kızlar selam. uzuuuuun zamandır yazmıyordum burda. yanlış olmasın derdim olmadığından değil ama anlatmaya mecalim olmadığından. sizden yardım bekliyorum lütfen. fikirleriniz benim için çok önemli. işte olduğum için tam takip eemeyebilirim şimdiden kusura bakmayın.
ben 5 senelik evliyim. eşimin ailesi evlendiğimizden beri bizden uzakta olmalarına rağmen rahat bırakmadılar. eşim devlet dairesindeydi ve işinden memnun değildi, çok mutsuzdu. hep bunu bahane edip yanlarına gitmemizi istediler. ben de çalışıyorum ve 3 yaşına dolduracak bi kızım var, annem bakıyor. annemle evimiz altlı üstlü. 1 seneden fazla oldu bu evi annemle aldık. neyse tam herşey yoluna girdi, istediğim işe girdim annemle iyiyiz, kızım iyi, eşim iyi derken... eşimin ailesi (annesi ve abisi özellikle) yine başladılar gel buraya diye. eşimin abisiyle çalışmasını istiyorlar ve k.v. eşime çok düşkün en küçük oğlu. eşim de işinden memnun değil ya, hep gitmek isterdi gidelim derdi ben istemezdim. bu kez eşimi iyice doldurmuşlar. bırak o işi, emir alma, gel burda işin başına otur, para kazan.... eşim yine gitmek istedi ve ben artık bu durumdan tam 5 senedir sıkıldığım için eşime dedim evin kredisini kapatırsan ve çok istiyorsan git ama iyi düşün falan dedim. bir haftada bi baktım para yollamışlar benim de birikmişim vardı eşim onu da eklemiş kapandı kredi ve eşim 2 hafta önce istifa edip 2 gün içinde ailesinin yaşadığı şehre gitti. ben şokunu atlatamadım hala. ve kızım için çok kaygılanıyorum, babasına çok düşkündü. eşim orda biz burda nasıl olacak. otobüsle 5-6 saat uzaklıkta.
eşimle evlenmeden önce demiştim ki ona; sen abinle çalışırsan ben evlenemem senle+babamın vefatından sonra annemi bırakamayacağımı, eğer annemle yakın olmayı isteyecekse kabul edecekse evlenelim demiştim. kaynım çok sorunlu bir insan. allah inancı yok, alkol ve başka problemleri var. artı eşimin akrabaları hep aynı mahallede bir arada oturuyolar ve çok acayip insanlar. ben ne kadar sıcak yaklaşırsam hep geri itildim. hep akraba evliliği yapmışlar, beni bi türlü benimsemediler, sevmediler. 5 senedir uğraştılar, sonunda eşimi alıp götürdüler.
ben ne yapayım şimdi?
1-tayin sorunum var, o şehre gitmem zor
2-babam yok annem yalnız ve yalnız kalamayan biri zaten genç de değil,annemi nasıl bırakırım
3-onun ailesinin yaşadığı şehirde yaşayamam çünkü bizi rahat bırakmazlar
4-kızıma kıyamıyorum, eşim onu bırakıp gitti diye inat edip gitmemek mi yoksa tayin için çabalayıp kızım için orda mı olmalıyım. gidersem annem ne olcak? senle gelmem diyor. haklı da. ne yapcam şaşırdım
5-zamana bırakıp bi müddet beklesem mi?hersey çok yeni
çok karışık oldu ama noolur bana bi akıl verin.