiler gibi mesleki hayatta kullanmadığımız bilgilermiş. yani çocuk olunca gerçekten ve gerçekten başka yönden ele alıyorsun. ama hiç bir zaman tasvip etmedim burada tabi çocuğu rahat bırakıp çay yudumlamayı.

bana da kişisel gelişimini etkilememek için engel olmuyorum demişti gelen misafir

iyi hoş da kişisel gelişim evinde niye engelleniyo peki
çocuk yaramaz olur kadın göz kulak olur peşinde dolaşır ama çocuk kırar dökerse
sende dersin kadın sahip çıktı ama çocuk çok yaramazdı ne yapsın
ama 5 dönüm bostan yan gel yat osman la annelik olmaz
o çocuk senin sorumluluğunda bakmak sahip çıkmak zorundasın
helede başkasının evine zarar veriyosa gözlerim 4 tane olur benim

Son düzenleme:
normalde bende sevmem rahat anneleri
ama evine ilk kez gelinmiş eşinin ailesine de böyle davranmak ayıp bence
bi kerelik görmezden gelinebilirdi diye düşünüyorum
nasıl bi surat asıldıysa kadın evden gitmiş

canım bence sen haklısın tabiki ama suç büyüklerde k.v orda el çırpıp çucuğu zıplatırsa o çocuk onu doğru zanneder her yerde yapar bende hoşlanmam yatağımdaa zıplanmasından bazı anneler çok rahat nedense valla bende iki çocuk büyüttüm kimsenin yatağında zıplatmadım eline birşeyler verip döktürmedim hep peşlerindeydim bazı anneler ilgisiz oluyor sanki dünyada sadece onlarda çocuk varmış gibi

Valla kızlar, iyilik meleği olan arkadaşlarıma burdan selam ediyorum, malesef ben o kadar sabırlı değilim, hele anacığımın göz nuru döktüğü örtüde çocuk tepindiriliyorsa hiç sabredemem. Dün görümcemdeydik, kendi salonu kaç yıllık, misafirleri orda yemek yedirmek istemedi. Millete mutfakta yemek verdi, hem de birisi orda yemeği teklif ettiği halde.. Kimse kusura kalmasın herkesin malı değerlidir. Aksini iddaa eden realiteden uzaktır bence. Yesinler içsinler otursunlar evimde hiç birşeyde gözüm yok ama sağa sola zarar vermeden....

Son düzenleme:

ya bu çok komik.. bir yerde okudum da hatırlamıyorum nerde okudum. yine çocuk gelişimiyle ilgiliydi de... bir öğretmen anlatıyor. sınıfta çocuğun biri arkadaşlarının eşyalarını alıyor izinsiz ve eve götürüyor adı her ne ise artık eylemin. bir iki derken annesini çağırıyor öğretmen durumu anlatıyor..velinin verdiği cevap " hocam bir şey söylemeyin çocuğa eli korkak alışmasın, zarar ne ise ben öderim." yani bunu çocuğun kişisel gelişimi için düşünmüş annesi. ve gerçek yaşanmış bir olay. çok uç noktada ama madem kişisel gelişim o zaman çocuğa sınırsız özgürlük verelim.
bu durumda nasıl öğrenecek o çocuk doğruyu yanlışı?

işte böyle dediğin gibi olsa amenna yıkarsın ütülersin olur biterde.olmuyor malesef bir kere göz yumdunmu yandınnn.artık her gelişlerinde ne yatak odası kalır ne bişey.bide şu var acaba kendi yatağında da zıplattırıyormu böyle hiiiççç sanmıyorum.

Son düzenleme:

bi anda olmamışkı çocuk yatağın üzerinde zıp zıp zıplıyo ve ona alkış tutuyolar???
bence benim evim dışındaki her yerde misafirimdir ben
evlensem annemin evine gezmeye gelsem bile orada misafirimdir ben
öyle düşünüyorum
o yüzden daha özenli olmalıyız..

benim eşimin ailesi evimi gezerken yatak odasına şööyle kafalarını uzatıp
çok güzel sağlıkla kullanın dediler
girmediler bile
orası mahremdir
insanlık hali çamaşır gecelik olabilir
benim yeğenlerim küçükken ablamın çamaşırlarını pijamalarını çıkarıp çekmecede oyun oynarlardı
ablam bazen görmeyebiliyodu..
bunlar bakmayı geç çocuğu almış yatakta zıplatmışlar
ben pek iyi niyet görmedim
''burası oğlumun evi istediğimi yaparım''zihniyetindeki insanlar böyle yaparlar
yoksa surat asmak hoş değil tabi

bende şunu anlamıyorum,3 yaşındaki bir çocuk neden yatak odasında,yatağın üzerinde zıplatlıyor..bu çocuğu oyalamanın başka yolu yok mu? ben buradan annesinin terbiye anlayışı ile ilgili olarak az-çok fikir sahibi olurum..bırakın kardeşimin evini,anneme bile gittiğimizde bu tarz şeylere asla izin vermem..evdeki her alan çocuğun oyun alanı olamaz..sınırlarını bilmeli..bunu öğretecek kişide annedir.

Yine aynı kuzenin cocuğu (annesi yoktu bu kez babaanne dede vardı) ilk evlendiğimde yatak odama girmiş, çekmeceden benim dantelli sütyenlerden bulmuş kafaya gecirmiş sırıta sırıta salona geldi. Önce kahkaha attık, sonra utandık. Yengem (babaannesi) o kadar üzüldü ki defalarca özür diledi. Bu da ebeveyn diğeri de.

Ama düşünsene kücücük bir cocuk benim bütün mahremimi ulu orta cıkardı :) Herkes benim nasıl fantazi ürünler kullandığımı biliyo artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…