eşim ve geçmişi

teacherlife

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
198
Puanlar
23
kızlar merhaba, eşimle 2021 yılında başladık konuşmaya 2023 ocakta ayrıldık 2023 haziranda barıştık 2024 yılındada evlendik. 6 aylıkta bir bebeğimiz var. eşimi çok seviyorum o da beni çok seviyor bundan eminim. sorunum şu ki eşimle ayrıldığımız dönemde bende hayatıma birini aldım eşimde aldı. ben barıştığımızda tüm şeffaflığıyla anlattım ama eşim gözümle görmeme rağmen inkar etti, ben kimseyi almadım hayatıma dedi yalan konuştu sakladı seni kaybetmemek için yalan söyledim diyip durdu neyse hepsini unuttum sineye çektim ve evlendik. ama evliliğimizn ilk ayları ben başka detaylarda öğrendim bu ayrı kaldığımız dönemde yaptığı şeyleri. sadece hayatına aldıgı kız hakkında değil mesela evimize eşimin arkadaşı ve eşini davet edicektik. eşimede sordum arkadaşının eşi nasıl biri ben muhatap olucam söyle ona göre davranayım diyodum bende bir iki kere gördüm iyi birine benziyo tam tanımıyorum diyodu ama meğerse onları evine davet etmiş git gel yapıyolarmış dışarda buluşmuşlar hatta o ayrı oldugumuz dönemdeki kızla görüştürmüş eşim o arkadaşını ve eşini dörtlü date yapmışlar ben bunları evime misafir olunca anladım. eşim yine aynı şeyleri söyledi seni kaybetmemek için yalan söyledim evet görüşmüştük dedi. ben sordukça başka şeylerde çıktı ortaya bu seferde işin içinden çıkamayınca senden önceki şey seni ilgilendirmez demeye başladı. neyse ben bunuda unuttum bi şekilde. aradan 1 yıl geçti bebeğimiz oldu her şey yolunda gidiyordu ama sürekli geçmişteki olaylar aklıma geliyor eşime soğuk davranıyorum konuşmuyorum onunla sessizleşiyorum iyi davranmıyorum trip atıyosun durduk yere diyip tartışıyoruz ama benim aklımda hep o geçmişte söylediği sakladığı şeyler dönüp duruyor. söylediğimde kaç yıl öncenin konusunu neden simdi açıyorsun mutluyuz önümüze bakalım bitti gitti diyip duruyor. bir ara boşanmayı bile düşündüm cünkü ben şimdiyi yaşayamıyorum geleceğe dair hiçbir hayalim düşüncem yok. sadece geçmiş. ara ara telefonunu karıştırıyorum ve hala bi şeyler buluyorum söylediği yalanları. amacım geçmişi değiştirmek değil olan oldu zaten sadece bana neden yalan söyledi neden gizledi hala geçmişi gizliyor saklıyor. bunun cevabını bulamıyorum bir türlü. eşimde sadece seni kaybetmemek icin diyip duruyo. beni kandırsın bir açıklama yapsın bir şeyler söylesin şu şu sebepten söyledim diye ama yapmıyor. eşimi seviyorum. çok da ilgilidir çok iyiyiz ama birden aklıma geliyor ve ona karşı öfkeleniyorum olaylar tekrar açılıyor ve başa sarıyoruz. bana mantıklı bir açıklama yapsa rahatlıcam. ona bazı bildiğim şeyleride söylemiyorum hala söylesin diye bekliyorum o bilmediğimi sanıyor. ama yine yok yine yok. bir sarmalın içindeyim dönüp dolaşıp aynı yere geliyorum. atlatmamım tek yolu da bana karşı dürüst olması. bunu yapacak gibide durmuyor cünkü yine beni tekrar kaybedeceğinden korkuyor. peki ben nasıl geçmişten çıkıp şimdiye gelicem yoruldum bu durumdan.

