Eşim ve çocuk

whitesneaker

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2017
815
1.236
113
31
Selamlar herkese,
Öncelikle herkese iyi bir gün dilerim.
Arkadaşlar ben 32 yaşında 3 senedir evli bir kadınım. İşim gücüm yerinde. Eşimi de çok seviyorum. Çok uzun yıllardır birlikteyiz. Az biraz borcumuz var sonra rahatlıyoruz.
Buraya konu açmıştım eşimle kavga ettik ve sanırım çocuk için hazır değiliz diye. Eşim küfür ederek yerdeki terlikleri tekmelemişti. Bu benim aile evinde çok sık yaşadığım bir şeydi ve çocuk meselesi rafa kalkmıştı benim için. Çünkü ikimizin de karşılıklı olarak hazır olmadığımızı hissetmiştim.
Eşim bu olay sonrası özür diledi ve bir daha böyle tepki vermemek için çaba göstereceğini söyledi. Karşılıklı olarak dikkat ediyoruz.
Gelelim çocuk meselesine. Benden 3 yaş kadar küçük bir arkadaşım 9 aydır çocuk denediklerini ve olmadığını bu nedenle 2 aydır doktora gittiklerini paylaştı. Ve hiç bir problem olmadığını değerlerin düzgün olduğunu söyledi. Açıkçası bu durum beni biraz endişelendirdi. Doktor randevusu alıp en azından bir muayene olmayı düşünüyorum. Ki bir sorun var ise şimdiden önlem alalım.
Gelelim sorun olan kısıma. Eşime dün bir video paylaştım. Siz de görmüşsünüzdür 2006 yılından bir video. Küçük bir kız ilkokula gidiyor babası okula hazırlık videosu çekiyor. O an aşırı duygulandım. Babamla böyle bir anımız olmamasına, babamla herhangi bir güzel anımız olmamasına.. Yani hem o kızın yerinde olmayı çok istedim hem de evimde o çocuk neşesi olsun istedim. Videoyu eşime attım görüldü attı. “ inşallah sen de böyle bir baba olursun “ yazmıştım. Neyse akşam eve geldi ve sana video attım cevap vermedin bile dedim. Ya izleyemedim dedi yanımda izledi. Ya ben çocuğumla böyle olamam galiba dedi. Çok severim ama o baba gibi jestler mimikler yapamam galiba dedi. Ve benim bütün modum düştü.
Ben de tamam dedim aldım telefonumu elime. Moralim bozuldu üzüldüm. Ben çocuk fikrine sıcak bakmaya başlamışken bu tavrı beni itti. Telefonla ilgilenmekten yüzüme bakmıyorsun dedi ve ikimiz de konuşmayı kestik. Dünden beri konuşmuyoruz.
Ben duygusal açıdan çok aç büyüdüm. Ve şimdi bile bu videolar beni ağlatıyor. Eşim de bunu biliyor. Çocuğum benim gibi büyümesin sevgi ile büyüsün yeşersin istiyorum. Eşimle aynı duyguyu paylaşamamış olmak 3 senedir çocuğu konuşamamak o kadar üzdü ki beni.
Sadece dertleşmek istedim

Diğer konular için yorumum yok ama dediğiniz videoyu ben de izledim. O videodaki kız gibi büyüdüm ama babamla görüşmüyoruz şu an. Bence biraz fazla abartmışsınız. Eşinizin iyi bir baba olacağından emin değilseniz yapmayın çocuk. Ama onu kendi babanızla karıştırmayın.

Benim annem çok vericidir ama kayınvalidem de çok umursamazdır. Ben ikisi gibi de olamam mesela. Ama çocuğumu çok seveceğime eminim.

"Kendimizi iyilestirmesek, bizi yaralayaman insanlarin üstüne kanimiz akiyor" sözü gösteren bir konu. Esiniz belki hazir degil henüz, ama sizin de daha kendinizi iyilestirmeniz lazim. Cocuk konusuna bu kadar duygusal yaklasmak ikinizi de cok yorar. Iyi ebeveyn olmak.tabi ki cok önemli, ama iki tarafin da fikirleri ayni derecede önemli. Yani esiniz fikirlerini serbestce söyleyebilmesi lazim yoksa saglikli bir sonuca varamazsiniz

Nasıl ben böyle bir baba olamam der ya

İnsan yerine hayvanla mı evleniyorsunuz ne yapıyorsunuz

Minicik bir kız çocuğu karşısında taş olsa duygulanır
Bir de kendi canından bir kız olacak.

