Eşim ve ona karşı davranışlarım

Okulda olduğumdan dolayı anca yazabiliyorum. O kadar yorum gelmiş ki tek tek alıntılayamadım. Genelde hep aynı tarzda zaten. Şımarmışsın, kocan elinden kaçınca görürsün vs gibi. Kızlar farkındaysanız ben hatamın farkındayım zaten. Düzeltebilmek için uğraşıyorum. Ama şu konuda gerçekten haklısınız. Onu kaybetme korkusu yaşadığım ilk gün benim değişimim olacak galiba. Ama bu sefer de iş işten geçmiş olacak. Çok geç olmadan kendime çeki düzen vermem lazım. İnternetin başına geçmişken terapist araştırmaya başladım bile.

Bu arada avizeciyi neden benim aramadığım sorulmuş. Evde boş oturacağına arasana denmiş de benim boş boş oturduğumu nereden çıkardınız acaba. Zaten ben 3gün üst üste hatırlattığım halde aramadığı için sinirlendim.Neden ben aramadım çünkü avizeci onun arkadaşının akrabası. Hep eşim muhattap oldu. Ben arasam kel alaka olacaktı. Biraz da inat var işte bende. Yapması gereken şeyi yapmadıkça daha çok üstüne gidiyorum.

Ben adamın yerinde olsam sende de telefon var ağız var ara konuş avizeciyle derim
Yazık sende o alttan aldıkça tepesine binmişsin

İstersen daha sakin olabilirsin eşiniz böyle iyiyken onu fazla zorlamayın bence çünkü bu kadar şeye kuserseniz ilerde daha kötüsü olabilir ayrıca adam yorgun olabilir işte çalışıyor aksama kadar uykusu gelebilir benim eşim bazen akşam 8 de yatar uyur uyusun da yani daha yeni oldugunuz için hep böyle gidecek sanmayın bir iki yıl sonra çocuk falan olduğunda değil beraber uyumak aynı sofrada yemek yeme fırsatını bile zor bulursunuz.. avize konusunda da siz haksızsınız çünkü siz araya bilirdiniz unutmuş olabilir doğal bişey bu ve işe geç kalmış demişsiniz siz kalkıp yolcu etmiyor musunuz esinizi kahvaltı falan yani
benim aramama sebebimi yukarıda anlattım. Ben de sakin olmak için elimden geleni yapacağım artık. O da sorumsuz davranışlarını düzeltir umarım. Bu arada sabahları kendisi gidiyor. Ben yolcu etmiyorum

benim aramama sebebimi yukarıda anlattım. Ben de sakin olmak için elimden geleni yapacağım artık. O da sorumsuz davranışlarını düzeltir umarım. Bu arada sabahları kendisi gidiyor. Ben yolcu etmiyorum
Ben orasını görmedim ama kendiside gerçekten unutmuş olabilir bunu o kadar abartma insanlık hali yani sana inat olsun diye yapacak değil ya ki bi kere yapsa uyarınca anlar kavga çıkacak diye yapar ama bi kaç kere olduysa unutuyor demek ki. Beraberuyuyamadığın iiçin kiziyorsun ama beraber neden uyanmıyorsun güzel bi eş olarak sabah kahvaltı hazırlayıp öpüp ugurlaya bilirsin buna engel bi durum mu var?

