• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ve çalışma yasağı

canım senin şu an maddi bi gelirin var mı, yok, kimin parasıyla alıyosun, eşinin, ben kendi almanın hazzından bahsediyorum

anladım pardon; 1 eylülden beri çalışmıyorum annemlerin taşınmasıyla ilgileneceğim için 1 aylık ücretsiz izin aldım 2 haftaya bitiyor iznim.. bide nasıl desem evde benim de payımı görmek beni mutlu ediyordu.. kendimi daha değerli ve işe yarar hissediyordum; benim de bu evin geçinmesinde birikimimizde payım var diyip mutluluk yaşıyorum.. bu çok özel bişey..

çok teşekkür ederim yardımınız için; o şekilde konuşmayı deniyim bide.. ya da halasının yanında açıcam konuyu, o da sizin gibi düşünen birisi yüklensin azıcık eşime:)

Rica ederim
Toplum olarak zaten erkeklerin bi üstünlük çabası var ama onlara gerçekleri göstermek bizlerin elinde diye düşünüyorum

Bence akıllı olan erkek, eşinin çalışmasına sevinir
Yarın bir gün işsiz kalabilir veya sağlık sorunu yaşabilir
Bi çok şükür eşim çalışıyo demek var, bi de aaa biz ikimizde evde duruyoruz giderleri nasıl karşılayacağız demek var

anladım pardon; 1 eylülden beri çalışmıyorum annemlerin taşınmasıyla ilgileneceğim için 1 aylık ücretsiz izin aldım 2 haftaya bitiyor iznim.. bide nasıl desem evde benim de payımı görmek beni mutlu ediyordu.. kendimi daha değerli ve işe yarar hissediyordum; benim de bu evin geçinmesinde birikimimizde payım var diyip mutluluk yaşıyorum.. bu çok özel bişey..

kesinlikle öyle, bak Allahın izniyle bebeğim olacak ben ücretsiz izin alıcam 2 sene çalışmıcam eşimin maaşı yeter mi evet yeter ama niye daha iyi şartlarda yaşamayalım ki, gerekirse benim maaşıma dokunmayız birikim olur yani paradan zarar mı gelir, eşin gurur yapıyosa o konuda senin maaşına dokunmasın, benim arkadaşlarımın eşlerinden bazıları öyle, kız 3 sene boyunca maaşını biriktirmiş eşi ellemiyo ama geçenlerde o paraya araba aldılar sıfır, fena mı oldu, yoksa mesela bende eşimin maaşının yarısını anca kazanıyorum

Liseden sınıf arkadaşım, hala görüşürüz
Höt zöt bi tiple sevgiliydi
Çalışmanı istemiyorum demiş, arkadaşım işten çıktı
Dedim ki yanlış yapıyosun daha sevgiliyken böyle talepleri var ilerde bu seni bizle bile görüştürmez herhalde
Dinlemedi, işimden memnun değildim ondan çıktım ki ben dedi

Sözlendi
Bize oturmaya geliyodu diğer kızlarla
Hepimiz sohbet muhabbet ederken bu çocuğa hesap veriyodu telefonda
Ben buna gelemem, arkadaşımsa beni kıskanıyo diye seviniyodu

Şimdi evlendiler
İş arıyodu, sonra vazgeçti
Neden olduğunu yazmama gerek yok sanırım, vazgeçirildi dese daha doğru
Gel benim yanımda dur demiş ( Kendi işyeri var çocuğun tezgahtarların yanında dur diyo arkadaşıma yani )

Tamam erkeklerin saçma istekleri oluyo ama
Onlara fırsat verip vermemekte bizim elimizde
Önce canım cicim ay beni kıskanıyo deyip müsade edersen sonra önünü alamazsın ki

Sen daha yeni evlisin, kararlı ol ve saygı duysun bu kadar
Sende ona öylesin çünkü..

