ALLAH GÖSTERMESİNBoşanacagim diye resti çekip evden çıkan kadın donmeyecek geri sonra da ay ne yapayım arayı düzeltebilirim demeyecek.
Allah sana akıl versin diyecek şey yok bu tavrınla seni çok yakında boşar o adam
SİNİRLİ HAREKT ETTİM O BANA AILESININ YANINDA BAGRINCA BENDE KENDIMI SAVUNDUM NAPIYIMMBoşanacagim diye resti çekip evden çıkan kadın donmeyecek geri sonra da ay ne yapayım arayı düzeltebilirim demeyecek.
Allah sana akıl versin diyecek şey yok bu tavrınla seni çok yakında boşar o adam
tamam diyip boşandığında napıcaksınız evliliğinizi eşinizi kendi ellerinizle itiyorsunuz yazık gerçkten üzlüyorm böle şeylere lutfen toparlanın eşinizinn ailesinden önce eşinizin güvenini tekrar kazanın aranızdaki bağları kuvvetlendirin hai boşandınız başkasıyla evlendiniz huy yine aynı yine aynı şeyleri yaşarsınızEVET HEP BOŞANALIM DİYORUMsıkışınca oyle dıyorum
AYRILMAK İSTEMİYORUM.ARTIK NAPMALIYIMtamam diyip boşandığında napıcaksınız evliliğinizi eşinizi kendi ellerinizle itiyorsunuz yazık gerçkten üzlüyorm böle şeylere lutfen toparlanın eşinizinn ailesinden önce eşinizin güvenini tekrar kazanın aranızdaki bağları kuvvetlendirin hai boşandınız başkasıyla evlendiniz huy yine aynı yine aynı şeyleri yaşarsınız
karışmıcaksın rahat bırakcaksn gereksiz suratta yapma güvenmiyomusun yada kendinle ilgili sıkıntın mı var o zmn destek alacaksın aşamadığın yerde bi psıkologa gidiceksin çıkın gezin imkanınız varsa tatile kaçamak yapın havanız değişir ve konuşun eşinizle ben bu yaptığımdan ipişmanım çocukluktu lutfen bundan sonra birbirmizi kırmayalm diceksn olgun olunAYRILMAK İSTEMİYORUM.ARTIK NAPMALIYIM
TAMAMkarışmıcaksın rahat bırakcaksn gereksiz suratta yapma güvenmiyomusun yada kendinle ilgili sıkıntın mı var o zmn destek alacaksın aşamadığın yerde bi psıkologa gidiceksin çıkın gezin imkanınız varsa tatile kaçamak yapın havanız değişir ve konuşun eşinizle ben bu yaptığımdan ipişmanım çocukluktu lutfen bundan sonra birbirmizi kırmayalm diceksn olgun olun
Eşinizin olanı biteni bu saatten sonra babasına anlatmasına gerek yok ki, zaten olay onların yanında yaşanmış. Bundan sonra anlatmasa bile siz onların gözünde oğullarını sıkan gelin olarak kalacaksınız. Ayrıca eşiniz ailesinin yanında size el kaldırmış, siz benim dediğim olsun dışarı çıkmasın mantığındasınız. Kayınpeder kendi aleminde yok boşarım yok döverim, heee oldu başka ne yapar acaba? Aile olarak neresinden bakalırsa el de kalan bir aile. Ama siz eşinizin size uyguladığı şiddeti dert etmeyip kayınvalideniz ve kayınpederinizin telefonlarınızı açmamasını dert etmişsiniz nedenseHAKLISINIZ ONA DERT ETMISIM .PSİKOLOJIM DEGISTI
EVET ben haklıyım dimi. ben napayım artık yaYine ikiyuzluluk, yine uslubun ozu ortmesi sorunu.
Bu kadin memleketine gittiginde kocasini ailesi ile birakip arkadaslariyla icmeye gidebilir mi?
Kayinpeder magandanin tekiymis, terbiyesizliginin ustune konu sahibi haksizmis gibi ariyor, bir de acmiyorlar.
Ozur dilemesi telkin edilmis. Aldatilmasini, hovardaligi normal goren ve parasinin ustune yatma planlari yapan adamdan mi ozur dileyecek?
Cok ozgurlukcusunuz kocalar soz konusu oldugunda,tebrik ederim. Bu konuyu konu sahibi tam tersi sekilde acsaydi ne ahlaksizligi kalirdi ne sacmaladigi.
