Eşim ve erkek kardeşim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ahahah yorumlari okurken cok keyiflendim. insanin kendisine surekli olarak lan denmesini istememesi saraylilikmis hahah. aynisini yasasa 'gorumcem bana lan dedi :KK43:' derdi herkes, bir daha o saygisizla gorusme diye de gazlanirdi. bundan sonra her basliga 'seven adam/kadin katlanir' yazilsin konu kapansin o zaman, mis.

konusmak en iyisi konu sahibi, bence de boyle yapin :-)

ama kimse esin ve kardesin kanki olmali demiyor ki,
bayramda bile ziyaret etmeyecek denli buyuk bir mesele degil deniyor.

kimi her hareketi ile begeniyoruz ki,
bu sekilde olursa insanin cevresinde kotu gunde arayacagi kimsesi kalmaz, oylesi daha mi iyi.

bu sekilde olursa insanin cevresinde kotu gunde arayacagi kimsesi kalmaz, oylesi daha mi iyi.
Adamın tek derdi lan denmesi de degıl ki, kendı kardesinin kocası nasılsın dıyınce karısını kıskanan bir tip.
Nerden tutsan elinde kalır.

Konu sahibi eşiylede konuşacakmış bu gazla gidip seni pis saraylı, egolu köylü psikopat adam sana iğne batırıp havanı alacağım evet işte böyle lanet olası demez inşallah

benim mesela ilk 3 ziyaretimde, hadi olsun 5 ziyaret, bana lan lun dense, ve konu sahibinin kendisinin de belirttiği gibi saygısız hareketler yapılsa, bir sonrakine gitmek istemem açıkçası. burada ya karşı tarafa 'lütfen biraz daha dikkat edelim birbirimizle konuşmamıza, olur mu' demek var, ya da iletişimi kesmek. adam da herhalde gurur yapmış, gitmek istememiş daha. birini konuşmasıyla ilgili uyarmak da uyarılan kişi için gurur kırıcı olabilir, onu da yapmak istememiş olabilir, bilemiyorum. anlatılanlar bende adamın burnuhavada olduğu izlenimini oluşturmadı yalnız, konunun da eğitim seviyesiyle hiçbir alakası yok bence. ne zıttırıbık üniversiteleri parayla diploma dağıtıyor, belki öyle bir üniversiteden mezundur, ne bileyim, bence insanın birine gösterdiği saygıyı beklemesi için eğitim seviyesi de bir kriter değil.

bence eşiniz çok da haklı. ben kime nasıl davranıyorsam karşılık olarak aynı saygı ve mesafeyi beklerim. benim kardeşim kalkıp eşime lan lun yapsa ağzının payını ilk ben veririm. eşimin bir akrabası ya da herhangi birisi de çok yakın arkadaşım vs değilse bana karşı öyle konuşamaz.
eşiniz aynı ortamda bulunmak istememekte de haklı. buradaki mühendis olmuş ama adam olamamış tarzı yorumları çok sığ buldum. ayrıca size olan sevgisi için kendisine olan saygısını yok saymasını beklememelisiniz. sizi seviyor diye kardeşinizi sevmek ya da katlanmak ya da idare etmek zorunda değil. kardeşiniz zaten pek sevilesi birisi değil, ağzının ayarı olmayan birisi. eşinizi bu konuda rahat bırakmanızı öneririm.

benim mesela ilk 3 ziyaretimde, hadi olsun 5 ziyaret, bana lan lun dense, ve konu sahibinin kendisinin de belirttiği gibi saygısız hareketler yapılsa, bir sonrakine gitmek istemem açıkçası. burada ya karşı tarafa 'lütfen biraz daha dikkat edelim birbirimizle konuşmamıza, olur mu' demek var, ya da iletişimi kesmek. adam da herhalde gurur yapmış, gitmek istememiş daha. birini konuşmasıyla ilgili uyarmak da uyarılan kişi için gurur kırıcı olabilir, onu da yapmak istememiş olabilir, bilemiyorum. anlatılanlar bende adamın burnuhavada olduğu izlenimini oluşturmadı yalnız, konunun da eğitim seviyesiyle hiçbir alakası yok bence. ne zıttırıbık üniversiteleri parayla diploma dağıtıyor, belki öyle bir üniversiteden mezundur, ne bileyim, bence insanın birine gösterdiği saygıyı beklemesi için eğitim seviyesi de bir kriter değil.

Ben insanlar sevmedigi kisilerle gorusmek zorunda degiller derim her zaman.
Ama bu konuda boyle hissedemedim,
konu sahibi esini dinlese gunun sonunda tamamen yanliz kalabilirmis gibi geldi bana. Uzumun copu armudun sapi diyen bir adam belli ki.

Bakin bu kisim ilk mesajindan konu sahibinin:

"Kavgaları hic olmadı. Hakaret hiç olmadı. Erkek kardeşim de eşimde hiç küfür etmez. Kardeşim ev işleri konusunda bize yardım etmeyi sever eşime de bazen otururken hadi Enişte hadi sofrayı toplayak der. Eşim ona da sinir olur bana emrediyor. Ben oraya gidiyorsam tatile gidiyorum der."

