Esim ve mama konusundaki ısrarı

AYRICA KEŞKE 2 YAŞINA KADAR EMZİREBILSEYDIM OGLUMU.BIR SAGIMDA 2 GÖĞSÜMDEN 250 CC ÇIKARDI.EMERKEN FIŞKIRIRDI.MALESEFKI IS HAYATINA DÖNMEK ZORUNDAYDIM ÇOK SAĞDIM İŞYERINDEDE AMA ARTIK GUNDUZLERI EMEMEYINCE AZALDI.EWE GİTTİĞİMDE AKSAM 7DEN SABAHA KADAR COK EMZIRDIM ARTIK DOYMAMAYA BASLADI OYUZDEN MAMAYA DONDUK.BEN ZAYIFLAMASINA IZIN VERMEDIM VERMEZDIMDE.9 10 SAAT ZATEN YANINDA DEILIM SUT SAGIM YAPA YAPA ZATEN ESKI VERIMI KALMADI AZALDI MECBUR MAMAYA DÖNDUK.ÖYLE MAMA VERMEYİN DIYE KONUSMASI KOLAY DEIL.BAK YUKARDA KADININ BIRI AMELIYATLI BIR GÖĞSÜM EMDIREMEDIM YAZMIS ONADA BEGENMEDIM ATMISLAR.YASAMAYANA KONUSMASI COK KOLAY.SANKI BIZ 5 GUNDE BIR MAMAYA 120 LIRA VERMEYE MERAKLIYIZ.SANKI BIZ ÜŞENİYORUZ.UMARIM ÇIKMAZA DÜŞMEZSINIZ.
Aslında emzirmek isteyip de bir şekilde olmadığı için konuda ki mama vermeyin yada az verin mesajlarına alınganlık ediyorsunuz bence.

Kimse sütü az olan yada emmeyen bebek için vay efendim nasıl mama verirsin demez. Elbette mecbur kalınca verilir mama neden verilmesin?

Ama burada kilo alımı iyi, doktorun mama vermenize gerek yok dediği bir bebek var. Çocuk nedene anne sütü varken çokça mama alip memeden iyice uzaklaşsın? Çoğunluk bunu anlatmaya çalışıyor.

Sizin durumunuzdan farklı bu konu.

Yarısı ile devam edebilirim gibi geldi bu yorumlardan sonra
Yanı 50 cc ile yola devam etmek mantıklı gibi
Gerçekten bu kadar yorumdan bunu mu çıkardınız? Hangi çağda yaşıyoruz.?Bir ebeden ya da emzirme danışmanından yardım alın. Emzirmeye ilişkin videolar izleyin. Süt yapacak kaliteli gıdalar tüketin. Çocuğunuzu memenizden ayırmayın.

Ben bıraktıktan sonra altı ay sıktıkça ucunda damla vardır. Tekrar emzirsem çoğalırdı da. Anne sütü konusunda çok cahil bir toplumuz ne yazık ki.
Gerçekten mi?
Benimki şıp diye kesildi mesela:)
2 gün önce 250 ml biberon dolduran göğsüm, bir sabah uyandım ve 1 damla çıktı.
Hemen asıldık, bir sürü şey denedik ama 3 gün boyunca ancak 1 çay kaşığı toplayabildik ve zaten dolapta tutabilme süresi o kadar diye verdik gitti ve bitti.
İkinci çocuğum meme reddi yaşadığı hafta kesildi yine.
Hiçbir zaman öyle şarıl şarıl emdikçe üreten memelere sahip olmadım.
Hep ittire kaktıra, binbir çeşit yöntem, masaj, su, yeşillik vs takviyesiyle ulaştım o az olan sütlere bile.
kadınların fizyolojik yapıları farklı oluyor, hatta kadınların da değil, her insan her bebek ayrı bir mucize.
Dolayısıyla genelleme yapmak, mesela burada bir bebeğin alacağı mama cc sine, doyacağı emzirme süresine karışmak bile çok çok korkunç, mide kapasiteleri farklıdır çünkü.
Sizinkiyle benimki nasıl farklı ise, bebeklerin de farklı ve dolayısıyla süt üretimimiz de farklı.

Herkes kendi tecrübesini, kendi yaptığını doğru bilir ama tek düze bir yol değil bu.