Adam kadina el kaldirmis bir de. Yaziklar olsun.
EVET ben haklıyım dimi. ben napayım artık ya
napıcamEşinizin dışarı çıkmasını büyük olay haline getirmişsiniz. Ailesinin yanında kavga ederseniz onlarda kendilerinde karışma hakkı görürler.
napcMEşinize karşı takındığınız tavır çok çirkin ve itici öncelikle bunu söylemeliyim.Evlendiğiniz zaman eşinizin sahibi olmuyorsunuz,hayatı paylaşmak üzere söz veren,birbirini seven,iki ayrı insan olmanız gerekiyor.Sürekli dipdibe yaşamak takıntısından kurtulun lütfen.Unutmayın ki eşinizin sizi tanımadan önce de bir ailesi,arkadaş çevresi vardı belki de onu bu ilişkileri içinde gözlemleyerek sevmeye,evlenmeye değer gördünüz.Maalesef bizim toplumumuzda çok sık yapılan bir hata ;evlenilen kişiyi sanki bir geçmişi yokmuşçasına, tüm çevresinden soyutlayarak ona kendi bencil isteklerini,kendi doğrularını,kendi yaşam biçimini,kendi ailesini vs dayatmak.Bunu kadınlar da yapıyor,erkekler de ve ne yazık ki tüm bunlar normal şeylermiş gibi karşılanmakta.Benim tavsiyem biraz kendi içinize dönmeniz ve nerede yanlış yaptığınızı aramanız.Sinirli ve agresif bir yapınız olduğunu söylemişsiniz,eşiniz sizin için gerçekten saygı duyduğunuz,sevilmeye değer biri mi?
Yoksa üzerinde egonuzu tatmin ettiğiniz,onun vasıtası ile kendinizi var ettiğiniz bir araç mı? Zira sergilediğiniz davranışlar psikolojik şiddet içeriyor.Onu tüm çevresinden soyutlayarak tamamen kendinize bağımlı dolayasıyla tüm isteklerinizi kolaylıkla kabul edecek,kaprislerinize boyun eğecek duruma getirmeye çalışıyor gibisiniz. Aynı soru eşiniz için de geçerli.Birbirinizin kişisel alanlarına saygılı,mutlu bir beraberlik sürmeniz dileğiyle...
Eğer gerçekten düzeltmek istiyorsanız; güzel bi kahve yapın ya da sevdiğiniz herhangi bir şey ,amacınızın kesinlikle tartışmak,kavga etmek,haklı çıkmak olmadığını belirterek, eşinize konuşmak istediğinizi söyleyin,öncelikle eğer eşinizi seviyorsanız bunu söyleyerek başlayın,karşılıklı bu konuyu ve daha önce sizi kıran olayları,ondan,evlilikten beklentilerinizi,neyi,nasıl yapsanız daha iyi olacağını,onun sizden beklentilerini,nasıl daha mutlu olacağını sorun,öğrenin,anlatın birbirinize saldırmadan herşeyi konuşun,sonra bakın bakalım çabalamaya değer mi, ikinizde bunu istiyormusunuz?Cevabınız evet ise ikinizde elinizi taşın altına koyun.Kavgalar ilişkileri yıpratır,en sevdiğimiz insan bile bir sözü ile bizi kendisinden soğutabilir o yüzden kelimelerinizi dikkatli seçin,hakaret etmeyin,suçlayıcı dil kullanmayın,rahatsız olduğunuz şeyleri kavga etmeden söyleyin,örneğin "sen arkadaşlarınla dışarıda çok uzun vakit geçirdiğinde kendimi yalnız hissediyorum,sıkılıyorum,seni özlüyorum "diyebilirsiniz kavga etmek yerine,bu olay için de içten bir şekilde özür dileyin eşinizden ve ailesinden,ne kadar üzgün olduğunuzu anlatın eğer birbirinizi suçlamadan karşılıklı konuşmak mümkün olmuyorsa duygularınızı bir kağıda yazın,yazarak anlatın ve eşinizle bir daha başka insanların yanında kavga etmeyin,birbirinizi küçük düşürmeyin ve kendi alanlarınızı yaratın bir hobi edinin,arkadaşlarınız olsun eşinizin kendine ayırdığı vakitlerde ona sinirlenmek,kendinizi üzmek yerine siz de sıkılmadan vakit geçirin,kendimce bunları söyleyebiliyorum umarım işinize yarar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?