Eşim ve Bitmeyen Sorunlar...

Çok uzun yazmıştım bir önceki mesajı farklı dertler bir araya gelmiş.
Size sormak istediğim şu..
Eşim doğacak çocukları ve kardeşi ile sevgi kıyaslaması yapıyor . Kendi çocuğumu kardeşim kadar sever miyim vs. Doktor kız dedi bebeklere ve eşimin tepkisi neyse ki kardeşim var oldu. Kardeşi erkek.
Kardeş ve evlat sevgisi aynı olmaz dediğimde beni kardeşini kıskanmakla suçluyor beyefendi.
Her tartışmamızı anlattığı gibi bunu da annesine söylemiş ve annesinin tepkisi. O abisinin ilk göz ağrısı yeri tabi ki de ayrı olacak her zaman.
Kızdığımda da takıldım ben sana deyip geçiştiriyor.

Başına böyle bir şey gelen var mı? Yani eşim bebekler doğduğunda kardeşi ile onları ayırt edebilecek mi yoksa ikinci planda mı kalacak çocukları?
Bu konu hamilelikten midir nedir bilmiyorum çok takılıyor kafama..

Canim onu anlamaya çalış. Şu anda baba oluyor ve bebek ile hiç bir iletişimi yok. Yani bir kutu var belli bir süre sonra açacaklarını içinden senin çocukların çıktı diyecekler. Ona karşı ne hissedecek henüz o da bilmiyor.

Sende haklısın ona bebekleri sahiplenmesi ve sevmesi konusunda güvenmek istiyorsun.

Yeni duygular heyecan, merak ve endişe ikinizde de iç içe. Aileniz sağlıkla huzurla buyusun insallah

Canim onu anlamaya çalış. Şu anda baba oluyor ve bebek ile hiç bir iletişimi yok. Yani bir kutu var belli bir süre sonra açacaklarını içinden senin çocukların çıktı diyecekler. Ona karşı ne hissedecek henüz o da bilmiyor.

Sende haklısın ona bebekleri sahiplenmesi ve sevmesi konusunda güvenmek istiyorsun.

Yeni duygular heyecan, merak ve endişe ikinizde de iç içe. Aileniz sağlıkla huzurla buyusun insallah
Bebeklere bişi olacak diye korkuyorum ben o ise sakın olursa olur diyor mesela. Heycan yok bi hayal yok bilmiyorum ins düzelir

ilk goz agrisi kardes de ilk defa duyuyorum.
kardesle evlat karsilastirilirmiymis anlayamadim. ikisi cok baska seyler.
bizimde kardesimiz var ama evladimizi kimseyle kiyaslamiyoruz.
cok sacma bir soz olmus esinizinki.
hele annesininki soz bulamadim soylemeye.
umarim bu tartismalar uzayip iyice sinir etmez seni.
ama takma kafana yeir gelince sende onlara gerekli laflari sok.

kvnin ilk göz ağrısı tabiki yeri başkadır demesi de enteresanmış cidden
klavuzu karga olanın hesabı..anası neyse danası da o olmuş
siz aklı selim bi şekilde durumu kendisine açıklayın ya da açın bu sayfayı okutun yorumları ne kadar abes bi düşünce yapısı olduğunu aysın

Tartıştığımızda demiştim Allah sana kız verir böyle dersen diye. Şimdi iki kız dedi dr. Allah ın taktiri...
Ben takılıyorum sana diyor sonra.. takılabilecek bir konu mu ki bu?
Ona de ki; senin de kızın olacak. Sen bana nasıl davrandiysan kocasi da ona öyle davranacak. Anlayacaksin o zaman de. Şunu da ekle; yarın öbür gün sana bir şey olursa kardeşin karisini buldugu anda ceker gider; Annen babanin ömrü be kadardir bilinmez. Senin her sartta yaninda olacak olan kizlarin ve ben olacagiz. Bunu düşün öyle davran de.

Eşim doğacak çocukları ve kardeşi ile sevgi kıyaslaması yapıyor . Kendi çocuğumu kardeşim kadar sever miyim vs. Doktor kız dedi bebeklere ve eşimin tepkisi neyse ki kardeşim var oldu. Kardeşi erkek.
Kardeş ve evlat sevgisi aynı olmaz dediğimde beni kardeşini kıskanmakla suçluyor beyefendi.
Her tartışmamızı anlattığı gibi bunu da annesine söylemiş ve annesinin tepkisi. O abisinin ilk göz ağrısı yeri tabi ki de ayrı olacak her zaman.

Başına böyle bir şey gelen var mı? Yani eşim bebekler doğduğunda kardeşi ile onları ayırt edebilecek mi yoksa ikinci planda mı kalacak çocukları?