[/QUOTE
Eşeğin hatırı yoksa sahibinin de mi hatırı yok? diye bir söz var, bence tam bu konuya uygun. İnsan çok rahatsız oluyorsa sık görüşmez ama lanlı konuşuyor diye bayramlarda görüşmeyecek kadar olayı büyütmek nedir? Doğru bulmuyorum ama zaten erkek muhabbetlerinde bu kelimenin kullanılması çok rastlanır bir durum. Konu sahibinin eşi madem bu tür konuşmalardan hoşlanmıyor, o zaman neden kendi arkadaşlarıyla mesajlaşmalarında küfürlü konuşuyor?Bu ne yaman çelişki böyle. Benim kardeşimin eğitim durumu eşimi ilgilendirmez, ilkokul mezunu olması da kendisine kardeşimi küçümseme hakkını vermez. Konu sahibini bu konuda çok pasif ve eşi tarafından sindirilmiş buldum. Çok uç örnekler olmadığı sürece bazı konular tartışmaya kapalıdır. Aile gibi. Uzak akraba, arkadaş falan olsa bir derece ama böyle basit meselelerden benim kardeşimle görüşmeyecek eşe ben anlayış gösteremem şahsen. Bu arada okuyup mühendis olan eş kişisi, masa kurma, kaldırma, kadına yardım etme bilincine sahip ilkokul mezunu kardeş kadar medenileşememiş. Neymiş efendim oraya tatile gitmiş, yardım edemezmiş. Konu sahibi, siz ailenizle aynı şehirde yaşamıyor musunuz, ne tatile gitmesi?

Ben insanlar sevmedigi kisilerle gorusmek zorunda degiller derim her zaman.
Ama bu konuda boyle hissedemedim,
konu sahibi esini dinlese gunun sonunda tamamen yanliz kalabilirmis gibi geldi bana. Uzumun copu armudun sapi diyen bir adam belli ki.

Bakin bu kisim ilk mesajindan konu sahibinin:

"Kavgaları hic olmadı. Hakaret hiç olmadı. Erkek kardeşim de eşimde hiç küfür etmez. Kardeşim ev işleri konusunda bize yardım etmeyi sever eşime de bazen otururken hadi Enişte hadi sofrayı toplayak der. Eşim ona da sinir olur bana emrediyor. Ben oraya gidiyorsam tatile gidiyorum der."

bence de burada adam haksız, aile ziyareti de olsa işler müşterek yapılmalıdır adamın fiziksel bir özrü yoksa. ama bunlar ayrı konular. konu 'eşim ailem ona iş yaptırıyor diye bayramda onlara gitmek istemiyor' olsaydı, allah allah ne saçma, adam haksız derdim. ama konu iletişimse, onda da adam görüşmek istemeyebilir, orta yol bulunmalı diye düşünüyorum.

sizin için demiyorum ama burada 'diğer tarafın ailesiyle çok uç bir şey olmadıkça illa görüşülmelidir' yorumları görüyorum. her gün yine bu forumda onlarca 'kaynanamla görüşmüyorum, görümcemi eve sokmuyorum' mesajları da oluyor nitekim. bu bana bir acayip geldi, bence kadın tarafı-erkek tarafına genel olarak bir objektif yaklaşım mevcut değil.

bence de burada adam haksız, aile ziyareti de olsa işler müşterek yapılmalıdır adamın fiziksel bir özrü yoksa. ama bunlar ayrı konular. konu 'eşim ailem ona iş yaptırıyor diye bayramda onlara gitmek istemiyor' olsaydı, allah allah ne saçma, adam haksız derdim. ama konu iletişimse, onda da adam görüşmek istemeyebilir, orta yol bulunmalı diye düşünüyorum.

sizin için demiyorum ama burada 'diğer tarafın ailesiyle çok uç bir şey olmadıkça illa görüşülmelidir' yorumları görüyorum. her gün yine bu forumda onlarca 'kaynanamla görüşmüyorum, görümcemi eve sokmuyorum' mesajları da oluyor nitekim. bu bana bir acayip geldi, bence kadın tarafı-erkek tarafına genel olarak bir objektif yaklaşım mevcut değil.

Sürekli aynı şey söyleniyor. Erkek tarafı kayırılıyor, yok görümce olsa böyle demezdiniz diye. İnsanların yorumlarını mı takip ediyorsunuz görümce konusuna böyle dedi kayınço konusuna şöyle dedi diye?

Ayrıca her konu kendi içinde değerlendirilir. Bu konuda eşi haksız bulduysam bunu belirtirim, diğer konuda görümce haksızsa onu belirtirim. Siz kişinin sıfatına göre mi yorum yapıyorsunuz yoksa konuya göre mi?

Benim o eş ailesiyle bir problem yaşanmadıysa asgari müşterekte buluşulmalı diyen. Çünkü adı üstünde aile. Ben bunları sevmiyorum görüşmem diyebilecek lükse sahip değiliz bence. Benim eşim değil en azından. Bu özgürlüğü ona tanıyamam, kendim de talep etmem. Sevmeyebilir, zaman geçirmekten hoşlanmayabilir. Ama idare edecek.