Ya ayrılıp ikiniz de hayatınıza baskalarini almışsınız onu da unuttum ,bunu da unuttum deyip durmussunuz ama hikayenin sonu unuttuğunuz bir şey yok. Sonuç bir çocuğumuz var, eşim beni çok seviyor diyorsunuz. Bize mutluluklar dilemek düşer.

unuttuğumu sanıp unutamamışım işte. bazen diyorum seni seven bir kocan tatlış bir bebeğiniz var salla gitsin napcan geçmişi ama bi tarafımda neden öyle yaptı neden neden diyip duruyor :’)

Tedavi ol, psikiyatriste git yazınca kabaca duruyor. Ama siz bu durumu takıntı haline getirmişsiniz. Sürekli geçmişi didiklemek ki ortada aldatma yokken olan olayları ısrarla ısıtmak, adama evde kök söktürüp kavga etmek, telefonunu didiklemek. Bunlar korkunç. Bu adam normal zekada biriyse az daha dayanır, çocuk az büyüsün boşanır sizden. Kim niye bu eziyeti çeksin. Birde evde bebek var, o varken evde böyle dram ve kavga ortamı yaratmak bebeğe kötülük.

Neden neden neden ? Eşinizin cevabını kabul edebilirsiniz bu nedenler için.
Belli ki yapınızı biliyor ve takacağınız için söylememiş. Barışıyorsunuz, evleniyorsunuz hala kurcalıyorsunuz. Üstüne çocuk yapıyorsunuz hala kurcalıyorsunuz. Bu durumda haksız olan sizsiniz. Mutsuz olmak istiyorsunuz.
Takıntılı bir yapınız var destek almanız veya bu yapınızı kendiniz bir şekilde değiştirmeniz gerekir.
Geçmiş bitmiş işte. Çocuk yapmışsınız. Mutlu mutlu onu büyütün beraber.

Ben ayrılıp hayatıma başkasını alabiliyorsam o eskide kalan kişiye bir daha dönüp bakmam

Aynı şekilde benim üstüme başkasından hoşlanabilen adamı da kabul etmem

Sen etmiş çocuk da yapmışsın artık üstesşnden gelemeyecekseniz terapi alın

Bu biraz fazla toksik geldi bana. İkiniz de yapmışsınız, sen anlatmissin ki hiç gerek yokmuş, herşeyi detayıyla bilmek neden istiyorsun, bu hoş birşey mi sence, bence bu dürüstlük değil ya, evlenmeseydin.
Evlendiysen de eskiyi açıp açıp ortaya dökmeye çalışmak sadece toksik bı takıntı, sen biraz mantıklı düşün bence, hâlâ araştırma içindesin, neyin kanıtını arıyorsun, o kadar guvenmiyorsan boşan.

seni kaybetmemek için yalan söyledim diyip durdu neyse hepsini unuttum sineye çektim ve evlendik
Başta böyle düşünüp evlenmişsiniz şimdi geçmişi kurcalıyorsunuz.

2023 ocakta ayrıldık 2023 haziranda barıştık
eşimle ayrıldığımız dönemde bende hayatıma birini aldım eşimde aldı.
Sizden ayrılır ayrılmaz başkasını bulan adamla sonrasında evlenmek de ne bileyim. Hangi ara sizi unuttu da başkasını sevdi. Gerçi aynı soru sizin için de geçerli……

Ya geçmişi geçmişte bırakın ya da ayrılın.
Böyle devam ederseniz: adam en sonunda açıklama yapmayı bırakacak, sonra da "bizden olmuyor vb" deyip; yoluna devam edecek.

eşiniz o kadınla olan konuşmaları fotoğrafını falan mı saklıyor? "neden saklıyor" demişsiniz, ne buluyorsunuz mesela?

evde sürekli bir kaos varmış gibi anlaşılmış sanırım ama evde sürekli kaos ortamımız yok. benim kafamda dönüp dolaşıyor bu düşünceler düşünüp düşünüp en son aşamada dile getirdiğimde tartışıyoruz. ben bu düşüncelerden nasıl kurtulabilirim diye yazmıştım aslında buraya geçmişi bırakmam gerektiğinin bende farkındayım. teşekkür ederim cevaplarınız için…

Birde şu var. Siz bu konuyu böyle takıntı yapmışsınız.

Adam da bir noktada Senin benden sakladığın bir şey mi var geçmişle ilgili, sen de benden sonra hayatına birini aldın, yoksa anlatamadıkların ortaya çıkmasın diye mi benimle uğraşıyorsun der size güvenini tamamen kaybeder. Diyebilir yani.

