Eşim ve ona karşı davranışlarım

Kızlar 6 aylık mutlu giden bir evliliğim var. Aslında sorunumu nasıl ifade edeceğim tam bilmiyorum ama ben inanılmaz çabuk sinirlenen, çok çabuk alınganlık gösteren bir karaktere sahibim malesef ki.
Bu sinirimi eşime karşı da inanılmaz yansıtıyorum. Bir kaç örnek verecek olursam;
Mesela hayatım oradan bardağını kaldırıp makineye koyar mısın dedim, eşim onu 5 dk içinde yapmazsa olay çıkarıyorum. Burnundan getiriyorum resmen.
Ya da bana bir kaç gün sevgi cümleleri kurmasa hemen sen beni sevmiyorsun triplerine giriyorum, küsüyorum.
Hatta geçen gün beni beklemeden uyudu diye yastığımı aldım salonda yattım.
En son ve şu an da gerçekleşen konu ise evimize bir avize almıştık, içime sinmedi, değiştirmek istedim. 3 gündür avizeciyi ara sor diyorum o da 3 gündür unutuyor. Hem çalışıp hem okuduğu için yoğunluğuna vermek istiyorum ama elimde değil. En son bağırdım çağırdım, çok sorumsuzsun, 3 gündür 1 şeyi yapamadın falan diye. O da özür diledi, sabah ilk iş arayacağım dedi. Neyse akşam oldu eve geldi. Avizeciyi aradın mı dedim. Böyle şaşkın şaşkın kaldı, yine unutmuş. Telefonu eline aldı, hemen arıyorum diyor. Ben de sakın arama Allah aşkına bırak kalsın dedim. Öyle başladık tartışmaya. Sabah işe geç kaldığı için arama fırsatı olmamış, aklından çıkmış binbir türlü bahaneler. Bu tartışma baya farklı noktalara geldi. Sen bana şunu yap bunu yap dedikçe ben yapamıyorum diyor. Çok baskı kuruyormuşum üzerinde, çok alınganmışım ve kavgalarda çok ağır konuşuyormuşum. Bana bunları ilk kez söylüyor, beni ilk kez eleştiriyor.Söylediklerinde haklı da olsa çok zoruma gitti çok üzüldüm. Onun sınavı vardı akşam. Ben de o sınava gidince annemlere geldim. Bu akşam burada kaldım. O da arıyor mesajlar atıyor, eve geldim neden evde yoksun, sensiz bir hiçim diyor özürler diliyor vs. Avizeyi de halletmiş bu arada ama asıl mesele avize değil ki:silah:
İşin ilginç tarafı deli gibi seviyor ve deli gibi özlüyorum şu an. İmkanım olsa eve, yatağımıza ışınlanacağım. Ama gelin görün ki bu saçma sapan triplerime engel olamıyorum. Cidden verdiğim bu tepkiler normal mi, yoksa bir terapiste falan mı gitsem acaba? Çünkü adamdaki de sabır yani, bir gün o sabır taşacak diye korkmuyor değilim.:KK43: Kendimi, bu şirret davranışlarımı nasıl düzeltebilirim:cry:
Eşin seni şımartmış.Onun sana gösterdiği değeri ilgiyi suistimal etmişsin.Karşındaki emir erin,görevler verdiğin çocuğun,işlerini yaptırdığın derhal olmasını beklediğin uşağın değil.Hayat arkadaşın.O da bir birey.Ya ailende çok bastırılarak yetiştin,ya da fazla ilgisiz büyüdün.Ya da bilemiyorum.Ama bencilsin.Hayatı kendi pencerenden izliyorsun.O insan da çalışıyor,işte bir sürü kafa beyin yorgunluğu oluyor.Bir de sınava hazırlanıyor.Onun stresi de var.Sen ona destek olmak yerine köstek oluyorsun.
Nedir allah aşkına alt tarafı avize.Sen halletseydin sen arasaydın ya da sen arayıp hayatım halledebilecek misin diye hatırlatsaydın.Önce kendine saygın olmalı.
Evlilik saygı ve hoşgörü gerektirir.Karşındakine canın istediği gibi davranır,ağzına her geleni sayarsan bir gün çok uzak değil yakın bir zamanda yalnız kalırsın.Ne o her fırsatta özürdileyen ,ne de sevgi gösteren insan kalmaz yanında.Her olumsuzluk ,sonrasında barışsanız bile ilişkiden birşeyleri alır götürür.Kavga edip barışsanız dahi,onun beyninde bir yerde yer edecek bu davranışların.Ve ileride,en küçük tartışmalarınızda önüne getirecek bu yaptıklarını.

Avizeden, lavabodaki bardaktan vs bu kadar sinirleniyorsan. İlerde daha büyük sorunlarla karşılaştığında ne yapacaksın?

