• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ve oğlum eve köpek almak istiyor, kararsızım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Peki madalyonun öteki yüzü nasıl, kattığı bişey varmi.
Elbette var olmaz mı hiç, sonsuz sevgi , çocuklara sorumluluk duygusu ve karşılıksız sevgiyi öğretiyor, ben çocukken babam bir şartla köpek sahiplenmeye izin vermişti, sabah ben gezdirecegim sen okula gideceksin ama ne olursa olsun hergun akşam en geç altıda sen çıkarıp gezdireceksin , akşam gelmesinden ve tuylerinden sen sorumlusun demisti , 14 yaşındaydım ve senelerce aksatmadan gezdirdim köpeğimi
Hatta üniversitedeyken ders çıkışı istiklale giderdik içmeye, ben saat altıda eve döner ki 1 saat mesafedeydi evim , köpeğimi gezdirir taksime geri dönerdim, öyle bir sorumluluk aşıları bana kopisim 🤣🤣
Evde hayvanla büyüyen çocuk vicdanlı olur , sorumluluk sahibi olur , sevmeyi öğrenir hemde çok guzel öğrenir hepsini
Eve yorgun argın geldiğinde o burnunu bacaklarına koyup sana masum masum baktığında ne yorgunluk kalır ne günün stresi kalır
Evde kedi ve köpek sevginin en masum halidir bana göre, şu anda köpeğim yok , yaklaşık 4 sene oldu en son köpeğim gideli ama 2 tane kedim var , onların da aşkı bambaşka ve çocuklarım çok farklı büyüyor kedilerimizle

Ben sana yardımcı olayım, bence alma :)
Bizde 2.5 aydır küçük ırk bi köpek yavrusu var. Apartmanda oturuyoruz site de değil.
Eşim bi heves aldı. Köpeğimiz çok güzel akıllı bişey ama yavrular tuvalet kontrolünü 1 yaşına kadar ancak sağlıyormuş. Biz de tecrübesiz davrandık aşıları bitenee kadar evden çıkamıyor diye evde yapmasına alıştırdık. Şimdi gezdirmeye çıkarıyoruz ama yapmıyor gene evde yapıyor tuvaletini ve çişini damla damla kaçırıyor heyecanlanınca falan. Ben sürekli halı siliyorum bu aralar.
Sabah 9 da gidiyoruz akşam 6 da geliyoruz. Gündüz kamera kurdum ilk 1 hafta havladı falan sonra alıştı. Biz yokken uyuyor. Gelince full enerji. Sizin oğlan büyükmüş kısmen ilgilenir. Alıp sitede oynatır falan.
Alacaksanız tüy olayını da düşün. Bir de kemirecek şeyler olması lazım onun için. Diğer her şeyi terlik vs yerde bırakmıyoruz. Kabloları falan hep ulaşılmayacak şekilde yaptık kemirme ihtimali var çünkü.
Bizim köpeğin cinsi hiç tüy dökmüyor diyebilirim. Havlaması da yok. Ama sizinkiler süs köpeği gibi bişey ister mi bilmem. Büyük köpek demek çok yiyecek, çok pisletecek, çok tüy dökecek ve kokusu daha çok olacak demek bence. İyi düşünün dönüşü olmuyor, biz çok seviyoruz ama bazen de almasaydık daha rahattık diyoruz. Sanırım yavruluk dönemi geçene kadar yoracak bizi böyle.
İmkanın varsa eğitim aldırmadı tavsiye ederim çiş için, köpek eğitmenleri kısa sürede öğretiyor sokağa çiş yapmaları gerektigini

Çok büyük sorumluluk çok iyi düşünmek lazım. Çok sevmek bile bir yere kadar. Hiç büyümeyecek bir çocuk gibi düşünün. Eşiniz ve çocuğunuz biz bakarız demişler. Çok güvenmeyin yarın öbür gün sizden de yardım isteyebilirler. İnsan gün geliyor kendine bile bakamıyor, kendine bile tahammülü olmuyor. Evin içinde başka bir canın sorumluluğu çok zor. Acele etmeyin derim.