Ben olsam biri beni sürekli didiklese, ben suçsuzken bana neden böyle yapıyor hayırdır der bu sefer karşı tarafı didiklerdim.

eşiniz o kadınla olan konuşmaları fotoğrafını falan mı saklıyor? "neden saklıyor" demişsiniz, ne buluyorsunuz mesela?
yok o kızla alakalı değil mesela bi yere gitmiş kendi arkadaşlarıyla ve arkadaşlarının eşiyle onu bile saklamış benden bunu niye saklıyosun yani. ya da o kızı kimseyle tanıştırmadım dedi evime çağırdığım insanlarla dörtlü date yapmışlar. evimize misafir çağırıcaz diyelim ki bir çift eşime arkadaşının eşi nasıl biri diye sorduğumda tanımıyorum iyi birine benziyo diyo ama oysaki önceden bi yerlerde oturulup konuşulmuş oluyo bunun gibi

Sizle beraber değilken yaptığı şeyler sizi ilgilendirmez, siz de ayrıyken başka biriyle beraber oluyorsunuz ama adam yapınca geçmişi karanlık oluyor. Karanlık dedim çünkü öyle bir anlatmışsınız ki sanki adamın karanlık bir geçmişi var gibi yansıyor bize konu ve bu yaptığınız tamamen bencillik. Bu kadar takıntılı bir insansınız madem, neden tekrar barışıp evlendiniz ve üstüne çocuk yaptınız?

bende sakladığım bi şey olmadıgı icin zaten onunkine çok taktım. ben saklamaz anlatırken onun saklamama sebebi nedir diye

bunu nasıl öğrendiniz ben onu merak ettim. aradan 3 yıl geçmiş. size gelen misafirler kalkıp da "ay biz 3 yıl önce de sevgilinle buluşmuştuk, şindi de karınla buluşuyoruz hahiho" mu yapıyorlar yani?

Neyini nedenini sorgulama işini 2024 öncesi yapman gerekirdi. Bu kadar güvenmiyorsan niye evlendin bir de çocuk yaptın diye sorarlar. Sen niye başkasıyla görüştüysen o da ondan görüşmüştür.
Kafana takma biçimine bakınca adam söylemek istememekte haklıymış. Gelen kişiler de deli midir nedir, siz evlenmeden evvel kocana birini yaptık birlikte gezdik demişler hshshsjsk

Bir erkeğin, arkadaşının karısı/sevgilisi için iyi birine benziyor demesi çok normal. Kadını süzecek, analiz edecek hali yok.

Nasıl birine benziyor, nasıl davranayım diye sormanızda garip. İlk kez tanıştığınız insanlarsa merhaba der tanışırsınız konu lonuyu açar enerjiniz tutar yakın olursunuz veya mesafeli olursunuz.
bende sakladığım bi şey olmadıgı icin zaten onunkine çok taktım. ben saklamaz anlatırken onun saklamama sebebi nedir diye

Ee o niye size güvensin? Siz ona güvenmiyorsunuz. O neden inansın size. Bir noktada o da sizi sorgular.

bunu nasıl öğrendiniz ben onu merak ettim. aradan 3 yıl geçmiş. size gelen misafirler kalkıp da "ay biz 3 yıl önce de sevgilinle buluşmuştuk, şindi de karınla buluşuyoruz hahiho" mu yapıyorlar yani?
kimseyle tanıştırmadım kısa sürmüştü demişti ama ben instagramdan takipleştiklerini gördüm o zaman sordum hani tanışmıyolardı ben eşin olarak takipleşmiyoeum senin arkadaşının karısıyla da o nasıl takipleşiyor dediğimde ortaya çıktı.

adamın yaptığı evet hata ama siz de kabul edip devam etmişsiniz üstüne bir de çocuk yapmışsınız şimdi tabii ki tepki gösterdiğinizde geçmiş bitmiş konu niye durduk yere huzursuzluk çıkarıyorsun der gayet de hakkı. madem yalan söylemesi sizin için bu kadar büyük bir sorundu ilk öğrendiğinizde bitirecektiniz şu an attığınız tribin de yaptığınız suratın da bir anlamı yok. geçmişi atlatmak adına terapi alın demekten başka önerim yok.

`