• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ve annem...

bebek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2012
432
16
68
Bursa
Merhaba arkadaşlar. Bugün yaşadığım bir sorundan bahsedeceğim. Sabah işe gelmek için kurduğum alarm çaldı. Eşim uyandı ama benim çok uykum vardı kalkmak istemedim. Patronum da ramazanda normaldeki gibi erken gelip geç çıkmana gerek yok. Saatleri kendine göre esnetebilirsin demişti. Hamilelikten birde sanırım eskisinden çok daha fazla uyku ihtiyacım oluyor. Eşime bugün biraz geç gideceğimi söyledim. Bana fatura için ayırdığı parayı uzattı. Şunu da yatırırmısın dedi. Bende zaten geç gidiyorum bide faturayla uğraşırsam çok fazla geç kalacağımı, ya onun yatırmasını yada yarın yatırmamın uygun olup olmadığını sordum. Sinirlendi tamam ben yatırırım dedi çıktı gitti. Bende ondan yarım saat sonra çıktım evden. İşe geldim. Annem de çalışlıyor. Çay molasında beni aradı biraz konuştuk. Sonra ne oldu bilmiyorum telefonumun şebekesi gitmiş sanırım. Eşim beni aramış ulaşamamış. Annemin haberi var mı diye annemi aramış. Dün anneme şaka olsun diye anne karabatak gibi her telefondan sen çıkıyorsun demişti biz babamın telefonundan konuşurken annem aldı diye. Annemde alınmış o sözüne, belki konuşmamızı istemiyordur diye annemde yok oğlum haberim yok demiş. Bugün konuştunmu hiç demiş o da konuşmadım demiş. Sonra ben eşimi aradım. Telefonu nerdesin sen diye bağırarak açtı. Neye uğradığımı şaşırdım. Ne oluyo dedim. Telefonun neden kapalı dedi. Değildi dedim. Annende bende bugün sana ulaşamadık dedi. Hayır ben annemde bi saat önce konuştum dedim. Kim yalan söylüyo ne oyun oynuyosunuz bana diye bağırmaya devam etti. Biraz tartıştık kapattık telefonu. Annem aradı ortalık onun yüzünden karışmış diye sesi kötü kızım gittin oraya beni de kendini de yaktın. Bak küçücük şeyler nasıl büyüyo gibi şeyler söyledi. Neden konuşmadık dedin dedim. Dün karabatak gibi her taşın altından çıkıyosun dedi belki ciddi ciddi rahatsız oluyordur diye aradığımı bilsin istemedim dedi. Ona da söyle onun için öyle dediğimi üstüne gelmesin dedi. Aradım eşimi böyle böyle dedim. Beyefendi hala bağırmaya devam ediyo. Bundan sonra annene şaka yapmam bundan sonra öyle oplcak böyle olcak vs vs. Sinirlendim kapattım. Sonra eşim ve annem tekrar konuşmuşlar. Annem bana söylediğini ona da söylemiş. Oğlum çekindim de öyle dedim demiş. Tamam bundan sonra şaka yapmam filan anneme de sert çıkışmış eşim. Annem de kızım oraya geldi kendini orda yaktı beni burda yaktı. Ne olcaksınız böyle bilmiyorum. Basit bişeyi bile büyütüyosunuz bu nasıl evlilik demiş. Tartışmışlar mı biilmiyorum lapatmışlar telefonu. Eşim tekrar aradı beni demek anneni de seni de yaktım öyle mi. Bundan sonra ne anneni ararım ne sana karışırım dedi kapattı telefonu yüzüme. Öyle ortada kaldım ki. Bi tarafta annem bi tarafta kocam. Haksız olan annemdi başta ama eşim de saygısız saygısız konuşmuş onunla. İkisine de sinir oldum. Arayıp annemi bağırıp çağırsam bir dert. Kadın zaten Allah bilir ne yaptım diye ağlıyodur. Aramasam içimde kalıcak. Eşime kızıyorum neden dinlemeden anlamadan yargılıyosun diye, o da ne olursa olsun tek haklı kendisidir herzaman. Kesinlikle taviz vermez. Ne yapacağımı şaşırdım....

