EŞİM ve BABAM :(

SaRRe

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2011
26
0
36
9 ay önce severek evlendim ve 9 aylık hamileyim doğumuma sayılı günler var ve ben bunun sevincini yaşayamıyorum.Eşim devlet memuru birtürlü eşimin sigortasından faydalanamıyordum ve eşim bunun araştırmasını yapınca herşey ortaya çıktı evlenmeden önce babam adıma firma kurmuştu ve iflas etti firma kapandı.Eşim evlenmeden önce adıma firma oldugunu biliyordu ama bugün öğrendiki oldukça yüksek mevlada adıma vergi borcu var öyle böyle bir borç degil evi ve arabasını satsa yinede denkleştiremez o da aileside borçtan çok korkan insanlar şimdi aileside bu borcu öğrenecek ne yapacam bilmiyroum eşim eve geldiğinden beri ileri geri konuşuyor babam hakkında zaten düğün gününden beri babamı sevmiyordu şakayla karışık sürekli kötü konuşuyordu ve ben tam bir baba aşığı biriyim şayet Rabbbim kendinden sonra başkasına tapmaya müsade etseydi bu benim için babam olurdu ....Ahhh babam o kadar iyi kalpli okadar iyi niyetliki ne geldiyse basına bu yüzden geldi zaten bütün çabaalrı çocukları daha rahat yaşasın diyeydi ama olmadı evdeki hesap çarşıya uymadı......onu okadar seviyorum ki eşim babama telefon açıp bağırıp çağırmamı hakaret etmemi istiyor nefes alamıyorum keşke bebek için bekleseydim diyorum en azından şuan içinden çıkılmaz bi durumda olmazdım çeker kapıyı giderdim dünyaumrumda olmazdı şimdi ben ne yapacagım bilmiyroum aileme durumu anlatamıyroum kişmseyle bu konuyu acamıyorum delirecegim

Son düzenleme:
babanız şuan kısa bir sdürede bu borcu ödeyemez mi? eğer ödeyemezse doğum masraflarınızı karşılamalı çünkü bu konuda eşiniz haklı kendi sağlık güvencesinden babanız yüzünden (o istemesede) faydalanamıyorsunuz ve doğum yapacaksınız. durduk yere doğum masrafına girmek istememesi doğal bunu sizin ailenizin ödemesi gerekli...

babanız borcu biliyor mu?

taksitlendirip öderdi belki....:26: çok zor Allah yardımcınız olsun.

Sanirim hepberaber toplanip karar almalisinz.

Borcu taksitlendirebilirsiniz.

Babaniz suana kadar neden ilgilenmems vergi borcuyla ilginc.

Ama babanizi sucsUz goruyorsaniz ezdirmeyin esinize. Arkasinda durun

Öncelikli bebeğinizi bir an önce kucağınıza sağlıkla almanızı temenni ediyorum.
Gelelim asıl sorununuza, borçlardan babanızın mutlaka haberi vardır. Ödeme yapamaz mı? Sonuçta sadece sizin adınız kullanılmış. Keşke böyle bir şey olmasaydı ama olmuş işte. Geçen sene bir af çıkmıştı ve borçlar büyük oranda affedilmiş geri kalanda 18 takside bölünmüştü. Keşke faydalansaydınız.
Yapacağınız şey vergi dairesine gidip durumunuzu anlatmanız ve taksitlendirme istemeniz olacaktır. Yakın zamanda haciz şokuyla karşı karşıya kalabilirsiniz.Babanıza söyleyin, taksitleri ödeyebilecek durumdaysa bu yolu deneyin derim.

canim babandir tabikide ama senin basin yanmis az biside degil kapatilsin ki esin hem hakli hem hatali konussaniz babanizla bir taksite baglasaniz maddi durumlari kötümü ailenizin

Canım temmuz ayı başında vergi borcu olanlar için yeniden yapılandırılma yapıldı. Vergi dairesine gidip araştırsanız. Taksitlendiriliuor borç bildiğim kadarıyla. Belki devam ediyordur.

