eşim ve bırakıp gidişi...

senin yazdıkların yapılan yorumlar sanki eşin ardına bile bakmadan gitmiş gibi bir durum çıkardı.Sonucunda konuşup bir karar vermişsinizdir.Evin kredisini öde git demişsin.Akabinde ne şekilde nasıl yapacağınızı konuşmuş olmalısınız.
Senle evlenirken şartlarını o an kabul etmiş olabilir.Şartlar o durumda ona da uygun gelmiştir.Ama mutsuz bir işi varsa,böyle de bir imkan çıktıysa değerlendirmek istemiştir.Sonuçta aile sahip çıkıp evin kredisini kapatması için para bile göndermişler.Sen kendi annene nasıl düşkünsen,onun annesi de ona düşkün olabilir.Bunları takmamalısın.Bir de senin başka kardeşin yok mu annenle ilgilenebilecek.Yoksa annende yalnız kalamıyorsa senle gelmeli.Ve sen eşinin yanında olmalısın.

kızlar selam. uzuuuuun zamandır yazmıyordum burda. yanlış olmasın derdim olmadığından değil ama anlatmaya mecalim olmadığından. sizden yardım bekliyorum lütfen. fikirleriniz benim için çok önemli. işte olduğum için tam takip eemeyebilirim şimdiden kusura bakmayın.

ben 5 senelik evliyim. eşimin ailesi evlendiğimizden beri bizden uzakta olmalarına rağmen rahat bırakmadılar. eşim devlet dairesindeydi ve işinden memnun değildi, çok mutsuzdu. hep bunu bahane edip yanlarına gitmemizi istediler. ben de çalışıyorum ve 3 yaşına dolduracak bi kızım var, annem bakıyor. annemle evimiz altlı üstlü. 1 seneden fazla oldu bu evi annemle aldık. neyse tam herşey yoluna girdi, istediğim işe girdim annemle iyiyiz, kızım iyi, eşim iyi derken... eşimin ailesi (annesi ve abisi özellikle) yine başladılar gel buraya diye. eşimin abisiyle çalışmasını istiyorlar ve k.v. eşime çok düşkün en küçük oğlu. eşim de işinden memnun değil ya, hep gitmek isterdi gidelim derdi ben istemezdim. bu kez eşimi iyice doldurmuşlar. bırak o işi, emir alma, gel burda işin başına otur, para kazan.... eşim yine gitmek istedi ve ben artık bu durumdan tam 5 senedir sıkıldığım için eşime dedim evin kredisini kapatırsan ve çok istiyorsan git ama iyi düşün falan dedim. bir haftada bi baktım para yollamışlar benim de birikmişim vardı eşim onu da eklemiş kapandı kredi ve eşim 2 hafta önce istifa edip 2 gün içinde ailesinin yaşadığı şehre gitti. ben şokunu atlatamadım hala. ve kızım için çok kaygılanıyorum, babasına çok düşkündü. eşim orda biz burda nasıl olacak. otobüsle 5-6 saat uzaklıkta.

eşimle evlenmeden önce demiştim ki ona; sen abinle çalışırsan ben evlenemem senle+babamın vefatından sonra annemi bırakamayacağımı, eğer annemle yakın olmayı isteyecekse kabul edecekse evlenelim demiştim. kaynım çok sorunlu bir insan. allah inancı yok, alkol ve başka problemleri var. artı eşimin akrabaları hep aynı mahallede bir arada oturuyolar ve çok acayip insanlar. ben ne kadar sıcak yaklaşırsam hep geri itildim. hep akraba evliliği yapmışlar, beni bi türlü benimsemediler, sevmediler. 5 senedir uğraştılar, sonunda eşimi alıp götürdüler.