kesinlikle öyle, bak Allahın izniyle bebeğim olacak ben ücretsiz izin alıcam 2 sene çalışmıcam eşimin maaşı yeter mi evet yeter ama niye daha iyi şartlarda yaşamayalım ki, gerekirse benim maaşıma dokunmayız birikim olur yani paradan zarar mı gelir, eşin gurur yapıyosa o konuda senin maaşına dokunmasın, benim arkadaşlarımın eşlerinden bazıları öyle, kız 3 sene boyunca maaşını biriktirmiş eşi ellemiyo ama geçenlerde o paraya araba aldılar sıfır, fena mı oldu, yoksa mesela bende eşimin maaşının yarısını anca kazanıyorum

benimde öyle eşimin maaşının yarısından da az azıcık ama en azından bir ev kredisi bile ödenebilir.. şimdi kira ödemiyoruz, eşimin babası ev verdi orada oturmadık kiraya verdik; oranın kirası direk buranın kirasını ödüyor.. ama sürekli eşimin babası o evde oturmadıkca evi üstünüze yapmam vs diyor.. ben de o evde oturmak istemiyorum 30 yıllık ev ve hep akrabalarının oldugu bir mahallede.. akrabalaırnı seviyorum ama ben kendi akrabalarımla bile vıc vıc bi arada değilim.. en azından kendimize ait bir ev alırız diyorum..

Rica ederim
Toplum olarak zaten erkeklerin bi üstünlük çabası var ama onlara gerçekleri göstermek bizlerin elinde diye düşünüyorum

Bence akıllı olan erkek, eşinin çalışmasına sevinir
Yarın bir gün işsiz kalabilir veya sağlık sorunu yaşabilir
Bi çok şükür eşim çalışıyo demek var, bi de aaa biz ikimizde evde duruyoruz giderleri nasıl karşılayacağız demek var

bide kötü bi yerde çalışmıyorum; etik bir kurumdayım çok şükür.. övünsene hem eşin çalılşıyor hem de senin içinin rahat edeceği bir yerde diye.. ama o sanki ben eziliyormuşum gibi görüyor bunu.. "karısının parasını yiyor" derler diyor

bide kötü bi yerde çalışmıyorum; etik bir kurumdayım çok şükür.. övünsene hem eşin çalılşıyor hem de senin içinin rahat edeceği bir yerde diye.. ama o sanki ben eziliyormuşum gibi görüyor bunu.. "karısının parasını yiyor" derler diyor

Eee bu durumda sana da kocasının parasını yiyo derler
Onun gibi laf ebeliği yap sende

Liseden sınıf arkadaşım, hala görüşürüz
Höt zöt bi tiple sevgiliydi
Çalışmanı istemiyorum demiş, arkadaşım işten çıktı
Dedim ki yanlış yapıyosun daha sevgiliyken böyle talepleri var ilerde bu seni bizle bile görüştürmez herhalde
Dinlemedi, işimden memnun değildim ondan çıktım ki ben dedi

Sözlendi
Bize oturmaya geliyodu diğer kızlarla
Hepimiz sohbet muhabbet ederken bu çocuğa hesap veriyodu telefonda
Ben buna gelemem, arkadaşımsa beni kıskanıyo diye seviniyodu

Şimdi evlendiler
İş arıyodu, sonra vazgeçti
Neden olduğunu yazmama gerek yok sanırım, vazgeçirildi dese daha doğru
Gel benim yanımda dur demiş ( Kendi işyeri var çocuğun tezgahtarların yanında dur diyo arkadaşıma yani )

Tamam erkeklerin saçma istekleri oluyo ama
Onlara fırsat verip vermemekte bizim elimizde
Önce canım cicim ay beni kıskanıyo deyip müsade edersen sonra önünü alamazsın ki

Sen daha yeni evlisin, kararlı ol ve saygı duysun bu kadar
Sende ona öylesin çünkü..

