Eşim ve ona karşı davranışlarım

yazık değil mi eşinize. katlanılmaz bi kişiliğiniz var bence, adam tutup bi de sizle evlnemiş. kendinizi törpülemeyi öğrenin.

ayrıca sizin ağzınız diliniz yok mu, avizeciyi neden siz aramıyosunuz?

Emireli gibi olmuş adam
Ve siz kalkıp birşey demeden şu ramazan günü annenizde kalıyorsunuz..
El insaf biraz gerçekten
Bulup da bunuyorsunuz, insan eşine yardımcı olur hem okuyor hem çalışıyor, biraz kendinizi bastırın
Terapiste mutlaka görünün

1 musibet 1000 Nasihatten iyiymiş :işsiz: bekle adam yeter artık dayanamıyorum senin bu simariklarina deyip çektini alıp giderse evden ögrenirsin işin ciddiyetini:KK14:

İyi de avizeciyi o arayamıyorsa siz neden aramıyorsunuz ki. Sürekli emir verir gibi konuşmak bağırmak çağırmak küçültücü laflar söylemek bir süre sonra eşini bıktırır o da aynı şekilde söylenmeye başlar ve ipler kopar eşin yüzüne karşı nasıl bir halde olduğunu ve kendini düzeltmeni istemiş güzellikle söylemiş ayrıca bunu zaten yapması gerekiyor ki kendinize gelesiniz.

İşin ilginç tarafı deli gibi seviyor ve deli gibi özlüyorum şu an. İmkanım olsa eve, yatağımıza ışınlanacağım.

İşte bu sebepten. Eşinden başka meşgalen yok. Hayatının merkezine oturtmuşsun ve ondan da aynı şeyi bekliyorsun. İşi gücü sen ol, seni pışpışlasın, öpsün, koklasın, konuşsun istiyorsun.
Yani dediğin bir şeyin hemen yapılmamasına kızmanın altında da bu var. Diş geçirme hevesi.
Sen sanıyor musun ki yıllardır iyi evlilik yürüten çiftlerin erkek tarafı hep dikkatli, söyleneni harfiyen uygulayan tipler olduğunu? Biraz o biraz sen.
Avizeciyi o arayamıyorsa sen arayıp konuşabilirsin mesela.

Kendimden örnek vereyim eşimin boyadığı çocuk odası 2 akşamdır temizlenmeyi bekliyor. Neden? Adam oruçlu iftarı geç yapıyor diğer şeyler araya girince yapamadı bana da yaptırmıyor bu akşam deyip kapısını çekip işe geliyorum ben de. Huzursuz oluyorum gördükçe ama ne yapalım yani birbirimize mi girelim?

Bence de bir psikologla görüş. Aynı zamanda kendine başka uğraşlar bul kendini frenle. Her zaman bir şeyler söyleme çeneni tut. Yoksa ileride boşanmaya kadar gider bu iş.

Son düzenleme:
Kızlar 6 aylık mutlu giden bir evliliğim var. Aslında sorunumu nasıl ifade edeceğim tam bilmiyorum ama ben inanılmaz çabuk sinirlenen, çok çabuk alınganlık gösteren bir karaktere sahibim malesef ki.
Bu sinirimi eşime karşı da inanılmaz yansıtıyorum. Bir kaç örnek verecek olursam;
Mesela hayatım oradan bardağını kaldırıp makineye koyar mısın dedim, eşim onu 5 dk içinde yapmazsa olay çıkarıyorum. Burnundan getiriyorum resmen.
Ya da bana bir kaç gün sevgi cümleleri kurmasa hemen sen beni sevmiyorsun triplerine giriyorum, küsüyorum.
Hatta geçen gün beni beklemeden uyudu diye yastığımı aldım salonda yattım.
En son ve şu an da gerçekleşen konu ise evimize bir avize almıştık, içime sinmedi, değiştirmek istedim. 3 gündür avizeciyi ara sor diyorum o da 3 gündür unutuyor. Hem çalışıp hem okuduğu için yoğunluğuna vermek istiyorum ama elimde değil. En son bağırdım çağırdım, çok sorumsuzsun, 3 gündür 1 şeyi yapamadın falan diye. O da özür diledi, sabah ilk iş arayacağım dedi. Neyse akşam oldu eve geldi. Avizeciyi aradın mı dedim. Böyle şaşkın şaşkın kaldı, yine unutmuş. Telefonu eline aldı, hemen arıyorum diyor. Ben de sakın arama Allah aşkına bırak kalsın dedim. Öyle başladık tartışmaya. Sabah işe geç kaldığı için arama fırsatı olmamış, aklından çıkmış binbir türlü bahaneler. Bu tartışma baya farklı noktalara geldi. Sen bana şunu yap bunu yap dedikçe ben yapamıyorum diyor. Çok baskı kuruyormuşum üzerinde, çok alınganmışım ve kavgalarda çok ağır konuşuyormuşum. Bana bunları ilk kez söylüyor, beni ilk kez eleştiriyor.Söylediklerinde haklı da olsa çok zoruma gitti çok üzüldüm. Onun sınavı vardı akşam. Ben de o sınava gidince annemlere geldim. Bu akşam burada kaldım. O da arıyor mesajlar atıyor, eve geldim neden evde yoksun, sensiz bir hiçim diyor özürler diliyor vs. Avizeyi de halletmiş bu arada ama asıl mesele avize değil ki:silah:
İşin ilginç tarafı deli gibi seviyor ve deli gibi özlüyorum şu an. İmkanım olsa eve, yatağımıza ışınlanacağım. Ama gelin görün ki bu saçma sapan triplerime engel olamıyorum. Cidden verdiğim bu tepkiler normal mi, yoksa bir terapiste falan mı gitsem acaba? Çünkü adamdaki de sabır yani, bir gün o sabır taşacak diye korkmuyor değilim.:KK43: Kendimi, bu şirret davranışlarımı nasıl düzeltebilirim:cry:
bu ne şımarıklık herkesin bir sabrı var