Zaten bir erkek ölürüm biterim çocuğuma ben daha iyi baba olurum demiyorsa o erkeğe asla çocuk yapmamak lazım

Bana gereksiz drama geldi yaptığınız. Herkes sulugöz olup böyle videoları görüp ağlayacak etkilenecek değil. Abartmışsınız.
Ayrıca doğurmadan önce herkes mükemmel anne ve baba olur. Ama doğumdan sonra gerçek hayata başlayınca çoğu zaman zorlanırsın ve yanlış yaptığın şeyler olur. Şimdiden bunun kavgasını vermek de değişik.

Baba olmadan anne olmadan bazi duygular anlasilamiyor once yasamasi lazim ama ben esinizde cocukla ilgili bir duygu kirintisi goremedim
Bebek surecinde sorun yasasaniz bu adam hastaneye bile gelmez ya da kendinde sorun cikarsa bunu erteleyebilir bile
Adam basbaya istemiyor neden israrla bu adami baba yapmak istiyorsunuz?

Eşiniz uysal ve sabırlı biriymiş. Sizin çocukluğunuzdaki baba kız ilişkiniz yüzünden adam kendi istediği gibi baba olamayacak. Kafanızdaki ideal baba figürüne uymuyor diye adama hayatı dar edersiniz. Ne kadar bencilce. Şu çocukluğundan çıkamayanları anlamıyorum. Babanla istediğin ilişkiyi kuramaman yıllaaar yıllar sonra elin adamını bağlıyor. Ne ilginçsiniz.

Siz ciddi misiniz? İzlediği videodan etkilenmedi diye baba olmak istemediğini, hastaneye bile gelmeyeceğini mi düşündünüz?

Videolardaki gibi anne baba olmayı isterseniz bu mümkün değil. Bahsi geçen kişiler o videolardan para kazandıkları için öyleler çünkü. Gerçek hayatta o şekilde bir evlat-ebeveyn ilişkisi yok. Ha seviyorsun elbet ,ilgileniyorsun ama kimse 24 saatini böyle geçirmiyor. Aldatmaca sosyal medyaya aldanmayın ve gerçek hayatı kabullenin derim.

Çocuğum benim gibi büyümesin sevgi ile büyüsün yeşersin istiyorum. Eşimle aynı duyguyu paylaşamamış olmak 3 senedir çocuğu konuşamamak o kadar üzdü ki beni.
Bazen cocugum benim gibi olmasin derken cok baska yöne girebiliyor bu durum.
Siz cocugunuz oldugunda, sevgi ile buyutup asla kendi cocuklugunuz ile kiyaslamayin.
Ayrica ortada cocuk yok. Adamin yanlis soyledigi bir durumda goremedim.

Siz ciddi misiniz? İzlediği videodan etkilenmedi diye baba olmak istemediğini, hastaneye bile gelmeyeceğini mi düşündünüz?
Ne alaka videoyla?
Herkes her videoda etkilenecek diye birsey yok
Adam genel olarak istemiyor zaten cocuk?
Bu bariz belli
Kadina arada tamam falan diyip gecistiriyor
Ilerde cocuk olsa bakiminda bile konu sahibine sen istedin diyecek potansiyelde biri
Bunu ongorebilmek icin muneccim olmaya gerek yok

Çocuğumu sevemem dememiş, öyle jestler yapamam demiş.

Eşinizi tanıdığınıza göre siz de bilirsiniz öyle şeyler yapacak biri mi değil mi.

Ben de yapamam ve bu sevgimden bir şey azaltmaz.

Aşırı mı düşünüyorsunuz ne yapıyorsunuz, çok yoruyor ve abartıyorsunuz bence.

Terapiye gitmeyi düşündünüz mü? Üstte bir arkadaş çok güzel söylemiş, adam kafanızdaki baba figurune uymuyor diye hayatı ikinize de dar edecek gibisiniz. Benim eşim de öyle ugucuk gugucuk yapan birisi değildi, yeni yeni alışıyor bebegimizle oynamaya. İyi baba olmak demek illa ki saklabanlik yapmak demek değildir. Ayrıca lütfen sosyal medyadan bir şeyler izleyip insanları darlamayin gerçek değil o yaşamlar.

