• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ve kayınvalidem

5 aylik hamileyken esime ayni evde yasamak istemedigimi soyledim beni kolumdan tutup evden disari atti. Ailem bilmiyor.

İşte....

Bunu yaptığında, kesinlikle geri dönmemeliydin ki biraz burnu sürtmeliydi.

Her ne olursa olsun anneme ev temizletmeye utanırdım şahsen
Kaldı ki bu yaşıma rağmen bir kere olsun annem bızlerı gelın surayı temızleyın bıle dememiştir .
Hamile oluşunuz annenizi gündelikçi gibi kaynananızın pisliğini temizlemeyi gerektirmezdi .
En fazla 150 lira bir gündelikçi
Sizden çoluk çocuk , torun torba bekleyen sözde eşiniz ve kaynananız çağıramadı mı bir temizlikçi ?

Bunun bir caresi olmali. Ben dayanamiyorum nankorluklerine. Ailem.her destegi verdi bgne kdr. Yaranamadilar.
Ailenize durumu anlatın, eşinize de resti çekin. İstemiyorum ya ayrı ev ya da ayrılırız deyin. Bitecek olan biter zaten. Yazık size.

Zaten ikisinde de merhamet duygusu yok. Benim ailemin yaptigi herseye laf ediyorlar ama kendilerinin yaptigi hicbisey hata bile olsa susulmali. Nefret ediyorum annesinden. Gormek istemiyorum.
Ailenize nasıl laf söyletiyorsunuz hayret ediyorum. Onlar kim ne hakla söylerler. Bu kadar sessiz kalmayın.

Canim benim esimde kaybetme korkusu olacağını ben pek sanmıyorum.
Olmasın. Sizin kaybetme korkunuz var ama. Değmez ömrünüzü heba etmeye. Üstelik mesleğiniz var.

Her insanin bir kirmizi cizgisi olmak zorunda. Bu yasadiginiz normal bir durum degil. Benim kayinvalidem dogumdan sonra 20 gun benimle kaldi. Hergun yemegimi yapti, evimi temizledi, yanima cayimi corbami getirdi Allah razi olsun. Vicdani olan insan bunu yapar. Bakin normali bu. Annenizin yaptigi normal olan. Evladina kiyamayan, kiz dogirdu dogurucak ev temiz olsun bari diyen anneniz iste. O kadini ezdirmeyin. Anneme edilen ufacik bir laf icin bile cekip gidebilirim. Anlik bir sinirle soylenebikir. Ama bunu devam ettirip tavirlarini koruyorlarsa rest cekin. Bal gibide kaybetme korkusu yasar bebeginin dogumunda bile onu yaninda istemediginde.

Iyi aksamlar. Benim bir sorunum var ve ne yapacagimi bilemiyorum. Ben 1 yillik evliyim bu haftasonu da ilk bebegimi dogum yapacagim. Kayinvalidemle birlijte yasiyorum. Esim evlenirken onu yalnuz birakamayacagini soyledi ben de malesef kabul etmistim. Ancak kayinvalidem evdeki herseyde soz sahibi ve dedigim dedik biri. Bisey soylediginde onun dedigi olmali. Ev sanki onun gibi davraniyor. Dogum icin annem 3 gun geldi evimi temizledi. Ancak ne esime ne de kayinvalideme yaranamadi hatta arkasindan dunya laf ettiler. Ikisi de cok nankör. Ben hamile olduğum halde beni uzmekten cekinmiyorlar. Sizce ne yapmaliyim lutfen yardimci olun cok yoruldum.
şimdi ağzımı açarımda banlanmaya niyetim yok kaynananın gö..ünü yadığı evde anan neden gelip temizlik yapıyor a cahil kızım:kızgın:

Evi ayırsan ne olacak ki. Kişiliği daha oturmamış, karakteri bozuk bir adamla ayrı eve çıksan ne olur ki. Seni el üstünde mi tutacak sanıyorsun.

Buradan söylemesi kolay ama anlattıklarına göre yapacağın en mantıklı hareket çocuğun doğduktan sonra annene gezmeye gidiyorum diyecek ve bir daha dönmeyeceksin. Hatta hiçbirşey söylemeden direk mahkemeye başvur eline mahkeme kağıdı gitsin de başından aşağı kaynar sular dökülsün.

Böyle adamlar evlenmesin gibi cümleye başlamadan önce böyle anneler olmasın demek istiyorum. Erkek çocuğuna dünyanın onun etrafında dönmediğini öğreten kadınlar anne olsun lütfen.

Ben şuna inandım: Bir kadının hiçbir konuda bir erkeğe ihtiyacı yok. Gerekirse dünyanın en zor işini en ağır mesleğini yaparlar. Yeterki kendilerindeki o gücü farketsinler. Ama bir erkek kadın olmadan asla yaşayamaz.

Bir fıkra var. Biraz bel altı özür diliyorum şimdiden.

Horoza sormuşlar tavuk mu yumurtadan çıkar yumurta mı tavuktan. Horoz cevap vermiş. "Ben sadece ....im gerisine karşımam... Valla üstüne alınan çıkar mı bilmem ama bana göre fıkradaki gibi. Ama anneler ve toplum öyle bir hava vermiş ki erkek ilah kadın da ona itaat eden kul.