ben de fevri bir insanımdır maalesef, ama eşim çok tutarlı davranır,
bir iki ben de olay çıkardım saçma bir şeyden, duvara tosladım ama,
eşim hiç taviz vermedi, ki o kadar naif bir insandır ki tepkisine şaşırdım bile diyebilirim.

ama iyi oldu, biraz çekidüzen verdim kendime, şu an o durumları daha az yaşıyoruz, sonrasında da kendimize gülüyoruz, geçiyor gidiyor.
ama evden gitmek gibi bir tribi yapmadım hiç, bence bu trip sayılmaz, evliliğe çok zarar veren bir şey.
evi terk etmek veya boşanma sözcüğünü kullanmak evlilik bağını zayıflatır diye düşünüyorum, ve kişi haklı bile olsa bu tepkisi ile tamamen haksız olur.
çünkü en küçük kavgada boşanma lafı edebilen kişinin sevgisinde sorun olduğunu düşünür karşısındaki muhakkak...

Kızlar 6 aylık mutlu giden bir evliliğim var. Aslında sorunumu nasıl ifade edeceğim tam bilmiyorum ama ben inanılmaz çabuk sinirlenen, çok çabuk alınganlık gösteren bir karaktere sahibim malesef ki.
Bu sinirimi eşime karşı da inanılmaz yansıtıyorum. Bir kaç örnek verecek olursam;
Mesela hayatım oradan bardağını kaldırıp makineye koyar mısın dedim, eşim onu 5 dk içinde yapmazsa olay çıkarıyorum. Burnundan getiriyorum resmen.
Ya da bana bir kaç gün sevgi cümleleri kurmasa hemen sen beni sevmiyorsun triplerine giriyorum, küsüyorum.
En son ve şu an da gerçekleşen konu ise evimize bir avize almıştık, içime sinmedi, değiştirmek istedim. 3 gündür avizeciyi ara sor diyorum o da 3 gündür unutuyor. Hem çalışıp hem okuduğu için yoğunluğuna vermek istiyorum ama elimde değil. En son bağırdım çağırdım, çok sorumsuzsun, 3 gündür 1 şeyi yapamadın falan diye. O da özür diledi, sabah ilk iş arayacağım dedi. Neyse akşam oldu eve geldi. Avizeciyi aradın mı dedim. Böyle şaşkın şaşkın kaldı, yine unutmuş. Telefonu eline aldı, hemen arıyorum diyor. Ben de sakın arama Allah aşkına bırak kalsın dedim. Öyle başladık tartışmaya. Sabah işe geç kaldığı için arama fırsatı olmamış, aklından çıkmış binbir türlü bahaneler. Bu tartışma baya farklı noktalara geldi. Sen bana şunu yap bunu yap dedikçe ben yapamıyorum diyor. Çok baskı kuruyormuşum üzerinde, çok alınganmışım ve kavgalarda çok ağır konuşuyormuşum. Bana bunları ilk kez söylüyor, beni ilk kez eleştiriyor.Söylediklerinde haklı da olsa çok zoruma gitti çok üzüldüm. Onun sınavı vardı akşam. Ben de o sınava gidince annemlere geldim. Bu akşam burada kaldım. O da arıyor mesajlar atıyor, eve geldim neden evde yoksun, sensiz bir hiçim diyor özürler diliyor vs. Avizeyi de halletmiş bu arada ama asıl mesele avize değil ki:silah:
İşin ilginç tarafı deli gibi seviyor ve deli gibi özlüyorum şu an. İmkanım olsa eve, yatağımıza ışınlanacağım. Ama gelin görün ki bu saçma sapan triplerime engel olamıyorum. Cidden verdiğim bu tepkiler normal mi, yoksa bir terapiste falan mı gitsem acaba? Çünkü adamdaki de sabır yani, bir gün o sabır taşacak diye korkmuyor değilim.:KK43: Kendimi, bu şirret davranışlarımı nasıl düzeltebilirim:cry:

Senden bıkmış bir adamla kötü bir evlilik kapıda. Bu tavırlarını düzeltmezsen çok üzülürsün.