Sahiplenmeyin , evdeki herkes istemeli bunu , zorla olacak birsey değil
Hele yavru köpek, bebekten farksiz , çiş eğitimi, koltuklar yenecek , terlikler parcalanacak , gerçekten köpek isteyen biri bunlarla baş edebilir ama siz edemezsiniz
Günlerce heryere iseyecek , çiş temizleyeceksiniz , yağmurda çamurda disarda dolastirmaniz lazim , ayakkabılarınızı terliklerini yiyecek vs vs
30 yıl köpekle yaşadım, bir köpek annesi olarak gönülden istemeyen herkese aynı şeyi söylüyorum, sahiplenmeyin

İmkanın varsa eğitim aldırmadı tavsiye ederim çiş için, köpek eğitmenleri kısa sürede öğretiyor sokağa çiş yapmaları gerektigini

Milana, iş arkadaşım köpek eğitmenliği sertifikasını almak üzere. Onunla konuştum diyor ki her gün yemekten sonra aynı saatte çıkar bi kere yaptığında çok sevdiği şeyle ödüllendir, bir sonraki gezdirmede yine o yaptığı yere götür. Ama benim sorunum her gün aynı saatte çıkaramıyorum. Hatta bazı günler hiç çıkaramıyorum. Aslında balkon kapısında köpek kapısı var amacım balkona alışması ama balkondan da korkuyor araba sesi geliyor vs diye asla çıkmıyor balkona

Merhaba arkadaşlar, 20 yıl direndim sma artık diyecek bişey bulamıyorum. Eşim ve 17 yaşındaki oğlum köpek sahiplenmek istiyor. 3+1 evde oturuyoruz site içerisinde. Ben hayvanlara karşı merhametliyim ancak dokunamam. Uğraşacak halim yok diyorum dinletemiyorum artik. Biz bakacağız edeceğiz diyorlar ama biliyorum bana kalır onu dışarı çıkarma işi. Hemde her gün çıkması gerekiyor sanırım köpeklerin 😖
Eşim ısrarla zamnla alınacağımı söylüyor. Kendisi bekarken köpeği vardı alışkın.
Velhasıl soracağım şu ki varmı köpeği olan arkadaşlar, deneyimlerini tavsiyelerini iletebilirlermi rica etsem.
Köpek giren eve melek girmezmis dışarda beslerseniz bakarsanız olur tabiki evde müsaitse

Çok tatlılar evet ama bakması zor. Köpek kediye nazaran her gün çıkarılıp gezdirilmeli, ilgilenmeli. Eşiniz çocuğunuz neden bilmiyorum ama heveslik sahiplenecekmiş gibi geliyor bana. Genellikle yapılan en büyük yanlış çocuk için almaları çünkü çocuk belli bir süre sonra sıkılabiliyor, istemiyor ya da o ilgiyi gösteremiyor e ailede ben de bakamam artık deyip başkasına verip, sokağa atabiliyorlar bu çok sık rastlanan bir durum. Ben sahipleniyorsam bi kedi ya da köpeği mutlaka kendimde kesin istemeli ve ilgileneceğimden emin olmalıyım ki ileride çocuğun hevesi kaçsa dahi ben bakarım diyebileyim. İki kedim var bahçemde aslında bahçede çok daha konforlular ama eve de girmek istiyorlar tabi ama bakamam biliyorum. O yüzden siz istemiyorsanız kesinlikle kabul etmeyin. Aynısını şımarık bir kuzenim vardı kız. Annesine yalvardı çok tatlı tüylü yavru bi köpek getirdi sonra attı resmen onu babası köyde dışarıda baktı artık ya resmen içim parçalandı nefret ettim kızdan evlat olsa sevilmez derler ya tam olarak öyle ergen olduğu için asla mantığını kullanmıyor. Her şeyi heveslik yaşıyor. Kızıyorum ama o kadar arsız ki asla utanmıyor. Konuşmuyorum şuan onunla yine köpek sahiplenmiş yersen.... İleride onu da atar. Cidden böyleleri çok fazla.

