Eşim ve çocuk

Bu videoya tepkisiz kalmasi hicbir sey. Hicbir anlami yok oncelikle. Babam mesela ben izin versem vicik vicik olur benimle su yasimda. Kucukken de o kadar simartildim ki ama benim hep sinirim vardi karakter meselesi demek ki. Hala da oyleyim. Kocan da tiyatral falan seylere giremiyor demek ki. Diger yandan, kufur etmemek icin kendini tutmaya calisan bir adamdan cok fazla sey bekliyor da olabilirsin ayrica. Bence cocuk yetistirilecek evin olmazsa olmazlarindan biri kufur olmamasi evde. Ayrica, yok cocugum yesersin falan.. duygusal acliginiz falan.. bence cocuk yetistirmeye uygun olmayan taraf kocan degil de sensin. Once psikolojik tedavi gormelisin. Su duygusal acligini bi kapatmalisin. Ileride belki cocugunu kiskanir hale bile dusebilirsin su halinle. Doguracagin cocukla kendine teselli yaratamazsin, eski anilarini silemezsin.

Siz hala çocukluğunuzun acısını eşinizden çıkarmaya çalışıyorsunuz
Yanlış yoldasınız
Bu adam bir gün bıkar bu sorgulamardan o zaman işler değişir
Yapmayın artık

Ne kadar sacma bir seye kurulmussunuz. Instagramda gordugunuz videodaki seyi yapmak zorunda mi adam? Sevginin tek ifadesi bu mu? Ben de yapamam boyle seyler. Ogluma olurum ama yakinda okula baslayacak, oturup da boyle seyler yapamam. Videoyu da izlemedim bu arada, ama tahmin edebiliyorum , asiri abartmissiniz. Cocuga hazir degilsiniz bence.

Amcerika’da influencer ruby frenke mükemmel anne olarak paylaşımlar yapıyormuş. Sonra çocuklarından biri komşudan yardım isteyince senelerce aslında çocuklarına şiddet uyguladığı, kapalı tuttuğu ortaya çıkmıştı.
Bizde de sırf daha çok beğeni için biri büyüyünce hemen çocuk yapan influencer dolu ortalık. Baksan hiç biri kendi ilgilenmiyor bin tane bakıcı yardımcı var ama paylaşımlar mükemmel anne baba.

Çok severim ama o baba gibi jestler mimikler yapamam galiba dedi.
İyi, kimse baba olmasın madem. Herkes yaratıcı drama sergileyecek diye bir şey yok. Yok eşim terlikleri tekmeledi çocuktan vazgeçtim, yok eşim videodaki gibi olamazmış o yüzden çocuk yapmaktan caydım… acilen uzmana görünmenizde fayda var.

Bahsedilen video öyle sahte influencer tarzi degil ya baya 2000lerin başında kameraya alınmış bir şeydi.

Ben duygusal biri olmadığım icin videoyu gördüm sonra izlemeden kaydirmaya devam ettim. Bunun çocuk sevgisiyle ilgisi benim açımdan yok. Ama ben böyle çocukla ilgili bir video beğenip eşime atsam ben de daha coşkulu bir sey beklerim. Çocuk planımız varsa tabii. Erkeğin kadından daha fazla çocuk istemesi daha güven veriyor bana o seviyede değilseniz ya konusun ya da biraz daha bekleyin derim.

Böyle biri Türkiye’de de vardı. Kamera kayıttan çıktı sanıp çocuğunu itip kakmıştı, halbuki önceki videoları bambaşkaymış.

Adamın söylediğinde yanlış bir şey yok ki, bu şekilde davranamam herhalde demiş. Herkesin mizacı karakteri farklı. Bu sevmediği, sevmeyeceği anlamına gelmez. Çocuğum benim gibi sevgisiz büyümesin istiyorum demişsiniz, e siz sevin o zaman. Çok çok sevin ve bunu gösterin. Tepkiniz çok yersiz. Bana kalırsa siz eşinizden hadi çocuk yapalım istiyorum talebi bekliyorsunuz içten içe, o gelmeyince üzülüyorsunuz.

Sosyal medyaya her gördüğünüze inanmayın.

Her insan aynı videoya farklı tepkiler verir.

Babanın çocuğuyla bağ kurması demek sadece okula hazırlamak yada saçını toplamakla olmuyor.

İyi anne/ baba video karşında değil kapalı kapılar ardında belli olur. gereksiz abartmışsınız.

