EŞİM ve BABAM :(

Allah yardımcın olsun canım diqer arkadaşlar qibi benim de okurken moralim bozuldu..
bence hayatının imtihanını veriyosun bu durumla.ama sabırlı ol asla isyan etme şükret mutlaka rabbim bi kapı açacaktır..
bebeğine odaklan hayatının en güzel duyqusunu yaşamaya az kaldıqı şu qünlerde kendini yıpratma..herşey olacaqına varır..
bende çocuk istiyorum ama senin böyle ne güzel hamileyken ''YOK OLMAK İSTİYORUM'' sözün gücüme gitti...güçlü ol ve sabret!!!!

Canım okurken üzüldüm, umarım sorununuz bebişinizin de gelmesiyle çözülür. Benim anlamadığım eşinizin ailenize karşı en baştan beri öfkeli olduğunu söylüyorsunuz, bunun nedeni nedir? Eşinize uyup babanıza kötü birşey söylemeyin, Allah kolaylık versin

esin hakli gibi geldi hic kimse okadar yuklu bi borcun altina girmek istemez sen bide babam odeyemez diyosun esinde borcun kendine kalcani dusunerek sinirleniyodur

canım allah yardımcın olsun , aynı sorunun benzeri benim başımda da var ve sebebide babam ... benim babam vefat etti borçları çok kafaya takmaktan kalp krizi geçirdi ve oldu . bende işin içinden çıkamıyorum benim bebeğimde 1 yaşında ... Allah 'ım bizi görüyor günahsız oldugumuzu biliyor bir çıkış yolu gösterir umarım

keşke baban en azından kızım bak böyle bir borç kaldı deseymiş, eşin ve ailesi senin bu borcu bilip de söylemediğini bile düşünebilirler şimdi.

Gecen sene vergi affi cikmisti. Yani faizleri silindi ve anapara odendi sadece. Hatta benim de vardi ufak bir tutar bu sekilde esim odedi sagolsun.

Merak ettigim, babaniz bu buyuk vergi borcunu bilmiyor mu? Biliyorsa neden bu haktan faydalanmadi? Bilmiyorsa bu borcu kimin odeyecegini dusunuyor da akisina birakmis?

Kusura bakmayin benim de basima geldigi icin cok cok hassasim bu vergi meselelerinde.

aynen bende bunu düşündüm baban çok iyidir muhakkak bişey diyeemem ama neden senin üzerine acmıs vergi levhasını falan yani bu büyük bir risk nebiliyim cnm ya aama neden senin üstüne acmıski :44:

eşine kızmakda haksızsın hamile olmasam çıkar giderdim demek çok saçma ufak bi borç olmadığını söylüyosun tamam tüm kızlar babalarını çok sever ama borç eşinin yada senin değil babanın borcu eşinin tepki göstermesi bence normal yapacağın tek şey babana borcu söylemek ve taksitlendirme yoluyla ödemeye çalışmak eğer borç yok şekilnde zamanında vergidairesinden belge alsaydınız hiçbirini yaşamazdınız benim babamda işyeri açtı kapattıkdan sonra normalde 10 yıl beklemek yeterlidir ama üzerinden 20 yıl geçti babam atmadı devlet bu ne yapacağı belli olmaz geçenyıl vergidairesinden uçuk bi rakamla borç kağıdıgeldi babam 20 yıllık evraklarla gidip düzelttirdi. işyeri açıp kapamak kolay değil devlete 1 kruş borcun olduğunda aylı % 6 faiz işleterek 10 yılsonra birleşik faizle dünyanın parasını ister

canım üzülmekte haklısın ama birde eşinin yerine kandini koy onun ailesi yapsaydı aynı şeyi sen ne düşünürdün ozamanda buraya kp. kötüleyen konu açardın bize borç bıraktı diye . ama tabi eşinin tavrıda yanlış babanı aryıpta onun dediği şeyleri söyleyemezsin sen şu anda iki arda kalmışsın çok zor bir durum bence baban seni o insanlara karşı bu kadar ezdirmemeli bir şekilde borcu ödemeli sonuçta o yapmış eşinin suçu değil bu. babanla güzel bir şekilde konuş bence bir yol bulun . eşinin ödeme gücü varmı peki babana olmazsa borç versin babanda sonra ona ödesin durumu düzelince.