Ben bıraktıktan sonra altı ay sıktıkça ucunda damla vardır. Tekrar emzirsem çoğalırdı da. Anne sütü konusunda çok cahil bir toplumuz ne yazık ki.
Evlat edinen kadınlar dahi emzirebiliyor. Nasıl olduğuna çok hakim değilim ancak. Cahil olmamız bir kenara bunu da asla kabul etmiyoruz.

Gerçekten mi?
Hemen asıldık, bir sürü şey denedik ama 3 gün boyunca ancak 1 çay kaşığı toplayabildik ve zaten dolapta tutabilme süresi o kadar diye verdik gitti ve bitti.
Hep ittire kaktıra, binbir çeşit yöntem, masaj, su, yeşillik vs takviyesiyle ulaştım o az olan sütlere bile.
kadınların fizyolojik yapıları farklı oluyor, hatta kadınların da değil, her insan her bebek ayrı bir mucize.
Dolayısıyla genelleme yapmak, mesela burada bir bebeğin alacağı mama cc sine, doyacağı emzirme süresine karışmak bile çok çok korkunç, mide kapasiteleri farklıdır çünkü.
Sizinkiyle benimki nasıl farklı ise, bebeklerin de farklı ve dolayısıyla süt üretimimiz de farklı.

Herkes kendi tecrübesini, kendi yaptığını doğru bilir ama tek düze bir yol değil bu.
Gerçekten bebeklerin içtiği miktar bebekten bebeğe değişiyor. Bebeğim 5 günlükken fototerapi aldık sarılık olduğu için ki sütüm vardı benim. 1.5 saatte bir 50-60cc süt sağıp veriyordum ışığın altından almamak için. Hatta 100cc verdiğim bile oldu, oradaki hemşireler bile şaşırmıştı o kadar içtiğine. Benim bebeğim çok iştahlı bir bebek, 1.5 yaşında olmasına rağmen koca insan gibi yemek yiyor. O yüzden her bebeğin doyma kapasitesi bence de bir değil.

Gerçekten bebeklerin içtiği miktar bebekten bebeğe değişiyor. Bebeğim 5 günlükken fototerapi aldık sarılık olduğu için ki sütüm vardı benim. 1.5 saatte bir 50-60cc süt sağıp veriyordum ışığın altından almamak için. Hatta 100cc verdiğim bile oldu, oradaki hemşireler bile şaşırmıştı o kadar içtiğine. Benim bebeğim çok iştahlı bir bebek, 1.5 yaşında olmasına rağmen koca insan gibi yemek yiyor. O yüzden her bebeğin doyma kapasitesi bence de bir değil.
Tabi ki değil, 5 günlükken 60 cc mama ve 60 cc anne sütü alıyordu benim bebeğim.
Anca doyuyordu😂

Yine 1 aylıkken 120 ml alıyordu ama 4 aylıkken olduğunda da 150 alamadı, hep 120 devam etti.

Gerçekten her bebek farklı, istekleri farklı.
Bunu ‘aaa şu kadar fazla’ diyerek vermek çok saçma.
Bir kere her mamanın doyurma kapasitesi, mama ölçeği bile farklı.
Yani neye göre çok ya da az diyoruz ki?

Mide kapasitesini ölçmenin tek yolu süt ile besleniyorsa sağıp, içebileceğinden fazla ml süt koyup ne kadarını içtiğini gözlemlemek, keza mamada da öyle.

Bebeğe verirsiniz ve ne kadar aldığını, ne zaman bıraktığını ya da bitirse bile kusma olup olmadığını takip yoluyla ancak mide kapasitesi anlaşılır.
Aç bir bebeğin verdiği huzursuzluk sinyaliyle güven duygusundan ağlayanın da bambaşka.
Gerçekten aç olan bebek çırpınır, cıyak cıyak ağlar ve ilk etapta o sinirden memeyi de biberonu da reddeder.
Ama bunu anneler karnı tok diye algılayabiliyor.

