Eşim ve Bitmeyen Sorunlar...

bu takılmak dalga geçmek değil odunluk bu.
işimle dalga geçiyor yorulduğumda naptın ki diyor mesela.. sonra takılıyorum yaaa diyor.
odun değildi ne olduysa ben hamile olunca oldu. Her gün annesiyle saatlerce konuşma.. ve her şeyi yetiştirme de cabası.

ben de tam tersini düşünmüştüm,insan kendi evladı olunca kardeşi 2. planda mı kalır diye..yani sırf erkek diye mi kardeşine düşkün olacak?evlat ne demek henüz bilmiyor da oı yüzden..bence annesi de bunu bildiği için doğmadan gazlıyor oğlunu.

Kardeşim yok o yüzden kardeş sevgisi nedir bilemem ama sonuçta evlat senin kendi kanından canından yaratıp yoktan var ettiğin bir canlı. Mantıklı olarak düşününce insan kardeşini de çocuğunu da çok sever ama kardeş sevgisi biraz geride kalır gibi geliyor.

18 yaşındayken kardeşim oldu. Çocuğum gibi büyüttüm. Çok severim. Öyle böyle değil çok severim. Şu anda 14 aylık kızım var. O kadar farklı ki sevgileri. Tamam kardeşim ayrı ama evlat bambaşka.

Bir de eşim hep erkek istedi, son ayda bile dra soruyordu ultrasonda hala kız mı emin misiniz diye. Şimdi bir tane daha çocuğumuz olsun ama onu da kız istiyorum diyor

Bebekler doğunca fikri değişir canım merak etme.
Benim sevgili kocam ve ailesi de kız çocuk delisi, eşim daha benim gebeliğimin ilk aylarında eğer bebek erkek olursa yüzüne bile bakmam gider çocuk esirgemenin kapısına bırakırım diyordu ciddi ciddi. Hödük ya!
O zaman o kadar söyledim ki böyle konuşma Allahın gücüne gider ağzından çıkanla sınar seni diye...
Erkek olacağını öğrendiğimizde ben heyecandan gözyaşı dökerken suratı asılmış kalmıştı hala sinir oluyorum aklıma geldikçe!
Şimdi ne oldu peki?
Oğlum oğlum diye ruhunu teslim edecek aşık resmen.
Şimdi diyorum götürsene çocuk esirgemenin kapısına!! Bırakır mıyım oğlumu bilmiyordum böyle tatlı olacağını diyor.
Sen kafana takıp da gerilme, evlat ayrı kardeş ayrı göreceksin bunu
Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin bebişlerini

henüz kucağına almadığı için odunluk yapıyor..
iyki kız olmuşlar diyecek .. sende o zaman yüzüne vurursun yaptığı terbiyesizliği..

cinsiyet tercihi olmak bana çok saçma gelmiyor.. herkesin içinde sağlıklı olsunun dışında bir tercih vardır bence..
mesela ben hala merak ederim acaba bir kızım olsaydı nasıl olurdu diye.. ne yapayım kısmetimde kız annesi olmak yokmuş ama bu oğullarımı sevmediğim anlamına gelmiyor..

bana gidip kvnize yetiştirmiş olması daha büyük bir sorun gibi geldi açıkçası..

Darısı eşimin başına inş. doğduktan sonra umarım değişir.

Amin canım sağ olasın inş benim eşiminde fikri değişir.
sonrada kadın erkek eşitliği diyoruz daha doğmadan kız -erkek evlat ayrımı yapan anne-babalar oldukça bu ülkede kadın-erkek eşitliği falan hikaye

yok öyle bir eşitlik maalesef.. kafalar değişmedikçe
İnsanın evladını sevmesi nasıl olur da cinsiyete bağlı ya. O da canın kanın. Sene olmuş bilmem kaç...
zihniyet kafa değişmediği sürece senenin kaç olduğunun hiç bir önemi yok
sizler kaç yaşındasınız,kv kaç yaşında,bi de başka kardeşi yok mu eşinizin?
29 yaş annesi 40 lı yaşlarda.. kardeşi var başka ama o küçük ya daha ondan yeri başkaymış.

o başlı başına tartışma konumuz zaten.. her şeyi ailesine naklen yayın yapıyor resmen. erkek bir de.. bayan anlatsa tmm diyeceğim ama o bile doğru değil bence.
Cinsiyet belli olmadan da kendi çocuğumu kardeşim kadar sevebilir miyim diyordu..

ohooo bu adamın hayatının merkezi olmuş bu kardeş ama bakış açısı değişir gibime geliyo bebişler doğunca

işte annesi olur mu oğlum öyle şey kardeşin ayrı çocuğun ayrı olacak demesi gerekirken gaza getiriyor eşimi dolduruyor.
Allah a havale ediyorum ne diyeyim.

tabi hepsinin yeri farklı ama herkes de yerini bilsin bi zahmet..
kv 45 lerde falan olmalı.isteyen doğrusun elbet ama torunu ile evladı beraber doğacak,garip bir durum değil mi? eşinizde de kv de da çok rahat gibiler,hiç farklı hissetmiyorlar mı çok ilginç..

canım ben 2. ye hamile kaldığımda acaba ilk oğlum kadar sevebilecekmiyim diye bile endişe duydum.. ki annelik duygusunu tatmış olmama rağmen..
bence buna takılma.. cidden kucağına almadan ne olduğunu anlamıyorsun.. sen şimdi karnındaki bebelerini seviyorsun ya bir de kucağına al bak o zaman neler hissedeceksin.. erkek zaten karnında da taşımıyor neyle karşılacağı hakkında en ufak bir bilgisi bile yok henüz.. bilmediği bir duygu hakkında acabaları olması çok normal..
ama bu yetiştirme konusunu al karşına konuş.. hem kv nizin size bakış açısınıda değiştirebilecek bir durum bu..

torunu ile oğlu arasında 2-3 yaş olacak işte. onlara göre çok normal Allah vermiş. Gözüm yok inşallah sağlıklı büyür hayırlı evlat olur. eşim canını ver deseler verir kardeşi için.. paranı ver diyorlar veriyor zaten :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…