Bizde 2.5 aydır küçük ırk bi köpek yavrusu var. Apartmanda oturuyoruz site de değil.
Eşim bi heves aldı. Köpeğimiz çok güzel akıllı bişey ama yavrular tuvalet kontrolünü 1 yaşına kadar ancak sağlıyormuş. Biz de tecrübesiz davrandık aşıları bitenee kadar evden çıkamıyor diye evde yapmasına alıştırdık. Şimdi gezdirmeye çıkarıyoruz ama yapmıyor gene evde yapıyor tuvaletini ve çişini damla damla kaçırıyor heyecanlanınca falan. Ben sürekli halı siliyorum bu aralar.
Sabah 9 da gidiyoruz akşam 6 da geliyoruz. Gündüz kamera kurdum ilk 1 hafta havladı falan sonra alıştı. Biz yokken uyuyor. Gelince full enerji. Sizin oğlan büyükmüş kısmen ilgilenir. Alıp sitede oynatır falan.
Alacaksanız tüy olayını da düşün. Bir de kemirecek şeyler olması lazım onun için. Diğer her şeyi terlik vs yerde bırakmıyoruz. Kabloları falan hep ulaşılmayacak şekilde yaptık kemirme ihtimali var çünkü.
Bizim köpeğin cinsi hiç tüy dökmüyor diyebilirim. Havlaması da yok. Ama sizinkiler süs köpeği gibi bişey ister mi bilmem. Büyük köpek demek çok yiyecek, çok pisletecek, çok tüy dökecek ve kokusu daha çok olacak demek bence. İyi düşünün dönüşü olmuyor, biz çok seviyoruz ama bazen de almasaydık daha rahattık diyoruz. Sanırım yavruluk dönemi geçene kadar yoracak bizi böyle.
Teşekkür ederim ailecek okuduk

Bahçede dahi köpek bakımı hiç kolay değil. Evi düşünemiyorum.
Kendi kedimiz var. O dahi evdeki tüm düzeni değiştiriyor. Sevmeden, acabaları çözmeden sahiplenmeyi tavsiye etmem.
Bir de 17 yaşındaki oğlunuz üniversiteye gidecek başka bir şehir başka bir düzen olursa yine size kalacak.
E tuvaleti, koltuk, ayakkabı yemeleri zart zurt bir süre mesele var. Aile olmadan önce çok düşünmeli.

Hayvanları çok severim ( sürüngenler hariç ) ama köpek büyük cesaret, sorumluluk. Ben alamam, almadım da. Kediciyim ben :) 2 kızım var ellerinizden öper. Üçüncüyü sahiplenebilmenin savaşını veriyorum 😍 Erkek arkadaşımın tereddütleri var. İnşallah üçüncü kızıma da kavuşurum yakında 🙏

Hayvanları çok çok severim ama asla hayvan sahiplenmeyi düşünmem.

Maddi manevi çok büyük sorumluluk.
Ben altından kalkamam, biliyorum, çok tembelim.