ben ne yapayım şimdi?
1-tayin sorunum var, o şehre gitmem zor
2-babam yok annem yalnız ve yalnız kalamayan biri zaten genç de değil,annemi nasıl bırakırım
3-onun ailesinin yaşadığı şehirde yaşayamam çünkü bizi rahat bırakmazlar
4-kızıma kıyamıyorum, eşim onu bırakıp gitti diye inat edip gitmemek mi yoksa tayin için çabalayıp kızım için orda mı olmalıyım. gidersem annem ne olcak? senle gelmem diyor. haklı da. ne yapcam şaşırdım
5-zamana bırakıp bi müddet beklesem mi?hersey çok yeni
çok karışık oldu ama noolur bana bi akıl verin.
bence sakin davranın kızınız babasını seviyor ama oda kızını seviyordur mutlaka bir çözüm bulmaya çalışacaktır tabi istifa etmesi tamamen orayla ilişiğini kestiğini gösterir ama bilemedim :( herkesin annesi babası kendine kıymetli onun ailesi mutlu olsun diye ben ailemi terk etmezdim doğrusu... Hele ki okadar uzaktayken bile karıştırmışlar ortalığı bir de yanlarında olduğunu düşünemiyorum...

sana verdiği sözü tutmayan.
giderken geride bıraktığı minicik yavruyu düşünmeyen,
hepsinden önemlisi;böyle bir kararı kendi mantığı doğruladığı içn değilde ailesinin baskı kurması sonucu alan bir adam sana gelecekte nasıl bir eş ve çocuğuna nasıl bir baba olmayı vaad edebilirki?yanlarına gitmiş olsan bile seni ailesine azdirecektir daha mutsuz olursun.yıne de en doğru karar senindir tabii...

burda ufacık kızını ve ailesini hiç düşünmeden istifa edip giden bi adam için annemi bırakıp gitmezdim

nolur nasıl olur bundan sonra dersen de zamana bırak derim, peki eşin kardeşiyle birlikte çalışabilecekmi sorunlu bi adammış öyle bi adamla nasıl çalışılır ki

Anlamiyorum yaaa...konu aciyosunuz insanlar yorum yapiyor,biraz daha bilgi almaya ugrasiyolarki ona göre akil fikir yürütsünler diye,ama konusahibesi bi cevap vermiyor...insallah cevap vermemenizin sebebi önemli bisey degildir genede...

Anlamiyorum yaaa...konu aciyosunuz insanlar yorum yapiyor,biraz daha bilgi almaya ugrasiyolarki ona göre akil fikir yürütsünler diye,ama konusahibesi bi cevap vermiyor...insallah cevap vermemenizin sebebi önemli bisey degildir genede...
Konuya gelecek olursakta...iki taraftanda görmek lazim...sizin acinizi dinledik,hersey tozpembe gibi,yani sadece isinden memnun degil...ama belkide esiniz annenizle bukadar yakin olmak istemiyor,onunla anlasamiyor...evet bu dartla evlenmis ama insan kör asikken biton söz veriyor,sartlar degisiyor bide belki esiniz suclu bile degil siz ve anneniz onu bunaltiyorsunuz...yada ailesi cok rahatsiz bu konuda ve onu krndilerine cekmege ugrasiyo...yani anca tahmin üretebiliyoruz...siz oturup konusmussunuzdur heralde bi gecerli sebep gelecekle alakali plan sunmustur...hic konusmadan kapiyi cekip gittiyse,ben olsam bidaha zor girer bidaha o kapidan...üstü kapali konustuysanizda oturup detayli konusun,evlisiniz bi evladiniz var konusup anlasmadan olmaz...

yuh adama ya çekmiş gitmiş. tamam işinde memnun olmayabilir başka iş baksaydı madem.
bence de gitmeyin. zaten size gel de dememiş herhalde.
çok acayip bir durum. çok üzüldüm bugün okuduğum konulara, çok da sinirlendim.
işini, eşini, evini bırakıp rahatını bozup gitmiş adam :50:

Bende buna benzer bi konu acacaktim burada okuyunca sizlere danisayim istedim.
Arkadasim ben senin yerinde olsam napardim bilmem ama sunu iyo boliyorumki ben esimden ayri yasamak istemem beraber konusup bir karara carmaniz lazim.
Benim sorunum ise esim bir kurumda memurn hic memnun degil burada benim ailem ve onun aileside var yani kendi memleketimizde yasiyoruz.
Esim ogretmenlige gecis yapmak istiyor ve istanbulu yazacakmis dedigine gorede beni ve oglumu yaninda goturmeyecekmis sebepte oglumun okul degisikligi yapmamasi ve istanbul gibi bir yerde gecinemyiz diyor ben 2 3 sene durur gelirm diyo.
Ben istemiyorum ayri yasamk fakat dinlemiyir kendisi orada bir yer bulup idare edecekmis nolur bana bir akil verin ne yapmam lazim sen benden gecmissin ozamn nasil benden ayri yasamyi istersin diyorum
kizlar sizce niyeti kötumü aklima kotu kotu seyler geliyo baska birimi var yada boyle ayri gayri araya baska biri girermi sogukluk girermi aramiza varmi esiyle ayri sehurlerde yasayipta hersey yolunda giden?