babanın yaptığı borç için niye kocan evini arabasını satıp ödemek istesin ki bu da iyiymiş kız evlatlar ana babayı koruyacağım diye akıllarına ne gelirse isteyecekler herhalde..

babana konuyu dahi açamıyorsun tövbe haşa allahtan sonra ona tapardım diyorsun bi psikoloğa git istersen sinirlerin bozulmuş.

babana konuyu açama ama kocan evını arabasını bıle satsın yok ya ıyıymış vallahi.

kayınpeder olsa kkcak tü kaka rezil herif derdik ama kız ailesi olunca yorumlar bile ona göre oluyor bende buna sinir oluyorum.

Ben eşinin yerinde olsam direkt babanı arar yüzüne vururum. Eşin memurmuş, borc ise ev, araba satsan yetmez diyorsun. Eşin nasıl ödesin o borcu. Ayrıca kusura bakma da senin baban nasıl bir baba ki kızının üstüne riskler alıyor sonra da hiçbir sey yokmus gibi davranıyor. O borcu baban hatta sen de biliyordunuz büyük ihtimalle. Eşin ve ailesi de bu borcu bile bile onlara söylemediğinizi düşünceklerdir ki ben bile böyle düşünuyorum şuanda. Eşin %100 haklı baban ise %100 suclu.

O borcu baban ödemek zorunda babanın ömrü yetmezse sen çalısıp ödemelisin. Böyle şey de ilk kez göruyorum ben bile sinir oldum. Eşinin yerinde olsam kafayı yerdim sanırım. Adam durduk yere borç sahibi olmus hem de hiç sucu yokken ve ömür boyu çalıssa zor öder.

ben de tam anlamıyla babasına aşık bir evlat olarak duygularını çok iyi anlıyorum... omuzları son 3 yılda çöktü falan demişin can evimden vurdun inanki... durummun çok zor. Allah yardımcın olsun... kocanda kendine göre haklı ama o da baba olacak... babanın ödeyecek durumu olsa seni zora koymazdı eminim senin ona karşı sevginden anladığm üzere çok sevmiş seni... doğmdan sonra sen çalşıp ödemeye bak babana da söyle böyle bir durum var baba diye bir şekilde.. kocan surat yapacaktır evet ama babanın arkasnda dur.

canım gerçekten son derece zor bir durum Allah yardım etsin sana
bende babasına çok düşkün bi insanım seni anlayabiliyorum ancak eşininde haklı tarafları çok
zira miktar yüklü demişsin babana konudan biraz olsun bahsetmelisin canım buna mecbur gibisin sonra ortak bi karar
alıp ödeme yoluna gitmelisiniz

bende aynısını yazacaktım,duygularıma tercüman olmuşsunuz,teşekkür ederimempati eksik bi toplumuz maalesef. etrafıma bakıyorum senin ailen hep suçludur ama benim ailem bir melek hesabı. senin annen yani kayınvalidem şöyle kötüdür böyle kötü davrandı bana falan filan kendi annesi de aslında bi kayınvalide,ama o tam bi melektir her ne hikmetse,empatinin kelime anlamını bilmek yetmiyor maalesef(bu kısmı konu sahibesi için değil genel gördüğüm bi vaziyet olduğu için yazdım )

Babana kıyamıyorsun ama eşine nasıl kıyıyorsun? O ne yapsın?

bende dedigim gibi babayı oldukca ahtalı goruyorum bnm babam boyle bişeyi bana yıkmazdı kendi üstlenirdi gene bana yıkmazdı ayrıca bnm esimde babam gibi degerlidir acıkcası birini digerinden farklı gormem. birde bnm kayınpederm kaynanam yapmasdı herhalde bende kıyametleri koparırdım ben mecburmuyum onun borcunu odemeye. ha kotu davranması hos degıl ama bence bu noktalarıda kacırmamak lazım

Eşiniz durumda haklı, tepkisini abartmış ama muhtemelen paniklemiştir, o yüzden öfkelenmiştir.