Yazan arkadaşlar cok güzel her seyi anlatmislar.Ben bir tatil beldesinde yasayan biri olarak yazıyorum size ; bizim burda sokaklarda hep cins köpekler dolasir.Ve bu köpekler bu sokaklara istanbuldan buraya gelirken özenilerek alinip getirilmis ama sonunda bakmasi zor gelip giderken bırakılmış tatlişlardir.Yasadigim yerin belediyesi,halki cok hayvansever oldugundan bu köpekler ac kalmaz ama birakildiklari icin cok mahsunlar inanin ... Hatta bu sekilde yillarini gecirerek sokaklarda yasayan nice cins köpek taniyorum.Dedigim gibi ac kalmiyorlar hatta yanindan gecerken sevilsinler diye göbegini açan nice köpekler var.Bunlari birakanlarin kesinlikle insan olmadigini düşünüyorum.Cocuk oyuncagi degil bu iş.Aldim yapamadim yok !! Cok iyi düşünün .Bizim ev sahibinin köpegi 22 yasinda , cok yaslandi artik zor yürüyor ama halen bebek gibi bakiyorlar,ilgileniyorlar.Örnek olmali bu yeni evcil sahipleneceklere.Ben bunu maddî manevi karsilayamayagim icin almiyorum ama sokak canı besliyorum düzenli olarak burda.Onlar bile öyle baglaniyorlar ki tarifi imkansız duygular yasiyoruz aramizda.Umarim dogru karari verirsiniz 🌸🌸

Kedim var, o bile inanılmaz bir yük. Bir can sonuçta, evet canım kadar seviyorum evet o benim pamuğum bir tanem🤍 ama alırken bu kadar hayatımı etkileyeceğini düşünmemiştim. Ki bu günde 1 saat ilgilenilse kafi görebilen, tuvaletini kuma yapan, tüm gün uyuyan, sokağa çıkma ihtiyacı olmayan bir hayvan. Maması, veteriner ücretleri, sevgi ihtiyacı, tatillerde seyahatlerde durumu… daha bir sürü şey vardır ve elbette aldık bir sene soruna vazgeçtik olmuyor. Çok hayvan duydum başka sahibe gidince yemekten kesilen depresyona giren… önünüzdeki 20 yılı etkileyecek bir karar. Çocuk doğurmak gibi yani🤗 bunları düşününce okeyseniz alabilirsiniz🙏🏻

Hayvanların hepsini çok seviyorum hepsi birer mucize ve çok masum varlıklar fakat evde köpek çok zor. Şahsen müstakil bir evim olsaydı kesinlikle bahçesinde 2-3 köpeğim olurdu ama apartman dairesinde olduğum için minik bir öküz olan kedimle idare ediyorum :d

Sizinle ayni durumdaydim kızım ve eşim dayattilar ve sahiplendik.Yavruydu bize geldiginde köpegimiz butun eve ciş yapti alistirana kadar.Cok bunaldim ama bir kere bile geri gondermeyi dusunmedim.Evin icine bile edilse bir kere sahiplenmistik o hayvanin duygulariyla oynayamazdim.Ben de dokunamazdim hic bir hayvana eskiden.Şimdi 7 yil oldu bizimle beraber Allah cok uzun omurler versin kızıma onu ćok seviyorum benim icin ćok kiymetli.Ondan sonra butun hayvanlara acayip sevgi duymaya başladim.O benim gönül gözümü açti.

Oğlun zaten seneye üniversiteye gidecek. Ne yurtta bakabilir köpeğe ne öğrenci evinde.
Bence hiç doğru bir zaman değil. Seneye gözden geçirin bu karari^^

Benimki 6 yaşındaydı kuş istedi. Mavişi aldık 17 sene bi fiil yem su herseyiyle baktım evladıma . 2 ay önce öldü mavişimiz geçmedi acısı. Misal ben kediciyim çok istiyorum ama ev ortamı müsait değil dışardaki canlarla vakit geçiyorum.