Son düzenleme:
Bende buna benzer bi konu acacaktim burada okuyunca sizlere danisayim istedim.
Arkadasim ben senin yerinde olsam napardim bilmem ama sunu iyo boliyorumki ben esimden ayri yasamak istemem beraber konusup bir karara carmaniz lazim.
Benim sorunum ise esim bir kurumda memurn hic memnun degil burada benim ailem ve onun aileside var yani kendi memleketimizde yasiyoruz.
Esim ogretmenlige gecis yapmak istiyor ve istanbulu yazacakmis dedigine gorede beni ve oglumu yaninda goturmeyecekmis sebepte oglumun okul degisikligi yapmamasi ve istanbul gibi bir yerde gecinemyiz diyor ben 2 3 sene durur gelirm diyo.
Ben istemiyorum ayri yasamk fakat dinlemiyir kendisi orada bir yer bulup idare edecekmis nolur bana bir akil verin ne yapmam lazim sen benden gecmissin ozamn nasil benden ayri yasamyi istersin diyorum
kizlar sizce niyeti kötumü aklima kotu kotu seyler geliyo baska birimi var yada boyle ayri gayri araya baska biri girermi sogukluk girermi aramiza varmi esiyle ayri sehurlerde yasayipta hersey yolunda giden?
Konu sahibi yok bari size yardimci olalim....
once kendimden ornek vereyim yurt disinda yasiyorum kendimize zar zor krediyle bir ev aldik.... Esim sehir disinda calismaya basladi 2 saatlik bir yol.... Neyse esim gidip geliyordu sonra sirket acacam dedi.... Ben basta orda calisma dedim yok burda is dedi sonra adina sirket acma ortagin seni kullniyor daha once neden ortakligi teklif etmedide simdi cunku ceza yemisti mecburen kendine yem bulmasi lazimdi.... Bu sefer evi goturelim seni cocuklari ozluyorum ayri olmaz dedi annemler pisman olursun gitme dedi ama ayri gayri nereye kadar Kabul ettim tasindik.... Tum duzenim degisti oglumun okulu.... Ve mahalkemde bir turk bile yok....
ortagi ve esi hosgeldine geldiler kadin bir enteresan ay niye gelmisim bahceye cocuklara salincak onun gibi seyler almistim neden almisim yarin oburgun evime donersem anladim birseyler donuyor esime birseyler var dedim bunlarda....
esim bir kac aya kadar Sirketi kapatip buseferde ortagi nin adina yada baska sekilde sirket acacaklardi... Ortagi direk ayrilalim Sirketi kapattiktan sonra karimiz olmuyor gibilerinden yani benim enbasta dedigim cikti esimi kullandi.... Seneye geri tasinacagiz benim Ailem aktabalarim orda.... Ama pisman degilim nekadar zorluk ceksekte esim her aksam evde cocuklar bende mutluyuz....
esinin maddi durumu el veriyorsa asla ayri ysamayin ayri yasamak insandan cok seyi alip goturuyor cocuk derseniz zaten onlar herseye cabuk adapte oluyorlar....

