Esinize neden böyle kararli konusamiyorsunuz? Lütfen uzatma artik dedigi zaman asil sen uzatma, hic kimse icin degil kendim icin calismak istiyorum deyin. Neyi niye tasvip etmiyormus beyefendi? Kadin erkek ayrimini neye istinaden yapiyor, madem öyle kendi de gitmesin ise. Iller bankasinda sadece erkekler mi calisiyormus? Onu giyme bunu cikarma demeye benzemez bu is. Resmen istikbalinizle oynuyor. Kendinizi egitin, bir mesleginiz donaniminiz olsun ama koca eline bakin. Babaniza söz vermis ama köprüyü gecene kadarmis. Siz bu hakki nasil veriyorsunuz bu adama? Babanizin bu adamda gördügü hissettigi birsey varmis ki sart kosmus.
Yasak ne demek ya! Siz kendinizi layik görüyor musunuz evlendiginiz adamin " benim isime gelmiyor, benim istemedigim seyleri yapamazsin" demesine? Ya ileride sizi evden de cikartmazsa, alisverise, carsiya, pazara falan da tek gidemezsin demeler baslarsa? Evlilikte izin almak diye birsey olamaz. Cok gurur kirici asagilayici bir sey bana göre. Konusulur ve ortak bir karara varilir. Size yasak koyma, izin vermeme gibi haklari nerede buldu bu adam? Evlenme, es olma yerine köle mi aldi saniyor kendine? Eger yasagina uyar da evde oturmayi secerseniz sadece kendinize yaparsiniz. Olur da almak istediginiz birseye laf ettigi zaman, cok harciyorsun sokaktan mi topluyorum ben parayi dedigi zaman o yumru gelir bogaziniza oturur. Babaniz da ben okuyamadim siz okuyun diye degil de, ne yoklukla okuttum kizimi engelliyor evde oturtuyor diye aglar artik. Yazik degil mi babaniza? Cok yumusak basli ve fedakar buldum sizi. Hakkinizda hayirlisini dilerim.