Simariklik su bu diyerek kizanlar olmus size ama aslinda yaptiginizi simariklik olarak yapmadiginizi dusunuyorum ben. Cok ufak mevzulari, hata bile sayilamayacak davranislari size verilen ya da verilmeyen deger, sevgi/sevgisizlik olarak goruyorsunuz. 1gun once esinizin sevgisinden emin ve cok mutluyken ertesi gun ufacik bi olayla dibe vurup beni sevmiyora bagliyorsunuz degil mi? Gelip sizden ozur dilesin, seviyorum dedin, ilgilensin istiyorsunuz siz trip atinca, sakinlestikten sonra da gelen pismanlik...
Bu psikolojik bi sikinti, mutlaka terapiye gitmelisiniz. Cocuklugunuzla ilgili zihninizde asamadiginiz mevzular olabilir, bu sebeple de esiniz ne yapsa size yetmez.
Terapiye gidin iyilesin ki sonra pamuk gibi bi insan olasiniz:KK37:
Ya eveet, bütün yorumları tek tek okudum ve beni tam anlamıyla anlatan, kendimi bulduğum bu yorum oldu. Eleştiri yaparken kırmayan, yapıcı yorumunuz için çok teşekkür ederim.:KK68:
İşin ilginci aşırı ilgi gösterdiği zamanlarda sıkılan biriydim. Şimdi ise en ufak bir hareketinden binlerce yorum çıkartıyorum. Mesela beni beklemeden uyudu diye bu kadar kırılmamın altında bu var. Bensiz nasıl uyur, beni artık sevmiyor, umrunda değilim tarzı binlerce yorum oluşuyor kafamda. Yanlış olduğunun farkındayım ve nasıl düzeltebileceğimi araştırıyorum zaten. :KK43: Şu an da zaten bir yandan terapist araştırıyorum internetin başında.:cry:

İlk mesajına göre yazıyorum arkadaşım, evladım olsan çekmem/sevmem seni...
Ben kocanın yerinde olsam çoktan sepetlerdim seni, bu gidişle bir gün eşin de bu aşamaya gelir, acı ama gerçek:(

Ben orasını görmedim ama kendiside gerçekten unutmuş olabilir bunu o kadar abartma insanlık hali yani sana inat olsun diye yapacak değil ya ki bi kere yapsa uyarınca anlar kavga çıkacak diye yapar ama bi kaç kere olduysa unutuyor demek ki. Beraberuyuyamadığın iiçin kiziyorsun ama beraber neden uyanmıyorsun güzel bi eş olarak sabah kahvaltı hazırlayıp öpüp ugurlaya bilirsin buna engel bi durum mu var?
Eşim benden çok önce işe gidiyor. Ve kahvaltıyı iş yerinde yapıyor. Ben de bir uyanınca bir daha uyuyamayan biriyim. O yüzden o da beni 2 saat boşuna erken uyandırmayayım diye sessiz sedasız gidiyor sağolsun. Aslına bakınca ben olsam bunu problem ederdim mesela eşim yerinde olsam. Ciddi anlamda sorun bende. Bunu çözmek için elimden geleni yapacağım.

Ya eveet, bütün yorumları tek tek okudum ve beni tam anlamıyla anlatan, kendimi bulduğum bu yorum oldu. Eleştiri yaparken kırmayan, yapıcı yorumunuz için çok teşekkür ederim.:KK68:
İşin ilginci aşırı ilgi gösterdiği zamanlarda sıkılan biriydim. Şimdi ise en ufak bir hareketinden binlerce yorum çıkartıyorum. Mesela beni beklemeden uyudu diye bu kadar kırılmamın altında bu var. Bensiz nasıl uyur, beni artık sevmiyor, umrunda değilim tarzı binlerce yorum oluşuyor kafamda. Yanlış olduğunun farkındayım ve nasıl düzeltebileceğimi araştırıyorum zaten. :KK43: Şu an da zaten bir yandan terapist araştırıyorum internetin başında.:cry:
İlk mesajla son mesaja cevap vermiş olayım:)
bence kendini en çok sev, eşin de sevsin seni, sen de onu ama kendi sevgin sana yetsin.... o zaman dengesiz davranmazsın
Ben kendimi kocamdan çok seviyorum mesela:)

Terapist seninle sadece konuşur kişiliğini değiştiremez bunu sen kendin yapabilirsin ancak sakin olmaya çalış görmezden gel ya da eşinle konuş yaptığım bazı şeyler hoş değil belki ama kendimi kaybediyorum de ya da fazla uzatma yani çekip gitmek gibi bunlar evliliği yipratir kavga ettikçe sogursunuz eşini seviyorsun o zaman onun için elinden geleni yap kimse dört dörtlük değil gerçekten birbirinizin değerini bilin daha zor günler olacak belki diyorum ya çocuk olunca kendine ayıracak vakit bile kalmayacak şimdi vakti güzel şeyler yapmanın