eşim çok saygılı normalde de onun bu fikrini değiştirmeliyim.. yani çok affedersiniz "karı parası yemek" olarak tanımlıyor çevresindeki bazı kişiler, ondan böyle takıldı bu konuya sanırım.. öyle biri değil yani elimden parayı alıp dışarlarda kendi yese tamam da öyle değil.. benim bir arkadşaım da öyleydi, erkek arkadaşı istemedi diye tiyatro kursunu bıraktı, arkadaşlarından soyutlandı herşeyi yaptı.. şimdiyse çocuk başkasıyla evli arkadaşım bekar ve geçmişini tamir etmeye çalışıyor

eşim çok saygılı normalde de onun bu fikrini değiştirmeliyim.. yani çok affedersiniz "karı parası yemek" olarak tanımlıyor çevresindeki bazı kişiler, ondan böyle takıldı bu konuya sanırım.. öyle biri değil yani elimden parayı alıp dışarlarda kendi yese tamam da öyle değil.. benim bir arkadşaım da öyleydi, erkek arkadaşı istemedi diye tiyatro kursunu bıraktı, arkadaşlarından soyutlandı herşeyi yaptı.. şimdiyse çocuk başkasıyla evli arkadaşım bekar ve geçmişini tamir etmeye çalışıyor

Eşin o tür bi çevrede yetişmiş galiba
Yıl 2013 ama onun kafası epey eskilerde

Sen istemiyosan kullanmayız maaşımı ama ben sadece maddi bakımdan değil daha iyi hissetmek adına çalışmak istiyorum, şu gün başlayacağım de
O kadar boşa okumadın herhalde, çalışman sürpriz değil çalışmaman sürpriz olur

bu çok güzelmişşş :):) gördüğümde çok güldüm ve hiç aklıma gelmemişti gerçekten bunu kesinlikle kullanıcam 1 saat sonra :54:

Onların mantığından yola çıkarsak öyle yani ..

Güle güle kullan :27:

Izin almakta ne demek ya? Böyle bir hakki esinize kim veriyor ki?

Tamam fikrini belirtebilir, ama sadece kendinizle ilgili olan konularda bu
kadar karisma hakki olmamali. Üstelik evliliginiz icin herhangi bir negatif
etkisi yoksa (yani en azindan ben okumanin ya da calismanin bir zararini göremiyorum).

Okumak cok güzel bir sey dir, eger sende gercekten istiyorsan lütfen
kararli ol ve bu istegini gerceklestir....
Seni seven bir es seni engellemek yerine, aslinda senin aranda durmali, seni desteklemeli
hatta baban gibi gurur duymali.... Neden mutsuzlugunu istiyor ki?

Eşiniz sizin veliniz değildir ve çalışma hakkınızı elinizden alamaz. Diplomanızı kocanıza çeyiz olsun diye almadınız yazık günah değil mi verilmiş emeğe... Yarın ne olacağı belli mi kocanızın? Allah korusun ya başına bir şey gelirse? İnsanın parasını kazanmak istemesi, en doğal hakkı olan emekliliğini almak istemesine neden engel olmaya çalışıyor? Anlamadığım bir konuda neden kadın çalışmak için erkekten izin almak zorunda? Evlenmeden önce bilmiyor muydu çalışacağınızı? Direk babanızı muhatap edin derim.... Ona söylesin gerekçelerini.

o kadar güzel ıfade etmıs kı hadı evlılıgınız ıyı guzel gıdıyor ya esınızın baına bısey gelse kı allah korusun o zaman ne olacak bence de hem sızın kendınıze olan guvenınızıde kaybetmenızı engeller . Erkeklerın bayanların calısmalarını ıstememelerının nedenı gerek olup olmaması degıl daha cok maddı acıdan erkeklere bagımlı kalalım ve bı sekılde bızı kendı etkılerı altında tutmak ıstemelerı

karı parası yemenin koca parası yemekten ne farkı varmış?
ondaki gurur da sizdeki değil mi? sizin de koca parası yemek gururunuzu kırsın o zaman...
yani kusura bakmayın ama eşiniz çok bencil ve tek taraflı düşünüyor, bence bunların hepsi bahane, sizin çıkıp sosyalleşmenizi istemiyor, dersi sizi eve kapatmak... eşini çalıştırmayan tüm diğer erkekler gibi...