Merhaba
41 günlük bir bebeğimiz var
Ilk 1 ay sütüm geliyordu ve bebeğim ayda 1 kg aldı ama son günlerde bebeğim sürekli ağlıyor ve memede durmak istiyor kollarımı boynumu emiyor sürekli aldığım zmn çığlık çığlığa kalıyor. Sütümün yetmediğini düşünüyorum.
Ben de mama almayı uygun gördüm ve esimle asla bu konuda anlaşamıyoruz her mamayı vermeye çalıştığımda sen beslenemiyorsun o yüzden sütün kesildi tarzında yorumlar yapıyor. Kavga ediyoruz 100 cc hazirliyorum 50 cc yap onu dedim sana gibi çıkışlarda bulunuyor. Onun annesi benim ben doymadigini hissediyorum anlatmaya çalışıyorum ve aşırı keskin bu konuda. Çocuğa ne zmn mama versem anında uyuyor huzur buluyor çocuk. Açlıktan ağlıyor.
Dr a danıştım verebilirsin dedi ama bebeğimin kilosunu iyi buldu yani vermesen de olur tarzinda konustu.
Günlük şu kadar ver bu kadar ver verme gibi tepkilerde bulunuyor. Kadın işine karışıyor ve tadımız kaçıyor. Ne yapsam nasıl ikna etsem bilemiyorum çocuğumun acliktan ağladığını görünce onun gözlerine izin alir şeklinde bakmak beni artık çok yıpratıyor. Çok yoruldum lohusa psikolojisi ayrı eşim ayrı. Kızlar yol gösterin lutfen ben ne yapmaliyim az once yine bu konudan tartıştık ve bebeğimin etkilendiğini düşünüyorum. Bu durumu nasıl aşabiliriz? Fikir istiyorum.
Teşekkürler.
Benimde bebeğim 20 gün memeyi reddetti sütüm olduğu halde... Sonra kabul etti ama tek gögsümü. Üzülmeyin ben önce emziriyorum sonra 60cc mama veriyorum bu şekilde devam ediyoruz 3aylığız şu an. Sizde önce emzirin sonra 20cc gibi bir ölçüde mama verin isterseniz. Sütünüz varsa hiç mama vermeyin en güzeli anne sütü. Ama tabi anne yüreği en iyi siz bilirsiniz.. 100cc fazla bir miktar o kadar vermeyin 😊

Benimde bebeğim 20 gün memeyi reddetti sütüm olduğu halde... Sonra kabul etti ama tek gögsümü. Üzülmeyin ben önce emziriyorum sonra 60cc mama veriyorum bu şekilde devam ediyoruz 3aylığız şu an. Sizde önce emzirin sonra 20cc gibi bir ölçüde mama verin isterseniz. Sütünüz varsa hiç mama vermeyin en güzeli anne sütü. Ama tabi anne yüreği en iyi siz bilirsiniz.. 100cc fazla bir miktar o kadar vermeyin 😊
Teşekkür ederim bebeğinizin kilosu ne kadar? Bir de her emzirme sonrası mi mama veriyorsunuz benimki sürekli memede de kestiremiyorum ne yapacagimi o yüzden soruyorum :)

benim de tek göğsümü kabul ediyo kızım. doktora sormayı hep unutuyorum sebebini ama siz sorduysanız bir şey dedi mi?
istemediği göğsümden sağıp verince içiyo ama mememi verince almıyo.

Gerçekten mi?

Fakat bir ayda bir kilo alan bebeğe, 100 cc mama vermek de yanlış. Anne sütünde bebek istediği kadar ver derken mama alan bebekte bu denmez. Bizim doktorun dediğine göre anne sütü obez yapmıyor ama mamada doz aşımı obeziteye sebep olabiliyor.
Doktor miktar verse kimin ne haddine. Ama burda doktor gerek yok derken kafasına göre tam ölçek mama vermek kafana göre mama dayamak doğru mu sizce gerçekten?

DEDİĞİM GİBİ DELİNİN BİRİ ZAMANINDA KUYUYA BİR TAŞ ATMIŞ DEVAMI DA GELMİŞ.İNSANLAR BUYUK YAZI KUCUK YAZI BUNLARA BAKACAĞINA BAŞKA ŞEYLERE BAKSINLAR.BEN BU ŞEKILDE YAZARIM BU 10 YILLIK CALISMA HAYATIMDA TEPKI OLARAK ALGILANMADI.TAMAMEN KARŞI TARAFIN KAPASITESI ILE ALAKALI.SİZ KULLANMAZSINIZ OLUR BİTER.KONUMUZDA BU DEĞİL ZATEN.
Bu zamana kadar kimse sizi geliştirmeye tenezzül etmemiş olabilir ama siz gelişime açık olun.
Karşı tarafın kapasitesiyle de ilgili olabilir tabii sizin gibi kural bilmez biri olabilir ama benim beraber iş yaptığım bir şirket çalışanı bana bu tarzda soru eklerini ayırmadan, noktalamadan sonra boşluk bırakmadan ve kocaman harflerle yazsa ne cahil insanlar çalışıyor derim yine de onu eğitmeye tenezzül etmem mesela. Patron olsam iş değişirdi ama.