Bu arada senin dilin ya da telefonun yok mu? Kendin arasaydın ya avizeciyi bu kadar hır gür çıkaracağına.

siz neden aramıyorsunuz avizeciyii?

Simariklik su bu diyerek kizanlar olmus size ama aslinda yaptiginizi simariklik olarak yapmadiginizi dusunuyorum ben. Cok ufak mevzulari, hata bile sayilamayacak davranislari size verilen ya da verilmeyen deger, sevgi/sevgisizlik olarak goruyorsunuz. 1gun once esinizin sevgisinden emin ve cok mutluyken ertesi gun ufacik bi olayla dibe vurup beni sevmiyora bagliyorsunuz degil mi? Gelip sizden ozur dilesin, seviyorum dedin, ilgilensin istiyorsunuz siz trip atinca, sakinlestikten sonra da gelen pismanlik...
Bu psikolojik bi sikinti, mutlaka terapiye gitmelisiniz. Cocuklugunuzla ilgili zihninizde asamadiginiz mevzular olabilir, bu sebeple de esiniz ne yapsa size yetmez.
Terapiye gidin iyilesin ki sonra pamuk gibi bi insan olasiniz:KK37:

aslında haklı olduğun taraflarda var.
ev ikinizin ortak alanı. senlik bir iş değil avizecilerle uğraşmak 100 kre söylemek insnaı bezdiriyor.. bizim eve de avize alacaktık eşime 100 kere dedim. en son yaygarayı kopardım öyle aldık. zaten kendim yapabildiklerimi yapıyorum. ee birtakım ev sorumlukluklarını da almalı bence. ama bu kısımda ağır konuşmanız sizi haksız duruma düşürür. tabi eşimde benden önce uyur bunun için kızarım ama daha hiç ayrı yatmışlığımız yoktur 4 yılda. son olarak daha 6 aylık evlilkte çok da ciddi olmayan birşey için evden uzaklaşmanız yersiz.

Ayyy amannn ,ayni ben kissal tripler iste olmazsa olmazimiz:)eşinin seni cok sevdigini bildigin icin yapiyosun:)bende senin gibiyim ayni anda gidicez uyumaya simdi ramazanya o uyuyo. Ben bekliyorum sahuru yatmiyorum ben gidip yatiyimmi diye soruyo:)bence sen tez canlisin acelecisin,sorun cozensin,esinde tam tersi agir,rahattir ondan oluyodur,( bizimki boyle:)

Tebr
ikler.. Boyle hayatı burnundan getirdikce seni daha cok sever. Asla yuz verme cizginide bozma. Bi dene bak azcik yumusa ipleri ver sana neler eder. Sen onu cekecegine o seni ceksin.

Çok Acıyorum bu adamlara çook terapi falan işe yaramaz ne zamanki siz annenize gitmeden o size"bunaldım artık annene git"derse,yada annenize gittiğiniz de şimdi yolladığı mesajları yollamayıp sizi kaderinize terkederse, kuzu kuzu sizi aramadığı halde bir başınıza evinize geri döndüğünüzde şımarıklıklarınız biter ama artık geç olur çünkü aynı anda eşinizin size olan saygısı ve aşkı da bitmiş olacaktır..

Son düzenleme:
Tebr

ikler.. Boyle hayatı burnundan getirdikce seni daha cok sever. Asla yuz verme cizginide bozma. Bi dene bak azcik yumusa ipleri ver sana neler eder. Sen onu cekecegine o seni ceksin.

Evliliğe ilginç bir bakış açısı, fakat evlilik birinin bir diğerinin iplerini tuttuğu , yönettiği ve ezdiği bir şey değildir...

Simariklik su bu diyerek kizanlar olmus size ama aslinda yaptiginizi simariklik olarak yapmadiginizi dusunuyorum ben. Cok ufak mevzulari, hata bile sayilamayacak davranislari size verilen ya da verilmeyen deger, sevgi/sevgisizlik olarak goruyorsunuz. 1gun once esinizin sevgisinden emin ve cok mutluyken ertesi gun ufacik bi olayla dibe vurup beni sevmiyora bagliyorsunuz degil mi? Gelip sizden ozur dilesin, seviyorum dedin, ilgilensin istiyorsunuz siz trip atinca, sakinlestikten sonra da gelen pismanlik...
Bu psikolojik bi sikinti, mutlaka terapiye gitmelisiniz. Cocuklugunuzla ilgili zihninizde asamadiginiz mevzular olabilir, bu sebeple de esiniz ne yapsa size yetmez.
Terapiye gidin iyilesin ki sonra pamuk gibi bi insan olasiniz:KK37:

Borderline personality disorder

sert ama güzel bir cevap oldu. Bu yorumu aklıma kazıyacağım.:)

Kirdiysam ozur dilerim bide sunu ekliyeyim afedersin su dunyada ne okuzler var derken ben erkekleri kastetmistim eger o cumlede yanlis anlama olduysa duzelteyim yani su dunyada ne okuz kocalar var seninki oyle degil sukret anlaminda yazmistim

Inan ki senin bu huylarin dgissin tadinizdan yenmezsiniz

Back
X