Kızlar 6 aylık mutlu giden bir evliliğim var. Aslında sorunumu nasıl ifade edeceğim tam bilmiyorum ama ben inanılmaz çabuk sinirlenen, çok çabuk alınganlık gösteren bir karaktere sahibim malesef ki.
Bu sinirimi eşime karşı da inanılmaz yansıtıyorum. Bir kaç örnek verecek olursam;
Mesela hayatım oradan bardağını kaldırıp makineye koyar mısın dedim, eşim onu 5 dk içinde yapmazsa olay çıkarıyorum. Burnundan getiriyorum resmen.
Ya da bana bir kaç gün sevgi cümleleri kurmasa hemen sen beni sevmiyorsun triplerine giriyorum, küsüyorum.
Hatta geçen gün beni beklemeden uyudu diye yastığımı aldım salonda yattım.
En son ve şu an da gerçekleşen konu ise evimize bir avize almıştık, içime sinmedi, değiştirmek istedim. 3 gündür avizeciyi ara sor diyorum o da 3 gündür unutuyor. Hem çalışıp hem okuduğu için yoğunluğuna vermek istiyorum ama elimde değil. En son bağırdım çağırdım, çok sorumsuzsun, 3 gündür 1 şeyi yapamadın falan diye. O da özür diledi, sabah ilk iş arayacağım dedi. Neyse akşam oldu eve geldi. Avizeciyi aradın mı dedim. Böyle şaşkın şaşkın kaldı, yine unutmuş. Telefonu eline aldı, hemen arıyorum diyor. Ben de sakın arama Allah aşkına bırak kalsın dedim. Öyle başladık tartışmaya. Sabah işe geç kaldığı için arama fırsatı olmamış, aklından çıkmış binbir türlü bahaneler. Bu tartışma baya farklı noktalara geldi. Sen bana şunu yap bunu yap dedikçe ben yapamıyorum diyor. Çok baskı kuruyormuşum üzerinde, çok alınganmışım ve kavgalarda çok ağır konuşuyormuşum. Bana bunları ilk kez söylüyor, beni ilk kez eleştiriyor.Söylediklerinde haklı da olsa çok zoruma gitti çok üzüldüm. Onun sınavı vardı akşam. Ben de o sınava gidince annemlere geldim. Bu akşam burada kaldım. O da arıyor mesajlar atıyor, eve geldim neden evde yoksun, sensiz bir hiçim diyor özürler diliyor vs. Avizeyi de halletmiş bu arada ama asıl mesele avize değil ki:silah:
İşin ilginç tarafı deli gibi seviyor ve deli gibi özlüyorum şu an. İmkanım olsa eve, yatağımıza ışınlanacağım. Ama gelin görün ki bu saçma sapan triplerime engel olamıyorum. Cidden verdiğim bu tepkiler normal mi, yoksa bir terapiste falan mı gitsem acaba? Çünkü adamdaki de sabır yani, bir gün o sabır taşacak diye korkmuyor değilim.:KK43: Kendimi, bu şirret davranışlarımı nasıl düzeltebilirim:cry:
valla ne yazarsanız yazın bu sizdeki şımarıklık adamın bir höd demesine bakar okuduk gördük tasdikledik ondan sonra vah anam kocam elimden kayıyor diye konu açarsınız yahu orta yolu bulan bir kadın ya da erkek yok mu ya iki taraftan biri neden bu kadar şımarık neden bu kadar doyumsuz ki ..Ey Rabbim insanları birbirine nasılda denklemişsin.

Inşallah geçer bu durum fazla uzatma sende artık esin seni seviyor belli ki çünkü her insan böyle seyleri hoş karsilamaz Allah yardımcın olsun baktın sinirleniyorsun başka biseyle ilgilenen bilmiyorum yani kardeşim de böyle herşeye alınır bazen çekilmez oluyor bekar o umarım başarısın sakin olmayı

