Esim ve mama konusundaki ısrarı

Hangi sektörde, hangi işyerinde çalışan kesim büyük harfle yazışıyor merak ettim doğrusu ama sen dediğine göre vardır bir gördüğün abla. Bir çok isyerine danışmanlık vermiş ve şimdi de maille danışmanlık veren biri olarak buna hiç denk gelmedim. Kağıda yazarken geçerli olan yazım kurallarının sanal yazışmada da geçerli olduğuna şahit oldum hep. Büyük büyük harflerle yazan kesim çalışan değil de +65 yaş üstü capslockun farkında olmayan kesim diye gözlemliyorum ben bilhassa Facebook'ta. 😂
Var var, meslek belirtmem uygun olmaz hedef gösteriyor gibi anlaşılır, ki yanlış anlaşılmak da istemem ama bazı departmanlarda çalışan üyelerde büyük harf kullanımına denk geliyoruz, işyerinden aktif olduklarında klavyeleri büyük harfte unutulmuş olabiliyor, onlara biraz toleranslı davranıyoruz ama ikaz da ediliyorlar, farkında olmadıklarını söyleyip düzeltiyorlar sağolsunlar.

Benim cocugum yok. Konuyla cok alakam yok yani ama bir gun markette elime bebek mamasi aldim icerigine baktigimda Glikoz surubunu gorunce sok gecirmistim..

Minicik bebege bu sekilde bir yukleme yapilmasi hic dogru degil. Acip zararlarini bir okuyun bakalim..

Cok mecbur kalinca iyice arastirip, en kaliteli icerige sahip olan mamayi almak lazim. Mecburiyet olmadan bebek mamasi verilmesi pek uygun degil bence.

Doktor bebeginizin gelisimini normal bulmus. Demek ki sutunuz yetiyor. Zaten gelisimi, kilosu iyi olmasaydi doktor mamayi kendisi onerirdi size..

Geçen pazar sağdım iki göğsümden de 30 cc zor cıktı ilk zmnlar sütüm yetiyordu ama bebeğim büyüdükçe yetmemeye başladı bence
Çok karışık bir süreç kafam karmakarışık canım
Doğru olanı yapmaya çalışıyorum
Konu sahibi,benimde sütüm başta azdı..1 hafta emsin, alışsın diye uğraştım..eme eme süt arttı ve alıştı..benim beğeğimde hep memede durmak isterdi..emzik alabilirsin..her ağladığında emzir,sütün artar..senin yaşadığını yaşayan çok kişi vardır eminim..ben eşine hak verdim...mama işin kolayı..sütüm yok diyerek kendi kendinizin moralini bozuyorsunuz. .ben hiç sütüm yok diye düşünmedim..hep emzirdikçe artar dedim..

Aslında emzirmek isteyip de bir şekilde olmadığı için konuda ki mama vermeyin yada az verin mesajlarına alınganlık ediyorsunuz bence.

Kimse sütü az olan yada emmeyen bebek için vay efendim nasıl mama verirsin demez. Elbette mecbur kalınca verilir mama neden verilmesin?

Ama burada kilo alımı iyi, doktorun mama vermenize gerek yok dediği bir bebek var. Çocuk nedene anne sütü varken çokça mama alip memeden iyice uzaklaşsın? Çoğunluk bunu anlatmaya çalışıyor.

Sizin durumunuzdan farklı bu konu.

Ya aslinda sorun su. Anne sutu alamiyorsa tabi ki mama alsin diyenler oyle bir uslupla konusuyorlar ki sanki mama zehirli bir sey. Bu durumda mama vermek zorunda kalan kadinlar dogal olarak uzuluyor, kendini kotu hissediyor ve savunmaya geciyor. Ben aslinda hanimefendinin tepkisini anlayabiliyorum.