herkese merhabalar öncelikle...
benim sorunum eşimin çalışmamı istememesi. henüz yeni evliyiz 1 hafta sonra 4 ay olacak. 2 yıllık bir öğretmenlik tecrübem var. evlenmeden önce babamla ilgili bayağı bir sorun yaşamıştık babam benim için erken olduğunu söylüyordu. babam ilkokul 3 terk. okumaya karşı aşırı bir ilgisi var, okumayı çok çok önemli görür. bu yüzden okuttuğu çocuk bile var şimdi. babam evlenmeme evlendikten sonra yüksek lisansa devam etmem şartıyla izin vermişti eşimde içinden gelmeyerek de olsa tamam demişti. eşim yüksek lisans yapmamı istemiyor, kazandım babam "kayıt belgelerini görcem" demesi üzerine kaydımı zorla yaptırdım. şimdi ise derslere gidemiyorum. hadi onu da geçtim "çalışmana gerek yok" diyor. ben çalışmayı illah maddi bi destek olsun diye değil kendim istediğim için istiyorum. evlenmeden önce 2 sene çalıştım babam çalışma tatil yap bi yıl dinlen istersen vs demişti ama ben çalıştım. bi gün bile kazandığım parayı babam istemedi sormadı. maddi kaynak olsun diye çalışmadım yani. ben çalışmak istiyorum; eşime bunu anlatıyorum da. ama en sonunda konu "benim sana yetemediğimi vurguluyorsun. beni erkek olarak görmüyorsun"a geldi. bu laflarının üzerine açıklama yaptım ama ısrar edemedim. tek bildiğim ise çalışmazsam bunalacağım. insanın evinde zaman geçirmesi falan çok güzel ben çok seviyorum evimi ama zaten eski kurumumla anlaşıp yarım gün çalışacaktım ben. diğer öğretmen arkadaşlarımla, öğrencilerimle, velilerimle olmak beni mutlu ediyor...

Banada çok ilginç geldi. Benim eşim de benim çalışmama ve yalnız arkadaşlarımla buluşup görüşmeme izin verir. :20: şimdi sizin yazdıklarınızı okuyunca acaba benim eşim beni kıskanmıyomu bu kadar rahatım , yada bana ve kendine çokmu güveniyo böyle diye düşündüm bi an açıkcası. Ama işiniz zor evde akşama kadar oturup çalışan bi eşi beklemek insanı kötü bir psikoloji içine sokar. Allah kolaylık versin canım.

halasıgil geldiler bize, yanlarında da konu açılıverdi(benim çabamla :p ) ve çok kızdı halası... eşim kendince geçerli sebeplerini söyledi; çok yoruluyor, halsiz oluyor, çok etkileniyor vs diye.. Halası da etkilenmeyeceği ve yorulmayacağı bir iş olsa tamam dersin o zamand eğil mi dedi, eşimde evet dedi ama özel eğitim olmasını istemiyorum dedi... sonunda ikna olabildi yani beyfendi :) herkese fikirleri ve yönlendirmeleri için çok teşekkür ederim; buradan destek görmeseydim ben büyük bi ihtimal sessizce onun kendiliğinden ikna olmasını bekler, susardım; tekrar herkese çok teşekkür ederim :)

NOT: Çekirgee tavsiyen çok işime yaradı, dediğini söylediğimde şaşırdı ama haklı buldu sonunda :16:

Banada çok ilginç geldi. Benim eşim de benim çalışmama ve yalnız arkadaşlarımla buluşup görüşmeme izin verir. :20: şimdi sizin yazdıklarınızı okuyunca acaba benim eşim beni kıskanmıyomu bu kadar rahatım , yada bana ve kendine çokmu güveniyo böyle diye düşündüm bi an açıkcası. Ama işiniz zor evde akşama kadar oturup çalışan bi eşi beklemek insanı kötü bir psikoloji içine sokar. Allah kolaylık versin canım.

kıskançlık değildir eşimn çalıştığım kurumda erkek yok; şöförler var ama onlar bizden bağımsız bi yerde birbirlerimizi hiç görmüyoruz bile.. gördüğümüz tek erkek kurum müdürü oda 63 yaşında :p tabi çok kötü;şuan bir aylık ücretsiz izindeyim annemin taşınmasına yardım ediyorum diye.. ve bugün hiç çıkmadım hep evdeydim çok bunaldım.. temizlik, yemek, çamaşır hepsi bi zamanda bitiyor; geriye nasıl geçireceğimi bilmediğim bir zaman dilimi kalıyor..