ne olursa olsun sizin hatırınız için eşiniz babanız hakkında böyle konuşulmamalı .
bir olay içinde afedersiniz pire için yorgan yakılmaz, hemen pes etmeyin. bir de hamilesiniz bu kadar stres yapmayın bir şekilde ödenecektir o borç.babanıza eşinizin söylediklerini değil de güzel bir üslupla anlatabilirsiniz hep birlikte daha iyi çözümler üretilebilir

ödeme gibi bir şansı yok dibe vurmuş durumda babamın hala nasıl nefes alıyor olamsı bile benim için büyük mucize.eşimin sıkıntısı doğum masrafalrı degil zaten babası özel bir hastanede ameliyat teknisyeni tüm kont. ve dogum orda olacak babası karsılıyor herseyi sorun adıma borç olması elimden ne gelir kalkıp babama hesap sormak benim bi evlat olarak haddime düşmez zaten onuda üzmek istemiyorum 3 yıldır yaşıyormu yaşamıyormu belli degil omuzları çöktü hem hangi baba isterki evladı sıkıntı çeksin o herşey daha güzel olsun istemişti ama olmadı suan bebeğimi kucagıma almayı istemek yerine yok olmayı istiyorum

canim baban kadar cocugunuda düsün o nasil laf öle

hayatımız her zaman güllük gülistanlık olmaz elbet sıkıntılar olacak . ölüm yok ya ucunda bir şekilde ödenir borç. babanız madem iyi niyetle yaptı borcu eşinizi ikna edebilirsiniz o da insan halden anlar ya dimi? daha sonra da taksitlendirip el birliğiyle ödeyebilirsiniz . şuan sadece doğacak yavrunuzu düşünün

Canım seni en iyi anlayanlardan birisi benimdir.Benimde başımdan böyle bir durum geçti.Ticaret böyle birşey işte her an risk faktörüyle berabersiniz.Ya kazanırsınız ya batarsınız bunun ortası yok.Benimde babamın işleri çok iyi giderken araya başkalarının girmesiyle işler tersine döndü ve çok zarar etti.O an tabi krediler anneme falan kaldı dolayısıyla bize.Ama şükürler olsun şuan yavaş yavaş düzlüğe geri çıkıyor.Sen şuan üzülüyorsundur eşinin konuşmaları için haklısında üzülmekde baban kötü yerlerde yiyipde size borç bırakmamış sizin için çalışırken aksilikler olmuş ama eşinde haklı borç çok fazla.Bunun bir şekilde ödenmesi gerek arkadaşların uyarını göz önünde bulundur bu tür şeylerde çok fazlasıyla seçenek oluyor taksitlendirme veya yapılandırma gibi.Baban bu durumun üstesinden gelecektir inşallah sen bebeğine odaklan çok az kalmış doğumuna.İnşallah hayırlısıyla bebeğini kucağına alırsın

Canım bu konudan babanın haberi yokmu?
Bir an önce hepiniz toplanıp bu konu hakkında konuşmalısınız
Ve borcu babanın ödemesi lazım
İnşallah bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın
Bence çokta düşünme bu borç durumunu
Bebeğini kucağına alacaığın günü hayal et ona heyecanlan
Eşinide kafana takma
Biz onların aileleri ufak bir hata yapınca bile nasıl başlarına kakıyorsak
Erkeklerde haliyle yaparlar yani
Sıkma canınıBir kapıyı kapayan Rabbim bin kapı açar
Hemde şu mübarek günlerin yüzü suyu hürmetine

babam borcu biliyor ama suan yapabilecegi hiç bir şey yok verebilecek tek bir canı var eşimde bunun bilincinde ama gidip gelip babanı aradınmı diyip duruyor.evlendik evleneli hiç ayrı yatmazdı küs olsak bile ama bu gece kanepede yatmayı tercih etti iftarda yemek bile yemedi sadece sigara ve su...... zaten gebeliğim boyunca aşırı duygusallık yaşadım aglamaktan bi hale kaldım bu son olay tasırdı ...