Bir de ben de bu meme olayinin asiri asiri abartildigini dusunuyorum. Oglum 13 aylik ve hep anne sutu alan bir bebek, bunu belirteyim oncelikle. Ben arastirmalarim sonucunda 1 yasina kadar anne sutunun gercekten onemli oldugunu biliyorum. Ama 1 yastan sonrasi tavsiye niteliginde. Kendi doktorum bile 1 yas kontrolunde istersen birakabilirsin ama 2 yasina kadar devam edersen iyi olur dedi. Fakat bazi kadinlar anne sutunu o kadar kutsallastirmis ki mama dendigi anda sanki zehirli bir seyden bahsediliyor gibi bir tavir takiniyor. Yurtdisinda ben boyle bir sey gormedim. Emzirme konusunda annenin de istegine saygi duyuluyor. Ama burada emzirmeyi kesmek isteyen anneler hemen elestiri yagmuruna tutulup kendi zevki, kolayi, rahatligi icin bebegine kotuluk yaptigi ima ediliyor. Ben bu tavra karsiyim. Bakin ben calisiyorum, bebegim gece saatlerce emiyor, cooook uzun sureden beri uykusuzum ve gercekten serseme dondum. Daha sabah bu sersemlikle arabayi onumdeki arabaya carptim. Allah beterinden korusun ama yarin daha buyuk bir kaza da yapabilirim. Bebegim istahsiz ve uykusuz. Bana kalsa emzirmeyi coktan keserdim. Bazi geceler canima tak ediyor, kesicem diyorum. Ama yapamiyorum. Cunku ister istemez burada okuduklarim, orada burada emzirmekle ilgili gorduklerim uzerimde baski yaratiyor. Sanki bebegini sutten kesen tek kadin benim, cocuguma dunyanin en buyuk kotulugunu yapiyorum, kendi rahatim icin bebegimi travmadan travmaya surukluyorum gibi dusunuyorum ve istemeyerek emziriyorum. Oysa artik hic hazzetmeyerek emziriyorum ve bu durumdan hoslanmiyorum. Ben bu her sartta emzirme baskisina karsiyim. Emzirmenin cok ozel bir tercih oldugunu ve hem anne hem bebek tarafindan iki yonlu dusunulmesi gerektigini dusunuyorum. Dunyada mama alan milyonlarca bebek varken mama tu kaka demek gereksiz. Istemeyen vermez ama vermek zorunda kalan onca kadini dusunerek biraz susmak ve tercihleri sessiz yasamak gerek bence. Anne sutu yoksa mama tabi ki verilebilir deyip mama tu kaka demek bence samimiyetsiz ve kirici bir yaklasim.

Kusura bakmayin sizin postun alyina yaptim yorumu, oyle denk geldi.

benim de tek göğsümü kabul ediyo kızım. doktora sormayı hep unutuyorum sebebini ama siz sorduysanız bir şey dedi mi?
istemediği göğsümden sağıp verince içiyo ama mememi verince almıyo.

Meme uçlarınız farklı mı birbirinden? Biz ilk başta emme konusunda bayağı sıkıntı yaşadık oğlum emmek istemedi meme ucum olmadığı için ama uç çıkarmayı başardık. Sonrasında benim ikisi birbirinden farklı olduğu için oğlum sol memeyi emmeyi hiç sevmiyordu. Ama direttim kabul ettirdim onu da. Ya uykuluyken verdim anlamadı ya sevdiği memeyi 2 3 dk verip bi anda değiştirip sevmediği memeyi tıktım ağzına. Hala arada sol memede huysuzluk yapıyor, istemiyor. O an şarkılarla vs dikkatini dağıtıp veriyorum ya da yine sevdiği memeyi 2 3 dk verip tekrar diğerine geçiyorum. Yani demem o ki uç farklıysa istemeyebilir. Veya eğer sağlaksanız ve sol memeyi verirken çocuğu desteksiz ve rahatsız edecek şekilde kucaklıyorsanız o yüzden de istemiyor olabilir bildiğim kadarıyla.

Yine konu mama meme kavgasına döndü, emzik ver verme, normal sezaryen vs, uzar gider bu mesele.

Konu sahibi herkesin ortak olarak görüş birliği yaptığı tek nokta, bebeğine mama vermek için ‘doymadığından’ emin olmak zorundasın.
Birkaç mesajımda anlattım, yine anlatırım eğer sorarsan, sıkıntı değil.
Mamanın öcü olduğu konusuna hiç katılmıyorum, tamamen organik mamalar mevcut.
Bu sırada sütünü arttırmaya, daha çok emzirmeye teşvikle aynı zamanda aç kalmamasına elbet özen göstereceksin.
Gerekli yerde kullanacaksın, mecbursun.
Ama bu gerekliliği gerçekten bebeğin doymuyorsa yapmalısın.

