Eşim ve borçları

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ben olsa "bununla bir ev almak ikimiz için de iyi olacak elimizde bir malımı mülkümüz olsun çocuklarımız için...
istersen bana verme parayı elin rahatlayınca bir ev alalım, istersen oraya taksit taksit öde" derdim diye düşünüyorum.

çünkü eşimin yada benim param farketmez.
bu bahsettiğiniz isteme durumu sadece sorumsuz ve lüzumsuz eşler için gerekiyor.

eger geri verecegini biliyorsan (öyle yada böyle ) para vermen iyi olmuş olabilir.
para cok değişkendir ya.. duruma göre verilir duruma göre verilmez. her bunyede de farklı etkileri var. ben vermezdim mesela. cunku para takıntım var. kimseye vermem..istememde...az cimriyim

Sonuçta bu adamın kazandığı parayı da birlikte harcamıyo musunuz keseniz bir değil mi anlayamadım.Evlilik de böyle şeyler olmamalı bana kalırsa eşler arası borç harç mı olur yahu

Bence eve bir para giriyorsa o kişinin değil ailenindir. Borç da öyle. Dışarıya olan borçlar da kişinin değil ailenin. Birlik olunmayacaksa aile olmanın ne anlamı var?
Eşime miras düşse o parayı bana borç vermeyi teklif etse kendimi yabancı hissederim. Karı koca arasında borç mu olur?
Açıkçası bu tutumunuz bana tuhaf geldi.
Ama bir de şu var 15 senedir işler böyle yürüdüyse ve aranızda problem yoksa bu şekilde devam edin. Sonuçta her evliliğin dinamikleri farklı.

Eşinizin ticaretl uğraştığını söylemişsiniz ki hem kendisi alacaklıdır hem kendisinin alacaklıları vardır. Ticaret bu neticede.... Eşinize zor zamanında destek olmuşsunuz parayı vererk bu çok güzel fakat sonrasında alacaklı gibi gırtlağına çökme kısmı gerçekten kötü... Allah eşinize sabır versin...

Hayatım bu üç beş değil 150 bin lira. birdaha böyle param olmaz diye panikliyorum. size yazmam iyi oldu biraz kendime geleyim :)

Yok 15 senedir ilk defa para konusu oldu. ben de neyin doğru olduğunu anlamaya çalışıyorum. arkadasim hata dedi de. kafam karıştı dün.

Esinin karakterini sen biliyorsun.eger odeyecek yapidaysa mutlaka oder degilse yapacak bisey yok.

peki M melomis rakam 150 bin olsa bile aynı mı düşünür dün.

Canım benim huyum kurusun ben fenayim para konusunda kendime geleyim.

Benim param esimin parası, eşimin parası benim param.
Ama biz ayni işi yapiyoruz. Maaslarımız birbirine çok yakın. Ve gelirimiz sabit.
Sizin durumda ne yapardım kestiremedim.

Eger o borclari baskasina yedirdigi icin yapmadiysa veririm ama isinide bilmeli onuda batiracaksa vermezdim

15 senedir ilk defa para konusu oluyor demişsiniz. sizin açınızdan ilk defa diye düşündüm.
Peki eşinizin para konusunda tutumu nasıl?
yani o da size borç verip geri istiyor mu?
para ile ilgili sizi üzüyor mu?
o hiç böyle davranmadıysa sizin elinize geçen ilk toplu parada eşinizi borca bağlamanızı doğru buluyor musunuz?
para çar çur olur diye mi endişeleniyorsunuz, doğru yere kullanmaz diye mi korkuyorsunuz, benim param bende dursun mu diyorsunuz?
bunlara göre de tutum değişebilir.

İnanın çok garipsedim bu durumu eşimin borcu benim borcumdur benim mirastan aldığım pay ikimizindir daha o istemeden gider borçlarıni ben kapatırım ne demek geri verme çizelgesi hazırlamak.
E siz hasta olsanız iki üç yıl evde yatsanız adamın size harcadığı parayı çalışınca geri mi veriyorsunuz?
Bir hata yapmış borçlanmış bu zamanda kimin borcu yok ki ya ha eşiniz sürekli borç takan kumarbaz içkici adam olur arsız olur vermemekte haklısınız ama bu sizin eşiniz aynı yatağı paylaştığınız adam ya komşu oğlu değil bana çok garip geldi kusura bakmayın

15 yıllık evlisiniz eşinizin borçları olsa da size belli etmemiş . Su güne kadar ev geçindirmiş belli ki sıkıntı çekmemişsiniz istediğiniz şeyleri almışsınız.ve kocanıza borç olarak veriyorsunuz ve pişman olmak üzeresiniz. Çok garip gerçekten evlilik böle olmamlı. Aynı şeyi Erkek yapsa demedik laf bırakmazsınız. Siz hastalık da sağlıkds iyi günde kötü günde diye söz vererek evlenmediniz mi.bence o parayı borç gibi görmek den vazgeçin. Eşinize güzel bir dille 1+1 daire alalım ilerde Laz'ım olur yatırım olsun ikimizin eline para geçince alalım diyin böylesi daha hoş sanki...

Eşinle birlikte misin ayrı mısın onu anlamadım. Yani benim 200 binim 1 trilyonum olsa gözüm kapalı onu eşime veririm ki senin benim yoktur bizim icin. Benim neyse eşimindir. Eşimin neyse benimdir. Lafı dahi olmaz, geri ödeme felan , arkadaştan borç almıyor ki, hayat arkadaşı yardım ediyor. Sen vermekle doğrusunu yapmışsın. Ama ödeme kısmına ben karışmam tabi. Geri alırsın alamazsın o sizin bileceğiniz iş. Bizde durum da böyle. Bende paylaşmak istedim.

Ben eşler arasındaki bu senin benim davasını anlamadan ölücem heralde.ya evlenince senin benim mi olur ya.adam onca zaman çalışmış sana hissettirmemiş sende sıkışık zamanında yardım etmişsin niye şimdi adamı sık boğaz ederek bunaltıyorsun.sanki kaçacak ya ancı sanki.eşin ya çocuklarının babası.adam verecem demiş.tutki veremedi boşanacakmısın.borç verdim demek bile saçma bence.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…