Kızlar 6 aylık mutlu giden bir evliliğim var. Aslında sorunumu nasıl ifade edeceğim tam bilmiyorum ama ben inanılmaz çabuk sinirlenen, çok çabuk alınganlık gösteren bir karaktere sahibim malesef ki.
Bu sinirimi eşime karşı da inanılmaz yansıtıyorum. Bir kaç örnek verecek olursam;
Mesela hayatım oradan bardağını kaldırıp makineye koyar mısın dedim, eşim onu 5 dk içinde yapmazsa olay çıkarıyorum. Burnundan getiriyorum resmen.
Ya da bana bir kaç gün sevgi cümleleri kurmasa hemen sen beni sevmiyorsun triplerine giriyorum, küsüyorum.
En son ve şu an da gerçekleşen konu ise evimize bir avize almıştık, içime sinmedi, değiştirmek istedim. 3 gündür avizeciyi ara sor diyorum o da 3 gündür unutuyor. Hem çalışıp hem okuduğu için yoğunluğuna vermek istiyorum ama elimde değil. En son bağırdım çağırdım, çok sorumsuzsun, 3 gündür 1 şeyi yapamadın falan diye. O da özür diledi, sabah ilk iş arayacağım dedi. Neyse akşam oldu eve geldi. Avizeciyi aradın mı dedim. Böyle şaşkın şaşkın kaldı, yine unutmuş. Telefonu eline aldı, hemen arıyorum diyor. Ben de sakın arama Allah aşkına bırak kalsın dedim. Öyle başladık tartışmaya. Sabah işe geç kaldığı için arama fırsatı olmamış, aklından çıkmış binbir türlü bahaneler. Bu tartışma baya farklı noktalara geldi. Sen bana şunu yap bunu yap dedikçe ben yapamıyorum diyor. Çok baskı kuruyormuşum üzerinde, çok alınganmışım ve kavgalarda çok ağır konuşuyormuşum. Bana bunları ilk kez söylüyor, beni ilk kez eleştiriyor.Söylediklerinde haklı da olsa çok zoruma gitti çok üzüldüm. Onun sınavı vardı akşam. Ben de o sınava gidince annemlere geldim. Bu akşam burada kaldım. O da arıyor mesajlar atıyor, eve geldim neden evde yoksun, sensiz bir hiçim diyor özürler diliyor vs. Avizeyi de halletmiş bu arada ama asıl mesele avize değil ki:silah:
İşin ilginç tarafı deli gibi seviyor ve deli gibi özlüyorum şu an. İmkanım olsa eve, yatağımıza ışınlanacağım. Ama gelin görün ki bu saçma sapan triplerime engel olamıyorum. Cidden verdiğim bu tepkiler normal mi, yoksa bir terapiste falan mı gitsem acaba? Çünkü adamdaki de sabır yani, bir gün o sabır taşacak diye korkmuyor değilim.:KK43: Kendimi, bu şirret davranışlarımı nasıl düzeltebilirim:cry:
şekerli karbonhidratlı gıdaları ve unlu mamülleri yemeyi bırak. sebze ve protein ağırlıklı beslen.
sinirlenince oda değiştir ve sakinleşene kadar konuşma.
yoksa 10 derste koca nasıl bıktırılır konusunda ders verirsin çevrene.

Aynı dönemi üniversiteye hazırlandığım 2 yıl yaşadım ve sevgilime yaşattım. Sonuç: Hüsran. Sevgilim peygamber sabrına sahip beni çok seven biri. Ama o kadar bıktırdım ki artık onu bazen ben bi şey demesem bile kendi küçük hatalarında bi anda kendini savunmaya başlıyor falan onun da psikolojisini bozmuştum. Bi yerden sonra artık yeter diyordu, ayrılık noktasına kadar geldik ama bir daha yapmayacağıma söz verdim. Tabi ben 18-19 yaşlarındaydım bunları yaşadığımda ve sınav stresi yaşıyordum. Siz biraz şımarmışsınız gibi geldi bana, sizden önce uyudu diye yastığı alıp başka yerde yatmak nedir, abartmışsınız baya. Kendinize çeki düzen vermezseniz evliliğiniz biter muhtemelen çünkü herkesin bi sabrı vardır, size sonsuza kadar aşık kalacağını ve gitme diye yalvaracağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Kimse vazgeçilmez değildir. Erkekler en çok huzur ister bunu aklınızdan çıkarmayın

Bir kadin olarak hep size yuklenmislerde sorumsuz kocaya laf yok.boyle boyle çıkarın tepenize adamlari.yok dayanmazmista yok birakirmista.sorumlulugunu bilmiyorsa gidebilir.bu ne yaa aman gitmesin diye her halta biz alttan alalim onlara hayat güzel ohhhhhhh
Adam hem çalışsın hem okusun sonra sorumsuz olsun. Sizde evde oturup her gün avizeyi düşünün:KK14:

Kocamla hıc bagırsıp cagrısmadık
Ve kadar dengesız ılıskılerınız var oyle ?