Fakat bir ayda bir kilo alan bebeğe, 100 cc mama vermek de yanlış. Anne sütünde bebek istediği kadar ver derken mama alan bebekte bu denmez. Bizim doktorun dediğine göre anne sütü obez yapmıyor ama mamada doz aşımı obeziteye sebep olabiliyor.
Doktor miktar verse kimin ne haddine. Ama burda doktor gerek yok derken kafasına göre tam ölçek mama vermek kafana göre mama dayamak doğru mu sizce gerçekten?
Ben konuyu tam anlamıyla yorumlarken bebeğin aç olmasına bağlı kaldım.
Şuan 41 günlük, 10 gün önce gitmiş doktora.
Bu 10 gün içerisinde süt üretimi ya da bebekte gaz sancısı sebebiyle emiş gücü çok çok azalmış olabilir.
Annenin sinyali doğru okuduğunu baz aldım.

Kendim olsam ilk yapacağım şey sağlık ocağında 3 günde bir kilo takibi, eğer ki alması gereken kiloda ilerliyor ve yine bu krizler mevcutsa kolik olabilme ihtimali, eğer o da değilse emzik başlangıcı.

Bu arada bir tek şunu söyleyeyim, anne sütünün de fazlası zarar.
Sizin söylediğiniz şeyi birçok doktor söylüyor ama bunu bilinçli anne olmayıp, anlamayıp, çocuğu kusturana kadar emziriyor.
Ayda tam tamına bakın tam tamına bebeğine 2,5 kilo aldıran bir tanıdığım var.
O çocuk artık sürekli kusuyor, neymiş doktor istedikçe ver demiş, kusması sorun değilmiş.
Bit kadar bir bebeğin organlarını boşa yoruyor, kusmasıyla da faranjit tetiklemesi cabası keza böyle olduğu için mide az kapasiteye alışıyor ve ek gıda döneminde bile kusma refleksi ortaya çıkıyor.

Her anne bilinçli değil, mesajı direkt alan çok var.
Eğer ki mama ve anne sütü ile devam ediliyorsa önce emzirme sonra mama değil, aksine önce mama ile başlanıp sonraki süreyi olabildiğince emzirerek geçirmek gerek.
Çünkü çocuk 2 kere yalandan emse ardından mama alacağını bildiği için giderek emmeyi bırakıyor, öncesinde mide kapasitesinin yarısını yani o sinir ve açlığını bür nebze bastıracak bir mama ama hala tam doluluk olmadığı için ardında emzirme çok daha uygun bir yöntem.

Şey gibi bu, ek gıdaya şekerli meyveler yerine sebzelerle başlamak gibi.
Muzla ek gıdasına başlayan bir bebek elbette ardından brokoli tadınca tükürecek.

Eşiniz tamamen haklı.

Verdiğiniz mama miktarı çok. Bebeğiniz doyduğu için uyumuyor, muhtemelen şekeri yükseldiği için uyuyor.

Bebeğiniz yenidoğan sayılır, yenidoğanlarda emme refleksi doyma hissinin önünde olur. Kusana kadar emer, kusar sonra yine emer. Anne sütü hazmı kolaydır, sık emmek ister, çabuk acıkır. Mamanın hazmı anne sütüne göre daha zordur.

Şöyle düşünün: 1 porsiyon iskenderler de doyarsınız bir porsiyon salatayla. Heh, mama işte o iskender.

Siz hazır sütünüz de varken, doktor da çok gerekli görmemişken kaldırın mamayı, devamlı emzirin bebişi.

Konu sahibi arkadaşım bunca yoruma rağmen hala aynı şeyi düşünüyor gibisin, sadece mama verin diyenlere cevap veriyorsun. Burda tonla kadın senin bebeğin anne sütü alsın diye senden daha çok uğraştı neredeyse... mamaya vereceğin parayı emzirme danışmanına ver diyor gidiyorum.