Benim 4 yasinda terier evladım var.Veteriner ücretleri malum eger hasta olursa kusmasi ishali var(daha agir hastalik geçirenler var).sık tarayıp sevilmesi var.Kuru maması var mama fiyatlarına bir göz atın derim.Eger vaktiniz yoksa tüy dökmeyen cinsleri bakabilirsiniz.zirâ evde ona göre tüyü oluyor.Disari tuvaleti var günde en az 2 kere, alışana kadar her yere işeyecek.tuvalet eğitimi vermeniz gerekiyor.Benimkinin midesi hassas mesela en ufak birsey de kusuyor .fazla yiyince kusuyor.ama benim için dert değil severek temizliyorum buna göre kedi daha zahmetsiz kedi evladimda var oda 3 yasinda dişi kapalı tuvaleti var dışarı çıkmaz daha temiz ama heryer tüy hergun süpürge yapıyorum ama gözüme batmıyor(calisiyorum bu arada 7-18 arasi evde degilim). Kedi mamaları aynı fiyatlar uçtu aşıları var tedavileri kısırlaştırması var.ben kısırlaştırma işlemi yaptırdım heryere işemeye başlamıştı cunku.Simdi bana kızarsa sadece o zaman işiyor.Daha az zahmeti var daha temiz.Ama büyük sorumluluk eger iyi bakılırsa en az 15-20 yıl.Tatilinizi ona göre ayarlamaniz gerek ben anneme giderken evlatlarımi da götürüyorum çünkü anneme onlarsız gelmem yada otelde kalırım demistim.Aslinda hayvan evde sevmiyor ama benim için katlanıyor.2 biyolojik 2 evcil çocuğum var onlarsız hayat geçmez bana.kizlarima bile siz okula gidince yada evlenince valizinizle çıkarsınız ama poncik ve yumoş benim onlar kapıdan çıkamaz derim.Onlar benim evladım.Onlarsiz yaşamam ölürüm gb geliyor.

Milana, iş arkadaşım köpek eğitmenliği sertifikasını almak üzere. Onunla konuştum diyor ki her gün yemekten sonra aynı saatte çıkar bi kere yaptığında çok sevdiği şeyle ödüllendir, bir sonraki gezdirmede yine o yaptığı yere götür. Ama benim sorunum her gün aynı saatte çıkaramıyorum. Hatta bazı günler hiç çıkaramıyorum. Aslında balkon kapısında köpek kapısı var amacım balkona alışması ama balkondan da korkuyor araba sesi geliyor vs diye asla çıkmıyor balkona
Spizella,
çalışan insanlarsınız o yüzden köpeği her gün düzenli dışarı çıkaramayacağınız için evde tuvaletini tutup dışarıda yapmaya alıştırmayın, büyük ırklar her gün en az 2 defa, küçük ırklar her gün en az 3 defa tuvalet için dışarı çıkmak zorunda, dışarıya alışan köpek evde tuvalet yapmamak için tutar bu da zamanla böbrek sorunlarına neden oluyor, dışarı tuvalet yapma alışkanlığı kazandırmak size uygun bir yöntem değil çünkü hem her gün aynı saatte dışarı çıkaramıyorsunuz hem de hiç dışarı çıkaramadığınız zamanlar oluyormuş.

Çalışan kesim olduğunuz için size en uygunu evde ihtiyaç gidermesi, balkona alışmasını istiyorsanız çişini yaptığı yeri temizlemeden evvel tuvalet kağıdına biraz çişinden sürün balkonda yapacağı yere koyun, sizde köpeğinizle birlikte balkona çıkın her yeri özellikle çiş kokusunun olduğu yeri koklamasını sağlayın, dış seslerden korkmaması için aferin bebeğime, aferin kuzum gibi sevgi sözcüklerini yumuşak bir ses tonuyla tekrarlayın, kokunun yakınına bir yere tuvaletini yaparsa hemen başını okşayın aferin deyin, ilk zamanlar balkona sizinle çıkması oraya tuvaletini yapması gerektiğine ikna olana kadar yanında durmanız iyi olur, biraz zorlayıcı bir süreçtir ama henüz bebek olduğundan azıcık üstüne düşerseniz köpek 6 aylık olana kadar WC alışkanlığı oturur eğitimi tamamlanır.

Heyecanlandığında altına kaçırması sizi tüm gün görmemesi yüzünden, cinsiyeti erkek mi😂
Genelde erkek köpekler altına kaçırıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X