Ayrıca keske kendınıze esır alsaydınız ya aman aman

Buarada dışarıda oyle tatlı dilli yumusak huylu kadınalr var kı bı bakmıssın kapmıslar senın tokat manyagı yaptıgın adamı.

Bırde sunu soylıyım etrafımda kendıme arkadas komsu olarak bıle sızın gıbı sınır hastası ınsanları yanımda tutmuyorum ,

Kendinizi dizginlemeye çalışın. Basit şeyler için tartışıp uzatmayın. Sizden önce uyumuşsa ne var bunda? Kimin uykusu gelirse yatar uyur. Beklemek zorunda değil ki

Ben kendime derdim abartıyorum her şeyi, çok çabuk sinirleniyorum diye ama beterin beteri varmış meğerse. Sizden önce uyudu diye yatak ayırmak ne demek Allah aşkına? Bir de adam hem çalışıyor hem okuyor. Sizin ona destek olmanız lazım. Bence terapi şart.

cok abartiyosun cok
davranislarin cok yanlis
hele ottan b..tan sebeplerden yatak ayirman.
cok yanlis.
o hem calisiyo hem okurken sen napiyosun??
ahize icin sende eline telefonu alip arayabilirsin sanirim.
cok bunaltiyosun o sana ayni davranislarda bulunsa? ne yaparsin? nereye kadar sabredebilirsin?

Yarin oburgunde esim benden evden uzaklasti diyeceksiniz bu gidisle yok yere huzursuzluk cikartiyorsunuz. Unutmayin esinizin ne annesi ne babasi degilsiniz bu kadar uzerinde baski kurmaniz hic dogru degil hem daha cok yeni evlisiniz tatli tatli gecinip gitmek yerine adami kendinizden evinden sogutmayin. Bırakın bardagi kaldirmasin siz kaldirin yada sabah kaldirsin olummu var sonunda. Avizeciyi siz arayin unuttunmu hayatim canin sagolsun ben ararim deyin eksilmezsiniz. Hem erken uyuduysa yorulmustur kimse kendini kimseye göre endeksleyemez girin yatin yanina yatak ayirmak kizip evden cikmak ne demek bunu yapan esiniz olsaydi tepkiniz ne olurdu ozur bile dilemis adam ben olsam dilemezdim yazik hakliyken haksiz muamelesi yapmissiniz esinize. Yapmayın yipranmayin, yipratmayin ortada hicbirsey yokken degmez gercekten biraz frenleyin kendinizi.

Ya bence kendinizin farkında olmanız güzel ve ilk adımı atmanız için gerekli.. bence tedavi olun ama eşinizde haksız.. bu ne ya çok sorumsuz her şeyi hatırlatacak mısınız sürekli? Beraber de terapiste gidebilirsiniz..

Adamin senin bu karakterine 6 ay dayandigina ve su karakterine ragmen hadi eve gel ozledim falan demesine bence yat kalk dua et ki adam cidden sabir tasiymis yani . Bu kafayla devam edersen bir 6 ay daha dayanirmi veya bir 2. seneniz olurmu bilmem. Sen evde degilmisin sen ara avizeciyi ?
Adam hem okuyup hem calisiyor diyorsun kendi agzinla yogun sabh gec kaldi diyorsun bunlari bilerek bu saldirgan agresif tavirlarini neden devam ettiriyorsun ki ?
Tek cocukmusun ? Ailen cok mu simartmis seni ? Hani su dedigim dedik cocuklar olurya herhalde oyle buyutuldun sen. Buna ragmen hala kendine guven eksiklig hala bir sevildigini duyma ihtiyaci cidden gidin bir doktora valla o adamada yazik yani.
Boyle giderse sabir illaki tasar.

İstersen daha sakin olabilirsin eşiniz böyle iyiyken onu fazla zorlamayın bence çünkü bu kadar şeye kuserseniz ilerde daha kötüsü olabilir ayrıca adam yorgun olabilir işte çalışıyor aksama kadar uykusu gelebilir benim eşim bazen akşam 8 de yatar uyur uyusun da yani daha yeni oldugunuz için hep böyle gidecek sanmayın bir iki yıl sonra çocuk falan olduğunda değil beraber uyumak aynı sofrada yemek yeme fırsatını bile zor bulursunuz.. avize konusunda da siz haksızsınız çünkü siz araya bilirdiniz unutmuş olabilir doğal bişey bu ve işe geç kalmış demişsiniz siz kalkıp yolcu etmiyor musunuz esinizi kahvaltı falan yani

Back
X