Eşiniz hakli. Anne sütü dururken mama niye. Kilo alımı normalmiş ve doktorda gereksiz gormus. Şimdi kolayiniza geliyor ama mama ile büyüyen bebekler çok daha çabuk hasta oluyor ve obez olma riski artıyor. Mecbur kalanlar tabii ki veriyor ama sizinki keyfi gözüküyor kusura bakmayın.

Yine konu mama meme kavgasına döndü, emzik ver verme, normal sezaryen vs, uzar gider bu mesele.

Konu sahibi herkesin ortak olarak görüş birliği yaptığı tek nokta, bebeğine mama vermek için ‘doymadığından’ emin olmak zorundasın.
Birkaç mesajımda anlattım, yine anlatırım eğer sorarsan, sıkıntı değil.
Mamanın öcü olduğu konusuna hiç katılmıyorum, tamamen organik mamalar mevcut.
Bu sırada sütünü arttırmaya, daha çok emzirmeye teşvikle aynı zamanda aç kalmamasına elbet özen göstereceksin.
Gerekli yerde kullanacaksın, mecbursun.
Ama bu gerekliliği gerçekten bebeğin doymuyorsa yapmalısın.

Ben konu sahibinde bir tanıdığımı görüyorum. O da ihtiyacı olmadığı halde bebeğe doymuyor diye sürekli mama verdi ve çok güzel emen bebeği memeden kesti. Hatta ben doğum yaptığım zaman her gelişinde bebeğim her ağladığında bana da sürekli bu Bebek aç mama verelim derdi. Halbuki bebeğim ya benim kokumu istiyordu ya gazı vardı. Çünkü doktor kontrollerinde kilo takibi yaptığımızda kilo alımı gayet normaldi. Şimdi düşünüyorum o zaman mantıklı kararlar vermemiş olsaydım zar zor memeye alıştırdığım bebeğimi tekrar mamaya alıştırmış olacaktım. Evet mamalar öcü değil tabii ki ama kilo alımı gayet normal olan bir bebek için çok gereksiz.

Ben konu sahibinde bir tanıdığımı görüyorum. O da ihtiyacı olmadığı halde bebeğe doymuyor diye sürekli mama verdi ve çok güzel emen bebeği memeden kesti. Hatta ben doğum yaptığım zaman her gelişinde bebeğim her ağladığında bana da sürekli bu Bebek aç mama verelim derdi. Halbuki bebeğim ya benim kokumu istiyordu ya gazı vardı. Çünkü doktor kontrollerinde kilo takibi yaptığımızda kilo alımı gayet normaldi. Şimdi düşünüyorum o zaman mantıklı kararlar vermemiş olsaydım zar zor memeye alıştırdığım bebeğimi tekrar mamaya alıştırmış olacaktım. Evet mamalar öcü değil tabii ki ama kilo alımı gayet normal olan bir bebek için çok gereksiz.
Kilo alımına 10 gün önce bakılmış, yakında olan bir veri yok.
Gerçekten doymuyor da olabilir, süt üretimi azalmış ya da bilakis süt çor artmış tazyikli geliyor ve bebek önsütü sürekli alıp, son süte ulaşamadığından sürekli ağlıyor ve acıkıyor da olabilir.

Annenin bu durumu çok iyi izlemesi, sebebini bulması gerek.
Kolik olabilir, güven bağlanması, emzik ihtiyacı ve daha niceleri.
Gerçekten süt yetmiyorsa mama meme götürecek, bu sırada da süt arttırmaya yönelik acil çalışmalara girecek.
Kademe kademe bebeği sadece emzirmeyle beslemeyi hedefleyecek.
Aksi ise de sorunun kaynağını bulup, ona göre bir yol izleyecek.