Baban ne yaparsa yapsın esinin kötü konusmaya hakkı yok..O saydıkca sen susuyor musun?? Sustukca cıgrından cıkar haberin olsun..Sevmek zorunda degil ama yerini bilecek..Biz nasıl o kadar kötülüklerine ragmen anneleri hakkında sınırı asmıyorsak onlarda asmayacak..Bu ne terbiyesizlik.!

Canım kusura bakma ama eşinde abartmış durumu yani
Bu ne anlayışsızlık Hamilesin yani onudamı düşünmüyor
Sanki senin suçunmuş gibi
Bide Ayrı yatmış oda neyin nesi
Çokta susma valla
Bence herkes haddini bilmeli bu eşin bile olsa

cnmm suan en mutlu olman gereken zaman dilimindesin oncelkle bunu dusun ve bebeisini saglikla dogurmaya bak tabii senin ruh halinde cok onemli
esine onun baban olduugnu ve ona esinin istedigi gibi davranamayacaginnida soyle
bebek dogsun bi sure sonra ben bi sekilde calisir bu borcu oderim de cnmm
ve calis
ogrenim durumunu bilmiyorum ama isteyene illaki is var
esine bunu soyle
kendinide uzme
uzulmek strese depresyona girmek cozum olsa hepberaber girelim cozelim senin iside boyle deil karamsarligi gucsuzlugude at bi tarafa silkelen kendini topla ve tamam ben calisip odicem bu konuyuda daha fazla konusmak istemiyorum de
simdi esin ezik bi yon bulmus fare gibi koseye sikistirmis senii hayyy alahimmm yaaaaaaaaa
calis kuzum calis

evlendiğim ilk günden beri ailemi hayatımdan çıkarmamam onun için büyük bir sorundu ailemin bana gelmesiniistemiyrdu bende telefonla görüşüyordum ama bu sefer telefon görüşmelerim onu rahatsız etti bende netten cam aracılıgıyla iletişimime devam ettim simdi internette yasak sorun sadece ailemde degil kuzenlerim ve arkadaslarım içinde aynı şey gecerli öyleki 3 yasında yeğenim var onu cok seviyorum ne kadar düşkün oldugumu biliyor bana geldiği zaman ona bile kötü davranıyor en ufak birşeyde onu cezalandırıyor.bugün kü konusmalarıda babam sanki dolandırıcıymış gibi bu davranışlar içerisinde ben bebege nasıl adapte olabailirim ki bebeğim nasıl bir ruh haliyle doğacak senden simdiden özür dilerim

Ama o ailesiyle aynı degil mi?? Canım nesin sen kölesi mi.? Esim icin ailemi ailem icin esimi silmem..Cok taviz vermissin sanki her dedigine istegine boyun eymissin..Allah sana sabır versin esinin kalbinede merhamet..Elbet zamanı gelince bu yaptıgı kötülügün bedelini öder..

Eşinin borç konusunda haklı olması senin babana hakaret edip küseceğin hakkını vermez sen doğru olanı yapıyosun sakın babana kötü tek laf etme eşinin yaptığı terbiyesizlik... bence borç falan bahane eşinin derdi seni ailenden koparmak seni herkesle kötü edip görüştürmemek ... eşine deseydin taş kovuğundan çıkmadım ben tabiki ailemde akrabalarımdan kopmayacağım sen yokken onlar vardı deseydin ne ayıp yaa gece gece sinir oldum bu nasıl zihniyet hamile bir kadın böyle üzülür mü bu kadar kahredilir mi borç dert hastalık insanlar için herkesin başına gelebilir ama senide hatalı buldum sen çok taviz verip her yasağına eyvallah demişsin :26: ben eşinizi cidden kötü kalpli buldum Allah şu mübarek günlerde onu vicdana getirsin:26: hayırlı sağlıklı doğumlar umarım herşey gönlünüzce olur...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…