Öncelikle annesiyle tam olarak muhabbetin nasıl geliştiğini konuş. Kardeşiyle arasındaki ilişkiye hayranım ama çocuklar için böyle böyle diyor de. Torunlarına öyle muamele etmesini o da istemez bence. Bir dahaki tartışmalarda belli ki dahil olacak senin yanında olmasını sağla. Çünkü eşinin anlayamadığı şeyler var..

Eşiniz kız çocuğunun ne büyük bir nimet olduğunu bilseydi bu lafları edebilir miydi acaba?!
Üstelik iki kız...
Benim de ikizz kızlarım var, Allaha bin şükür, iki cennet anahtarı, daha ne olsun..
Zihniyetine yazık...

Kardeşini sevmesi ayrı, evlat ayrı. Bunu doğunca anlayacak,tükürdüğünü yalayacak.
Ama erkek sevdası yüzünden saçma ayrımlar yaparsa vay haline, üzücü olur..

Siz düşünmeyin şimdilik, hele bi doğsunlar, kız çocukları babaya nasıl davranıyor bi görsün bakalım

evlat sevgisini tattığında kardeşini ne kadar az sevdiğini farkedecek ...

Kusura bakmayin ama kocaniz bes para etmez bir karaktere sahip bir insan, ve sirf su sebeplerden nefret edilesi bir koca olabilir kendisi:
1. her yasadiginiz sorunu gidip annesine yetistirmesi
2. kendi cocugunu sevip sevmeyecegine dair tereddut etmesi ve kiz erkek bebek ayrimi yapmasi
3. kardesini cocugundan ustun goruyor olmasi

boyle adama cocuk verilmezmis aslinda, anasiyla kardesiyle idare edermis aslinda sizinlede evlenmeseymis

• Beğen
Reactions: anu
Esim dort erkek kardes. Kiz bebek diye cildiriyodu.benm icime hep erkek doguyodu. Doktor erkek dedi uc doktora daha gonderdi belki kizdir diye kız aşkından öluyordu. Simdi oglumuza tapiyor. Evlat bu kizi erkegi farketmez. Hele ki ilk cocuk kizin ds yok oglun da yok. Allah saglik versn. Hayirli evlat nasip etsin. Kiz ya da erkek diye diretmemek lazim.

inşallah daha babalık duygusunu tatmadığı için böyle saçmalıyordur kucağına alınca kendine gelir heralde

istemsizce güldüm. insan evladıyla kardeşi bir tutar mı? hepsinin yeri ayrı ama evlat bu. inşallah bebeğiniz olunca söylediklerine ve düşündüklerine pişman olur

Başkasının yanında kız erkek farketmez sağlıklı olsun diyor bana gelince böyle dedi. Ben kızdığımda kardeşimi kıskanıyorsun bile demişliği var :) İlk göz ağrısı kardeşi onun tabi yeri ayrı olacak diyor anneside..
Benim bildiğim ilk göz ağrısı ilk çocuk olur.

Saçmalamışlar iki tane beyinsizzz
Erkekler kadınlar gibi değil, babalığı sonradan öğreniyorlar
Doğumdan sonra kardeşini görmez bile gözü =))

Ayy özür dileyerek esin midemi bulandirdi bu ne bohem düşüncedir, yaklasimdir . Hele anasına anlatması anasininda onu desteklemesi falan poff :KK51:

Valla bunun cevabını eşinden başka kimse bilemez ama
Böyle bir adama çocuk vermek çok sancılı !!!şaka yaptıysa bile dozunu kaçırmış ciddiyete ulaşmışNe mutlu ki rabbim sizleri kız evlat ile şereflendirmiş ,şükür etmesi gerekirken yaptığı şey konuşma çok yanlış !!!

Her gün yeni bomba son dediği ise şu. Doğumdan sonra beni bebeklerle bırakıp 2-3 günlüğüne ailesine gitcekmis annesini alıp gelecekmiş.
Ya sabirrrrrr...

Gereksiz takiliyorsunuz. Bebeklerimiz doğduktan sonra zaten herseyi kendi anlayacak. Her sevgi farklı kulvardadir.

Hamileyim hassasım en mutlu olmam gereken zamanda neden şaka da olsa beni kızdırmak içinde olsa bunları yapiyor?
Bu soruyu ona soruyorum cvp vermiyor sinirden kendimi yiyorum sonra

Her gün yeni bomba son dediği ise şu. Doğumdan sonra beni bebeklerle bırakıp 2-3 günlüğüne ailesine gitcekmis annesini alıp gelecekmiş.
Ya sabirrrrrr...
Git bi daha da dönme derdim ben olsam! Ki demişliğim var kendi eşime.
Siz ciddiye aldıkça abartıyor işte... Bir kere ciddi şekilde konuşun sonra kesinlikle ciddiye almayın.

Back
X