Kilo alımına 10 gün önce bakılmış, yakında olan bir veri yok.
Gerçekten doymuyor da olabilir, süt üretimi azalmış ya da bilakis süt çor artmış tazyikli geliyor ve bebek önsütü sürekli alıp, son süte ulaşamadığından sürekli ağlıyor ve acıkıyor da olabilir.

Annenin bu durumu çok iyi izlemesi, sebebini bulması gerek.
Kolik olabilir, güven bağlanması, emzik ihtiyacı ve daha niceleri.
Gerçekten süt yetmiyorsa mama meme götürecek, bu sırada da süt arttırmaya yönelik acil çalışmalara girecek.
Kademe kademe bebeği sadece emzirmey
Aksi ise de sorunun kaynağını bulup, ona göre bir yol izleyecek.

Ben bebeğim meme emsin diye 2 ay gece gündüz çabaladım. Ama ciddi bir çaba harcadım yani lafta değil. O esnada mama da verdim. O sebeple bu konuda biraz da kendi yaşadıklarımı düşünüp mama vermeden emzirmek için daha çok çabalamalı diye düşünüyorum. Ayrıca dediğiniz ihtimaller de olabilir tabi ki ama ben konu sahibinin bebeğini iyi gözlemlediğini düşünmüyorum. Ağlıyorsa açtır mantığıyla yaklaşıyor bence direkt.

Her kadın emzirmek zorunda değildir bu da bir tercih meselesi ve saygı duymak gerekir. Emzirmeyi değil de sadece mama ile büyütmeyi tercih eden bir anne de anne sütü vermediği için vicdan azabı duymamalı baskı görmemelidir.

Buradaki emzirme konusu ise farklı . Emziren bir anne var bebeği ilk 1 ay güzel kilo almış. Son zamanlardaki kaka azalmasından ve çok ağlamasından uyumamasından dolayı bebeğinin doymadığını düşünüyor ve emzirmeye ek olarak yüksek miktarda mama veriyor.

Öncelikli olarak mama ile anne sütünün farkını bilmek gerekir bebeğin üzerindeki etkisinin farklı olacağını değerlendirmek gerekir. Bebeğin başka bir sıkıntısı varsa öncelikle onu çözmek gerekir. (Alerjisi mi var gaz sancısı mı var kolik mi atak haftasında mı vs) Gerçekten annenin sütü azsa da öncelikle anne sütünü arttırmaya çalışmak ve yetmediği yerde mama ile desteklemek gerekir ( mamaya boğmak değil) Hiçbir şeye bakmadan bebek doymuyor deyip kafamıza göre mama başlamak doğru bir yaklaşım değil. Zaten mama başlandığında genelde biberon kullanılıyor ve biberon en büyük meme reddi sebebidir. (Burada da ben biberon verdim bebeğim memeyi reddetmedi ne olacak diyenler olacaktır ama bu sadece sizin şanslı olduğunuzu gösterir başka anneler sizin kadar şanslı olmayabilir bebeği memeyi tümden reddedebilir)

Kısaca anne eğer emzirmek istiyorsa araştıracak öğrenecek hatta yardim alacak. Bunları yaptıktan sonra bebek yine kilo almazsa anne de gönül rahatlığıyla ben elimden geleni yaptın nasip böyleymiş diyebilir .

Ben de esinize hak verenlerdenim. Emzirmek cok zor olsa da cok guzel ve bebeginiz icin cok faydasi var. Imkaniniz da varken devam etmenizi oneririm. Bebeginizi doymamis gibi hissetmeniz annelik ic gudusunden geliyor. Kilo alimi iyiyse dert etmeyin bence. Ayrica 'Wonder Weeks' adli kitabi oneririm. Bebekler 5. haftalarinda mental bi sicrayis yasiyorlar ve suan bebeginiz o donemde sanirim. Daha cok aglamalari, ten temasi istemeleri artiyor bu donemde. Yani aclik kaynakli degildir. Esiniz ne kadar dedigim dedik olsa da ortak bi yol bulmaya calisin.