Bana gereksiz büyütüyorsunuz gibi geldi. Erkekler çocuk konusunda kadınlar gibi duygusal olamıyor maalesef. Hele ki baba olduklarını bebeği kucaklarına alınca anlıyor, algılıyorlar. Bunun bilimsel açıklamaları da mevcut. O yüzden bir videoya sizin beklediğiniz tepkiyi vermemiş olması onun kötü bir baba olacağı anlamına gelmiyor.

Bunun dışında eşiniz çocuk için hazır olmayabilir ve bu konularda hemfikir olunmalıdır. Bir taraf istemiyorsa diğer taraf zorlamamalı, sıkboğaz etmemeli. Söylediğiniz sebepten dolayı da çocuktan vazgeçtim falan demeniz bana aşırı saçma geldi. Çocuk sorumluluk isteyen bir şey ve bu sorumluluk sizde yok diye düşünüyorum. Neden derseniz, duygularını regüle edemeyen insanlar çocuklarını da sağlıklı büyütemez bence. Yazdığınız yazı çok dramatik gerçekten, bu anlamda diğer yorumlara katılıyorum.

Bu arada duygusal olarak aç büyüdüm bir bahane cümlesi. Bu şekilde büyümüş olmanızın sorumlusu eşiniz değil, yetişkin bir birey olarak da bu konuda kendinizi geliştirmek tamamen sizin sorumluluğunuz. Yani bugünkü davranışlarımıza geçmiş yaşantımızı bahane etmek doğru değil. Herkesin geçmişinde duygusal açlığı, travması vardır. Ancak yetişkin bireyler olarak bunları iyileştirmek tamamen bizim sorumluluğumuz. Başkalarının değil.

Sen diyince merak ettim buldum izledim ben de. Öyle duygusala bağlayacak ağlayacak bir videoda değilmiş. Amaaan adam da haklı bence. Bu videodan etkilenip ağlasa eşim ben de ne diyeceğimi bilemem

Sen diyince merak ettim buldum izledim ben de. Öyle duygusala bağlayacak ağlayacak bir videoda değilmiş. Amaaan adam da haklı bence. Bu videodan etkilenip ağlasa eşim ben de ne diyeceğimi bilemem
Ay bulduysan bana da atsana baya aradım bulamadim dün önüme düştü ama ben bu konularda tam buzdolabı olduğum için direkt kaydırıp geçtim bulanık bi yatak odası uzun siyah saçlı bir kız vardı falan.

Tam bir drama queen konusu. Videoyu biliyorum videoda baba kameraya öpücük atıyor, onu yapamam dedi muhtemelen. Video influencer videosu değil. Ama yani izlerken ben de etkilenmedim. Tatlı videoymuş dedim geçtim. Muhtemelen izleyenlerin % 90’ını da aynı şeyi yaptı. Herkesin her şeyden sizin oranınızda etkilenmesini bekleyip bu olmayınca kavga çıkarmanız çok sağlıksız.

Yorum yapanlar bence olayı yanlış anlamış
Adam buzdolabı gibi

Videoya çok tatlıymış bize de nasip olur inşallah diyip geçse konu sahibi bu kadar üzülmezdi.

Saçma sapan bi tepkş vermiş.
Bir de bu adamı savunmuşsunuz.

Yani aslinda adam da öyle mimikler falan yapmamış yahu kızi sen de öpücük at demis o da öpücük atmış. Kim olsa atardı diye düşünüyorum?
Bence gerçekten adam henüz baba olmak istemiyor. Bu durumu da ben çok iyi anlıyorum gerçekten çocuksuz olunca büyük bir konfor oluyor ve bırakmak cok zor. Yine de çocuğa karsi olmayan çoğu cift öyle ya da böyle zaman içinde hazir oluyor. Yanlış zamanda beklentiye girip alınmaya gerek yok.

Yoo doğru anladık.
Video bende de bir şey uyandırmadı. Tatlı bulmadım yani.
Eşim bana atmış olsaydı bende bakar geçerdim. İnşallah bize de nasip olur demezdim.
Ha anne olmak ister miyim? Evet.
Ama bu bütün çoluk çocuk videolarına hayranlık duymamı gerektirmiyor.
Adam gayet normal tepki vermiş. Ne hissettiyse o.
Neden düşünmediğini dile getirsin ki?

Video duygusal bir video değil ağlayacak hele hiç değil. Ondan böyle duygusala bağlamasına şaşırmış bence. Bunun neyine duygulandın diyememiş de böyle demiş adam gibi geldi bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…