cidden bir terapiste gözükmeniz gerekebilir. Sizi sevdiği bu kadar belli olan bir insana bunları yapmanız üzücü. Ayrıca benim eşimin de bazen unutma huyları oluyor. Mesela bizim balkona bir çivi çakma işini 2 haftadır unutuyor, erteliyor :) Napayım, eşimi mi kırayım. Bir ara tatlı dille yeniden hatırlatırım. Bağırıp çağırmak, yatakları ayırmak sorunu çözmez tam tersi daha da artar. Bizim de evliliğimizde zaman zaman kavgalar oldu, ama hiçbir zaman yatağımızı ayırmadık. Hatta evliliğimizin ilk haftasında birbirimize evlilik süresince yatakları ayırmama ve hiçbir zaman küs uyumama sözü vermiştik. Bence en büyük hatanız eşiniz uyuyakaldı diye içeride yatmış olmamız olmuş. Onu uyandırıp bir öpücükle yeniden uyusanız daha uygun olurdu. Bir de unutmayın hiçbir sevgi sonsuz değildir. Korku ve baskının olduğu yerde sevgi olmaz. Gittikçe azalır. Siz eşinizi korkutarak bir şeyler yaptırmaya çalışıyorsunuz. Aşk daha farklı bir şey. Eşimi kaybedeceğimi düşününce değişirim diyorsunuz da inanın o zaman iş işten geçmiş olur. Evliliğinizde tehlike çanları bence çalıyor, ayrıca sizin farkında olmadığınız pek çok şuan mevcut tehlike olabilir. Biraz düşününce belki daha iyi anlarsınız.

eşin seni idare ediyor diye daha fazlasını yapayım gibi bir eğilimin mi var?

cidden bir terapiste gözükmeniz gerekebilir. Sizi sevdiği bu kadar belli olan bir insana bunları yapmanız üzücü. Ayrıca benim eşimin de bazen unutma huyları oluyor. Mesela bizim balkona bir çivi çakma işini 2 haftadır unutuyor, erteliyor :) Napayım, eşimi mi kırayım. Bir ara tatlı dille yeniden hatırlatırım. Bağırıp çağırmak, yatakları ayırmak sorunu çözmez tam tersi daha da artar. Bizim de evliliğimizde zaman zaman kavgalar oldu, ama hiçbir zaman yatağımızı ayırmadık. Hatta evliliğimizin ilk haftasında birbirimize evlilik süresince yatakları ayırmama ve hiçbir zaman küs uyumama sözü vermiştik. Bence en büyük hatanız eşiniz uyuyakaldı diye içeride yatmış olmamız olmuş. Onu uyandırıp bir öpücükle yeniden uyusanız daha uygun olurdu. Bir de unutmayın hiçbir sevgi sonsuz değildir. Korku ve baskının olduğu yerde sevgi olmaz. Gittikçe azalır. Siz eşinizi korkutarak bir şeyler yaptırmaya çalışıyorsunuz. Aşk daha farklı bir şey. Eşimi kaybedeceğimi düşününce değişirim diyorsunuz da inanın o zaman iş işten geçmiş olur. Evliliğinizde tehlike çanları bence çalıyor, ayrıca sizin farkında olmadığınız pek çok şuan mevcut tehlike olabilir. Biraz düşününce belki daha iyi anlarsınız.
Evet ben de sizin gösterdiğiniz sabrı gösterebilmek için uğraşıyorum zaten. O çivi bizde 2 gün çakılmasa 3.gün kavga demektir:(
Ve eşimin de en hassas olduğu konu yatakları ayırma konusu, beni evlenmeden önce defalarca uyarmıştı ne olursa olsun ayrı yatmak yok diye ve bana en çok kızdığı da o davranışım oldu. Gece ayrı yattığımı farkedince beni hemen yatağa yatırmak için geldi yanıma ben de inat ettim gitmedim. 2miz salonda yattık. Böyle anlatınca daha iyi anlıyorum. Tam dayaklığım ben cidden :KK11:
En azında bir daha yatak ayırmayacağımı biliyorum. Böyle yavaş yavaş düzelteceğim bakalım eşimin sabrı yetene kadar düzelirim umarım.:cry:

Normal bi durum değil. her kadın ilgi sevgi ister ama sizinki biraz dayatma boyutunda olmuş. Tavrınızı düzeltin bence. karşılıklı sevgide sınır tanımayanlardan olun inşallah.:dua:

Back
X