Eşim ve borçları

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Aynen
15 yıllık hayat arkadaşlığında borç olmaz

Aynen
Adam 15 yıl ev geçindirmiş emek vermiş
O zaman o da harcadığı parayı borca saysın
Ele güne muhtaç etmeyen ev geçindiren bir insana paramı geri ver demeye allahtan korkarım

Allah esinizin islerini kisa zamanda yoluna sokarda size paranizi misliyle verir insallah :)) cok sevindim dusunceleriniz degismesine
@rzgree
Allah esinizin islerini kisa zamanda yoluna sokarda size paranizi misliyle verir insallah :)) cok sevindim dusunceleriniz degismesine
Kanguru_ sizlere şu anki huzurumu borçluyum kızlar. bukadar kadın aynı fikirde ise bende bir acayiplik var. işin matematiği ortada. ne iyi ettim size danışmakla

Oncelikle eslerin ayrı bütçesi olması birbirlerine borclanabilmeleri falan bana garip geliyor,bunu da burda duydum inanki.ayrica borç varsa da bu ikinizin borcudur bence.Yani ben eşimin borcu varsa onun borcu demezdim borcumuz var derdim mesela.senin yerinde olsam bana ailemden bu para gelmisse bunun hepsini birden borcumuza yatırmak istemezdim bir kısmıyla biraz ferahlayip yine de bir kısmıyla küçük de olsa bir yatırım yapardım.esim de bana borcu ne zaman ödeyecek diye beklemezdim durumumuz iyilessin de yatırımı buyutelim diye beklerdim.sizin durumunuz öğrenci evinde yaşayan öğrenciler gibi olmuş bana tuhaf geldi dogrusu

Parayi keske esinize altin ya da dolar olarak verseydiniz ,
Verecek ama uzayacak belli ,
Bu saaten sonra kendinizi uzmeyin ,olan olmus

Eşler arası borç nedemek yahu ben anlamadım bizde senin benim olmaz bizim olur acısı ile tatlısı ile bizde 15 yıllık evliyiz

Ben de verdim. Ama Bence verilmemesi daha iyi.Vermeyecektin sanma sana o para geri döner ve sana minnet duyar. Hatta arkasini topladigim icin senin yanında ezik oldugunu düşünür.Son olarak da dunyanin binbir turlu hali var o senin mirasindi. Allah korusun boşanma vs olsa nasil ispatlarsin bir de. Olmayan seyler degil.

Son düzenleme:
Eşime para versem borç mantığıyla bakamazdım herhalde yani o yüzden vermek sizin tamamen kişisel tercihiniz olsa da veririken o para bizim için gözüyle bakıp geri beklememniz gerektiğini düşünüyorum .adam el adımı değil ki verirken borç kafasıyla bakıyorsunuz . Ben pek anlayamadım. Ben napardım belki o evi alır kiraya verir kira parasını almasını bir nebze rahatlamasını beklerdim . Belkide paranın hepsini vermez yarısını verir biraz rahatlamasını sağlardım geride beklemezdim . İnsan başına gelmeyince bilemiyor ama bence parayı verdiyseniz kendi rıazanızla kocanıza verdiniz icra memurları gibi ödeme günlerini beklemeyin

Sana gelen mirastan pay esinin onda bir hakki yok diledigin gibi kullanabilirsin oyle kendini kotu ve haksiz hissetmene gerek yok...
Madem verdin esine geri odeme kosulu ile geri odemesini bekler sonra istedigin gibi degerlendirirsin.
Ama esin de zaten esim diye borcu sallar onem vermezse ben de tepkimi gosteririm.cunku bu sana yapilan bir ayip olur bana gore.

Evlilikte herşey ortaktır diye biliyorum ben. Çok tuhaf! Gününde kapıya dayanmışsınız bir de. madem bu kadar kıymetliydi paranız neden verdiniz? Burada nişanlınızdan ya da herhangi birinden bahsetmiyorsunuz.15 yıllık kocanızdan bahsediyorsunuz.ayrıca simdiye kadar sorgulamanız gereken şey sizden aldığı para vs.degil yaptığı iş ve sürekli borca girmesi.demek ki işini yapamıyor.birlikte konuşup çözüm bulmanız gereken bu bence.buna çözüm bulursanız bir daha sizden borç almasına da gerek kalmaz.ve kocanızın düzgün karakterli olduğunu onu çok sevdiğinizi söylüyorsunuz bu durumda günü geldi diye kapıya dayanmaya çok utanırdım ben olsam. malum evlilik hastalikta saglikta iyilikte kotulukte....

siz aynı evde yaşayıp aynı maddi zorluğu/bolluğu yaşamıyor musunuz?
adam kendisi yiyip içip sizden esirgiyor olsa anlayacağım ama şu durumda senin paran benim param yapmanızı anlayamadım kusura bakmayın.
gerekirse böbreğimi, ciğerimi vereceğim adamdan para sakınamam, sakınanı da anlayamam.

Arayip bide adami borcunu ver mi dediniz kazandigini 15 senedir sana harcamiyomu 15 senenin hatırına insan aramazdi sonuçta sana iyi baktıysa aç bırakmayıp gönlünü kirmadiysa bu kadar katı olmak çok saçma ben yapamazdim

150 bin borcu olan adam ve sürekli böyle borç içindeyse zaten ticarette iyi değildir hiç de güvenip hadi 10 bin 30 bin neyse de 150 bini ben olsam vermezdim
verdiyseniz de artık unutun çünkü geleceğini sanmıyorum
ayrıca bir süre sonra adam sürekli bu soru sormalarınızdan sıkılıp yeter artık vermeseydin moduna girecektir.

niyetim o zaten. ama para gitti hissi geldi biran kafama taktım.

İyi de paralar gitti diye hissetseniz bile arayıp kızmanız gerekmez ki
Yazık adam nasıl hissetmiştir kendini
Akşam alırdınız karşıaınıza hayatım ev alalım yatırım olsun çocuğumuza vs derdiniz.

Alacaklı gibi olmuşsunuz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…