ama kimse esin ve kardesin kanki olmali demiyor ki,
bayramda bile ziyaret etmeyecek denli buyuk bir mesele degil deniyor.
kimi her hareketi ile begeniyoruz ki,
bu sekilde olursa insanin cevresinde kotu gunde arayacagi kimsesi kalmaz, oylesi daha mi iyi.
[/QUOTE
Eşeğin hatırı yoksa sahibinin de mi hatırı yok? diye bir söz var, bence tam bu konuya uygun. İnsan çok rahatsız oluyorsa sık görüşmez ama lanlı konuşuyor diye bayramlarda görüşmeyecek kadar olayı büyütmek nedir? Doğru bulmuyorum ama zaten erkek muhabbetlerinde bu kelimenin kullanılması çok rastlanır bir durum. Konu sahibinin eşi madem bu tür konuşmalardan hoşlanmıyor, o zaman neden kendi arkadaşlarıyla mesajlaşmalarında küfürlü konuşuyor?Bu ne yaman çelişki böyle. Benim kardeşimin eğitim durumu eşimi ilgilendirmez, ilkokul mezunu olması da kendisine kardeşimi küçümseme hakkını vermez. Konu sahibini bu konuda çok pasif ve eşi tarafından sindirilmiş buldum. Çok uç örnekler olmadığı sürece bazı konular tartışmaya kapalıdır. Aile gibi. Uzak akraba, arkadaş falan olsa bir derece ama böyle basit meselelerden benim kardeşimle görüşmeyecek eşe ben anlayış gösteremem şahsen. Bu arada okuyup mühendis olan eş kişisi, masa kurma, kaldırma, kadına yardım etme bilincine sahip ilkokul mezunu kardeş kadar medenileşememiş. Neymiş efendim oraya tatile gitmiş, yardım edemezmiş. Konu sahibi, siz ailenizle aynı şehirde yaşamıyor musunuz, ne tatile gitmesi?