Son düzenleme:
Saçma.
Herkes çocuk konusunda aynı tepkiyi verecek diye bir şey yok.
Benim çocuğum olsa mıçmıç yavrum kuzum diye ölüp biten annelerden olamam mesela. Tamamen yapı meselesi bu.
Sevmeyecek miyim? Belki kendimden bile çok seveceğim ama duygularını abartılı yaşayan annelerden olmayacağım.
Çünkü çocuklara düşkünlüğüm yok ve minicik kız çocuğu karşısında bende duygulanmıyorum.

Eşiniz baba olmak istemiyorsa o zaman ayrılıp ayrılmamayı değerlendirin. çünkü bu çok büyük bir sorun.
Ama bir yerde okumuştum, kadınlar çocuğu olmadan da annelik duyguları yaşıyorlarmış, ama erkekler ancak kendi çocuğu olduğu zaman babalık duygusu yaşıyormuş.

Ebeveynleri onları sosyal medyada paylaştığı için dava açan çocukları araştırmanızı öneririm. Belki gördüğünüz videonun nasıl bir kurgu olduğunu anlarsınız.

Eşinize gelince, ne eşiniz ne de doğacak çocuğunuz sizin çocukluk travmalarınızı anlayamaz, iyileştiremez. Böyle bir görevleri olmaması bir yana, isteseler bile yapamazlar. Herkes kendi travmalarını kendi düzeltecek.

Nasıl bir babayla büyüğümü bilsen muhtemelen şükredersin ama hiç böyle dugusallıklarım yoktur hiçde etkilenmem tam tersi izlemem saçma gelir çünkü bana neyse kocan illa sen gibi olmak zorunda mı anlamadım dereyi görmeden paçaları sıvıyorsunuz saçma sapan belkide görüp görebileceğin en iyi baba olacak birşeyi yaşamadan böyle ol şöyle ol mihabbetleri gereksiz

İyi de eşin ne kabahati var burada.Cidden yazık ,günah.Bu kadar gereksiz tavırları kim nereye kadar çekebilir.Eş de olsa geçmişte yaşadığımız olumsuzlukları bilip her an ona göre adım atamaz ki insan.

Eşinizi bilmem ama siz anne olmaya hazır değilsiniz.Hamilelikten itibaren eşe kök söktürür ,evliliğinizi iyice berbat edersiniz.

Daha cocugunuz olmadan, kendi hayallerinizi cocugunuz uzerinden gerceklestirme calismalarina baslamissiniz. Yaptiginiz cok yanlis. Her aile farkli dinamiklere sahiptir. Cocugunuz da siz degilsiniz maalesef. O sizin cocugunuz. Onun hayati baska olacak sizin hayatiniz baska.
Icinizde sevgi eksikliginiz var ise ebebeynlerinizden kaynakli, bu eksikligi, cocuk yaparak ya da esinize olmadigi bir karakter ile davranmasini dikte ederek dolduramazsiniz maalesef.
Bu sizin icinizdeki bir sorun ve bunu siz kendiniz cozebilrisiniz. Benden tavisye bunu cozmeden lutfen cocuk yapmayin.
Oyle hayallerdeki gibi, videolardaki gibi olmuyor hayat. En dipteki ne kadar bastirilmis duygunuz varsa hepsi yuzeye cikiyor yorgunluk ve stres ile.

bahsettiğiniz videoyu görmedim ama herkesin sevgiyi gösterme şekli farklı. illa herkes o gördüğünüz şekilde sevgi göstermek zorunda degil. kötü söz söylememek, zaman ayırmak, değerli hissettirmek de sevgi göstergesi.

bir iş arkadaşım vardı seneler önce, babası pilottu. kız da o zamanlar 26-27 yaslarındaydı. her sabah babasının hazırladıgı kahvaltıları yerdi iş yerinde. hatta bir gün öf babam gene karpuz koymuş demişti. o zaman çok şaşırmıştım yani annesi zaten çalışmıyor, babası da uzun uçuşa gidecegi halde kalkıp kızına kahvaltı hazırlamıs bir de karpuz dilimleyip koymus. kız da ona söyleniyor.

bence siz de kendi görmediğiniz ama görmeyi dilediğiniz sevgiyi eşinize diretmek yerine kendi sorununuzu çözün bu bile çocuk kararınızı sorgulatıyorsa. kaldı ki eşiniz size bir anne videosu atsa, cocugumuza böyle bak derse zorunuza bile gidebilir aynı şeyi ona da yapmayın. bazı erkekler hiç hoşlanmaz sevgisini mıç mıç göstermeyi bunu kabul edin ve önünüze bakın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…