Meme uçlarınız farklı mı birbirinden? Biz ilk başta emme konusunda bayağı sıkıntı yaşadık oğlum emmek istemedi meme ucum olmadığı için ama uç çıkarmayı başardık. Sonrasında benim ikisi birbirinden farklı olduğu için oğlum sol memeyi emmeyi hiç sevmiyordu. Ama direttim kabul ettirdim onu da. Ya uykuluyken verdim anlamadı ya sevdiği memeyi 2 3 dk verip bi anda değiştirip sevmediği memeyi tıktım ağzına. Hala arada sol memede huysuzluk yapıyor, istemiyor. O an şarkılarla vs dikkatini dağıtıp veriyorum ya da yine sevdiği memeyi 2 3 dk verip tekrar diğerine geçiyorum. Yani demem o ki uç farklıysa istemeyebilir. Veya eğer sağlaksanız ve sol memeyi verirken çocuğu desteksiz ve rahatsız edecek şekilde kucaklıyorsanız o yüzden de istemiyor olabilir bildiğim kadarıyla.
yok farklı değil ama annem iki memeden gelen sütün tatlarının değişik olabileceğini söyledi geçenlerde. böyle bişey mümkün mü bilmiyorum.

yok farklı değil ama annem iki memeden gelen sütün tatlarının değişik olabileceğini söyledi geçenlerde. böyle bişey mümkün mü bilmiyorum.

Öyle olsa sağdığınızda da içmezdi bence. İki memenin süt kanallarında farklılık da olabilir. Emmek istemediği memenin süt kanalları darsa ve emmek için daha fazla efor sarf etmesi gerekiyorsa bunun için de istemiyor olabilir kuzucuk. Nasıl olsa daha rahat süt çekebildiği bir meme var. Bir de emmediği memeye sıcak kompres ve masaj yaptıktan sonra vermeyi deneyin. Belki daha rahat çeker o zaman.

Sadece ağladığına bakarak mı doymadığını düşünüyorsunuz? Doktorunuz kilo alımı güzel demiş, kaka ve çiş sayısı da iyiyse bence sütünüz yetiyordur. Tabi en iyisini doktor bilir onun yönlendirmesiyle hareket etmeli.
Yanlış hatırlamıyorsam bebeğin gaz sancıları 20 günlükten itibaren başlar ve çoğu 3. ayda gaz şikayetinden kurtulur. Belki gaz sancısından ağlıyordur.

Öyle olsa sağdığınızda da içmezdi bence. İki memenin süt kanallarında farklılık da olabilir. Emmek istemediği memenin süt kanalları darsa ve emmek için daha fazla efor sarf etmesi gerekiyorsa bunun için de istemiyor olabilir kuzucuk. Nasıl olsa daha rahat süt çekebildiği bir meme var. Bir de emmediği memeye sıcak kompres ve masaj yaptıktan sonra vermeyi deneyin. Belki daha rahat çeker o zaman.
evet hiç sıcak banyodan sonra emzirmedim ama sağım yaptım. bunu da deneyeceğim teşekkürler 👍🏻

benim de tek göğsümü kabul ediyo kızım. doktora sormayı hep unutuyorum sebebini ama siz sorduysanız bir şey dedi mi?
istemediği göğsümden sağıp verince içiyo ama mememi verince almıyo.

Merhaba çanta tutuşu emzirmeyi denediniz mi? Bir de komik olacak ama inek gibi emzirmeyi de deneyebilirsiniz bebek yatacak siz dizleriniz ve elleriniz üzerinde inek gibi durup istemediği memeyi emzirmeyi deneyebilirsiniz. Sadece fikir olması açısından yazdım eminim denemediğiniz yol kalmamıştır zaten :)

Merhaba çanta tutuşu emzirmeyi denediniz mi? Bir de komik olacak ama inek gibi emzirmeyi de deneyebilirsiniz bebek yatacak siz dizleriniz ve elleriniz üzerinde inek gibi durup istemediği memeyi emzirmeyi deneyebilirsiniz. Sadece fikir olması açısından yazdım eminim denemediğiniz yol kalmamıştır zaten :)
valla yeter ki o göğsümü emsin onun için amuda bile kalkarım 😂😂

zaten o göğsümü emmediği için adam akıllı hala devam ediyoruz mamaya yoksa çoktan bırakmıştık mamayı.

Back
X