Konu sahibi yok bari size yardimci olalim....
once kendimden ornek vereyim yurt disinda yasiyorum kendimize zar zor krediyle bir ev aldik.... Esim sehir disinda calismaya basladi 2 saatlik bir yol.... Neyse esim gidip geliyordu sonra sirket acacam dedi.... Ben basta orda calisma dedim yok burda is dedi sonra adina sirket acma ortagin seni kullniyor daha once neden ortakligi teklif etmedide simdi cunku ceza yemisti mecburen kendine yem bulmasi lazimdi.... Bu sefer evi goturelim seni cocuklari ozluyorum ayri olmaz dedi annemler pisman olursun gitme dedi ama ayri gayri nereye kadar Kabul ettim tasindik.... Tum duzenim degisti oglumun okulu.... Ve mahalkemde bir turk bile yok....
ortagi ve esi hosgeldine geldiler kadin bir enteresan ay niye gelmisim bahceye cocuklara salincak onun gibi seyler almistim neden almisim yarin oburgun evime donersem anladim birseyler donuyor esime birseyler var dedim bunlarda....
esim bir kac aya kadar Sirketi kapatip buseferde ortagi nin adina yada baska sekilde sirket acacaklardi... Ortagi direk ayrilalim Sirketi kapattiktan sonra karimiz olmuyor gibilerinden yani benim enbasta dedigim cikti esimi kullandi.... Seneye geri tasinacagiz benim Ailem aktabalarim orda.... Ama pisman degilim nekadar zorluk ceksekte esim her aksam evde cocuklar bende mutluyuz....
esinin maddi durumu el veriyorsa asla ayri ysamayin ayri yasamak insandan cok seyi alip goturuyor cocuk derseniz zaten onlar herseye cabuk adapte oluyorlar....
Esim cok inatcidir dedigini yapar beni bu konuda dinlemeyecektir.
Onu nasil ikna edebilirim bilmiyorum ona sen beni kaybetmeyi goze almissin dedim ben sensiz ayri yasamak istemiyorum diyorum sanki bana cokmu meraklisin dedi bana şok oldum evliligimiz normal yani mutlu sayilir bir sorunumuzda yok ama neden ayri yasamk istiyor bu ayrilik sirasinda aldatma olurmu kafayi yiycem yada hali hazirda birimi var acaba?

Esim cok inatcidir dedigini yapar beni bu konuda dinlemeyecektir.
Onu nasil ikna edebilirim bilmiyorum ona sen beni kaybetmeyi goze almissin dedim ben sensiz ayri yasamak istemiyorum diyorum sanki bana cokmu meraklisin dedi bana şok oldum evliligimiz normal yani mutlu sayilir bir sorunumuzda yok ama neden ayri yasamk istiyor bu ayrilik sirasinda aldatma olurmu kafayi yiycem yada hali hazirda birimi var acaba?
Maddi imkaniniz el veriyorsa kesinlikle ayri yasamayin....
ayri yasamak gercekten cok zor yasayan biri olarak.... Herseyi ben kosusturuyordum yurt disinda yasadigim halde cok zordu burda on kere disari cik gece yarisi cik kimse ne laf eder nede donup bakar...
dedigim gibi eger maddi imkaniniz el veriyorsa gidin...
sonucta tam 3 sene ne demek...esiniz gidin ce 2 ev gecindirecegine 1 evde beraber olursunuz gerekirse kuru ekmek yersiniz....
gozden uzak olan gonuldende Irak olurmus....

Gozden ırak gonuldende ırak olurmus bizimde oyle olur diurum sen baska bisey bilmezmisin diyor faydasi yok gidecek
bende herseyi oluruna birakmaktan baska carem yok su akar yolunu bulur eger beni seviyorsa bi yolunu bulup donecektir yada bizide alacaktir yanina ama efer sevgisi bitmisse biri varsa aklinda yapacak bisey yok kendi basimin caresine bakmaktan baska maalsef...

kızlar selam. uzuuuuun zamandır yazmıyordum burda. yanlış olmasın derdim olmadığından değil ama anlatmaya mecalim olmadığından. sizden yardım bekliyorum lütfen. fikirleriniz benim için çok önemli. işte olduğum için tam takip eemeyebilirim şimdiden kusura bakmayın.

