esim ve ailesine duskunlugu

pembesu33

bayan pozitif :)
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2014
2.635
2.289
83
Kizlar baslik nekdar dogru oldu bilmiyorum.. sorunum soyle esimin annesi vefat etmis babasi sagir dilsiz ve gormuyor birde abisi var evli.. biz 8 aylikevliyiz babasi bir gun abisinde yenek yiyor bir gun bizde ama ototurduğu ev farkli. Biz hem babasi gozumuzun onunde olsun dye abisi ve biz ortak apartman yapmaya karar verdik vir evleri vardi satildi arsa alindi evin bizz eltimle bilezillerimizi verdik... ama evin % 70 i bitince ev kredisi ceklicek tabi bu surecte biz dugun takilarimizi ustumuze takilan 7000 tl yide koyduk abisi koymadi oda dha 1.5 yillik evli o dgun borcunu odedi takilariyla.. neyse esim dediki hiz takilarimizida koyalim kredi cekilince paramizi geri aliriz dedi fakat smdi ev btmek uzere ve cekilen kredi eve yetmediki biz 7000 tl paramizi nasil alicaz esim almicaz dedi.. abisi insaatta esime yardima gelmekte ble cekiniyor sanki evi sadece biz yaptiriyoruz btun sorumlulul bizde ben tamam dedim ama icimi yiyen bseyler var ben o parayla ustune ekleyip araba alicaktik kizlar ama simdi o para yok sadece bizim evimiz olsa alyansima kadar veririm ama ortak ve cekilen kredi babasinin maasiyla odenicek.. ve abisi cekilen krediden 1000 lira istyor evinin eksigi varmis ama biz alamiyoruz 7000 tl paramizi kizlar bunda haksizlik yokmu esim abisinin by hatalarini gormuyor hic bir laf ettirmiyor kizlar..

Ay kıyamam adamcağız o halde nasıl tek başına kalıyor. Boşver in 7000 i falan gençsin iz toplarsınız ama o paradan 1000 lira para vermeniz çok saçma olur. Busefer alıştırmış olursunuz

Ortada hak var bir. Ikıncısı altın kadının hakkıdır ve senbborc olarak vermişsssin oyuzden oborcu odemek zorundalar sana ofemezlerse ahırette vay hallerine.

Her ailede bir enayi yolunacak kaz gözüyle bakılan çıkıyor işte.

eve verdikleriniz aynı miktarda değilse sen de dairelerden hangisi iyiyse onu alırsın o zaman ben daha fazla verdim diyerek olmaz mı

kaynınız biraz uyanık galiba.
altınları bir taraf verdiyse diğerininde vermesi gerekirdi.
şimdi onların borcu yok siz bi de düğün borcu ödiyceksiniz.
eşinizle tartışarak değilde sakince konuşun. iyi bi anına denk getirin.
kızarak söylerseniz pek kar etmez.

Kizlar esimin de yapabilecigi bsey yok kredi yetmedi dha borc kalicak onlari nasıl odeyecegiz dye dusunmekten cok yoruluyor dha 23 yasinda kendisi herseyi tek basina ugrasiyor Allaha skur suan borcumuz yok esim hep para britirmis dgunumu esyalarimi dort dortluk pesin aldi ama abisi kendi dgun borcunu takilariyla odedi... bizim takilarimiz da borcumuz kalamdgi icin araba alicaktik benim aileminde hakki emegi var ortak ustumuze takilanlar sonucta ben geri alicaz dedigi icin verdim ama evdeki hesap carsiya uymadi kredi eve yetmedi dairelerin ikiside ayni esime destek olmak istyorum ama abisiinin bu sorumsuzlugu yuzunden icimi kemiriyor. Annem kizim parayi herzman bulursunuz Allah kimseninhakkini kmsede brakmaz sen hzuurunu kalbni bozma dedi siz olsaniz ne yapardiniz kizlar yaa bu konuyu kafamdan atmaknistyorum

Canım, eşinin bu durumda pek yapabileceği bişey yok gibi, bir de sen sürekli bizim paralar, altınlar n'olacak, Abin hakkımızı yedi diye konuşup adamı ikinci bir strese sokma. Anneni tebrik ettim bu arada.
Zamanla belki, abisinin durumu daha iyi olduğunda tekrar gündeme getirilir bu durum.
Kayın pederin şimdi kaldığı ev satılmayacak mı? Oradan hakkınızı alamaz mısınız?

Ne olur arkadaşlar bırakın artık şu hesap kitap işlerini
Kör sağır ve dilsiz bir baba var ortada ya
Ona bakmak isteyen, üstelik aynı evde oturacağız diye diretmeyen, elinden geleni yapmaya çalışan bir evlat!
1000 tl isteyen bir abi!
Ne olur ki abisine 1,000 TL verse?
Abisi de elinde olanı vermiş zaten (eltinin bilezikleri)

Mutluluğun, huzurun yanında bunlar çok küçük hesaplar.
O yaşlı adama bakmanın huzuru bunlarla ölçülür mü?