Annenize kesinlikle kızmayın.
Burada fevri davranan eşiniz. Eşiniz böyle basit bir meseleyi alttan almalıydı.
Annenize yapılmaması gereken bir şaka yapmış bunun farkında değil. Bunun özrünü dileyeceğine üstünede ''bir daha şaka yapmam'' diye trip atmaya hakkı yok.

''Hem kendimi yaktım hem kızımı demesi '' tamamen annelik içgüdüsünden, suçluluk duygusundan söylenmiş ne var bunda ?

Siz bence sadece eşinizle konuşun.
Kırgınlığınızı anlatın ama sakin ve yargılamadan, annenizi ortaya katmadan, sonra çekilin köşeye.
Eşiniz anlayacaktır haksızlığını.

ayy çok zor bi durum olmuş bu. akşam sakin kafayla eşinle konuş alttan alarak konuş. annem alınmış karabatak dediğin için sonuçta yaşı ilerlemiş artık bizim gibi değil kolay alınıyolar felan de.
sonra eşinle beraber annene git yada arayın onada anlatın tatlıya bağlayın önce eşini ikna et çünkü anneler her zaman affetemeye hazırıd ama eşler öyle olmuyo malesef :((

Annenize kesinlikle kızmayın.
Burada fevri davranan eşiniz. Eşiniz böyle basit bir meseleyi alttan almalıydı.
Annenize yapılmaması gereken bir şaka yapmış bunun farkında değil. Bunun özrünü dileyeceğine üstünede ''bir daha şaka yapmam'' diye trip atmaya hakkı yok.

''Hem kendimi yaktım hem kızımı demesi '' tamamen annelik içgüdüsünden, suçluluk duygusundan söylenmiş ne var bunda ?

Siz bence sadece eşinizle konuşun.
Kırgınlığınızı anlatın ama sakin ve yargılamadan, annenizi ortaya katmadan, sonra çekilin köşeye.
Eşiniz anlayacaktır haksızlığını.

Çok teşekkür ederim. Yazdıklarınızı okumadan önce anneme karşı çok doluydum. Ordan buraya huzurumu kaçırıyor diye düşünmeye başlamıştım. Ama siz bana Annelik içgüdüsünü hatırlattınız :( Allah razı olsun.

ayy çok zor bi durum olmuş bu. akşam sakin kafayla eşinle konuş alttan alarak konuş. annem alınmış karabatak dediğin için sonuçta yaşı ilerlemiş artık bizim gibi değil kolay alınıyolar felan de.
sonra eşinle beraber annene git yada arayın onada anlatın tatlıya bağlayın önce eşini ikna et çünkü anneler her zaman affetemeye hazırıd ama eşler öyle olmuyo malesef :((

Eşimin verdiği tepkiler ortada. Sizce o açıklamamı dinler mi yada beni anlar mı :(

bence annenize birşey söylemeyin hiç kadın zaten pişman olmuştur...
eşinizin zaten herzamanki halleri anladığım kadarıyla buyüzden umursamayın ama sakın annenizede laf etmeyin
ayrıca kadın sizin için zaten üzülüyormuş baksanıza ona laf etmek şuan haksızda olsa nankörlük gibi geliyor bana

Eşinizin sakin bir anını bekleyin, sakinleşince konuşun. Annenize haksızlık etmeyin tamamiyle sizi düşünerek yapmış ne yaptıysa... Anlayışsız taraf burada eşiniz malesef...

annen başta bişey demiş ama sonradan yaptığı açıklama bi derece mantıklı yani...
ama eşin öfkesini kontrol edemiyo sanırım..
bide kavga sabahtan başladığı için belki daha sakinleşmeden üstüne geldi herşey...
allah yardım etsin...