ben 5 senelik evliyim. eşimin ailesi evlendiğimizden beri bizden uzakta olmalarına rağmen rahat bırakmadılar. eşim devlet dairesindeydi ve işinden memnun değildi, çok mutsuzdu. hep bunu bahane edip yanlarına gitmemizi istediler. ben de çalışıyorum ve 3 yaşına dolduracak bi kızım var, annem bakıyor. annemle evimiz altlı üstlü. 1 seneden fazla oldu bu evi annemle aldık. neyse tam herşey yoluna girdi, istediğim işe girdim annemle iyiyiz, kızım iyi, eşim iyi derken... eşimin ailesi (annesi ve abisi özellikle) yine başladılar gel buraya diye. eşimin abisiyle çalışmasını istiyorlar ve k.v. eşime çok düşkün en küçük oğlu. eşim de işinden memnun değil ya, hep gitmek isterdi gidelim derdi ben istemezdim. bu kez eşimi iyice doldurmuşlar. bırak o işi, emir alma, gel burda işin başına otur, para kazan.... eşim yine gitmek istedi ve ben artık bu durumdan tam 5 senedir sıkıldığım için eşime dedim evin kredisini kapatırsan ve çok istiyorsan git ama iyi düşün falan dedim. bir haftada bi baktım para yollamışlar benim de birikmişim vardı eşim onu da eklemiş kapandı kredi ve eşim 2 hafta önce istifa edip 2 gün içinde ailesinin yaşadığı şehre gitti. ben şokunu atlatamadım hala. ve kızım için çok kaygılanıyorum, babasına çok düşkündü. eşim orda biz burda nasıl olacak. otobüsle 5-6 saat uzaklıkta.

eşimle evlenmeden önce demiştim ki ona; sen abinle çalışırsan ben evlenemem senle+babamın vefatından sonra annemi bırakamayacağımı, eğer annemle yakın olmayı isteyecekse kabul edecekse evlenelim demiştim. kaynım çok sorunlu bir insan. allah inancı yok, alkol ve başka problemleri var. artı eşimin akrabaları hep aynı mahallede bir arada oturuyolar ve çok acayip insanlar. ben ne kadar sıcak yaklaşırsam hep geri itildim. hep akraba evliliği yapmışlar, beni bi türlü benimsemediler, sevmediler. 5 senedir uğraştılar, sonunda eşimi alıp götürdüler.

ben ne yapayım şimdi?
1-tayin sorunum var, o şehre gitmem zor
2-babam yok annem yalnız ve yalnız kalamayan biri zaten genç de değil,annemi nasıl bırakırım
3-onun ailesinin yaşadığı şehirde yaşayamam çünkü bizi rahat bırakmazlar
4-kızıma kıyamıyorum, eşim onu bırakıp gitti diye inat edip gitmemek mi yoksa tayin için çabalayıp kızım için orda mı olmalıyım. gidersem annem ne olcak? senle gelmem diyor. haklı da. ne yapcam şaşırdım
5-zamana bırakıp bi müddet beklesem mi?hersey çok yeni
çok karışık oldu ama noolur bana bi akıl verin.
Canım atı alan üsküdarı geçmiş,adam gözdn çıkarmış bazı şeyleri uZaktan nasıl gaza getirdilerse artık diplerindeyken sen düşün demiyolarmı karın nerde nasıl gelcek çoluğun çocuğun var,niyet belli sen bi gel bak o da tıpış tıpış gelir sakın doğru çıkarma dediklerini çoluğunu çocuğunu düşünen kan kusar kızılcık içtim der be herkes işne çok bayılmıyo memlekette
Annenle kalman dünürlere dokunmuş resmen kan davası yapmışlar çok sinirlendim kocan dahil hepsine.gitme dönerse senindir dönmezse hiç olmamıştır.sen başta söylemsin zaten silah dayayıp evlenmemişsin:51:

eşinin ailesi çok hatalı sen çalışan bi kadınsın hiç düşünmediler mi senin işin ne olacak düzenin ne olacak? yada eşinle konuşmadınız mı son bi kez nasıl yaparız diye? bu arada çok merak ettim açtıkları iş çok mu cazip parası bol bi iş mi düzen bozup gidecek kadar.kaynanan yoğun gaz vermiş eşine o da dayanamamış bence bi süre bekle hatta sessiz kal bakalım ne olacak?

size ihtiyacı olan biricik anneciğinizle ve kızınızla birlikte evinizde yaşamaya devam edin bence.herşey baştan konuşulmuş.çekip giden eşiniz.gitmemesi gerekirdi.bütün düzeninizi bozmuş.ama ona uymayın.orada bir düzen kurmuşsunuz.eviniz var.anneniz var.işiniz var.gidip de eşinizin sorunlu akrabalarıyla mı uğraşacaksınız?ben olsam gidemezdim...

Son düzenleme:
Back
X