eger geri verecegini biliyorsan (öyle yada böyle ) para vermen iyi olmuş olabilir.Arkadaşlar merhaba
Esimle 15 yıldır evliyiz. Çok seviyorum çok düzgün bir karakter. Gel gelelim yıllardır borçtan kurtulamadı. Ticaret hayatı onu yordu bitirdi. Bize yansıtmıyor şükür. Ben de çok dert etmedim o sebeple bunca zaman. Ta ki geçen aya kadar. Babamın evini sattık 3 kardeş bölüştük. Abilerim de borçlarını ödedi böylece. Ben de şehir dışında 1+1 ev alırım dedim. sadece ona yetiyordu param. Ama eşim yine kötü durumdaydı. Kendisi isteyemiyordu fakat ben anladım durumunu. Dayanamadım verdim parayı. Geri almak şartı ile. Çok rahatladi. Bana bu hafta icin bir kısmını gelecek aylarda diğer kısımlarını vermek üzere bir çizelge yaptı. Bu hafta vereceğini vermedi bende kızdım aradım. Müşterisi ertelemiş verecekmiş. Ama pişman olmakla olmamak arasindayim şimdi . Hata mı yaptım acaba kızlar. Siz olsanız verirmiydiniz kocaniza. Ben mi çok iyiyim yoksa olması gereken mi bu.
Biliyorum verecem dediyse verir de zamanla beklerken sinir harbi yaşayacağım sanki. puff
Dertleşmek istedim sizle.
Hayatım bu üç beş değil 150 bin lira. birdaha böyle param olmaz diye panikliyorum. size yazmam iyi oldu biraz kendime geleyim :)Sakin olun yahu, bu ne alacaklıdan betersiniz valla :) Adam kendi bile istememiş parayı, siz vermişsiniz. Şimdi de zorla istemiş gibi "Vereceksinnn" falan yapmak nedir, adam sizinle evli zaten kaçacak hali yok. Destek olmuşsunuz şimdi de köstek olmayın.
Şaka bir yana size borçlu olacak adama üzüldüm ahaha, eşine böyle olan dışarıya nasıl olur kimbilir aman yarabbim :)
Yok 15 senedir ilk defa para konusu oldu. ben de neyin doğru olduğunu anlamaya çalışıyorum. arkadasim hata dedi de. kafam karıştı dün.Bence eve bir para giriyorsa o kişinin değil ailenindir. Borç da öyle. Dışarıya olan borçlar da kişinin değil ailenin. Birlik olunmayacaksa aile olmanın ne anlamı var?
Eşime miras düşse o parayı bana borç vermeyi teklif etse kendimi yabancı hissederim. Karı koca arasında borç mu olur?
Açıkçası bu tutumunuz bana tuhaf geldi.
Ama bir de şu var 15 senedir işler böyle yürüdüyse ve aranızda problem yoksa bu şekilde devam edin. Sonuçta her evliliğin dinamikleri farklı.
Canım benim huyum kurusun ben fenayim para konusundaEşinizin zor aninda yanında olmuşsunuz en kötü alacaklı gibi saatinde kapıya dadanmışsınız yabancıya borç vermiş gibi geleceği saati kolluyorsunuz pes..paranin lafı olmamalı gerçek evlilikte..ha verin yesin içsin demiyorum öder diyorsunuz neden bu kadar sikinti yapip çizelgeleri.yo yokluyorsunuz..
niyetim o zaten. ama para gitti hissi geldi biran kafama taktım.Ben olsam evi alır kirasını devamlı eşime verirdim. Ev sahibi olmak iyidir. İki gün sonra yine sıkışacak belli.
15 yıllık evlisiniz eşinizin borçları olsa da size belli etmemiş . Su güne kadar ev geçindirmiş belli ki sıkıntı çekmemişsiniz istediğiniz şeyleri almışsınız.ve kocanıza borç olarak veriyorsunuz ve pişman olmak üzeresiniz. Çok garip gerçekten evlilik böle olmamlı. Aynı şeyi Erkek yapsa demedik laf bırakmazsınız. Siz hastalık da sağlıkds iyi günde kötü günde diye söz vererek evlenmediniz mi.bence o parayı borç gibi görmek den vazgeçin. Eşinize güzel bir dille 1+1 daire alalım ilerde Laz'ım olur yatırım olsun ikimizin eline para geçince alalım diyin böylesi daha hoş sanki...Arkadaşlar merhaba
Esimle 15 yıldır evliyiz. Çok seviyorum çok düzgün bir karakter. Gel gelelim yıllardır borçtan kurtulamadı. Ticaret hayatı onu yordu bitirdi. Bize yansıtmıyor şükür. Ben de çok dert etmedim o sebeple bunca zaman. Ta ki geçen aya kadar. Babamın evini sattık 3 kardeş bölüştük. Abilerim de borçlarını ödedi böylece. Ben de şehir dışında 1+1 ev alırım dedim. sadece ona yetiyordu param. Ama eşim yine kötü durumdaydı. Kendisi isteyemiyordu fakat ben anladım durumunu. Dayanamadım verdim parayı. Geri almak şartı ile. Çok rahatladi. Bana bu hafta icin bir kısmını gelecek aylarda diğer kısımlarını vermek üzere bir çizelge yaptı. Bu hafta vereceğini vermedi bende kızdım aradım. Müşterisi ertelemiş verecekmiş. Ama pişman olmakla olmamak arasindayim şimdi . Hata mı yaptım acaba kızlar. Siz olsanız verirmiydiniz kocaniza. Ben mi çok iyiyim yoksa olması gereken mi bu.
Biliyorum verecem dediyse verir de zamanla beklerken sinir harbi yaşayacağım sanki. puff
Eşinle birlikte misin ayrı mısın onu anlamadım. Yani benim 200 binim 1 trilyonum olsa gözüm kapalı onu eşime veririm ki senin benim yoktur bizim icin. Benim neyse eşimindir. Eşimin neyse benimdir. Lafı dahi olmaz, geri ödeme felan , arkadaştan borç almıyor ki, hayat arkadaşı yardım ediyor. Sen vermekle doğrusunu yapmışsın. Ama ödeme kısmına ben karışmam tabi. Geri alırsın alamazsın o sizin bileceğiniz iş. Bizde durum da böyle. Bende paylaşmak istedim.Arkadaşlar merhaba
Arkadaşlar merhaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?