Ne karar verirsen ver hakkında hayırlısı olsun.

Ben temizletmedim ben yapamadigim icin annem gelip yapmak istedi hatta ben yapma birak o yapsin dedim ama dinlemedi laf olmasin dedi yaptı. Koltuguma buhar makinesi annem temizlik yaparken hasar vermis kayinvalidem kalkmis bgn bana yepyenu koltuk gitti niye yaptiki diye söylendi. Esim de ayni sekilde. Ben nasi ayni evde olmayi kabul ettim hic bilmiyorum. 5 aylij hamileyken esimme ayni evde yasamak istemedigimi soyledim beni kolumdan tutup evden disari atti. Ailem bilmiyor.

Hamileyken seni kolundan tutup dışarı mı attı? Ben mi yanlış anladım ?

Ben temizletmedim ben yapamadigim icin annem gelip yapmak istedi hatta ben yapma birak o yapsin dedim ama dinlemedi laf olmasin dedi yaptı. Koltuguma buhar makinesi annem temizlik yaparken hasar vermis kayinvalidem kalkmis bgn bana yepyenu koltuk gitti niye yaptiki diye söylendi. Esim de ayni sekilde. Ben nasi ayni evde olmayi kabul ettim hic bilmiyorum. 5 aylij hamileyken esimme ayni evde yasamak istemedigimi soyledim beni kolumdan tutup evden disari atti. Ailem bilmiyor.

Baştan kabul etmişsiniz o yüzden ne desek boş.. Kolundan dışarı atınca dönmeseydiniz bari..

Bence herşeyden önce doğumu falan beklemeden eşinizi karşınıza alıp konuşun. Bak pişman olacağımız şeyler yapmayalım durum böyle kendine çeki düzen ver beni aşağılamayı , aileme laf söylemeyi bırak , ilerde geriye dönülmez şeyler yaşamayalım ya bi çeki düzen verelim ya da bitsin deyin.

Esimle dogumdan birkac ay sonra konusmayi düşünüyorum. Ya annesi ayri eve cikar ya da çocuğuyla benden vazgecer. Ama tercihini de biliyorum annesinden vazgecmez bizden vazgecer. Iste bu noktada ben ne yapmaliyim? Artik dik durmak istiyorum.

E bu seçimi zaten evlenirken yapmış eşiniz, annemsiz olmam demiş.

Yanlış anlamazsanız bir soru sormak istiyorum. Böyle konularda hep aklıma gelen ihtimal. Böyle erkeğin her şartını kabul edip hemen çocuk yapıp sonra da vay ben istemiyorum denince, acaba siz baştan kabul ederken de böyle mi düşünüyorsunuz? Yani bir müddet idare edeyim, sonra anlaşamayınca da cayarım mı diyorsunuz? Asla kınamıyorum, sadece eğer böyleyse hatanın büyük çoğunluğu sizde diye düşünüyorum.

ya var ya bazen konuları okurken konu sahiplerine üzülmek yerine sinirleniyorum , kaynanayı geç beni adam dediğin! kolumdan tutup kapının önüne koyacak bir de hamileyken vallah billah bir daha girmem o eve ,kii siz çalışıyorsunuz ,git anana babana çalış , annen çocuğuna da sana baktığı gibi baksın ...onun yapacağı erkeklikte ona kalsın ,ana oğul ne bok yerse yesin böyleleri ......

Esimle dogumdan birkac ay sonra konusmayi düşünüyorum. Ya annesi ayri eve cikar ya da çocuğuyla benden vazgecer. Ama tercihini de biliyorum annesinden vazgecmez bizden vazgecer. Iste bu noktada ben ne yapmaliyim? Artik dik durmak istiyorum.

Sen, seni kolundan tutup evden attiginda gitmediyse, yine gitmezsin iki üc ay sonra. O zamanda cocugu elimden alacaklar diye gitmiyorum der susarsin. Tam rest cekme zamani senin icin, derhal git annenle konus, esini ara, ben anneme gidiyorum, dogumdan sonra da bosanma davasi aciyorum. Eger evladini görmek istiyorsan anan gidecek o evden de cik git. Yoksa cocuguna annelik bile yaptirmazlar sana!

Hatayı anneni evi temizletmekle sen yapmissin. Orası senin evin değil kaynananin evi sende annene kaynana na hizmet etsin gibi çağırmış oluyosun zaten de yaranamamis kadın baksana. Biraksaydin bk goturseydi evi sanane kaynanan yapsın hazırlığı.
Git bence annenin yaninda yap dogumunu eşin de görsün ciddiligini

Kaynananizla yasarken annenize temizlik yaptirirsaniz elbette kimseye yaranamaz.
Ayni evi kabul etmekle ve daha evlendiginiz gibi cocuk yapmakla hatayi bastan yapmissiniz.
Yerinizde olsam bastan kabul etmezdim. Hadi kabul ettim diyelim evi ayirmadan cocuk yapmazdim.

Back
X