Merhaba
41 günlük bir bebeğimiz var
Ilk 1 ay sütüm geliyordu ve bebeğim ayda 1 kg aldı ama son günlerde bebeğim sürekli ağlıyor ve memede durmak istiyor kollarımı boynumu emiyor sürekli aldığım zmn çığlık çığlığa kalıyor. Sütümün yetmediğini düşünüyorum.
Ben de mama almayı uygun gördüm ve esimle asla bu konuda anlaşamıyoruz her mamayı vermeye çalıştığımda sen beslenemiyorsun o yüzden sütün kesildi tarzında yorumlar yapıyor. Kavga ediyoruz 100 cc hazirliyorum 50 cc yap onu dedim sana gibi çıkışlarda bulunuyor. Onun annesi benim ben doymadigini hissediyorum anlatmaya çalışıyorum ve aşırı keskin bu konuda. Çocuğa ne zmn mama versem anında uyuyor huzur buluyor çocuk. Açlıktan ağlıyor.
Dr a danıştım verebilirsin dedi ama bebeğimin kilosunu iyi buldu yani vermesen de olur tarzinda konustu.
Günlük şu kadar ver bu kadar ver verme gibi tepkilerde bulunuyor. Kadın işine karışıyor ve tadımız kaçıyor. Ne yapsam nasıl ikna etsem bilemiyorum çocuğumun acliktan ağladığını görünce onun gözlerine izin alir şeklinde bakmak beni artık çok yıpratıyor. Çok yoruldum lohusa psikolojisi ayrı eşim ayrı. Kızlar yol gösterin lutfen ben ne yapmaliyim az once yine bu konudan tartıştık ve bebeğimin etkilendiğini düşünüyorum. Bu durumu nasıl aşabiliriz? Fikir istiyorum.
Teşekkürler.
Canım şükret ki seni emiyor. Benim kızım 5 gündür gaz sancilari yuzunden emmek istemiyor kafayı yedim artık.
Ama sana bisey diyim sütünün artması için tabi her yiyecek her insanda aynı etkiyi yaratmaz ama sen yine de dene bisey kaybetmezsin.
1 çay kaşığı kimyonu 1 bardak sıcak suya ekle biraz demlendikten sonra iç yavaş yavaş. Ben bunu kızımın gazi olduğu için kimyon ye dedikten sonra yapmaya başladım 3 gündür yapıyorum ve inanirmisin 4 saat sonra sütlerim akmaya başlıyor şaşırdım kaldım maşallah diyeyim. Icmedigi için ikisini de sağmak zorunda kaldım 200 ml cıktı 3 4 saatte. Inşallah sana da faydası olur. Inşallah benim bebegimde beni reddetmez

NİYE YASAK MI BÜYÜK HARFLE YAZMAK? SEN YAZMAZSIN OLUR BİTER.
Site Manifestosu:
IV) Mesaj yazarken büyük harf kullanmak bağırmak anlamına geleceği için yazılarınızı küçük harf kullanarak yazınız.
Kuralı mevcuttur, büyük harfle yazılan iletiler göz yorucu olmasına rağmen çalışan kesime özel (zira onlar çoğunlukla işyerinde büyük harf kullanır) büyük harf kullanımında esneme yapılmaktadır, lakin sizlerinde mümkün olduğunca dikkat etmeniz şartıyla.

Yarısı ile devam edebilirim gibi geldi bu yorumlardan sonra
Yanı 50 cc ile yola devam etmek mantıklı gibi
Yorumların çoğu mama vermeyin şeklindeydi , ayda 1 kg almış bebeğe mama vermek için ısrar ediyorsunuz zaten sizin fikir alacağınız da yok dedikodu amaçlı konu açmışsıniz istediğiniz gibi de hak verilmediniz neyse sizin bebeğiniz siz bilirsiniz

Site Manifestosu:
IV) Mesaj yazarken büyük harf kullanmak bağırmak anlamına geleceği için yazılarınızı küçük harf kullanarak yazınız.
Kuralı mevcuttur, büyük harfle yazılan iletiler göz yorucu olmasına rağmen çalışan kesime özel (zira onlar çoğunlukla işyerinde büyük harf kullanır) büyük harf kullanımında esneme yapılmaktadır, lakin sizlerinde mümkün olduğunca dikkat etmeniz şartıyla.
Hangi sektörde, hangi işyerinde çalışan kesim büyük harfle yazışıyor merak ettim doğrusu ama sen dediğine göre vardır bir gördüğün abla. Bir çok isyerine danışmanlık vermiş ve şimdi de maille danışmanlık veren biri olarak buna hiç denk gelmedim. Kağıda yazarken geçerli olan yazım kurallarının sanal yazışmada da geçerli olduğuna şahit oldum hep. Büyük büyük harflerle yazan kesim çalışan değil de +65 yaş üstü capslockun farkında olmayan kesim diye gözlemliyorum ben bilhassa Facebook'ta. 😂

Back
X