Şimdi siz akşam sakin sakin konuşmaya çalışsanız bile benim anladıgım eşiniz sizi dinlemez, bağırıp çağırır. O zaman hiç konuşmayın normal davranın biraz çekilin köşenize sonra o bunu yediremeyerek konuşmaya gelecektir, o zaman anlatırsınız inanırsa inanır inanmazsa, koşmayın peşinden. İnanın kendi ayaklarıyla gelir, anlar çok büyüttüğünü.

Eşimin verdiği tepkiler ortada. Sizce o açıklamamı dinler mi yada beni anlar mı :(

küçücük mevzu büyümüş. anne birşey deme kadın yazık üzgün...

konuşmak için eşinin sakinleşmesini bekle. sakinleştiğini fark edersen öle konuş.

anneniz elinden gelen tum iyiniyetini gostermis,belli cok kirilmis..hakli kirinilmayacak bir durum degil..esinizin yaptigi pek sakaya benzemiyor,biraz tu k#k# olmus..esiniz kendisini savunma icgudusuyle bugun yine agresif olabilir..biraz kendisine birakin,sakin oldugunu gordugunuz an da celallenmesine izin vermeden sakinca konusun.olmadik seylerden kirginlik olmus...

annen kesinlikle haklı, kadın eşinle sen kötü olma diye yapmış bunu. kızmamalısın annene. eşin bence çok hatalı. hiç alttan almamalısın, çünkü insanları eşin de olsa alttan aldıkça üstüne çıkarlar ve ezilen hep sen olursun. ve eşinin yaptığı şaka dediği şey ki bence şaka faln değil. annenn yerinde ben olsam ben de aynısını yapardım. son olarak eşine söylediklerinde de kendince haklı kadın. benm annem de der hep yaktın kendini diye:)) anne işte

annene bişey deme ve eşinin yanında da annein haksız olduğunu belirtme. eşinle konuş durumu o sakinleşince annene gitmeyi öner zaten buzlar çözülür.Allah kolaylık versin ailenle eşin arasında kalmak çok zor

ne olursa olsun anneni ezdirme sana o kadar hakkı geçti büyüttü,eşin için sakın üzme anneni değmez

esınızı haksız buldum ben ne olursa olsun annenızın arkasında durun ve aksam oldgunda konuyu acan sız olmayın sessızlıgınızı koruyun onun konusmasını bekleyın

ahh annelere hic kiyamam biliyor musun :43:

ne zaman annelik ic gudulerim on plana cikti iste o zaman anladim annemi, Rabbim kim bilir bizlere daha ne gibi imtihanlar verecek. Rabbim yavrularimizla imtihan etmesin bizleri :emir_bebek:

esinin yaptigi saka zaten buyugune yapilacak bir saka degil bana kalirsa, annende iyi niyetinden soylemis o yalani. halbuki hic birsey gizli kalmaz normal olarak...bunu dusunememis o anda..birde esin terbiyesizlik yapip uste cikiyor. Allahim yardimcin olsun boyle sorunlar can yakiyor.

Son düzenleme:
Evet eşin de annen de hatalı ama sen annene kızma sakın.
Sonra sıkıntın,üzüntün pişmanlıkla ikiye katlanıcak.
Annenin hatası hem konuştuğunuzu gizlemesi,hem de eşine
''kızım kendini de beni de yaktı''demesi.
Zaten o cümle eşini hırslandırmış birazda.
Neyse sıkma canını olan olmuş.
Akşam eşinle sakin sakin konuş.
Annenin kötü bir niyeti olmadığından,rahatsız etmek istemediğinden,
eşini kendi oğlu gibi sevdiğinden falan bahset.
Sizi böyle huzursuz gördükçe mutsuz olduğundan,çok üzüldüğünden,
üzüntüsünden yanlış konuşmuş olabileceğinden bahset.
Yani aralarında ki sorunu da hallet kendi tartışmanızla birlikte.
Büyütülecek bir şey yok bu konuda sıkma kendini.

Son düzenleme:
Back
X