kıskançlık değildir eşimn çalıştığım kurumda erkek yok; şöförler var ama onlar bizden bağımsız bi yerde birbirlerimizi hiç görmüyoruz bile.. gördüğümüz tek erkek kurum müdürü oda 63 yaşında :p tabi çok kötü;şuan bir aylık ücretsiz izindeyim annemin taşınmasına yardım ediyorum diye.. ve bugün hiç çıkmadım hep evdeydim çok bunaldım.. temizlik, yemek, çamaşır hepsi bi zamanda bitiyor; geriye nasıl geçireceğimi bilmediğim bir zaman dilimi kalıyor..

Anladım canım neyse sorun hallolmuş tatlıya bağlanmış ne güzel

halasıgil geldiler bize, yanlarında da konu açılıverdi(benim çabamla :p ) ve çok kızdı halası... eşim kendince geçerli sebeplerini söyledi; çok yoruluyor, halsiz oluyor, çok etkileniyor vs diye.. Halası da etkilenmeyeceği ve yorulmayacağı bir iş olsa tamam dersin o zamand eğil mi dedi, eşimde evet dedi ama özel eğitim olmasını istemiyorum dedi... sonunda ikna olabildi yani beyfendi :) herkese fikirleri ve yönlendirmeleri için çok teşekkür ederim; buradan destek görmeseydim ben büyük bi ihtimal sessizce onun kendiliğinden ikna olmasını bekler, susardım; tekrar herkese çok teşekkür ederim :)

NOT: Çekirgee tavsiyen çok işime yaradı, dediğini söylediğimde şaşırdı ama haklı buldu sonunda :16:

Çok sevindim , işte bu kadar :13:

Her konu sahibi senin gibi olsa keşke, madem fikir soruyosun birinden birine kulak as dimi.
Kendi bildiğini okuyacaksan da konu açma yani.
Tebrik ederim seni bu yüzden :nazar:

Mantıklı bulmadığın hiç bi teklifi gözü kapalı kabul etme, bu hayat senin nasıl mutluysan öyle davran
Sen onu kısıtlamıyosan o da seni kısıtlayamaz
O senin velin değil, eş ve eşitsiniz
Nice saygı ve sevgi dolu yıllar diliyorum

Son düzenleme:
benimde öyle eşimin maaşının yarısından da az azıcık ama en azından bir ev kredisi bile ödenebilir.. şimdi kira ödemiyoruz, eşimin babası ev verdi orada oturmadık kiraya verdik; oranın kirası direk buranın kirasını ödüyor.. ama sürekli eşimin babası o evde oturmadıkca evi üstünüze yapmam vs diyor.. ben de o evde oturmak istemiyorum 30 yıllık ev ve hep akrabalarının oldugu bir mahallede.. akrabalaırnı seviyorum ama ben kendi akrabalarımla bile vıc vıc bi arada değilim.. en azından kendimize ait bir ev alırız diyorum..

hehehe benim kocam 1 yıldır karı parası yiyor eşinize göre düşününce.
neredeyse 1 senedir çalışamıyor, iş bulamıyor, şimdi önümüzdeki sene de askerde olduğundan biraz daha karısının parasını yiyecek :1:
helal olsun kocama :9:

parayı kimin ne kadar getirdiğinin önemi yok bence.
eşimin kazandığı parayı da benim kazandığım parayı da "bize" harcıyoruz sonuçta.

Bu da son dönem erkeklerin ego tatmini için yaptıkları bir davranış herhâlde.
Ne çok eşim çalışmama izin vermiyor, markete gitmeme izin vermiyor,
tek başıma dışarı çıkmama izin vermiyor konuları açılır oldu yahu?

Ne garip insanlar var?
Amaç kadını ezmek, dışarı çıkınca, çalışınca kendi ayakları üzerinde durunca ,
gözü açılmasın mı? Yoksa parayla evde söz sahibi olmak mı?

Saçma saçma ilişkiler.

Babanıza da helal olsun.
Eşiniz de adam olsun da, ''erkeğim'' diye gezeceğine babanızı örnek alsın.

Back
X