Evi,arabayı satsa borcu kapatamaz diyorsun, memur bir adam bu durumda korkar.

Öncelikle vakit geçirmeden borcu taksitlendirin, bekledikçe faiziyle birlikte daha da büyür, babanız bunu ihmal ederek büyük yanlış yapmış. Onu çok sevmenizi anlıyorum ama borcun asıl sahibi olarak biraz daha duyarlı davranmalı, şu an için doğum çözülebilir bir problem ama ya sigorta gerektiren daha büyük bir sorun olursa, bunları düşünmesi lazım baba olarak.

Eşiniz sakinleşince oturup konuşun, babanızı da yanınıza alın, çözüm üretmeye çalışın. Biri babanız diğeri eşiniz, fazla duygusal ve korumacı olmadan sorunu çözmeye çalışın. Unutmayın ki artık sizinde bir aileniz var, eşiniz bebeğinizin babası onunda endişeleri vardır,haklıdır. Tabi ki babanıza saygısızlık etme gibi bir hakkıda yoktur, dengeyi kurmanız gerek.

OFF OFFF durumun çok zor canım yaa. hamilesin ama bebeğini düşün ilk önce. baban ve eşinin de seni düşünmesi gerekir ama işte.. maddi sıkıntılar genelde erkekleri yorar. bayanlar da sıkılır ama birileriyle konuşur düşünür daha sakindir. erkekler gördüğüm kadarıyla eziklik hissediyorlar kafaya takıyorlar. Allah yardım etsin canım inş bebeğin uğur getirir ailene de sana da.

çok zor bir durum Allah yardımcın olsun canım baban için üzüldüm ama eşin de haklı seni kırmaya babana hakaret etmeye hakkı yok ama birden bire bu kadar borcu görünce adam korkmuştur sinirleri bozulmuştur kendini onun yerine koy düşün herkes yazmış borcu taksitlendirin gerekirse doğumdan sonra sende işe gir çalış babanla da konuş el birliğiyle çözüm bulun.

öncelikle siz eşinle aranızdaki problemi çözüp bunun üzerine konuşmalısınız buna benzer bi olay bizimde başımıza geldi eşimebabam ısrarıyla şirket kurmuştu sonrada o şirket işleri iyi gitmedi kapandı ama tasfiyeye gidilmedi babamda ilgilenmedi ve geçen yıl vergi borcu varsa taksitlendirelim dedik az daha ölüyoduk borcu duyunca evet ben babama çok kızdım içten içe eşimede söyledm yanlış davrandığını ama asla hakaret etmedi eşim evetoda kızdı iyi olsun dedi olmadı şu an o borcu ödüyoruz ve sıkıntılı zamanlarımızda oluyo babam asla yardımda bulunmuyo ama babam işte atsam atamam satsam satamam daha bir sene daha borcumuz var bunada şükür dedik aramızı bozmadık eşinle karşı karşıya otur konuş bide bu 9 ay boyunca neden hemen araştırmadınız da bu zamana kaldı hemen çıkardı vergi dairesine gidip neden si,gortadan yararlanamıyorum deseydiniz babanızda suçlu ama eşinizin o kadar tepki vermesi normal bence arayı siz bulacaksınız babanızada söyleyeceksiniz suçlu olduğunu eşinizede hak verdiğinizi ama hakaret etmesine izin vermeyin tabi herşey yoluna giriyo giriyoda işte sabır allah kolaylıklar versin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…