Ayrıca
Şu "kıyas" kötü birşey
İyilik yapacaksan o şu kadar yaptı diye hesap ederek değil
hesapsız kitapsız yapacaksın
kendin için ve iyilik ihtiyacı olan kişi için yapacaksın.

Arabayı da sonra alıverin. Gençsiniz, ne olur ki???

Ben parada deilim inanki babasinin evi satildi zaten bu arada kizlar... ben abisinin sorumsuzlugundayim evinin esyalarini degistircekmis bunun icin para istyor benim esim pazar gunleri ble insaaata gdip ustalara cuvalla cimento v.s. tasiriken abisi balil tutmya gdyor esim tek basina ölup btiyor derdni kimseye anlatmyorda ben bu haksizliga tahammul edemiyorum iste esim bu haksizligi nasil gormuyor kizlar anlamiyorum

Bu durumda yapabilecegin bir sey yok.
Sukret abisiyle deyil esinle evlenmissin.
belli ki abi para konusunda esin gibi iyi deyil.
Merak etme daha ne 7000 liraniz olur.
bence su an dusunmemeye calis.
Abisi hakkinizi yiyor ama yanina kar kalmaz.

Esin goruyordur, ama genc oldugu icin nasil tepki verecegini bilemiyordur.
Bir de sen ustune gitme.
Ama tabi eyer butun bu ev meselesi bittikten sonra abi gene para yemeye calisirsa kiyameti kopar.

Saolun kizlar 3 gun once ogrendim bu konuyu yani paramizi alamicagimizi 3 gundur kendimi yedim ne para ne emek hic bsey yok hep esim inanin abisinin borc kalacagindan dahil haberi yok bukadar ilgisiz eve karsi biz ev btti gelin tasinun dcez gelip tasincaklar ( ama esim cok yipratti heran uzen bagiran kizan binbabasi var onami uzulsun isinlemi ilgilensin insaatimi dusunsun krediyimi kalan borcumu hangisini dusunsun dha 23 yasinda onun yasinda olanlar henuz anbe babasinin yaninda gezipntozuyor.. kadersiz kocam benim bna sorunlarini hic bahsetmedi bende artk bni sevmiyo dye gunahini aldim hep kizlar ama smdi destek olucam ama abisinin bunyaptigini gormwzden gelwmiyorum esim hala abisinin dogalgaz parasinin son gunu bgun dye abisini ariyor dusunun abisinin faturalarina kadar esim ilgileniyorr

Eşiniz neden görmesin?
Abisi haksızlık ediyor diye babasını mı ortada bıraksın? İnşaat mı yarım kalsın?
Gözardı etmiş bence bazı durumları o kadar.

Çekilen krediyi kim ödüyor peki abimi ödüyor yoksa siz mi ödüyorsunuz evlerin tapuları kimin olacak.Eğer çekilen krediyi abi ödüyorsa yardım yapabilirsiniz sonuçta siz de oda altın vermiş eğer dediğim gibiyse fazla bir sorun yok.

Eşiniz neden görmesin?
Abisi haksızlık ediyor diye babasını mı ortada bıraksın? İnşaat mı yarım kalsın?
Gözardı etmiş bence bazı durumları o kadar.
Dogru diyosun kuzum tabiki ama kebdini okdar yipratyorki abisine gdip kizmak istyorum brazda siz ilgilenin evle kardesin hic mutlu deil gulemiyo konusmuyo hep içinden dusunuyo

Cnm babasinin emekli maasiyla ve ustune abisi ve biz ayni miktarda ekleyip odeniyor. ama kredi borcu disinda borclar kaliyor 20.000 gbi benim saf kalkpli esim ben bnu abime nasil soylucem dye dusunuyor ve bu paranin nasiln odencek dye icini kemiriyor. abisiyle aldgi maas ayni kizlar.. yani durumlarimiz ayni

[QUOTE="pitircik22, post: 38350620, member: 640olnm babasinin emekli maasiyla ve ustune abisi ve biz ayni miktarda ekleyip odeniyor. ama kredi borcu disinda borclar kaliyor 20.000 gbi benim saf kalkpli esim ben bnu abime nasil soylucem dye dusunuyor ve bu paranin nasiln odencek dye icini kemiriyor. abisiyle aldgi maas ayni kizlar.. yani durumlarimiz ayni[/QUOTE]
Tapuda abisinin ustune kizlar adamin ustune ev.. ne guzel dmi kardesin ev yaptrisin herseyin sorumlulugu skintisi kosusturmayi ustlensin sen git taşin ooooohhhh... ben bnu kabul edemiyorum iste

Tapuda abisinin ustune kizlar adamin ustune ev.. ne guzel dmi kardesin ev yaptrisin herseyin sorumlulugu skintisi kosusturmayi ustlensin sen git taşin ooooohhhh... ben bnu kabul edemiyorum iste[/QUOTE]
Konut kredimi çekildi eğer yoksa ihtiyac mı konut kredisinde krediyi kim çekerse evin tapusu onun üzerine oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…