Sürekli aynı şey söyleniyor. Erkek tarafı kayırılıyor, yok görümce olsa böyle demezdiniz diye. İnsanların yorumlarını mı takip ediyorsunuz görümce konusuna böyle dedi kayınço konusuna şöyle dedi diye?

Ayrıca her konu kendi içinde değerlendirilir. Bu konuda eşi haksız bulduysam bunu belirtirim, diğer konuda görümce haksızsa onu belirtirim. Siz kişinin sıfatına göre mi yorum yapıyorsunuz yoksa konuya göre mi?

Benim o eş ailesiyle bir problem yaşanmadıysa asgari müşterekte buluşulmalı diyen. Çünkü adı üstünde aile. Ben bunları sevmiyorum görüşmem diyebilecek lükse sahip değiliz bence. Benim eşim değil en azından. Bu özgürlüğü ona tanıyamam, kendim de talep etmem. Sevmeyebilir, zaman geçirmekten hoşlanmayabilir. Ama idare edecek.

dsajkfh neden bu agresiflik?

yorum takip etmek= yorumları okumak değil mi? evet okuyorum? gördüğüm bu?

konuyu kendi içinde değerlendirdim, adamı haklı buldum. her konu içinde değerlendiriliyorsa neden 'amaaa eşin ailesiyle herr zaman görüşülmelidir' diye genelleniyor? bu spesifik konuda bence adam haklı, bu konu özelinde, bence adam görüşmemeli durum buysa.

sevmiyorum, görüşmeyeceğim demek lüks değil, bence ya mantıklı ya da saçma bir harekettir. başka bir hikayede lan lun diyen adam enişte, görüşmek istemeyen de kardeş olabilirdi, yine mantıklı olurdu. sdlkfjas neleri açıklamaya çalışıyorum. konu sahibine mutluluklar, herkese saygı çerçevesinde ilişkiler dilerim.

Anne babanizla konusun, kardesinizi uyarsinlar.

Esimin kardesi bana "lan yenge" dese hic hosuma gitmezdi. Ama esiniz de "tatile" degil "aile ziyaretine" gittigini anlamali.

Banlanmadan kaç gülüm sen tavuk seni yicek 😂😂😂gezmeyen bir de 😂😂
Ahahah 😂 Ben kesinlikle algı sorunu diyorum buna. Ben sanki kardeş "Lan" dedi diye aferim dedim. diyorum ki:

Hepimizin karşısına böyle insanlar çıkabiliyor ve hoşlanmayabiliyoruz. Ama pat diye "Ben onunla görüşmeyi tamamen kestim, diye karar alabilmek nedir? Neden çözüme odaklanılmıyor?
Anlamak zor değil sanırım....

Sözde eşinin kardeşini aşağılamaması gerektiğini savunuyorsunuz siz şimdi dimi ama köylü diyerek siz aşağılıyorsunuz insanları asıl farkında değilsiniz. Kim kimi aşağılıyor ortada... çelişkiler içinde bir toplumuz. Sadece gücü yeten yetene...
Köylü aşağılama sözcüğümüydü? Eğer aşağılama amaçlı söylemiş olsam burda bana müdahale edecek çok akıllı kadınlar var. Ama yinede anlatayım. Köy şartları bellidir, köyde ki kolejde okumuş, akşamları piyano eğitimi alan, haftasonları köyün olimpik havuzunda yüzme derslerine katılan, lisan ve adab-ı muaşeret dersleri alan eş veya eşlerimizin, böyle nahoş kelimelerden hoşlanmaması pektabii doğaldır. Çünkü asla o naif kulakçıkları, ömürleri boyu böyle rezil kelimeleri duymamıştır. Bu yüzden haklılar. Sizde haklısınız. Allah rızası için cevap vermeyin. Teşekkür ederim.

Eşiniz memnun değilse muhatap olmasın, samimi olmasın, nasılsın naber desin bitti. Kardeşiniz de bir süre sonra geri çeker kendini. Onun için ben oraya gitmem falan çok abartılı değil mi? Eşinizin sosyal ilişkileri sorunlu maalesef.

arkadaşlarıyla aq diye yazışan adam kayınçonun lanından rahatsız oluyomuş. yav he he

çok yüz veriyosunuz bunlara çoooook
Demi ama, bundan bahsediyorum. Patronları söylerken kedi gibiler, arkadaşlar söylerken sırıtarak kabul ederler ama, hayatını paylaştığın eşinin ailesine gelince... Hofff

Demi ama, bundan bahsediyorum. Patronları söylerken kedi gibiler, arkadaşlar söylerken sırıtarak kabul ederler ama, hayatını paylaştığın eşinin ailesine gelince... Hofff

Adı kayınaile ya ondan hep. Kadın için de erkek için de geçerli bu. Kötü bir şey yapmalarına gerek yok, eş ailesi olmaları yeterli bazı insanların gözünde kötü, pis, cahil, konuşulmaması gereken insanlar olmaları için.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X