Esim ve mama konusundaki ısrarı

benim de tek göğsümü kabul ediyo kızım. doktora sormayı hep unutuyorum sebebini ama siz sorduysanız bir şey dedi mi?
istemediği göğsümden sağıp verince içiyo ama mememi verince almıyo.
Yok doktora sormadım bende. Ama daha yeni meme ultrasonu çektirdim emmediği göğsümde birkaç tane kist çıktı. Belkide o süt oluşumunu mu etkiledi mi bilmiyorum birde meme reddi yaşarken önce hep sağ gögsümü verdim dedim birini bi kabul etsin diğerini öyle vereyim dedim. Çocuk zar zor aldı ama diğer gögsümü asla kabul ettiremedik geç kaldım kısaca ben. Üzgünüm ama olsun diyorum tekte olsa azda olsa anne sütü alıyor diyip kendimi üzmüyorum😊

Bu süreçte doktor mama önerse de baba karşı çıksa anlarım da doktorun tavsiyesine uyulmamış ki. 🤨

Mama paketinin arkasında yüksek miktarlar olur, en güzeli doktor ile anlaşıp mama miktarını azaltmak zaten karnı tok oldukça memeden uzaklaşacak, neden emsin ki?

Çocuk şişman olsun diye mama dayamak biraz da eski nesillerde kaldı, o dönem aşı ve antibiyotikler olmadığı için mecburen çok yedirip çocuğun şansını artırmaya çalışıyorlardı.

Eşinizle hiç tartışmayın, doktor ne derse o.

Size bir doktor itirafı söyleyeyim.
Muayene duvarındaki gelişim tablolarını çocuğun olması gereken kiloyu bilmedikleri için değil anne babaları ikna etmek için asıyorlar. 😅

Merhaba
41 günlük bir bebeğimiz var
Ilk 1 ay sütüm geliyordu ve bebeğim ayda 1 kg aldı ama son günlerde bebeğim sürekli ağlıyor ve memede durmak istiyor kollarımı boynumu emiyor sürekli aldığım zmn çığlık çığlığa kalıyor. Sütümün yetmediğini düşünüyorum.
Ben de mama almayı uygun gördüm ve esimle asla bu konuda anlaşamıyoruz her mamayı vermeye çalıştığımda sen beslenemiyorsun o yüzden sütün kesildi tarzında yorumlar yapıyor. Kavga ediyoruz 100 cc hazirliyorum 50 cc yap onu dedim sana gibi çıkışlarda bulunuyor. Onun annesi benim ben doymadigini hissediyorum anlatmaya çalışıyorum ve aşırı keskin bu konuda. Çocuğa ne zmn mama versem anında uyuyor huzur buluyor çocuk. Açlıktan ağlıyor.
Dr a danıştım verebilirsin dedi ama bebeğimin kilosunu iyi buldu yani vermesen de olur tarzinda konustu.
Günlük şu kadar ver bu kadar ver verme gibi tepkilerde bulunuyor. Kadın işine karışıyor ve tadımız kaçıyor. Ne yapsam nasıl ikna etsem bilemiyorum çocuğumun acliktan ağladığını görünce onun gözlerine izin alir şeklinde bakmak beni artık çok yıpratıyor. Çok yoruldum lohusa psikolojisi ayrı eşim ayrı. Kızlar yol gösterin lutfen ben ne yapmaliyim az once yine bu konudan tartıştık ve bebeğimin etkilendiğini düşünüyorum. Bu durumu nasıl aşabiliriz? Fikir istiyorum.
Teşekkürler.
Bebeğiniz iyi kilo almış ki sütünüz yetiyor demek ki. Küçük bebeklere sandigimizdan çok az süt yetiyor. Sık sık memede tutun hem sütünüz artar hem eşinizle araniz düzelir. Birde şu var esiniz anne sütü almaması kaygısı mi yoksa maddi açıdan mi düşünüyor?

Kimse mamaya kötü dememiş
Ama bu anneninki gerçekten gereksiz gibi duruyor
Ayrıca çoğu anne de gerçekten evhamdan dolayı gereksiz mama başlıyor ve devamı geliyor
1. Aydan sonra kakaya bakılmaz, çişli bezlere bakılır
Bir de o karışım içinde rezene yoktur umarım.
Ben kakasına alerji yönünden dikkatli bak dedim kimsenin vebaline girecek birşey önerecek halimizde yok doktor önerisiyle kullandım bende. biliyoruz heralde bunları herkes akıl vermeye ne meraklı kendi mesajlarınızla ilgilenin

Back
X